Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Vuotanut dokumentti paljastaa Nokian X10-puhelimen tietoja?

24
Kaarlo Räihä

Vuotanut dokumentti paljastaa Nokian X10-puhelimen tietoja?
Matkapuhelinalalla uusiin puhelinmalleihin liittyvät tietovuodot ovat arkipäivää ja tällä kertaa oman kortensa kekoon on kantanut saksalainen BestBoyZ-sivusto, joka on saanut käsiinsä dokumentteja Nokian tulevasta X10-puhelimesta.

Dokumenttien aitoudesta ei ole mitään takuita, mutta niiden perusteella X10 on varustettu mm. Symbian S^3 -ohjelmistoalustalla, liukuvalla QWERTY-näppäimistöllä, ARM Cortex A8 -suorittimella (kellotaajuus 600 MHz), A-GPS:llä, WLAN-tuella, kahdella kameralla (5 megapikselin kamera takana ja edessä VGA-kamera videopuheluita varten) ja 3,2 tuuman kapasitiivisella AMOLED-kosketusnäytöllä.

RAM-muistia puhelimessa on 256 megatavua ja sisäänrakennettua flash-muistia löytyy mallista riippuen joko 16 tai 32 gigatavua.

Puhelimen suositushintaa tai julkaisuaikaa ei dokumenteissa näy.


Alla BestBoyZ-sivuston kuvaama video dokumentista

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (24)

Thor1993
Thor1993

2

Ison näköne qwerty ainakin..
Ihan hyvähän toi varmasti olisi tai sanotaanko, että hyvyys riippuu tosta Symbian^3:n hyvyydestä. Jos uusi symbian on hyvä tämäkin varmasti olisi, koska ominaisuudet ainakin ovat melko sopivat.
Se onkin eri asia, että tuleeko tällästä koskaan vai onko feikki.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

3

Jos tämä olisi totta, olisi tämä aivan loistava keskitason puhelin Nokialta.

Vastaa
cyka
cyka

5

@1
Muotoiluhan on aika X6:n oloista, eli ei kyl sen takia sitä feikiks sanois. Ominaisuudet ei kyllä vakuuta ihan heti - X6:nen qwerty:llä. Luulis et jotain parannusta olisi. Toki X6 on hyvä luuri ja qwerty siihen sopisi kuin nappi silmään.

Vähän ihmettelen tuota liukukansihommaa, näyttää aukeavan aivan tosi paljon. Pitäiskö tuota aidoksi uskoa?!

Vastaa
Thor1993
Thor1993

7

"x6 qwerty:llä" En kyllä ainakaan ihan ite noin sanois. Käyttis jos kerran on Symbian^3 niin ero on suuri ainakin siltä osin ja multitouchkin löytyis tässä tapauksessa.
Muutenkin prosessori on _paljon_ parempi kuin x6:ssa ja jos oikein muistan X6:ssa ei AMOLED näyttöä ole.

Ulkonäöltä kylläki tosi samanlainen kun x6.

Vastaa
cyka
cyka

10

@7
Olet oikeassa mainitsemistasi eroista. Ja tottahan se, ettei X6:ssa ole AMOLED:ia.

Käyttömuistiakin taitaa olla enemmän? X6:sen prosessorista en kyl tiedä mitään. Kenelläkään tarkkaa tietoa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
janttu (vahvistamaton)

11

Jos olisi virallinen proto-dokumentti, niin missään ei lukisi Nokia tai Symbian. Toisin kuin tässä nuo mainitaan kymmeniä kertoja... Pidän tätä aika selkeänä feikkinä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

14

Ainakaan itse en suoralta kädeltä osaa sanoa mitään tuon aitoudesta. Se mikä mua käy kyllä ihmetyttämään on, että jos tuo on aito niin mitä ton kuvaajan päässä oikeen liikkuu? Jos tuollasten luottamauksellisten dokumenttien kuvaamisesta ja levittämisestä jää kiinni niin mono heiluu ja ikinä ei tule enää saamaan töitä mistään alan yrityksestä. Ei ole tyyppi tainnu tajuta mihin puumerkkinäsä pisti työsopimustaan tehdessään, jokainen nokian työntekijä joutuu allekirjottamaan NDA:n.

@11

"Jos olisi virallinen proto-dokumentti, niin missään ei lukisi Nokia tai Symbian. Toisin kuin tässä nuo mainitaan kymmeniä kertoja.."

Tätä väitettä en kyllä ymmärrä, miksi ihmeessä noin ajattelet?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ex Six (vahvistamaton)

15

Jaahas, ja missä ovat ne 8 ja 10Megapikselin kameralla varustetut mallit???.
Eikö Nokia osaa, tai löyty tietotaitoa??.
=(

Vastaa
Thor1993
Thor1993

16

Lainaus:

Jaahas, ja missä ovat ne 8 ja 10Megapikselin kameralla varustetut mallit???

Heh.. Oletko ikinä sattunut ajatelleeksi, että pikselit ei ole kaikki kaikessa? Noin pienellä kennolla ja noilla optiikoilla mitä puhelimeen sa mahtumaan kuvaan tulee vain enemmän kohinaa kun pikseleita lisätään. Muutenkin vähän ihmettelen tätä, että mihin normaali käyttäjä tarvitsee 10 megapikseliä kun esim FullHD:ssa on pikseleitä n. 2 megapikselin edestä.

Ja niin btw. Nokialta on huhujen mukaan tulossa juurikin 12MP kameralla varustettu puhelin. Täällä on huhuja siitä. Toivon, että tossa olis panostettu kunnolla niin kennoon kuin optiikkaan jolloin se saattaisi oikeastikkin olla hyvä.

Vastaa
niles1
niles1

17

@15 kännykkä kamerat ovat aivan naurettavia turhakkeita jotka vain tuovat lisää hintaa luuriin ja megapixeleillä ei ole mitään merkitystä jos kaikki muu on päin helv*****.... itse ostaisin mielummin älypuhelimen ilman kameraa jos sellaisia olisi tarjolla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke (vahvistamaton)

18

@15: Netti on kännykässä ihan turha ja köykäinen pienellä näytöllä tihrustamista. paljon parempi olisi pitää mukana kännykkää puhumuiseen ja läppäriä nettiselailuun ja kameraa kuvaamiseen ja mp3-soitinta musiikin kuunteluun. eiku?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke (vahvistamaton)

19

@15: Netti on kännykässä ihan turha ja köykäinen pienellä näytöllä tihrustamista. paljon parempi olisi pitää mukana kännykkää puhumuiseen ja läppäriä nettiselailuun ja kameraa kuvaamiseen ja mp3-soitinta musiikin kuunteluun. eiku?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user (vahvistamaton)

21

16@
>Muutenkin vähän ihmettelen tätä, että mihin normaali käyttäjä
>tarvitsee 10 megapikseliä kun esim FullHD:ssa on pikseleitä n. 2
>megapikselin edestä.

Tarkkuutta ei ole "koskaan" liikaa ja jos tyydytaan FullHD tarkkuuteen niin 10Mpx hyvällä kennolla voidaan toteuttaa 2-3x zoomi jos kenno ja rauta siihen muuten taipuu.

17@
>.... itse ostaisin mielummin älypuhelimen ilman kameraa jos
>sellaisia olisi tarjolla.

Ihan vapaasti, kamera kuitenkin yksi puhelimien tärkeimpiä "osia", ei kaikille, mutta yleensä.

19@
> Netti on kännykässä ihan turha ja köykäinen pienellä näytöllä
> tihrustamista.

Kuulostaa kovasti kapealta käsitykseltä netistä. Näytön tarkkuus ja kokokin riittää erittäin pitkälle netinperusasioissa, email, www, yhteisöpalvelut, IM, VoiP jne.

www:ssäkin kaikken surkeimmat sivut ja AJAX viritykset ovat oikeastaan ainoita jotka tökkivät, ja ei na kaikki parane miniläppäräsin näytölläkään, joista tosin köykäsimmät häviävät joillain mittareilla älypuhelimillekkin muussakin kuin painossa ja koossa.

Jos jokin normaali nettisivu ei oleelliseltaan sisällöltään taivu mobiiliin, niin yleensä vika on siellä sivunpäässä.

Vastaa
ristusperkele
ristusperkele

22

@ 21

"Ihan vapaasti, kamera kuitenkin yksi puhelimien tärkeimpiä "osia", ei kaikille, mutta yleensä."

Ja ikää sulla on..? Eiköhän ne puhelimen tärkeimmät ominaisuudet liiku tuolla yhteydenpitopuolella eikä missään kamerassa!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh (vahvistamaton)

23

@22
Niin no, ehkä niillä Nokian puhelimilla kameralloilla on käyttöä vain kuvaamiseen. Niitä voi käyttää moneen muuhkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user (vahvistamaton)

24

22@
>Ja ikää sulla on..? Eiköhän ne puhelimen tärkeimmät ominaisuudet
>liiku tuolla yhteydenpitopuolella eikä missään kamerassa!

Vaikka ikää onkin jonkinverran niin eri yhteydenpitotavat on tuttuja, pidän niitä kuitenkin enemmän nuorenväen juttuna (no Facebook tuntuu olevan 25v-45v juttu). Maili on osalla tärkeä laajalla ikä haarukalla , wlan harvemmalle jne.

Jokin hyvän (kamera)kennon takana on suppea peruspuhelin, niin eipä sillä kamerallakkiin ihmeitä siinä paketissa tee.


Jos puheominaisuuksissa on puutteita, niin ei niitä kameralla korvata, vaikka entistä useampi on valmistinkimään puheominaisuuksista, varsinkin nuoremmista käyttäjistä, se ei kuitenkaan useinkaan liity mitenkään kameraan.

Kameraan suhtautumisen välimaastossa on yllättävän iso kuilu, jos joku ei arvosta kameraa niin usein he sitä jopa vieroksuvat eivätkä haluakkaan ymmärtää mitä sillä voi tehdä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja