Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N8 julkistetaan ensi kuussa?

43
Matti Vähäkainu

Nokia N8 julkistetaan ensi kuussa?
Toissapäivänä vuotaneissa kuvissa esiintynyt Nokian tuleva huippumalli on todennäköisesti huhuttu Nokia N8, toisin kuin kuvien ohessa kerrottiin. Tulevasta puhelinmallista on vuotanut lisää tietoja, kun Engadget sai kuulla eilen luotettavista lähteistä, että Nokia julkistaa ensi kuun puolivälissä ensimmäisen Symbian^3-puhelimen.

Julkistettua puhelinta ei kännykkäguru Eldar Murtazinin mukaan tulla näkemään markkinoilla vielä useisiin kuukausiin. Murtazin kertoo Twitterissä parhaillaan leikkivänsä kännykällä, jota kutsutaan N8:ksi. Jotain muitakin mielenkiintoisia tweettejä löytyy herran tililtä. Hän kertoo muun muassa, että N8- ja E7-mallit olisivat varustettu iPhonen tyyliin sisäänrakennetuilla akuilla, joita ei voi vaihtaa.

Kommentit (43)

jep (vahvistamaton)

1

Sisäänrakennettu akku!

Milläs sitten nollaat softan kun se jumissa Nokian tapaan?

Vastaa
tmm68
tmm68

2

huono juttu toi sisäänrakennettu akku. Joka puhelimessa mulla on ollut vara-akku. E90:ssä menossa jo neljäs akku vaikka käytän 90% 2G-moodissa (3G siis estetty lähes aina, koska haukkaa vaan akun)

Vastaa
kikuu
kikuu

3

"Sisäänrakennettu akku" Voit v*ttujen kevät. Luulevat ilmeisesti, että myös iPhonen huonot puolet parantaisivat myyntiä.

Todella mielenkiintoinen laite, vaikka en kyllä edes harkitsisi ostoa ruman ulkonäön takia.

Vastaa
asdasdasdadgfggg555g (vahvistamaton)

4

Ite en ainakaa usko että ois sisäinen akku.

Vastaa
Massikka
Massikka

6

"Luulevat ilmeisesti, että myös iPhonen huonot puolet parantaisivat myyntiä. "

Miksi se on iPhonessa huono puoli? Jos akku kestää käytössä noin 2-3 vuotta ja ohjelmisto on puhelimeen rakennettu niin ettei tarvitse Nokian tapaan repiä akkua iri joka toinen päivä, niin miksi ei asennuttaisi sisäistä akkua? Sen avulla saadaan enemmän akkukapasiteettia sekä kompaktimpi koko puhelimelle.

T: N97:n omistaja.

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

7

Miten iPhone liittyy tähän uutiseen yhtään mitenkään? Tiettääkseni uutinen koskee Nokiaa! Naurettavia nämä Nokia fanipojut, jotka vetävät Apple mukaan jokaiseen Nokian kehnoon soppaan.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

8

Sisäinen akku olis kyllä miinus..
Toisaalta puhelin on kyllä muuten aika hyvä ja sisäisestä akusta on se hyöty, että se voidaan tehä minkä tahansa muotoseks jolloin saadaan kaikki tila käyttöön ja käytännössä se johtaa siihen, että akku kestää pidempään joten varmaan aika hyvä puhelin - olettaen, että S^3 on hyvä.
En tiiä kyllä miks kaikki sanoo totaki rumaks joittenki suttuste prototyyppi kuvien perusteella. Ennen kaikki valitti ku Nokialla oli "kaikki niin samannäköstä" nyt ku tulee erinäköstä valitetaa, että sekin on hirvee. Moni muuki puhelin näyttäny hirveeltä tällasissa, mutta lopulta ollu aika hieno. Tää näyttää enemmän SE:n tai LG puhelimelta joten mistä johtuu, että ei niitten puhelimia haukuta..

Vastaa
kikuu
kikuu

9

Puhelimen muu muotoilu onkin ihan OK, mutta miksiköhän tuo kamera on tuollainen "uloke"?? No ehkä se 8 megapikseliä ja HYVÄ linssi selittäisi tilannetta, mutta jos tuota nyt vertaa vaikka HTC HD2 puhelimeen, niin OMASTA mielestäni HD2 vie mennen tullen.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

10

@6 Ihmettelin tätä myös ja just eile toisaalla sain nokialaiselta vastauksen, että ei voi vaihtaa toista akkua jos tarvii lisävirtaa, eli siis nokialaiset ei joko osaa ladata akkuaan tai sitten nokiasta kuluu akku tosi nopeesti. En ees tienny et on ihmisiä jotka kantaa jotai vara-akkuja mukanaan, mut näin ilmeisesti on

ja oli taas kerran hauska miten nokia aiheessa otettiin iphone negatiivisena esimerkkinä esiin, jatkakaa samaa rataa vaan :)

Vastaa
Massikka
Massikka

12

@10

Täytyy kyllä todeta itsekin, että monesti sitä kuulee vaihdettavan akun hyvän puolen olevan juuri se, että jos virta loppuu voi vaihtaa akkua, mutta todellisuudessa en tiedä yhtään henkilöä joka kantaisi toista akkua taskussaan. =)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

13

Ei saatana nyt oikeesti. Jos akkua ei voi vaihtaa, on se huono huono tai vähintään neutraali ominaisuus. Hyvää asiaa siitä ei saa tekemälläkään. Ja miksi iPhone vedetään tähän mukaan? Mitä jos kikuu vetäisit itsesi jojoon...

Uutisessa: Robotti vahvisti iPhonen näytön ylivertaisuuden

kikuu: Mutta mietin miksei testissä ollut Nokian puhelinta? Ainiin, eiväthän ne myy enää länsimaissa. ;)

Vastaa
Phiideer
Phiideer

14

@9
Mä luin joskus, että Xenon-salaman tarvitsema kondensaattori veisi reilusti tilaa (johtuen xenonin tarvitsemasta suuremmasta jännitteestä).

Vastaa
Phiideer
Phiideer

15

@6
Ei se vaihdettava akku ole ehkä jatkuvassa kaupunkikäytössä mikään etu.
Lisäksi sisäänpakatulla akulla saat joko lisää kapasiteettia tai kompaktimman puhelimen, ei varsinaisesti molempia - ellei nyt sitten se pieni tilansäästö jaeta söpösti molempien ominaisuuksien kesken. Mielenkiintoinen kysymys on, että onko se merkittävä lisä.

@7
Voi nyyh.

Vastaa
Massikka
Massikka

16

@15

En tiedä miten olisi N97:n tilanteessa käynyt, jos siihen olisi tehty ohjelmisto mikä toimisi sekä sisäänrakennettu akku. Tällä hetkellä kumpikaan noista ei toteudu, joten ohjelmisto on paska ja puhelin on iso mulkura vaihdettavalla akulla.

Vastaa
ristusperkele
ristusperkele

17

Eikö akku yleensä puhelimen sisäpuolella ole? En ainakaan ole yhtäkään sellaista puhelinta omistanut, jossa akku olisi kuorien ulkopuolella. Ellei lasketa niitä luureja, joissa aikoinaan akku oli osa puhelimen muotoa. Niissä toki oli akku ulkopuolella.

Täytyy melkoinen Doris olla, jos jotain vara-akkua mukana kantaa vuonna 2010! Ymmärsi kyllä NMT-aikana ja GSM-luurien alkuaikoina, kun akku kesti pelkästään pöydällä ollessa muutaman tunnin..

Vastaa
bfr
bfr

18

Lähinnä akun vaihdosta on iloa ihmisille jotka käyttävät samaa puhelinta useita vuosia, ja joutuvat näin ollen hankkimaan uuden akun, tai vaihtoehtoisesti tehokkaamman tarvikeakun hankkijoille.

Joka paikassa ei myöskään ole sähköä saatavilla tai lataaminen voi olla hankalaa jolloin vara-akusta on hyötyä.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

19

@17
Jos sinä et tarvitse sitä, se ei tarkoita etteikö siitä voisi olla monille muille hyötyä. Ei tartte ajatella kuin, että on tilanteessa, jossa (1) käytää runsaasti laitetta, (2) ei välttämättä ole lataamismahdollisuutta moneen päivään (vaikka sijainnista johtuen).

Vastaa
miksuh2
miksuh2

20

On hyvin vaikea usoa siihen, että tuossa ei voisi akkua vaihtaa. Se on kyllä melkonen miinus, jos näin on. En lähtisi kuitenkaan noiden netissä liikkuneiden kuvien perusteella vetämään mitään johtopäätöksiä. Ennemmin odotan virallista julkasua.

Vastaa
Stonik
Stonik

21

Liekö tuon kiinnipultatun akun idea sitten se, että saadaan mahdollisesti laitteesta tukevampi, ehkäpä halvempi jos vaihtomekaniikkaan ei tarvitse uhrata suunnittelua, tai putoamisista johtuvat ongelmat hieman vähemmiksi. Tai mistäpä sitä tietää jos tuo on laskettu asiaksi, jossa akunvaihtopalvelulla pääsee jopa tekemään tiliä. Toisaalta silloin ei myöskään tarvitse kuulla kolmannen osapuolen yliladatuista ja räjähtäneistä akuista.

