Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N8:n akku sittenkin vaihdettavissa

50
Matti Vähäkainu

Nokia N8:n akku sittenkin vaihdettavissa
Nokia kertoi julkistuksen yhteydessä, ettei alumiinirunkoisen Nokia N8:n akku ole vaihdettavissa. Ilmeisesti Nokia kuitenkin tarkoitti, että akku ei ole vaihdettavissa ilman ruuvimeisseliä. Arabialaisfoorumi ArabNokian käyttäjä on saanut käsiinsä uutukaisen ja samalla osoittanut kuinka helppoa akun vaihtaminen on.

Akun vaihtamiseen tarvitsee siis ainoastaan pienen ruuvimeisselin, jolla puhelimen alaosasta irroitetaan kaksi ruuvia. Tämän jälkeen alaosa irtoaa ja akku voidaan liu'uttaa ulos.

Samalla Nokia N8:n pakkauksesta löydettiin viittaus mahdollisesti tulevaan 32 gigatavun versioon. Pakkauksessa oli merkintä "N8-00 / 32GB", joka voi tarkoittaa tukea 32 gigatavun muistikorteille, mutta allekirjoittanut uskoo ennemmin toiseen versioon.

SaudiMacin julkaisemista kuvista löytyvät myös adapterit USB On-the-go:lle sekä HDMI-liitännälle. Oletettavasti nämä löytyvät myös lopullisesta tuotepakkauksesta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (50)

Anonyymi käyttäjä
Thors (vahvistamaton)

1

Siitä vain poistamaan tuotetakuutaan jos niin mielii tehdä. Kuinkakohan monella ylipäätään sattuu matkalla olemaan ruuvimeisseli mukana?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iphonefanboy4ever (vahvistamaton)

2

Odotan tällästä kommenttia "Tuon jälkeen voit heittä hyvästit takuulle"
Omassa iPhonessana akku on kestänyt 2vuotta ilman minkäänlaista heikentymistä. Eli tuon takuun jälkeen voi ainakin vaihtaa akun JOS se tuntuu heikennyneeltä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

>Kuinkakohan monella ylipäätään sattuu matkalla olemaan
>ruuvimeisseli mukana?

No tuskin monikaan on ostanut varakun siltä varalta että sisällä oleva-akku hajoaa. Jos se akku reissulla kuitenkin viottuu ja haluaa sen akun välttämättä itse vaihtaa niin sitten pitää ostaa meisseli myös.

Jos kyse varavoimasta, niin tämän malinkohdalla ja nykyään muutenkin ei osteta toista samanlaista (tyhjää) akkua vaan ostetaan akkutoiminen laturi. jolloin virtaa saa ilman katkosta ja työkaluja.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

5

Tämähän kerrottiin täällä kommenteissa jo aika päivää sitten, mutta ilmeisesti tiedon pitää sitten kulkea Saudi-Arabian kautta jotta se on uskottavaa.

Vastaa
Pappilalainen
Pappilalainen

6

Jos akku simahtaa takuuaikana (matkalla tai kotona), niin takuuhan korvaa (ja korjaa) sen vaihdon.

Jos käy niin, että juuri matkalla puhelimen akku simahtaa siten, että se pitää ehdottomasti heti vaihtaa, niin eiköhän tuolllainen ruuvimeisseli aina jostain löydy. Ja jos ei löydy, niin se saattaa olla sillä hetkellä pienin ongelma...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

7

@1

Ruuvimeisseli saattaa löytyä, mutta iPhonen kanssa pitää olla kolvi mukana ja vähän muutakin. Aika ponneton provo..

Tuo on helvetin hyvä juttu, että akku on ruuveilla kiinnitetty (tukeva) ja se on kuitenkin helposti vaihdettavissa.

Vastaa
El_miguel
El_miguel

9

Tuossa on siis näköjään mahdollista tarjota isompaa tarvike akkua, joka kasvattaisi puhelimen koko pituus suunnassa muutaman millin. Toivotaan että sellainenkin optio tulee jotain kautta myyntiin.

Vastaa
MoZar
MoZar

13

@9
Mielenkiintoinen idea.. :D sentti lisäpituutta ja lisä puhtia akkuun.. ei tarvitse luurin kasvaa paksuutta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tsih (vahvistamaton)

15

Nokian huolto sanoi et aika ajoin on puhelin hyvä resetoida irrottamalla akku. Eli hiukan joutuu tekemään työtä enemmän tässä nokian uutuudessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

16

15@
>Nokian huolto sanoi et aika ajoin on puhelin hyvä resetoida
>irrottamalla akku.

Tuskin N8sta on huolloilla vielä antaa mitään ohjeita, varsinkaan ohjeistaa akun irroittamista.

12@
>Mites boottaus nyt onnistuu kun akku on noin vaikeasti
> irroitettavissa?! :D

ns. akku bootti onnistuu virtakytkimestä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

17

@15
Eli pitää sitä virtanappia pohjassa sen 8 sekuntia akun irroittamisen sijaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

20

>Mikäs tuon akun malli on ku ei noissa kuvissä näy. BL-???

BL-4D , hyllytavataa, taisi olla mm. N97 minissä.

Vastaa
toope
toope

21

Tulee puhelu Nokian näyttö lävähtää valkoiseksi ja puhelin on täysin lukossa. Ei siinä muuta kuin ruuvimeisseliä etsimään ja akkua irroittamaan. Tulee mukava johtoadapteri satsi puhelimen mukana.

Vastaa
jopsuli
jopsuli

22

Komppaan toopea: monesti on Nokiassa jäänyt näyttö valkeaksi ja ainoa keino selvitä tilanteesta on akun repiminen. Kai tässä on siis reset-nappula? Tuskin.

Ruuvit laskevat siis käytettävyyttä.

Vastaa
Qwasd
Qwasd

23

Tässä on ilmeisesti RAUTApohjainen reset painamalla virtanappia 8s pohjassa. Samantyyppinen löytyy lähes kaikista kannettavista ja oman kokemuksen perusteella toimii aina vaikka XP kuinka jäätyisi.

Vastaa
Tcav
Tcav

24

@21, @22

Kukaan ei ole kertonut vielä noista jumiutumis-kokemuksistaan N8:n kanssa, joten eihän sitä voi tietää, jos vaikka Symbian^3:ssa ei olekaan tuollaisia ongelmia. Ja jos kerran sen voi bootata virtakytkimestä, niin ei sen pitäisi laskea käytettävyyttä mitenkään. Ja mitä turhia on tuosta bootti-systeemistä parjata, kun puhelin ei ole vielä edes valmis.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

25

"Tulee puhelu Nokian näyttö lävähtää valkoiseksi ja puhelin on täysin lukossa. Ei siinä muuta kuin ruuvimeisseliä etsimään ja akkua irroittamaan. Tulee mukava johtoadapteri satsi puhelimen mukana."


Itse olen omistanut Nokian älypuhelimia jo pitkään eikä ole koskaan tollasta tapahtunut. Nykyinen Nokia 5800XM älypuhlin on juuttunut virtoja päälle laittaessa pari kertaa valkoseen ruutuun, mutta se johtui viallisesta muistikortista ja siitä pääsi eroon ottamalla muistikortin ulos luurista.

Vastaa
Kaakatus
Kaakatus

26

En usko, että akun irroittaminen veisi takuun. Akun luukun ruuvit ovat ristipäisiä ja sisällä olevat perinteisesti torxeja. Jälkimmäisiä käytetään todennäköisesti hieman harvinaisemman kannan vuoksi, kun taas perus ristipää on ihan vakiokamaa joka taloudessa. Tästä lähinnä päättelin, että akku olisi nimenomaan mahdollinen jokaisen vaihtaa/irroittaa, mutta puhelimen varsinainen purkaminen veisi takuun mennessään.

Vastaa
kikuu
kikuu

27

Hienoa! Ja ihan turhaan alatte vinkumaan, että ei kenelläkään ole aina ruuvaria mukana, sillä kyllä jos sen toisen akunkin ottaa, niin samantien yksi ruuvari taskuun mahtuu .

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattis (vahvistamaton)

28

Luultavasti tässä lituskavouhotuksessa mennään siihen, että akut on todellakin integroitu itse puhelimeen vielä enemmän mitä esim. iPhonessa nyt on. Eli akun toinen puoli olisikin itse takakansi (metallinen) niinkuin se joskus muinoin olikin. Silloin sen vain sai irti.

Mielestäni tämä Nokian ratkaisu on ihan pätevä kompromissi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vahvistamaton (vahvistamaton)

29

Niin ja koittakaa nyt ymmärtää, ettei resetointia varten tarvitse akkua irrottaa, vaan 8 sekunnin painallus virtanapista riittää.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

31

@10
Ehkäpä siksi, kun ruuvit avaamalla tulee jo virtapiiritkin näkyviin kuten kuvista varsin hyvin näkyy. Yleensä kun noita virtapiirejä ei haluta asiakkaan rasvanäppien ulottuville ilman takuun raukeamista.

Vastaa
Hooligan9
Hooligan9

33

@9 Isompi mAh lukema ei takaa pidempää käyttöikää. Syytä en osaa selittää, mutta käytännössä todettu, että esim 950mAh alkuperäinen akku kestää helposti pidempään, kun 1100mAh tarvike akku. Muutenkin noilla tarvike akuilla on käyttöikä huomattavasti lyhyempi, kun alkuperäisillä, joka kyllä näkyy myös hinnassa. Akku on ok 4-10kk, riippuen hieman valmistajasta.

@10 Avaaminen lopettaa takuun. Suora lainaus takuuehdoista: "5. Tähän takuuseen ei voi vedota, jos Tuote on avattu tai sitä on muutettu tai korjattu jonkun muun kuin valtuutetun huoltoliikkeen toimesta"

@26 Akun irroittamiseen vaadittavat ruuvit ovat myös Torx-päisiä (näkee paremmin mm. nokia.com/n8 -sivujen kuvissa)

P.s. Oletteko koskaan lukeneet takuuehdoista nokialta seuraavaa kohtaa: "Nokia ei takaa, että Tuotteen sisältämät ohjelmistot (i) täyttävät kaikki vaatimuksenne, (ii) toimivat tai ovat yhteensopivat kolmannen osapuolen laitteiden tai ohjelmistojen kanssa, (iii) toimivat keskeytyksettä tai virheettömästi, tai (iv) että ohjelmistovirheet ovat korjattavissa tai tullaan korjaamaan."

(lähde: http://kauppa.nokia.fi/nokia-fi/service....&culture=fi-FI)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

34

@33
Hyvä yritys, mutta eiköhän vastaavat rimpsut löydy jokaisen ison ja vähän pienemmän lafkan ehdoista. Eivät ota mitään vastuuta toiminnasta.

Vastaa
necq
necq

35

On kyllä ruman näköinen systeemi kun puhelimessa ruuvit töröttää sivuilla. Ehkä tähän oikeasti olisi voinut keksiä sen klipsisysteemin suoraan, eikä tuollaista ruuvattavaa päätypalikkaa? :D Huhhei, muistan niinkin pitkälle kuin 2110i ja ei siinäkään mitään ruuveja näkynyt sivuista mihinkään...

Vastaa
delic
delic

36

@35 toivon tosiaan, että noi ruuvit on nyt vaan protossa tommoset, muutenkin keskeneräisen ja ruman näköinen luuri ja sitten vielä tosiaan ruuvit törröttelee tollai

mutta eiköhän tämä ole vaan proto

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

37

Tuo ei varmaan ole ihan viimeinen rauta, mutta ei ne ruuvit siitä mihinkään häviä. Pressikuvat on otettu ja ruuvit on niissäkin näkyvillä. Sanoisin, että ainoat muutokset tehdään enää laatutuntumaan. Eli viimeisellymmät napit, saumat kuntoon yms.

Vastaa
kittap
kittap

38

Todennäköisintä on, että ruuvit on otettu käyttöön naksahdusliitosten sijaan sillä kansi on jäänyt raolleen, mikä vaikuttaa mm.IP-luokitukseen.
Samanlaisia ruuveja ja pienempiä löytää vaikka silmälaseista, joihin on ostettavissa minityökaluja: sellaisen voi sitten laittaa vaikka puhelimen "koruksi"
Itse käytän "kännykkäkoruna" pientä USB-muistia. On tullut todettua monasti erittäin tarpeelliseksi.

Vastaa
kallu60
kallu60

42

Kateellisia pilkun nussujoita kaikki joita haittaa se jos luurissa on kaksi(2)ristipää ruuvia näkyvissä!Lopullisessa versiossahan ne toden näköisesti ovat kuoren väriset!Turvat tukkoon kunnes olette nähneet myytävän luurin omassa kädessä tai edes kuvassa!Miksi pitää yrittää kyykyttää Nokiaa joka asiassa!Se on ehkä ainoa nimi minkä jenkit tietävät jos heiltä kysyy jotain Suomesta!Katsotaan ensin ja hakataan vasta sen jälkeen lyttyyn jos on tarvetta!

Vastaa
necq
necq

43

No, tähänkin asti itselläni kaikki Nokian puhelimet ovat olleet niin tusinatavaraa etten enää yksinkertaisesti osaa odottaa parempaa. Ja näitä Nokian puhelinmalleja minulla on ollut vuosien saatossa 15 kpl, joista ns. "älypuhelimia" 6 kpl. Kaikissa on ollut jotain fiksimistä, viimeisimmässä 5800 XM:ssä (tällä hetkellä toista kertaa huollossa, A4-sivun mittaisella vikaluettelolla) on ehkä parhaiten näitä fiksejä, ja taitaa olla minulla olleista puhelimista se ennätys nyt tässä uusimmassa vikojen suhteen.

Onhan se 5800 XM jo "vanha" joten Nokia "on varmaan jo ymmärtänyt korjata vikoja puhelimistaan" ja mm. hidastelut yms. on korjattu "loppuun asti hiotulla käyttöliittymällä" ja "markkinoiden nopeimmalla raudalla".

NOT.

Vastaa
necq
necq

44

By the way, IF you're capable of reading pages in English, go to this site:

http://europe.nokia.com/find-products/devices/nokia-n8/gallery

Eli käykääpä tuosta Nokian omalta sivulta kattomassa se ruuvin väri. Parhaiten näkyy kun valitsee kuvan jossa luuri on pystyssä sivuttain. Jokikisessä värissä on samanvärinen ruuvi, eli kiiltävä hopea (alumiini). Se varmaan niistä odotteluista ja katsomisista sitten varmaan?

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

45

Täytyy kyllä aika tunnepohjanen ihminen olla, jos tollaset naurettavan pienet ruuvit häiritsee. Eihän niitä edes näe kun pitää luuria kädessä!

Sitäpaitsi luin jostain, että takuu ei lähde pois siitä, jos akun irroittaa. Voi kyllä olla jotain lähteetöntä hölynpölyäkin.

Vastaa
kallu60
kallu60

46

Toisille voi olla liian vaikeaa jo avata tavallisen puhelimen takakansi jonka alle akku laitetaan,Nokia N8 siellä reunojen alaosassa on 2 kpl tosi pientä torx-kanta ruuvia joita hieman löysyttämällä(ei tarvi irroittaa ruuveja kokonaan)lähtee kuoren alaosa kokonaan pois ja siellä näkyy pieni salpa joka painaa akkua hieman ylöspäin,sen salvan kun käääntää tosi varovasti pois,voi sellaisesta muoviliuskasta vetää akun ulos!Se sama liuska tarttuu uuteen akkuun kyllä kiinni,akku paikalleen ja samassa järjestyksessä puhelin kasaan,eivät ainakaan huollossa maininneet mitään että akku on vaihdettu kun puhelin kävi takuu korjauksessa?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

47

@45 Nikotiko

> Täytyy kyllä aika tunnepohjanen ihminen olla, jos tollaset naurettavan
> pienet ruuvit häiritsee. Eihän niitä edes näe kun pitää luuria kädessä!

Nimenomaan, hyvin sanottu. Olen aivan samaa mieltä. Jos jotakuta ne pienet ruuvit kuitenkin hirveästi häiritsee, niin ostakoon sitten N8:n sijasta E7:n. Siinä ei ole niitä ruuveja kuoressa lainkaan. Tosin se tarkottaa sitten sitä, ettei kuorta saa auki kuin huollossa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
e7 (vahvistamaton)

49

e7 on ruuvit mutta ne on piilotettu ylä ja alapäässä olevien tarjoen ja luukkujen alle hdmi luukun alta löytyy yksi jo. siinä on myös sama akku.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jope 64 (vahvistamaton)

50

ostin n8 tuttavaltani ja vaihdoin uuden akun helppoa kuin heinänteko kiitos hyvien ohjeiden you tubessa video näyttää kaiken vaihe vaiheelta et voi erehtyä aikaisempi luuri nokia c202 alumiini runko ja upea kamera jahka opin käyttämään joka vie tovin aikaa koska tämä on ensimmäinen älypuhelimeni ja oon jo 50v mutta kyllä tämä tästä on upea peli hyvää syksyn jatkoa kaikille...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.