Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Patenttikiista: Nokian esittää Applen syytösten hylkäämistä

20
Ilkka Ketola

Patenttikiista: Nokian esittää Applen syytösten hylkäämistä
Nokian ja Applen välinen patenttikiista sai jatkoa viime viikolla, kun Nokia vuorostaan pyysi Yhdysvaltojen kauppakomissio ITC:tä sivuuttamaan Applen syytteet perusteettomina. Apple helmikuussa esittämien syytösten mukaan Nokia yrittää monopolisoida markkinat ja estää Applelta pääsyn iPhone-teknologiaan. Nokian mukaan Applen syytökset ovat vailla todisteita ja perusteettomia, minkä vuoksi ne tulisi hylätä.

Viime viikolla Delawaressa käydyssä oikeusistunnossa oli käsittelyssä Applen helmikuussa ITC:lle esittämä valitus. Yhtiön mukaan Nokia on olleessaan mukana kehittämässä alan standardeja pimittänyt omia patenttejaan ja myöhemmin esittänyt kohtuuttomia korvausvaatimuksia perustuen näihin langattoman tiedonsiirron patentteihin. Apple syyttää Nokiaa myös siitä, että se yrittää patenteillaan estää iPhonen ja muiden kilpailevien älypuhelinten markkinoille pääsyn. Nokian mukaan nämä syytökset ovat siis perusteettomia ja niiden ainoa tarkoitus on viedä huomio pois siitä tosiasiasta, että Apple vapaamatkustaa Nokian immateriaalioikeuksilla.
Applen ITC:lle esittämät syytökset olivat vastaveto Nokian Appleen kohdistuneesta valituksesta, jonka yhtiö jätti ITC:lle joulukuussa. Valituksessa nimettiin Nokian seitsemän uraauurtavaa patenttia, joita Apple rikkoo käytännössä kaikissa matkapuhelimissaan, musiikkisoittimissaan ja kannettavissa tietokoneissaan.

Teknologiayhtiöiden välinen oikeuskiista sai alkunsa lokakuussa, kun Nokia haastoi Applen oikeuteen 10 patentin rikkomisesta. Odotetusti Apple vastasi syytöksiin haastamalla Nokian Applen 13 patentin rikkomisesta joulukuussa. Kiistelyn odotetaan jatkuvan vuosia ennen kuin sopuun päästään.

Kommentit (20)

iKnow (vahvistamaton)

3

@2
Todennäköisyydet sille, että jomman kumman tuotteet pistettäisiin myyntikieltoon on äärimmäisen lähellä nollaa.

Vastaa
Mokia. (vahvistamaton)

4

ettei vaan Nokia ala olemaan epävarma itsekin omista syytöksistä?.
;)
Nokialla on ilmeisesti jo liikaakin omia patenttejä vireillä...!!.

Vastaa
user (vahvistamaton)

5

2@
>Kummankin vaateet läpi niin saadaan Motorola, Samsung ja LG
>kusemaan hunajaa jenkkimarkkinoilla

Nokia on sopinut muiden kanssa, joten se ei muuttaisi mitään siltä kannalta, mutta jos Applen vaatimukset menee läpi, niin turha odottaa että Apple antaisi mainitsemiesi firmojen touhuta Jenkki markkinoilla Nokiaa helpommalla. Jenkki markkinat ovat noille kuitenkin paljon tärkeämmät kuin Nokialle.

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

6

Nokian uuraauurtavat patentit? Oli miten oli, vaikka (hieman epäilen kyllä) Apple niitä rikkoisikin, niin varmaan Nokiaa ottaa päähän kun toinen yritys ihan oikeasti osaa toteuttaa niitä. Ja Nokian "monopoliyrityshän" on kovinkin onnistunut ajatus, muut valmistajat senkun kirivät.

Aivan varmasti tämä koko typerä kiista tullaan loppujen lopuksi ratkaisemaan salien ulkopuolella. Money talks.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

8

@7
Ja nämä viralliset tilastot olivat? Kyllä se Motorola on edelleen suurin siellä käsittääkseni. Nokian markkinaosuus on siellä kyllä pieni, muttei sentään pienin. Palm jää taakse.

Vastaa
user (vahvistamaton)

9

6@
> Nokian uuraauurtavat patentit? Oli miten oli, vaikka (hieman
> epäilen kyllä) Apple niitä rikkoisikin,

Jos iPhonesta riisuttaisiin Nokian patentoimat tekniikat, niin eipä sitä olisi, ja näkyy niin sisällä kuin käyttökokemuksessa.

> niin varmaan Nokiaa ottaa
> päähän kun toinen yritys ihan oikeasti osaa toteuttaa niitä.

Kina taitaa olla siinä että Apple käyttää muiden patentteja, mutta ei halua jakaa omiaan, alalla kuitenkin kaikki suuret ovat sopineet ristiin lisenssoinit. Jopa Qualcom ja Nokia totesivat etteivät ilman toisiaan pärjää, vaikka siinä riideltiin vain kapeasta kaistasta mobiili teknolokiaa.

Vastaa
user (vahvistamaton)

10

@8
>Ja nämä viralliset tilastot olivat? Kyllä se Motorola on edelleen
>suurin siellä käsittääkseni.

Ei ole linkkiä heittää, mutta kyllä Motorolla on sellainen syöksy ollut, en yllättyisi jos Samsung myy dollari ja kappalemäärissä pohjois-amerikkaan enemmän kuin Motorola globaalisti.

Samsung on kuitenkin aika vahva Jenkeissä.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

11

Oikeydenkäynnit siirtyvät 2012 kesälle eikä niillä juuri ole Nokian tapauksessa vaikutusta tuotteisiin.

Applen patentit ovat kierrettävissä toisinkuin GSM/
3G/LTE teknologia jossa Applella ei ole mitään osaa eikä arpaa...


Aiheen ulkopuolelta Motorola on suurin Jenkki markkinoilla jos puhutaan vaan puhelin brändeistä. Siruissa ym. eräs toinen...

Toisaalta turha vähätellä tuota Nokian siivua.

Kun toimet alkavat tuottaa tulosta saavat kyllä muut kiinni....


http://247wallst.com/2010/02/08/motorola...handset-market/

http://www.pocketgamer.biz/r/PG.Biz/comS...ews.asp?c=19032

Vastaa
kawasaki7
kawasaki7

12

Nokia nyt tulee aina jälkijunassa. On se kyllä ihmeellistä miten Apple on voinut nousta ylös parilla puhelinmallilla. Nokiallahan niitä on liikaa ja vähän enemmänkin. Apple onnistui kerralla. Tietysti toivon että Nokia pärjää, koska tässä suomalaisia kannatetaan.

Vastaa
Sokar80
Sokar80

13

Nokialla ei ole koskaan mennyt jenkeissä hyvin

Ja kun N97 oli niin paska susi kun on niin ihan hyvä et iso mammutti saa potkun munille jotta herää

N95 jälkeen pissa nousi päähän ja ei tehnyt mitään hyvää N97 flopin jälkeen N900 on ihan ok

Samsung tuli kovaa ja valtasi muut kilpailijat vieressä Nokialla suuri työ saada markkina asema takas

Vastaa
kek434 (vahvistamaton)

14

Käytännössähän samsungin luurit on vain kovia paperilla raudansa puolesta, mutta esim. softa puolella pissii, ja rankasti. Esim. Omnia HD on kova raudaltaan mutta samat symbian ongelmat siinäkin pissii vaikka on kovaa rautaa. S8000:ssa on sitten joku sampan oma käyttis, mitäköhä varte? sitte on vielä tää pixon12 jossa on kans samsungin oma käyttis. Mukavasti rajoittuu noittenkin käyttö kun ovat valmistajan omilla käyttiksillä.