Jotenkin tuntuu silti, että takapakkia tässä asiassa mennään. Toivottavasti ei tule tavaksi, vaan tämä on Nokialle yksi kokeiluista. iPhonessa on paljon hyvää, mutta joitain asioita voisi todellakin jättää kopioimatta.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

22

> Ellei lasketa niitä luureja, joissa aikoinaan akku oli osa puhelimen
> muotoa. Niissä toki oli akku ulkopuolella.

Tarkotat varmaankin ennemminkin puhelimiin saatavia teho-akkuja, jotka on suurikokoisina usein olut melkoisia möykkyjä.

> Täytyy melkoinen Doris olla, jos jotain vara-akkua mukana kantaa vuonna
> 2010! Ymmärsi kyllä NMT-aikana ja GSM-luurien alkuaikoina, kun akku kesti
> pelkästään pöydällä ollessa muutaman tunnin..

Kuten toisessa ketjussa sanoin, niin kun puhelinta käyttää paljon sillon vara.akku on hyvä olla, koska sillä saa huomattavasti lisää käyttöaikaa vaikak puhelinta kuormittaisi paljon. Mutta ei tästä sen enempää. Ei jaksa enää uudestaan selittää. Yleensä nämä jotka ei ymmärä akun vaihdon tarvetta on kuitenkin niitä, jotka ei ota puhelimestaan kaikkea hyötyä irti. Kyse on kuitenkin älypuhelimusta, jotka on tarkotettu työkaluksi eikä vain puhelimeksi.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

23

Jos nyt oletetaan, että tuossa ei voi akkua vaihtaa, niin sitten yksi vaihtoehto on tietysti ulkoinen energiapankki, josta puhelimen akun voi ladata. Esim Nokia on myynyt näitä netissä usein "energiapossuksi" kutsuttuja vehkeitä. Niiden ongelma on vaan se, että ne on vara-akkuun verrattuna kömpelöitä käyttää ja pitää mukana.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

24

Mut joo odotetaan nyt vaan ihan rauhassa sitä virallista julkasua. Siitähän sen sitten näkee kuinka tehokkaan akun ne on saanut ängettyä kuorien sisään.

kokonaisuutena noin yleensä toi puhelin vaikutta jokatapauksessa oikein asialliselta.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

25

Murossa oli juttua, että akku asennetaan puhelimen päädystä sisään... Eli olisi vaihdettava, mutta silti runko olisi "yhtäpuuta".

Vastaa
miksuh (vahvistamaton)

26

Mitä järkeä hankkia Symbian^3 -puhelin, kun Symbian^4 tulee kuitenkin puolen päästä siitä? Nokialta ja keneltäkään muulta valmistajalta on aivan turha odotettaa noin suurta päivitystä mihinkään puhelimeen. Siinä ei olisi bisnes-mielessä mitään järkeä. Eihän edes N97:kaan saa Symbian^3:a. Symbian^3:n sovellustarjonta tulee pysymään suhteellisen onnettomana, sillä se on vielä (niille muutamalle) kehittäjälle täyttä helvettiä.

Vastaa
user (vahvistamaton)

28

>Mitä järkeä hankkia Symbian^3 -puhelin, kun Symbian^4 tulee
>kuitenkin puolen päästä siitä?

Symbian^3 on binääri yhteensopiva nykisten kanssa, siinä on möys kohtuu hyvä QT tuki, eli siinä mielessä jopa järkevämpi kuin Symbian^4.

> Nokialta ja keneltäkään muulta valmistajalta on aivan turha
> odotettaa noin suurta päivitystä mihinkään puhelimeen.

Symbian^3 koneita tulee ainakin Nokialta ja muilta, ja niitä on markkinoilla jonkinaikaa, Vaikka joskus ensivuonne kesänä tulisikin Symbian^4 koneita, niin ei se ole yhdenyön juttu, senkin jälkeen on kiinnostusta kolmoseen.

>Siinä ei olisi bisnes-mielessä mitään järkeä. Eihän edes N97:kaan
>saa Symbian^3:a.

Ahaa, tarkoitti vanhan koneen päivitystä, ei ole kerrottu tuleeko laitteita joita voisi päivittää, esteet sille ovat kuitenkin vähäisempiä, niin raudan kuin lisenssien suhteen, verrattuna vanhan Symbianin aikaan.

> Symbian^3:n sovellustarjonta tulee pysymään suhteellisen
> onnettomana, sillä se on vielä (niille muutamalle) kehittäjälle
> täyttä helvettiä.

Mistä tuon ajatuksen nyit, Symbian^3lle voi kehittää monella tapaa (kielellä) softia, vaikeudesta tuskin on kiinni, ainakaan yksinkertaisempien softien osalta, Natiivia C++ sovelluksia on Symbianiin nykyisinkin tarjolla , ei se tarjonta kolmosen myötä katoa, päinvastoin.

Nykyisiinkin koneisiin on helppoja koodausmahdollisuuksia, ne kolmosen ja uuden raudan myötä saavat vauhtia alleen, eikä pidä unohtaa Qt:tä joka saa myös kolmosen myötä vauhtia.

Vastaa
miksuh (vahvistamaton)

29

@28

Mutta eikös Nokian omien sanojen mukaan vasta Symbian^4 ole se suurin hyppäys eteenpäin? Kiinnostusta kolmoseen? Kenen toimesta? Nokialta turha odottaa lisäominaisuuksia tuovia päivityksiä (tapaan Android), jos alusta on suhteellisen vakaa. Ja miten se sitten meni Qt:n kanssa? Oliko vasta Symbian^4:n jälkee sovellukset yhteensopivia Meegon kanssa vai miten?

Vastaa
user (vahvistamaton)

30

>Mutta eikös Nokian omien sanojen mukaan vasta Symbian^4 ole se
>suurin hyppäys eteenpäin?

Kolmonen on kohti nelosta. Nelossa vaihtuu UI kirjastot ja natiivi QT.

>Ja miten se sitten meni Qt:n kanssa? Oliko vasta Symbian^4:n jälkee
>sovellukset yhteensopivia Meegon kanssa vai miten?

QT kirjastot saa nykyisiinkin Symbian koneisiin, ne vahvemmin mukana kolmosessa, eli nyt voi aloittaa devaamisen QTllä niin että targetti on Symbian kolmosessa ja MeeGossa, niistä voi sitten tehdä paketit aikanaan Neloseen jne.

Binääri asennuspaketit eivät ole yhteensopivia, mutta yhdestä sourcesta voi tehdä alustoille vaivatta paketit, jos käytetty sellaisia juttuja jotka kaikista löytyy.

Vastaa
miksuh (vahvistamaton)

32

Etköhän sinä ole se "toinen miksuh", hence the name. Miksiköhän muuten nimessäsi olisi numero kaksi.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

33

@26 miksuh

> Symbian^3:n sovellustarjonta tulee pysymään suhteellisen onnettomana,"

Symbian^3 ajaa niitä samoja sovelluksia kuin nykyinen S60 5th edition. Eli väitteesi ei pidä paikkaansa.

> sillä se on vielä (niille muutamalle) kehittäjälle täyttä helvettiä.

Ensinnäkin Symbiankehittäjiä on kyllä paljon, eikä vain muutama. Toisekseen Symbianille softan kehitäminen ei ole mitenkään tuskaa ollut tähänkään asti, vaikeutta on minusta liioiteltu rankasti. Symbianille voi kehittää softaa monella eri tavalla, joista kukin voi valita mieleisensä ja taidoilleen sopivan. Symbianille on voinut tähänkin asti kehitää näillä tavoin: Symbian C++, Java, Flash, Oython ha C#. Lisäksi widget sovelluksia voi Symbianille kehittää käöyttäen HTML + JavaScript + CSS yhdistelmää. Se mitä on opidetty vaikeana on C++ ohjelmointi, mutta kuten näet muitakin vaihtoehtoja Symbianille sovellusten kehittämiseen on ollut tähänkin asti.

Symbian^4:ssä siirrytään käyttämään Qtta, joka helpottaa C++ ohjelmointia merkittävästi. Qt-sovelluksia voi kuitenkin ajaa jo nyt nykyisillä kännyköillä ja se tulee olemaan mahdollista myös Symbian^3 puhelimilla.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

34

@32 miksuh

"Etköhän sinä ole se "toinen miksuh", hence the name. Miksiköhän muuten nimessäsi olisi numero kaksi."


Noinkohan, itse et ilmeisesti ole edes rekisteröitynyt, koska postaustesi kohdalla lukee "vahvistamaton"

Vastaa
miksuh2
miksuh2

35

@29 miksuh

> Mutta eikös Nokian omien sanojen mukaan vasta Symbian^4 ole se suurin
> hyppäys eteenpäin? Kiinnostusta kolmoseen? Kenen toimesta?

Kyllä Symbian^3:ssa tulee jo suuria parannuksia siinäkin. Tässä listaa:Symbian^3:n uudistuksista:

* HDMI-tuki 1080p-laadulla
* Musiikkikaupan integrointi radioon: Mahdollistaa kappaleen tunnistamisen, lisätietojen saamisen sekä ostamisen.
* Tehokkaampi muistinhallinta: Writeable Data Paging mahdollistaa rinnakkaisten sovellusten ajamisen nopeammin ja tehokkaammin.
* Uusi 2D ja 3D-grafiikka-arkkitehtuuri: Täysi tuki rautatason kiihdytykselle sekä OpenGL ES:lle.
* Uudestettu verkkoarkkitehtuuri ja 4G-tuki: Osaa huomioida paremmin eri ohjelmien verkonkäyttötarpeet mm. kaistanleveyden, latenssin ja jitterin mukaan.
* One-click-verkkojenhallinta: Käyttäjän määrittelemien käyttäytymismallien mukaan laite vaihtaa puhelinverkosta WLANiin käyttäjää vaivaamatta.
* Käytettävyysparannukset: Kaikkialla käyttöliittymässä riittää yksi ruudun painallus. Kineettinen selaus sekä multitouch-tuki.
* Uudistettu valmiustilaruutu: Käytettävissä on lukuisia ruutuja jotka voi täyttää N97:n tapaan haluamillaan widgeteillä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

36

Se on tottakai totta, että Symbian^3 jää välivaiheen versioksi, ja se tulee olemaan viimeinen versio, jossa käytetään vanhaa S60:n AVKON-frameworkkia. Mutta Symbioan^3 puhelimillakin tulee voimaan ajaa Qt-sovelluksia.

Vastaa
miksuh3 (vahvistamaton)

37

Jes, ihanaa, että voidaan käyttää niitä todella laadukkaita Symbian S60 5th Editionin ohjelmia! Oikein sydäntä lämmittää!

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

38

miksuh (vahvistamaton) @ 26.3.2010 16:27
Mitä järkeä hankkia Symbian^3 -puhelin, kun Symbian^4 tulee kuitenkin puolen päästä siitä?
------------------
Mitä järkeä ostaa mitään elektroniikkaa, kun puolen vuoden päästä on varmasti uudempia malleja markkinoilla... =)

Ja mitä tulee ohjelmiin ja niiden tarjontaan, niin kaikki ei kaipaa ohjelmistokauppoja tai lisäohjelmia. Ajattelin minäkin hankkivani/lataavani/kokeilevani kaikenlaisia ohjelmia, pelejä jne. kun nykyaikaisen kosketusnäyttöluurin hankin, mutta niinpä on jäänyt. Joitain toki olen ladannut, mutta aika vähälle on jäänyt. Ja ilmankin pärjäisin hyvin.

Ja ei sillä, että ilman muuta sitä tarjontaa saa olla tietenkin, mutta näin massamarkkinoita ajatellen se ei varmaan ole joka koneen ja jokaisen hetken pakollinen juttu.

Vastaa
kudee (vahvistamaton)

39

hinnat vaan perseestä ylisesti ottaen kaikissa ns.huippu puhelimissa....jotain 300ekee....sais olla maximissaa....sanon mina.

Vastaa
jamppa_john (vahvistamaton)

40

ristusperkele... etkö muista enää 90-luvun kännyköitä? kaikissa akku kiinnitettiin ulkoisesti puhelimeen. Ei sillon ollut hienoja kuoria.

Vastaa
ristusperkele
ristusperkele

41

@40

Luitko sä tuon mun viestin? Niinhän siinä kirjoitin, että ellei lasketa niitä luureja, joissa akku oli osa puhelimen muotoa jne..

Vastaa
öljhgfd (vahvistamaton)

42

Kuinka paljon puhelin tulee maksaan? ja koska tulossa kauppoihin?

Vastaa
hokkuspokkus (vahvistamaton)

43

Puhelimeessa on 12 megepixelin kamera. Joten voisi jo kuvitella, että se vähän kohoaa pohjasta. Kännykkä on muutenki hieno ja toivottavasti ei ylitä aplen muhkeita hintoja :P HDMI liitäntä ja muita kivoja herkkuja. Jos siinä on sitten se sisäänrakennettu akku niin mitä sitten? Onhan aplen 3g:ssäkin ?? Ja aplehan meinaa kaataa nokian markkinat hieman samsungin avulla. Jos hinta olisi sopiva voisin jopa ostaa puhelimen ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja