Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N8 mobiiligurun ensitestissä

64
Matti Vähäkainu

Nokia N8 mobiiligurun ensitestissä
Nokia N8 esiintyy nyt ensimmäistä kertaa testattavana. Kyseessä on odotetusti venäläisen Mobile-review-sivuston päätoimittaja Eldar Murtazinin pikainen testi. Samalla vuoden toisella puolikkaalla kauppoihin saapuvan Nokia N8:n speksit varmistuivat kapasitiivisen näytön, HDMI-liitännän ja 12 megapikselin kameran osalta. Vakuuttavilla ominaisuuksilla varustettu Symbian^3-laite ei kuitenkaan vakuuttanut matkapuhelingurua.

Murtazin kertoo, että Symbian^3-käyttöliittymä on vain hieman muokattu versio Symbian^1:stä. Kuvissa esiintyvä käyttöliittymä on kieltämättä vanhoine valikkoineen ja dialogeineen pettymys. Murtazin kuitenkin kiittelee kapasitiivistä kosketusnäyttöä, tukea monikosketukselle, HDMI-liitäntää ja hyvää 12 megapikselin kameraa.
Loppujen lopuksi Murtazin on kuitenkin pettynyt laitteeseen. Uudelleen lämmitetty Symbian ei toimi niin kuin pitäisi. Twitterissä Eldar Murtazin vastaa kolleegalle, "Voitko kutsua N8:aa tai Symbian^3:a parhaaksi yritykseksi? Jos kutsut sitä parhaaksi yritykseksi, Nokian tulevaisuus on selvä -- ei tulevaisuutta".

Testattu N8 oli vielä kehitysvaiheessa oleva malli, joten muutoksia tullaan varmasti näkemään seuraavien muutaman kuukauden aikana.Kommentit (64)

keke! (vahvistamaton)

1

On kyllä säälittävää jos Symbian^3 jää vähänkään tuollaiseksi. Tylsän ja ruman, ruman ja mitään sanomattoman näköinen käyttöliittymä.

Vastaa
marde_ (vahvistamaton)

2

todella tyylikkään näköinen puhelin, vielä kun metallikuorilla saisi! toivottavasti saavat hiottua käyttöliittymästä vähän väitettyä paremman..

Vastaa
yamaneko
yamaneko

3

Onpa ihan perhanan ruma. Nokia ei vain osaa. :(

Btw. Jostain syystä en pääse kirjautumaan puhelinvertailun kautta (kokeiltu eri selaimiakin), eikös AD:n tunnukset pitäisi kelvata sinnekin?

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

4

Itse asiassa Symbian^3 muistuttaa ulkonäöltään Symbian^2:ta, koska Nokian itse N97:n ynnä muihin tekemä widget-kotinäyttö tuotiin sellaisenaan Symbian^2:n. Sen sijaan S^1:n ei widget-kotinäyttö kuulu. Muuten UI:n voi odottaakin muistuttavan Nokian aikaisempia Symbian-puhelimia, koska Nokia on ilmeisen ihastunut siihen, kun kerta samat kuvakkeet yms. on pitänyt Maemoonkin laittaa.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

5

Tätä vähän pelkäsin/odotin, että rauta toimii, mutta softa ei..
Pitää toivoo, että ne jotain keksii tolle Symbianille ennen julkasua.

Toi, että itketään ulkonäöstä on kyllä täysin turhaa ja oikeestaa aika vanha klisee jota käytetty Nokian kohalla paljon... Siis mitä väliä sillä oikeesti on miltä se näyttää jos siihen voi asentaa just sellasen teeman kun haluaa??

Vastaa
kerbo
kerbo

6

Kotinäyttö näyttää ihan asialliselta. Pitikös tuossa olla enemmänkin noita kotinäyttöjä esim. niin kuin androidissa?

Valikot taas sensijaan näyttää samalta p*skalta kuin ennenkin. Ei hyvä. Specksien puolesta kuintenkin näyttää hyvältä.

Kuvien perusteella ei nyt kyllä symppari 3 vakuuta...

Vastaa
Feynman7
Feynman7

8

Vähän pettynyt olen. S^3:lta odotin enemmän, näyttää turhan tylsältä ja vanhalta. Toki multidesktop on tärkeä uudistus. Ulkonäöstä on paha kommentoida noiden kuvien perusteella, ei paha muttei erityisen hienokaan. Tarkempia tietoja prossusta ja RAM-muistista ei vielä taida löytyä, ne saisi kyllä aikalailla parantua aiemmista Noksuista.

Vastaa
yamaneko
yamaneko

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Darce:

Näyttää ihan lelulta. Tulee iphone mieleen.


No tuleva iPhone kyllä näyttää paljon paremmalta, tosin makuasioitahan nämä :) Omasta mielestäni tuo Nokia on todella ruma, mieleen tulee joku lasten leikkipuhelin, en ottaisi edes ilmaiseksi omaan käyttööni.

Vastaa
Symbbari (vahvistamaton)

11

Toivottavasti nyt j******** tajuavat laittaa uuden ja tyylikkään teeman tuon vanhan tilalle, ja ihan vakioksi.

Muuten S^3 näyttää olevan selvästi parempaan päin. Esimerkiksi vaakatilassa S60 5th -editionissa oikealla olleet lähes puolet näytön pinta-alasta vieneet option- ja back-valinnat on siirretty näytön alareunaan.

Vastaa
markokaup
markokaup

12

Yäk! Hyi!! Sitä samaa potaskaa taas, vain eri kuorissa!! Itseasiassa Nokia on ihan fiksu.. Eipä ole paljoon kuluja kun vaihtelee vain kuoria ja porukka ostaa, ostaa ja ostaa.. Hei kuulitteko kaikki, Nokialta on tullut UUSI kännykkä, vähän siisti!!

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

13

@8 Jostain luin, että olisi sama prosu kuin N900:ssa eli Cortex A8, joka hyrräisi 600 mHz:n kellolla. Mutta eihän sekään ole 100 % varma tieto, toisaalta kuulostaisi aika Nokialaismaiselta päätökseltä. :D

Vastaa
hyvi
hyvi

14

katohan vaan, X6 on saanut seuraajan paremmalla kameralla ja pienellä softapäivityksellä. Milloinkohan vuotaa tietoja siitä tulevasta lippulaivasta?

Vastaa
delic
delic

16

Nyt on kyllä nokia ylittänyt kaikki odotukset muotoilullaan :D

siis mitä ihmettä ne siellä touhuu? enpä muista koska olsin viimeks näin ruman puhelimen nähny. Nokian lippulaivamallit on muutenkin isoja ja sitten vielä tuo muotoilu korostaa sitä kokoa entisestään ja käyttiskin näyttää todella vanhanaikaiselta

Vastaa
Ostopäätös tehty. (vahvistamaton)

18

Mietin,että pitäisikö odottaa tätä mallia,vai ostanko heti Samsung M8910 Pixon12 (12Mp kamera ja kunnollisella salamalla) mallin...ja päädyin nyt ostamaan tämän Pixon12 mallin.
Tuo Nokia N8 olisi ollut kuitenkin PETTYMYS!!.

Vastaa
marko2502
marko2502

19

Ja uusi iphööni näyttää aikalailla samanlaiselta.. mut sitä taas applepeelot hehkutaa tatti pystyssä, että kuinka hieno se onkaan.. :D

Vastaa
bfr
bfr

22

Jos tuohon "application menu"-kuvaan olisi ujutettu teksti "5800 XpressMusic" en olisi edes huomannut että kyseessä on uusi puhelin saati uusi symbian.

Vastaa
vierasJH (vahvistamaton)

23

Mitä näillä (minkään valmistajan) uusilla leluilla voi tehdä sellaista mitä ei voisi tehdä N95:lla?

Vastaa
-JHS-
-JHS-

24

Jos kaikki mielipiteet oikeasti perustuvat pelkästään kuviin niin eikös kuitenkin kannattaisi odottaa tuotetta kauppoihin ja käydä testaamassa? Ennen kuin aletaan haukkumaan tai kehumaan?? Entäpä jos vasteajat käyttöliittymässä ovat todella lyhyitä? Tai käyttöjärjestelmä on toimiva ja ei kaatuile? Liian aikaista sanoa kuinka hyvä/huono tuote oikeasti on :)

-JHS-

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

26

Hei, EI huolta! Piakkoin saamme keskuuteemme miksuh2:n, joka kertoo miksi tämä laite on ehdottomasti yksi markkinoiden parhaista sisältä ja ulkoa!

Vastaa
villenn (vahvistamaton)

27

@24
Symbian, ei kaatuile, toimiva... heh, milloinkohan koko Symbianin elinkaaren aikana se olisi ollut kaatumaton?

Vastaa
-JHS-
-JHS-

28

@27

Optimisti, pessimisti vai inhorealisti? Vai jotain siltä väliltä? Olisko jopa Nokia oppinut että paskalla softalla ei saada muutakuin paskaa palautetta?

Vastaa
sirari
sirari

29

Symbian^3:n on tarkoituskin olla vain vanhan käyttöliittymän kasvojenkohotus. Symbian^4 tarjoaa kokonaan uusitun UI:n.

Vastaa
akse
akse

30

Nojoo onpa tosi ruma, ihme neitejä täälläki. Toi ei oo sen kummempi ku muutkaan puhelimet nykyään, vähän erilainen profiili ylä- ja alaosassa joka on ihan kiva että on erilainen.

Vastaa
lateksi1
lateksi1

31

Nokia ei ilmeisesti vieläkään ole oppinut yhtä asiaa, sujuvaa käyttöliittymää. Aina hehkutetaan videoissa, että tässä on sitä ja tätä ja satoja uusia parannuksia, mutta silti käyttöliittymä ei pärjää kilpailijoille. Nokialla on kyllä rautapuoli erittäin hyvin hallussa, ja kapasitiivinen näyttö on positiivinen asia.

Saa nähdä pääseekö Nokia lähellekään iPhonen käytettävyyttä. Olen pysynyt Nokian leirissä vielä, mutta saa nähdä sitten kun tuo N8 tulee kauppoihin, että onko aika vaihtaa merkkiä. Jos käyttöliittymä muistuttaa vähääkään Symbian 1^ -käyttöliittymää siihen kuuluvine jumituksineen ja mukavine bugeineen, taitaa olla merkin vaihto edessä.

Jos iPhonea myytäisiin Suomessa ilman kytkyä, ei varmasti olisi Nokialainen enää taskussa. Jos Nokia ei tulevaisuudessakaan pysty ottamaan oppia virheistään ja jatkaa samaa kuraa, toivon todellakin että iPhone 4G:tä myytäisiin ilman kytkyä!

Vastaa
lateksi1
lateksi1

32

Nokia ei ilmeisesti vieläkään ole oppinut yhtä asiaa, sujuvaa käyttöliittymää. Aina hehkutetaan videoissa, että tässä on sitä ja tätä ja satoja uusia parannuksia, mutta silti käyttöliittymä ei pärjää kilpailijoille. Nokialla on kyllä rautapuoli erittäin hyvin hallussa, ja kapasitiivinen näyttö on positiivinen asia.

Saa nähdä pääseekö Nokia lähellekään iPhonen käytettävyyttä. Olen pysynyt Nokian leirissä vielä, mutta saa nähdä sitten kun tuo N8 tulee kauppoihin, että onko aika vaihtaa merkkiä. Jos käyttöliittymä muistuttaa vähääkään Symbian 1^ -käyttöliittymää siihen kuuluvine jumituksineen ja mukavine bugeineen, taitaa olla merkin vaihto edessä.

Jos iPhonea myytäisiin Suomessa ilman kytkyä, ei varmasti olisi Nokialainen enää taskussa. Jos Nokia ei tulevaisuudessakaan pysty ottamaan oppia virheistään ja jatkaa samaa kuraa, toivon todellakin että iPhone 4G:tä myytäisiin ilman kytkyä!

Vastaa
lateksi1
lateksi1

33

Nokia ei ilmeisesti vieläkään ole oppinut yhtä asiaa, sujuvaa käyttöliittymää. Aina hehkutetaan videoissa, että tässä on sitä ja tätä ja satoja uusia parannuksia, mutta silti käyttöliittymä ei pärjää kilpailijoille. Nokialla on kyllä rautapuoli erittäin hyvin hallussa, ja kapasitiivinen näyttö on positiivinen asia.

Saa nähdä pääseekö Nokia lähellekään iPhonen käytettävyyttä. Olen pysynyt Nokian leirissä vielä, mutta saa nähdä sitten kun tuo N8 tulee kauppoihin, että onko aika vaihtaa merkkiä. Jos käyttöliittymä muistuttaa vähääkään Symbian 1^ -käyttöliittymää siihen kuuluvine jumituksineen ja mukavine bugeineen, taitaa olla merkin vaihto edessä.