Vastaa
user (vahvistamaton)

15

13@
>Nokialla ei ole koskaan mennyt jenkeissä hyvin

Nokia on siellä menestynyt, ollut jopa pitkään markkinajohtaja.

>N95 jälkeen pissa nousi päähän ja ei tehnyt mitään hyvää N97
>flopin jälkeen

N95 oli sellainen harjoitelma, sen jälkeläiset oli hyviä, N97sta tulee myös mieleen N95:n

Vastaa
Aapeli (vahvistamaton)

16

Kun katsoo viestejä 6,7 ja 10 (kikuli, kikuu & user = lienee yksi ja sama) niin tämä on mennyt melkeimpä yksin puheluksi. Ja huvittavinta on että perustellaan virallisiin tilastoihin... :D Jutun taso on ala-asteelta.

Vastaa
user (vahvistamaton)

17

16@
Kikuu-kikuleistä en tiedä, mutta Motorola 2000 luvulla otti johopaikan pohjois Amerikassa, mutta ei ole enään valtias, Samsung, LG, Motorola ovat aika tasoissa ja vähän tilastoijasta riippuen järjestykset vähän vaihdelleet. ja vähän siitä mitä mitattu.

Tosin nyt uskotaan että Motorolan syöksy taittuu, mutta vauhtia haetaan yksinomaan älypuhelimista. riittääkö se, samaan aikaan Samsung painaa hintakilpailuun featurepuhelinta, leikkikentälle on palaamassa myös Nokia.

Vastaa
Anestic
Anestic

18

Kyllä tässä taisi olla alunperin kyse siitä että Apple päätti käyttää toisten patentteja ilmaiseksi kun muut on niistä maksaneet. Ei ilmeisesti mitään hirmusummia, mutta annettu arvostusta pioneerille. Ilman Nokiaa ei nykyaikaisia puhelimia olisi tässä muodossa, siellä ne perustekniikat on kehitetty. Jostain luin että kaikki muut valmistajat on maksaneet käyttäneistään patenteista tavalla tai toisella.

Toivon todella että Apple häviää tämän ja joutuu samalle viivalle kaikkien muiden kanssa ihan reilun pelin ja tasa-arvon vuoksi.

Sitä en ymmärrä että kun puhutaan Nokiasta niin se tyrmätään jonku yhen mallin takia(N97). OK, se kallein puhelin on kökkö mutta sieltä on tullut todella hyviä puhelimia ulos viimevuosina. Ainakin itse olen ollut jo useampaan malliin todella tyytyväinen.

Vastaa
Sokar80
Sokar80

19

kek434 :
Esim. Omnia HD on kova raudaltaan mutta samat symbian ongelmat


Mikä ongelma itellä ollut jo 7kk käytössä toimii kuin unelma työ kaveri kärvisteli 2kk N97 kanssa ja menetti hermot ja vaihto Omnia HD ja ollut tyytyväinen

Me kummatkin oltu nokia faneja esim itellä ollut aina Nokia 2110 ajoita lähtien 11 eri nokia ja yks HTC ja nyt Samsung

Anestic :
Sitä en ymmärrä että kun puhutaan Nokiasta niin se tyrmätään jonku yhen mallin takia(N97). OK, se kallein puhelin on kökkö mutta sieltä on tullut todella hyviä puhelimia ulos viimevuosina.

Ite osta aina sen parhaimman äly puhelimen

Omistin pitkään N95

N96 en ostanut koska se oli sama kuin N95 + näppäimet eri kohdassa ja mobiili tv joka ei toiminut kunnolla

N97 oli susi joten en tietenkään sitä ottanut

Mut 11 eri Nokia omistaja voin sano et Nokiat on hyviä

Vaihtelu virkistää esim jos aina syö possu niin kana tai lammas on virkistävä vaihtelua

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja