Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen ja Nokian patenttisota jatkui Applen valituksella

9
Kaarlo Räihä

Applen ja Nokian patenttisota jatkui Applen valituksella
Nokian ja Applen välinen taistelu matkapuhelimiin liittyvistä patenteista on jälleen jatkunut, kun Apple jätti eilen Yhdysvalloissa Nokiasta valituksen kansainvälisen kaupan komissiolle eli ITC:lle (International Trade Commission).

Applen valituksen mukaan Nokian tuotteet hyödyntävät yrityksen patentteja luvatta, jonka perusteella Apple haluaa ITC:n kieltävän Nokian tuotteiden myymisen Yhdysvalloissa.

Applen toimet eivät ole suuri yllätys, sillä Nokia teki Applesta vastaavan valituksen joulukuussa, ja samankaltaista kamppailua on luvassa jatkossakin, jos vanhat ennusmerkit pitävät paikkaansa.Nokia kertoi aiemmin tänään, että yritys aikoo puolustaa toimintaansa kovin ottein. Nokian mukaan Apple on käyttänyt sen kehittämiä innovaatioita luvatta ensimmäisestä iPhonesta alkaen.

Nokian ja Applen jo pitkään jatkunut patenttikiista tuli julkisuuteen, kun Nokia haastoi Applen oikeuteen 10 patentin rikkomisesta lokakuun lopulla. Apple vastasi puolestaan haastamalla Nokian Applen 13 patentin rikkomisesta hieman ennen joulukuun puoliväliä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
Noksullepeukkuja (vahvistamaton)

1

Toivotaan siis noksulle peukkuja, applea ne jenkit tyhmyyspäissään väkisinkin uskoo kun on lahjottu iphoneilla yms. Apple myönnä jo rikkees nii selviät vielä ehjin nahoin.. Vaikka ei noksukaan ole varmasti täysin syytön...

Vastaa
Nks123
Nks123

2

En nyt kumpaakaan fanita, mutta täytyy kyllä sanoa, että kun muistelee Appleen kohdistuneita aiempia ja nykyisiä haasteita, miten ne ovat pääasiassa päättyneet Applen häviöön ja yleisesti tiedossa olevaan Applen välinpitämättömyyteen muiden "omaisuutta" kohtaan, (nythän Kodak on haastanu Applen oikeuteen kameran kuvien esikatseluun liittyvien patenttien rikkomisesta ja takana vuosien turha yritys saada sopua), niin pakko yleisesti ottaen toivoa vähän jöötä sinne Applen puolelle. Eli toivottavasti Nokia voittaa. Mitä nyt haasteisiin pikasesti tutustunu, niin aika naurettavia, tuulesta tempaistuja pääasiassa noi Applen vastakanteet on (osaan ei riitä tieto ottamaan millään tavalla kantaa). Ja sanotaan nyt se vielä, että kun kuitenkin fanipojaksi haukutaan, niin luuri on Nokia ja läppäri on macci.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

3

Kuinkakohan montaa Ericssonin tai Motorolan patenttia vielä nämäkin yritykset rikkovat. Ericsson on tunnetusti se taho, jolla on eniten alan essentiaalipatentteja.

Vastaa
bacard
bacard

5

Ei kannata ottaa Dollarisen puheita vakavissaan. Kuhan puhuu vain lämpimikseen ilman faktatietoja. Joo:n linkki oli aika selventävä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

6

Tuossa linkissä käydään hyvin pintapuoleisesti patentit läpi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mauriland (vahvistamaton)

7

Ei ihme että on toi omppu puhelin niin "halpa". jos olisi kaikki lisenssit maksettu niin olisi hinta varmasti toista sataa kalliimpi :D

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

@nks123 kirjoitti:

"kun muistelee Appleen kohdistuneita aiempia ja nykyisiä haasteita, miten ne ovat pääasiassa päättyneet Applen häviöön"

Olisiko sinulla jotain viitettä artikkeliin tai tilastoon jossa tuota käsitellään. Itsellä kun on ollut vähän erilainen näppituntuma Applen lakiosaston tehokkuudesta.

@dollarinen

Jos en ole ihan väärässä, on Apple päässyt sopimukseen patenttien lisensoimisesta sekä Ericssonylta että Motorolalta ja muutamalta muulta, ainakin Qualcommilta.

@mauriland

Halpa on venyvä käsite, iPhonen keskimääräinen myyntihinta on noin tuplat keskimääräiseen Nokian älypuhelimeen verrattuna.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jackoff (vahvistamaton)

9

kun ei omat puhelimet pärjää niin aletaan haastaan muita oikeuteen..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.