Jos iPhonea myytäisiin Suomessa ilman kytkyä, ei varmasti olisi Nokialainen enää taskussa. Jos Nokia ei tulevaisuudessakaan pysty ottamaan oppia virheistään ja jatkaa samaa kuraa, toivon todellakin että iPhone 4G:tä myytäisiin ilman kytkyä!

Vastaa
pepep
pepep

34

EI VOI OLLA TOTTA!!!

"Arvostelijat menevät jopa niin pitkälle, että ihmettelevät, haluaako Nokia tarkoituksella turmella brändiään".

OLEN "TIENNYT" TÄMÄN TOSIASIAN JO PITKÄÄN, ETTÄ JOKU/JOTKUT NOKIAN SISÄLLÄ TARKOITUKSELLA TUHOAVAT NOKIAN BRÄNDIÄ!

EI TARVITSE OLLA MIKÄÄN ENNUSTAJA, ETTÄ TIETÄÄ KUKA SE TOINEN ON... LAUSUNNOT OVAT OLLEET SITÄ LUOKKAA!!!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
hyvi
hyvi

35

@29 Sirari

Oot kyl oikees. Nokia ei alunperin kyl muuta lupaillut S^3:lla kuin että parannellaan nykyistä S^1 ja korjataan lähinnä puutteia ja epäloogisuuksia. S^3 taitaa tosiaan olla juuri vain tuota. Harmi vaan, että ihan viime aikoina on Kallasvuon ja Vanjoen suilla ladattu hirveästi odotuksia S^3:lle. Vanjoki tais sanoa että se on täydellinen ja Kallasvuo että sitä ei päästetä ulos kunnes siihen ollaan täysin tyytyväisiä. Eli jos näin sanotaan, niin pettymys on monilla kova.

Tilanne voitais korjata sanomalla että N8:sta tulee halvemman älypuhelinluokan lippulaiva ja myydään 450€:lla. Sitten laitetaan se killeri Meego puhelin oikeeksi lippulaivaks ja hoitaan se huippuunsa.

Vastaa
vrr
vrr

36

Puhelin itsessään siisti mut S^3 näyttää kyl ihan samalta kun ex. N97:ssa. Jos tuo symppari ei toimi yhtään sen paremmin kun S^1 niin turha ostaa samaa paskaa erinäkösissä kuorissa.

Nokia on jo pitkään osannut raudan ihan mallikkaasti mutta nää sympparipaskat se sais jo kuopata. Onneksi meillä on sentään MeeGo tulossa, ehkä siitä vielä jotain saa aikaan. Symppariin en ainakaan noiden kuvien perusteella enää hirveesti pistä toivoani.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

37

Onkos se Symbian^1 oikeasti näin yleisesti niin paska? Siis ilman, että otetaan huomioon hitautta, bugeja ja pieniä kosmeettisia juttuja (jotka on aikalailla fiksattu S^3:een) kuten tuplaclick, kun näyttö on vaakatasossa menee iso osa niihin poistu ym. nappeihin.

Tärkeintähän tässä Symbian S^3:ssa olis se, että se toimis todella nopeesti, ei kaatuilis ja tällein.

Ite N8 on kyllä iha siedettävän näkönen. En oikee keksi miten tätä haukutaan, mutta muitten merkkien malleja ei ikinä vaikka eihän tää eroo muitten merkkien linjasta juurikaan kuten ei mikään muukaan..

Ja ei, en ylistä Nokiaa, Symbiania tai mitään muutakaan, mutta nää kommentit ym. vaan laittaa vähä miettimään, että onko kaikki oikeesti trolleja, Aplean maksamia dissaajia tai jotain just hiekkalaatikosta nousseita lapsia?

Vastaa
Stonik
Stonik

38

@36

Samaa mieltä tuosta ulkonäöstä, joten pistäähän tuo hieman miettimään josko testikoneessa on uudemman Symbianin engine pyörimässä, ja käyttöliittymän tyylittely olisi tarkoitus tehdä vasta loppuvaiheessa. Demokoneessa olisi siis vielä samat graafiset elementit kuin N97:ssakin.

Mikäli tuo kuitenkin on kauppoihin päätyvä toteutus, on lopputulos melkoisen masentava. En oikein ymmärrä miten samaan aikaan Maemo-tiimissä on saatu ihan nätti, toimiva ja persoonallinen käyttöliittymä. Symbianissa ei ole menty samalla aikavälillä yhtään eteenpäin, vaan värimaailma, kuvakkeet ja fontti ovat kaukana silmiähivelevästä.

No, kyse on edelleenkin julkaisemattomasta tuotteesta, ja Murtazinin teilauskin luonnollisesti vaikuttaa arviointikykyyn. Toivon kuitenkin että kaupoissa on hieman toisennäköinen käyttöliittymä.

Ja onneksi Nokialla on kehityksen alla myös MeeGo.

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

39

37: Minä henkkoht antaisin Symbianille kouluarvosanan 5 ja Maemolle ja iPhonen käyttikselle molemmille 6. Oikeasti hyvää puhelimen käyttistä ei ole minusta vielä keksittykään.

Erityisesti petyin iPhoneen. Kuvien perusteella odotin jotain oikeasti sujuvaa, mutta jäykkä ja sekava paska se on edelleen, vain hieman vähemmän hirveä kuin symppari. Pahin vika iPhonessa on se kun pitää alimitoitettuja ikoneita tökkiä kapasiteettiyksikkömontulla ja toivoa että ikonia 2 kertaa isomman sormen satunnaisesti arvottu kontaktikohta osuu siihen mihin piti. Ressunäytöillä sentään voi käyttää kynsiä. iPhonella on ihan turha edes haaveilla kirjoittavansa sujuvasti mitään.

Maemon keskeisiä vikoja ovat se, että takaisin edelliseen ruutuun pääsee puolella tusinalla toinen toistaan epäintuitiivisemmalla tavalla kun oikeasti tarvittaisiin tasan yksi selkeä, _näkyvä_ "mee urpo bäkkiin"-nappi tai ikoni. Yhden päivän käytön aikana varmaan sata kertaa menin takaisin kun yritin tehdä jotain muuta, ja aina kun olisin halunnut takaisin, jouduin tökkimään randomilla ympäri ruutua ja toivomaan että tuurilla onnistuu. Lisäksi sovellusvalikkoja on aivan turhaan kaksi sisäkkäin eikä niitä saa kustomoitua ilmeisesti lainkaan, joten ainut järkevä tapa on heittää kaikki mitä vähänkin käyttää linkkinä etusivuille. Scrollauspalkki on myös naurettavan kapea, jotain 2 pikseliä. Kineettinen scrollaus plox.

Symbian on symbian ja toimii lähinnä jos et koskaan ole käyttänyt mitään puhelinta tai tietokonetta ja odotatkin kaiken olevan vitun vaikeaa.

Oikeasti kaikkien näiden luurifirmojen pitäisi yrittää paljon kovemmin ennen kuin mitään oikeasti hyvää saataisiin aikaan.

Vastaa
jeego (vahvistamaton)

41

nuo mahdolliset speksit kyllä vaikuttavat varsin vakuuttavilta. ihan uusia ominaisuuksia kännykkään.. toivotaan käyttiksen olevan toimiva

Vastaa
kikuu
kikuu

42

Kotinäyttö on ihan ok, mutta valikot sun muut ovat suoraan sanottuja avuttomia, kun kyseessä on kuitenkin uusi versio. Olisikohan mahdollista, että olisi tämä Symbia vielä erittäin pahasti kehitysvaiheessa, eli se oikea versio tulisikin olemaan täysin erilainen...?

Vastaa
usko horjuu (vahvistamaton)

45

Mun mielestä fyysisesti tyylikäs puhelin. Mutta softa on kyllä niin jälkeenjäänyt verrattuna iPhoneen, että tämäkin poika siirtyy heinäkuussa Nokiasta iPhoneen. On kyllä pettymys tuo Symbian, odotin jotain paljon tyylikkäämpää. Tekisivät siitä nyt edes graafisesti houkuttelevamman näköisen.

Vastaa
kikuu
kikuu

46

"Mutta softa on kyllä niin jälkeenjäänyt verrattuna iPhoneen, että tämäkin poika siirtyy heinäkuussa Nokiasta iPhoneen"

On siis vain Nokia ja iPhone? Softahan on varmaan taas todellakin ylivertainen verrattuna iPhoneen( käytettävyyttä ei lasketa), mutta häviää selvästi Androidille ja varmaan myös tulevalle Windows Mobile 7 (tai mikä sen nimi nyt tulikaan olemaan..)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

47

@39

Mistä teitä idiootteja oikeen sikiää? Kannattaisiko ensiksi selvittää, miten se kirjoittaminen on iPhonella tarkoitettu tekevän, ennenkun täällä kirjoittelee? Tuo sun kuvaama juttu on käyttäjän fail, eli että kirjaimiin ei osuisi tms.. Varmasti toki virheitä tulee kirjoittaessa, jos yrität sihdata sormea juuri ja juuri oikeaan kirjaimeen, mutta kun noin sillä ei kuulu kirjoittaa! Ihan reilusti se peukalo kirjaimelle, puhelin kyllä tunnistaa mikä kirjain on eniten painettuna, vaikka muihinkin osuisi..

Itse uutiseen: Ruman näköinen leluhan tuo on.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

48

@47

Päinvastoin. Ihan näpsäkän näköinen laite mielestäni, etenkin Nokiaksi. iPhone taas on yksi lelu vain muiden lelujen joukossa.

Vastaa
kawasaki7
kawasaki7

49

@48

Ei tuo kyllä paljon erinäköinen ole iPhoneen verrattuna. Ja aika mitään sanomaton, kuin myös uusi iPhone, jos se sellaiseksi jää.

Vastaa
cyka
cyka

50

Speksit kovat, jos se on stabiili ja toiminnot pelaa luvatulla tavalla (eikä maksa 600 €) niin tuo voisi hyvinkin olla varteenotettava vaihtoehto muiden joukossa.

Se ilmainen navigointi antaa taas lisäpotkua. Ja parastahan olisi jos tämä olisi kevyesti hinnoiteltu ja CWM tulisi mukaan ;)

Ei se mittään, hyvä kuluttajille, että eri paketteja tarjolla. On varaa mistä valita itselleen sopivan. Kaikissa ei kuitenkaan ole kaikkea.

Vastaa
Puppek
Puppek

51

Jotain valoa näkyy tunnelin päässä, kun toisessa kuvassa alemmassa napissa lukee Exit - toivottavasti se lukee siinä pysyvästi. Nokia 5800:lla ja Symbianilla on pirun ärsyttävää sulkea ohjelmia: Valikko -> Scrollaus alas -> Exit -> Haluatko varmasti poistua -> Kyllä helvetissä! iPhonella painat yhtä nappulaa ja se menee pois. Toisaalta iPhonella ei voi ohjelmalle muuta tehdäkään...

Puhelimena tuo N8 on ruma kuin rullatuoli, 12mpix kameralla saa tiedostokooltaan valtavaa pikselimössöä ja kaikki siinä näyttää olevan negatiivista wautsi-elämystä. Taidan vaihtaa Samsungin talliin kunhan 5800 antaa periksi. Siltä saa luuriin amoled-näyttöä, natiivia divx-toistoa ja Symbiania paremman käyttöliittymän ilman iPhonen typeriä rajoituksia.

Vastaa
cyka
cyka

52

@ Puppek

Minulla oli 7,2 Mpix pokkari. Käytin sitä mielelläni 5 Mpix -asetuksilla = jokainen pikseli saa enemmän valoa. Ja kameroissa mennään eteenpäin, silloin N95 -aikaan kun 5 Mpix oli jo hyvä on nyt luonnollisesti tekniikka sellaista, että ollaan kympin tienoilla. N86 8 Mpix on jo isolla kennolla varustettu laite, uskon että tässä isompi. (http://conversations.nokia.com/2009/07/30/head-to-head-n86-8mp-vs-n82/) <-- tsekatkaa testit, N86 ei tarvii salamaa kun toinen tarvii = vähemmän kohinaa. Tässä se kennon suuruus tulee esille käytännössä.

...mutta ei nuolaista ennen kuin tipahtaa, katsotaan testit jne.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

53

Nokia sitten otti ja meni ryssimään mahdollisuutensa symbianin kanssa. Sen perusteella mitä on tähän mennessä symbian^3:sta nähty, niin siinä on aivan selvästi liian vähän uudistuksia ja muutenkin niin vanhoillinen. Toivotaan ny kuitenkin, että MeeGo! tulisi olemaan hyvä, muuten kyllä on niin usko menny tähän Nokian touhuun. Mutta pitää ny kuitenkin tukea kotimaista jos Nokia vielä nousisi muiden tasolle älypuhelimissa.

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

54

@47: "Ihan reilusti se peukalo kirjaimelle, puhelin kyllä tunnistaa mikä kirjain on eniten painettuna, vaikka muihinkin osuisi.."

Ja vitut tunnistaa. Se yritti arpoa sitä oikeaa kirjainta jollain abrakadabra-algoritmilla ja aina väärin. Oikeita kirjaimia sai vain jos hi-taas-ti ja kieli keskellä suuta siveli pikkusormen päällä, niin varovasti kuin hieroisi hiiren pillua, ja silloinkin tuli välillä virheitä. Iphonen käyttö mihinkään appin käynnistystä hienovaraisempaan oli kuin käyttäisi tavallista puhelinta lapaset käsissä.

Turha ylpeys pois, fanipojat. Se on parempi kuin Symbian... mutta vain juuri ja juuri.

Vastaa
yeah b*tch (vahvistamaton)

55

Huh, hetken jo pelkäsin että Nokialta ei tule tänä vuonna mitään kivaa. Tuo N8 on kyllä sen näköinen ja sellaisilla spekseillä, että siinä on mun seuraava puhelin. 5800 siirtyy eläkkeelle. UI:sta on vielä paha mennä sanomaan, kun kuitenkin ollaan vielä proto vaiheessa. Tuplaklikit onneksi oli hävinnyt. Mä tykkään tuosta puhelimen designista. Riittävä pelkistetty, mutta ei kuitenkaan yhden napin hirvitys. Kuvanlaatu näyttää ihan superille. Eipä tarvinnutkaan siirtyä omenan käyttäjäksi. :)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

56

@54

No helvetti jos oot niin kädetön ihminen ettet osaa, niin turha sitä puhelimen piikkiin on laittaa! Miksei se toki hankalaa ole, jos on peukalot liimattu kämmeniin kiinni. Normaalille ihmiselle ei tuota mitään tuskaa. En omista iPhonea enkä ole mikään fanipoika, kunhan kerroin kylmän tosiasian! Tosin mikään ihme ole jos/kun ei tämän saitin kommentaattori-tahvot älyä mistään enempää kun sika sateliitista.

Vastaa
bfr
bfr

57

Miksi noi Symbianin laatikot ja nappulat näyttävät aina tuollaisilta järkyttäviltä 90-luvun puolivälin webbisivuilta repäistyiltä nappuloilta gradientteineen? Katsokaa nyt vaikka tuota "image settings" kuvaa.

Vastaa
niukkane
niukkane

58

Murtazinin Nokia-kritiikkiin kannattaa suhtautua varauksella. Venäläisten toimittajien arvosteluja maan tavan mukaan ohjaa varsin vahvasti kaupalliset näkökohdat, ja Venäjän Nokiassa työskennelleenä tiedän, että Nokian politiikka ei salli toimittajien sponsorointia, joten kielteinen kritiikki ei aina ole täysin ansaittua

Vastaa
_sorrow_
_sorrow_

63

Oon tässä miettiny tän puhelimen ostoa.. kannattaako? Millasia vikoja löytnyt tai bugeja? Monet kaverit on kyllä sanonu ett N8 on ihan susi mutta kuitenkin täälä saanut ihan hyvät arvostelut, en sitten tiedä onko kaverit.. tarkemmin sanottuna kaverin kaverit saanut jotain maanantai malleja jos ei kerran toimi.. Youtubesta jo jotain videoita kattonut niin puhelin crashaa vissiin aika usein? Eli ei siis tapahdu mistään napista mitään. Kai sekin jossain päivityksessä korjaantuu..? Kertokaa omia mielipiteitä/kokemuksia puhelimesta :)
Toisena vaihtoehtona olen miettinyt samsung galaxy S i9000. Olisikohan se parempi kuin tämä?

Vastaa
edelmanin miehiä (vahvistamaton)

64

minulla on nokia n8 ja latasin siihen biisin samuli edelman ihana valo (edelmanin miehiä, edelmanin miehiä)ja se kuulosti siinä erityisen kirkkaalta, erityisesti kohta jossa se laulaa, nimesi kaunis sana, elikkä näillä näkymin en näe mitään syytä vaihtaa puhelinta. ps samulin uudempi tuotanto ei ole niin hyvää kuin vanha eihän sydämmellä voi olla kypärää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja