Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Linus Torvalds on onnellinen Nexus Onen omistaja

19
Kaarlo Räihä

Linus Torvalds on onnellinen Nexus Onen omistaja
Googlen ja HTC:n julkaisema Nexus One -puhelin on saanut jälleen yhden nimekkään tukijan, kun Linux-käyttöjärjestelmäytimen kehittämisestä parhaiten tunnettu Linus Torvalds kertoi blogissaan olevansa onnellinen Nexus Onen omistaja.

Aiemmin Torvalds ei ole juuri lämmennyt matkapuhelimille, vaan omien sanojensa mukaan puhelimet ovat ärsyttäviä laitteita, jotka vain häiritsevät työntekoa. Aiemmin Torvalds onkin käyttänyt puhelimia lähinnä pitkillä lentomatkoilla Galaga- ja Solitaire-pelien pelaamiseen.
Nexus Onen kohdalla Torvalds teki kuitenkin poikkeuksen, kun hän kuuli puhelimen saaneen ohjelmistopäivityksen myötä monikosketustuen. Torvalds on ollut tähän mennessä hyvin tyytyväinen Nexus Oneen, ja puhelin on hänen mukaansa käytännöllinen ja aika hyvän näköinen teknolelu.

Puheluista Torvalds ei ole kuitenkaan vieläkään kiinnostunut, ja ne ovatkin hänen mukaansa toissijainen ominaisuus. Torvaldsille tärkeämpiä ominaisuuksia ovat esim. GPS-navigointi.

Aiemmin Nexus Onen omistajaksi on ilmoittautunut Applen toisena perustajana tunnettu Steve Wozniak, joka osti puhelimen heti sen julkaisun jälkeen.

Kommentit (19)

BaldAngel
BaldAngel

2

tässä vissiin tulossa kaikkien nörttien uusi suosikki, iphone jäämässä jalkoihin (jos applen omistajakin osti nexuksen lol)

Vastaa
Stonik
Stonik

5

Miksi iPhone täytyy työntää jokaiseen uutiskommenttiin? Onko siinä Linux-kernel, perustuuko sen käyttöliittymä huomattavilta osin avoimeen koodiin?

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

7

@6 Nii varmaan onkin, mutta mikä tekee Nexus Onesta paremman nörttipuhelimen kuin N900? N900:han on se nörttipuhelin kaikessa nörttiydessään, ku löytyy linuxit ja terminalit ja porukka tekee niistä kaukosäätimiä, ohjaa niitä pleikkariohjaimilla jne. Nexus Onella moiseen ei pysyt.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

8

Nooh tämä nimimerkki on näköjään menetetty... Pitää varmaan keksiä uusi ja jaksaa rekisteröidä.

Vastaa
itku (vahvistamaton)

9

@7 Miksei Nexus Onella pysty moiseen? Miksi N900:lla pystyy? Nexus Onestakin löytyy "linuxit ja terminalit", aivan samalla tavalla kuin N900:sta. Meninkö rölliin?

Vastaa
Thor1993
Thor1993

11

Kyllä veikkaisin, että N900 on parempi nörttilelu.. Sillähän onnistuu aivan kaikki pienemmällä tai suuremmalla säädöllä. Terminalin kautta onnistuu irkkaus SSH:n kautta, tekstipohjanen nettiselaus tai pienellä säädöllä puhelimesta saa vaikka täysin toimivan http palvelimen. Ei ollu mikään Nokian mainos puhe, mutta mielestäni asia vain on näin.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

12

@9 Hoho, minä en mikään rölli ole ;) Mun käsittääkseni Android ei oo alustana ihan yhtä avoin kuin linux(Maemo 5). Eikä speksien ym. mukaan tuo Nexus ihan samaan taivu, kuin N900, tai ei ainakaan yhtä helposti. Mm. fyysinen näppis helpottaa hommaa. En Nexus Onea omista, joten saatan olla väärässäkin. :)

Vastaa
Thor1993 (vahvistamaton)

13

@12
Mitä hyötyy siitä avoimuudesta oikein on? Siis muille kuin niille jotka ei haluu säheltää emulaattoreiden kanssa eikä ole supernörttejä?

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

14

@13
Avoimuudesta on jokaiselle käyttäjälle se hyöty, että ohjelmistojen kehitys tämmöisille laitteille on todella paljon helpompaa. Käsittääkseni avoin ohjelmisto tarkoittaa sitä, että kuka tahansa voi tehdä ohjelman joka pääsee käsiksi mihin tahansa puhelimen toimintoon. Esimerkkinä tästä "ohjelma" jolla saan laitettua tuon N900:seni 2g-verkkomoodiin tarvittaessa, säästää julmetusti akkua.

Vastaa
ilaiho
ilaiho

15

@14

Avoin ohjelmisto ei tarkoita tuota. Avoin ohjelmisto tarkoittaa sitä, että koodi on saatavilla ja siitä saa levittää muutettuja versioita. Lisenssimallilla ei ole oleellista vaikutusta ohjelmiston modulaarisuuteen tai laajennettavuuteen.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

17

@iKnow(alkuperäinen)
Joku muukin käyttää tuota nimimerkkiä...? Oli kenties tuolla Nokian lippulaiva -keskustelussa se viimeinen kommentti sen toisen...? Ikävää tollainen.


@Stonik
Kiitos mielenkiintoisesta linkistä!

Vastaa
capuzino
capuzino

19

@18
Jos vähän viilataan pilkkua, hän on suomenruotsalainen. Harvemmin on tullu nähtyä ruotsalaisena mainittavan Linus Torvaldsia. Kyllä se on Linux uutisissa lähes aina suomalainen ollut.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja