Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Nokia esitteli Symbian^3:n käyttöliittymää

31
Matti Vähäkainu

Videolla: Nokia esitteli Symbian^3:n käyttöliittymää
Nokia on esitellyt eilen San Franciscossa tulevaa Symbian^3-käyttöjärjestelmää. Paikalla ollut Phone Dog on lisännyt tilaisuudesta videon YouTubeen, jossa Nokian David Rivas esittelee käyttöliittymää. Rivasin mukaan näytöllä nähtävä demonstraatio on erittäin lähellä lopullista tuotetta, vaikka se pyöriikin tietokoneella.

Videon mielenkiintoisimmat kohdat ovat uusi, avoimet sovellukset näyttävä moniajo-näkymä, musiikkisoitin sekä Rivasin kommentti Nokian panostamisesta monikosketukseen sekä kapasitiivisissa että resistiivisissä näytöissä. Nokia esitteli promovideolla Symbian^3:a noin kuukausi sitten Mobile World Congressin yhteydessä.

Pidemmittä puheitta itse videon pariin:Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (31)

Anonyymi käyttäjä
vrr (vahvistamaton)

2

Melkosen hienoa.

Jos toimis ees jotenkin noin myös puhelimella eikä olis Nokiamaista "noo sinnepäin" toimintaa niin kyllä möis hienosti. Ikävä kyllä aina joutuu pettymään siihen että demossa hienosti pyörivät kuvat yms ei sitten livenä toimi yhtään ja puhelin kaatuilee / tökkii älyttömästi.

Way to go Nokia.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

4

Hyvä, ettei Nokiakaan lepää laakereillaan :) Ehkä Symbianistakin saadaan vielä käyttäjäystävällinen käyttis. Itsellä ei ollut vaikeuksia S60 5th editionin kanssa, mutta se ei selkeästikään ole kaikkien mieleen.

S60 suurimpana ongelmana tuntuu enemmänkin olevan rauta, jolla Nokia yrittää puhelimiaan pyörittää. Vahvempaa tavaraa saisi kuorien alle laittaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kikuu (vahvistamaton)

5

Jeps, näyttää todella hyvältä. Varsinkin, kun Android on tarjonnut ensimmäisten Symbian^3 -puhelinten saapuessa markkinoille samat ominaisuudet jo yli puoli vuotta.

Vastaa
kikuu
kikuu

6

Ihan hyvältä näyttää, mutta mielestäni olisivat voineet unohtaa kaiken s50 5th symbianista kuvakkeita myöten ja luoda kokonaan uuden. Näyttää hieman tylsältä Androidiin verrattuna.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kikuu (vahvistamaton)

7

@3 Varsinkin, kun Samsungin peruspuhelmissakin on ollut tämä ominaisuus jos vuosia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kikuu (vahvistamaton)

8

Moniajosta: miksi ihmeessä symbbari kolmosessa on edelleen "aloitusnäyttö" ja "valikko" lueteltuina moniajonäkymässä? Täysin epäloogista ja turhaa tilanvientiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ville (vahvistamaton)

9

@3 Miten se sitten käytännössä toimii? ihmettelen vaan? ei mee mun järkeeni, ja mistä sait päähäs, että se toimii yhdellä sormella? tossahan nimenomaan kuvan suurentamista demotessa puhutaan, että nokia on myös lähteny mukaa monikosketukseen

Vastaa
Thor1993
Thor1993

10

@9 Siis yhden sormen zoomaus toimisi esim. siten, että "tupla klickaat" screeniä, mutta jälkimmäisellä kosketuksella et nostakkaan sormea näytöstä vaan liikuttaessasi sitä ylös jotta zoomaisit sisään ja alas zoomataksesi ulos.

Tokihan tuossa puhuttiin multitouchista, mutta voi olla, että on mahdollista zoomata niin yhdellä kuin kahdella sormella, mutta en sitten tiedä..

Ite Symbianhan alkaa näyttää ihan hyvältä ja kun muistaa, että ulkonäön saa muutettua parissa sekunnissa haluamakseen vaihtamalla teemaa niin eiköhän se ihan hyvä ole vaikka ite kyllä kallistun MeeGon puolelle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Samsung (vahvistamaton)

11

Odotellaan Bada OS-käyttöjärjestelmän uusia ominaisuuksia ym...,niin katsotaan sitten uudestaan tilannetta!.
;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nipistys (vahvistamaton)

12

3@ poppah yritti vähän näpäyttää apple poikia, mutta ei tainnu itsekään oikeen ihan loppuun asti miettiä lausettaan :)

Jos tuollainen nerokas yhden sormen zoomi olisi mahdollinen eiköhän se oltais nähty jo n900

Eiköhän pinch zoom kuitenkin ole se nerokkain ja kätevin tapa ja tulee jatkossakin olemaan, onhan muutkin luurit lähteneet sitä käyttämään. Vaikea kuvitella, että joku keksisi helpomman ja kätevämmän tavan

Vastaa
Phiideer
Phiideer

13

@12

Jos se olisi niin helppoa keksiä niitä nerokkaita tapoja, niin kaikkihan ne jo keksisi heti.
Sitä paitsi Maemoa ja Symbiania tekee/teki eri ihmiset.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mölö (vahvistamaton)

15

N900 puhelimessa toimii zoomaus yhdellä sormella jo nyt. Tämä toiminto on ollut alusta saakka. Sormea pyörittämällä myötäpäivään laite zoomaa suuremmaksi ja kun pyörittää vastapäivään zoomaa ulospäin.

Lisäksi zoomauksen voi hoittaa tuplaklikkaamalla näyttöä tai käyttää puhelimen äänenvoimakkuus painikkeita, joilla zoomaaminen myös hoituu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jackoff (vahvistamaton)

16

Nokia esittelee promo preview videolla toimintoja, jotka on olleet muilla valmistajilla jo 2 vuotta.

Nyt pitäisi mennä jo vähän eteenpäin...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ville (vahvistamaton)

17

@15

Tässä puhuttiinkin nerokkaasta tavasta joka päihittää pinch zoomin. Tuo pyöritys zoomi nyt on vaan kompromissi koska pinch zoom ei ole mahdollinen ja eiköhän niistä nokian tulevista kapasitiivisista löydy myös se pinch zoom

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow (vahvistamaton)

18

Offtopic jatkuu:

Pinch zoom on ihan kätevä jos puhelinta käyttää kahdella kädellä. Itse harvoin niin teen, paitsi kirjoittaessa, niin pinch zoom on todella kömpelö.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user (vahvistamaton)

20

19@
> Säälittävää että tuota Symbiania vielä kierrättävät
> ja ylipäätänsä kehittävät :(

Säälittävää olisi ollut jättää kehittäminen, eli hyvä että Nokia on ottanut vetovastuun ja näyttää siltä että se myös tuo hyvää tulosta.

Markkinoilla ei edes oikein ole vaihtoehtoja.

12@
>Eiköhän pinch zoom kuitenkin ole se nerokkain ja kätevin tapa
...
>Vaikea kuvitella, että joku keksisi helpomman ja kätevämmän tavan

Pinc zoom vaati käytännössä monilla kahtakättä laitteen käyttöön, eli ei oikein sovi näidenlaitteiden ensisijaiseksi saatika ainoaksi zoomailu tavaksi.

Vastaa
Stonik
Stonik

21

N900:n pyörityszoomi tuntuu toimivan erittäin näppärästi jopa peukalolla, sen kuin pyörittelee vaikkapa oikeassa reunassa. Algoritmi on muutenkin ilmeisen fiksu, sillä ympyrän halkaisijalla ei ole mitään väliä, se voi olla vaikka neliösentin alueella, tai koko näytön kokoinen. Aina toimii silti.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

22

@21

Vaikuttaako se ympyrän halkaisija zoomauksen nopeuteen? Eli on sama efekti, jos pienellä ympyrällä pyöräyttää kokonaisen kierroksen verrattuna isoon ympyrään...?

Vastaa
Stonik
Stonik

23

@22

"Näppituntumalta" halkaisijan suurentuessa zoom hidastuu. Pikkuisen hankala tuota on käytännössä mitata. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke (vahvistamaton)

25

Ainakin esittelijän pitäisi riisua tuo so last season pukunsa ja heittää rennommat vaatteet päälle. Jos kaikki nokialla on yhtä jäykkiä, ei mikään ihme miksi käyttiksetkin on niin jäykkiä.

Vastaa
poppah
poppah

26

Se yhden sormen zoom voisi toimia vaikka oletuksena kuvalle, ellei muita tiloja ole ääritetty. Ylös zoom in ja alas zoom out yhdella sormella. Sivuilla sitten vaikka kuvan vaihto ja napautus saa valikon esiin tai vaihtaa vain moodia (vielä parempi). Luulin, että noin se toimiikin ja toivoisin että luulin oikein. En jaksa miettiä kun oon siivuissa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

27

@8

"Moniajosta: miksi ihmeessä symbbari kolmosessa on edelleen "aloitusnäyttö" ja "valikko" lueteltuina moniajonäkymässä? Täysin epäloogista ja turhaa tilanvientiä"

Moniajonäkymällä varmaankin tarkotat näkymää missä näkyy ajossa olevat sovellukset. Mikä siinä nyt muka on epäloogista? Tuo mahdollistaa siirtynmisen suoraan jostain sovelluksesta alotusnäytölle tai valikkoon.

Vastaa
kikuu
kikuu

28

@8 Epäloogista, mitä vit??? :D

Ite omassa nokia 5800 käytän tuota sama systeemiä päivittäin, eli siirren aloitusnäytölle tuota kautta sulkematta ohjelmaa. Loistava ominaisuus.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

29

@27
Jos näppäimistöstä löytyy E-sarjalaisista tuttu koti-näppäin, niin ei niillä linkeillä tehtähallinnassa(taskmanager) tee mielestäni hirveästi. Kotinäppäintä painamalla pääsee aloitusnäyttöön ja kahdesti painamalla valikkoon. Tiedä sitten onko redundanssi tässä hyvä vai huono.
Ja hassua on kuitenkin se, että käsitteellisesti aloitusnäyttö ja valikko (epäsuorasti) rinnastetaan ohjelmiin tehtävänhallinnan linkkien takia.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

30

@29
Rinnastukseen sellainen lisäys, että siitäkin huolimatta mielestäni huono idea, vaikka aloitusnäyttö on ilmeisesti korvattavissa toisella.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.