Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N8 ilmestyi Vodafonen sivustolle

24
Matti Vähäkainu

Nokia N8 ilmestyi Vodafonen sivustolle
Vodafone UK on ilmoittanut ensimmäisenä brittioperaattorina tuovansa Nokia N8 -älypuhelimen myyntiin. Vodafone on lisännyt Nokian ensimmäisen Symbian^3-puhelimen verkkosivujen Coming soon -osioon, jossa esitellään operaattorin tulevaa puhelinmallistoa.

Nokia N8:n omalla sivulla puhelinta mainostetaan luonnollisesti 12 megapikselin kameran ja Xenon-salaman sekä verkostointi-ja kustomointiominaisuuksien avulla. Sivustolta ei selviä julkaisuaikataulua tai hintaa. Todennäköisesti puhelin tulee myyntiin kytkykaupalla elokuussa.

N8:n lisäksi Vodafonelle tulee pian myyntiin muun muassa Android-puhelimet Samsung Galaxy S, Sony Ericsson XPERIA X10 Mini ja HTC Wildfire sekä Nokian uuden C-sarjan edustaja C3.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (24)

delic
delic

3

iphonen tappaja?

Toi keskiosa ainaki näyttää iha iphonelta, otettais vaan pois noi rumat ulokkeet ni se olis ku ilmetty iphone, ei oo vaikee arvata mistä on matkittu :)

Vastaa
jaloporo
jaloporo

4

Taitaa meikäläisen ensimmäisen sukupolven iPhone vaihtua tähän kun markkinoille tulee. Kohta kolme vuotta ollut käytössä ja nyt alkaa loppumaan akusta potku ja hidastelemaan muutenkin. Onneksi Nokiassa on samanlainen kosketusnäyttö kun iPhonessa, huomattavasti parempi käytettävyydeltään kuin vanhemmissa Nkioissa olevat resistiiviset näytöt. Ominaisuudethan taitavat olla Nokiassa paljon paremmat kuin Applessa.

Vastaa
LoBer
LoBer

7

Joo no onhan taas kerran ihan jees ominaisuudet, eniten kaipaan nokioissa ilmaista turn-by-turn navigointia, ja tossa aika hyvä kamera :)

Muuten sitten käytetttävyys kärsii todella pahasti, ja näytöt ovat aivan karseita käyttää, vaikka ensimmäiseksi kosketusnäyttöpuhelimeksi nekin tuntuvat suht hyviltä :)

En lähtisi vertaamaan Nokian sekä HTC/Apple kapasitiivistä näyttöä, Nokian tuntuu lähinnä vähä paremmalta resitiiviseltä kuin kapasitiiviselta.

Mutta onhan näitä, itse näkisin tämän puhelimen ihmiselle joka kuvaa paljon ja tämän laatu riittää sekä ihmisille joilla on rahaa mutta Applesta/HTC:sta ei ole tietoa, ja ostetaan se suomalainen Nokia. Mutta jos tuon verran rahaa ja pitäisi lähteä kilpailuttamaan puhelimia ja vertailemaan, kyllähän nyt jokainen kallistuisi ennemmin Android/Apple puhelimeen jos turn-by-turn navigointi ja huippukamera eivät olisi kriteerejä :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
En taida ostaa. (vahvistamaton)

8

Tuossa mallissahan tulee olemaan vanhaa tekniikkaa,mutta ominaisuudet ovat vain uutta!!.
No thanks!!.
=(

Vastaa
kikuu
kikuu

9

@3 Päivän vitsi :D

Nii kuoret pois, että pelkkä näyttö jäisi, niin johan näyttäisi samalta kuin iPhone. Vai näyttäisikö jopa samalta kaikkien puhelinten kanssa joista kosketusnäyttö löytyy?

Huoh...

Vastaa
miksuh2
miksuh2

10

Pääsispä pitämään kädessä eri värisiä versioita N8:sta... tuo uutisen kuvassa oleva hopeinen versio on kyllä nätti, mutta niin on sininen ja oranssikin :) En ole oikeen osannut päättää mikä noista olisi eniten mieleen. No pitää puhelimen myyntiin tultua pyytää liikkeessä kaikki eri värivaihtoehdot riviin vertailtavaksi :)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

13

@12

Niin mikä tossa nyt muka on se yhtäläisyys? Sekö, että molemmissa on iso kosketusnäyttö ja sen ympärillä mustat reunukset? iPhonessa ei ole edes etukameraa puhelimen etukannessa eli edes se musta-alue ei ole samanlainen.

Muistutetaan nyt, että Nokia julkaisi ekan kosketusnäytöllisen Symbian älypuhelimensa jo vuonna 2004, eli kolme vuotta ennen ekaa iPhonea.

Vastaa
kawasaki7
kawasaki7

14

Älkää jaksako vääntää siitä, että kumpi on parempi, Apple tai Nokia. Jokaisella on mielipiteet, ja oma mielipiteeni on se että iPhone on parempi. KOSKA, kokeilin Nokian X6 mallia ja jotenki on käyttöjärjestelmä tönkkö tai vähän hitaasti aukesi sovellukset. En väitä että Nokiakaan huono olisi, mutta itse tykkään Phonesta enemmän.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Thors (vahvistamaton)

15

@13
Ja Sony-Ericsson julkaisi vielä vuosia ennen Nokiaa ensimmäisen kosketusnäytöllisen älypuhelimensa. Miten voi olla mahdollista!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
htc-abc (vahvistamaton)

16

itse en ymmärrä tätä HTC / Android hehkutusta.. Lukee vaikka matkapuhelininfo.com sivustolta käyttökokemuksia HTC Desirestä, niin ilmenee että mms viestit lähettää postimerkin kokoisena, tuohonkin pitää mielellään marketista ladata Handsent tms. viestiohjelma oletuksen tilalle.. Lisäksi luurissa akun ylikuumenemis vaara. Yhdellä ekoina ellei jopa ekana päivänä akku simahti ettei enää lataannu edes. Toinen sai samantyyppisesti akkuvalon vilkuttamaan punaista ja vihreää + akkuinfon varoittamaan ylikuumenemisesta.. Lisäksi Desiren näyttö näyttää harmaat sävyt pinkin sävyisenä..

Kaikki tämä lyhyen akkukeston kera, ilman ilmaista navigointia ja muovikuorissa.. "Vain" N8:n hinnnalla..

Vastaa
mikis1
mikis1

17

aika hankala porukan tässä vaiheessa rueta vertailemaan N8:n käytettävyyttä mihinkään muuhun puhelimeen, kun aika harvalla siitä varmaan on vielä kokemuksia... mutta joo hankintaan menee tää laite kuhan nyt kaupan hyllyille asti päätyy!:)

Vastaa
kerbo
kerbo

18

Kaikissa nykyajan luureissa tuntuu olevan jotain puutteita jonkun mielestä, eipä taida olla täydellistä luuria, paitsi Iluuri omenapoikien mielestä ;)

Desiren mms ongelmista en osaa sanoa, itselle kun ei ole 2kk aikana tullut yhtäkään, enkä ole lähettänytkään. Mutta jotain ongelmia siinä tuntuu olevan.

Itsehän tuon Desiren akun sain ylikuumenemaan, työreissulla olin ja puhelin oli autotelineessä auringonpaisteessa monta tuntia. Navigaattori, datat ja musiikki oli kaikki puhelimesta päällä. Latasinkin samalla. Vilkaisin akkuwidgettiä ja se näytti akun lämpötilaksi 48,1 astetta. Widgetin alapuolella luki over heated.

Täytyykin tuosta vähän kysäistä htc:ltä, että wtf...

Mutta helvetin hyvä luuri kaikin puolin on kyllä desire! Ja kyllä niistä käyttökokemuksista voi lukea myös ne positiiviset asiat.

PS. Akku kestää hyvin koko päivän vaikka datat ja syncit on 12/7 päällä + navigaattorit saa ilmaiseksi kun osaa käyttää nettiä...

Vastaa
miksuh2
miksuh2

19

@15 Thors

> Ja Sony-Ericsson julkaisi vielä vuosia ennen Nokiaa ensimmäisen
> kosketusnäytöllisen älypuhelimensa. Miten voi olla mahdollista!

Itseasiassa eikä julkassu vaan Ericsson. Sony Ericsson ei ollut olemassakaan tuohon aikaan. On toki totta, että Ericsson toi kosketusnäyttöpuhelimia markkinoille ennen nokiaa, ei kukaan ole sellasta väittänytkään että eivät olisi niin tehneet.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

20

@15 Thors
@19 miksuh2

Itseasiassa korjatakseni omaa edellistä kommenttiani, Ericssonin julkaisemia puhelimia ei voi laskea älypuhelimiksi. Ericsson julkaisi mm. vuonna 2000 kosketusnäytöllisen Ericsson R380 -puhelimen. Se ei kuitenkaan ole älypuhelin siitä huolimatta, että se oli maailman ensimmäinen kaupallinen Symbiania käyttävä puhelin. Syy siihen miksi se ei ole älypuhelin on se, että R380 oli täysin suljettu puhelin ja sille ei voinut kehittää eikä asentaa mitään sovelluksia, ei edes java-sovelluksia.

Ericsson ja Sony yhdistyivät Sony Ericssoniksi vuotta myöhemmin, eli vuonna 2001. Sony Ericsson julkaisi vuonna 2002 ensimmäisen kosketusnäytöllisen älypuhelimensa, Sony Ericsson P800:n, jossa oli Symbian ja UIQ 2.0 alusta. Eli toisin sanoen Sony Ericsson julkaisi ekan kosketusnäyttöisen älypuhelimensa noin 2 vuotta ennen Nokiaa.

Jokatapauksessa kukaan vähänkin asioista perillä oleva ei siis kiellä sitä, että Sony Ericsson ehti ennen Nokiaa. Eli en ihan ymmärrä miksi sun Thors piti tuo Ericsson vetää mukaan tähän keskusteluun?

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

23

N8 ainoa huono puoli tuntuu olevan symbian, ystävällä testasin, ei joissain kohti täysin vakuuttanut, mutta tuntui muuten erittäin mukavalta, ulkonäostä IISO +++

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

24

16@
>itse en ymmärrä tätä HTC / Android hehkutusta..

HTC Decire on varsin onnistunut kone, sitä sietääkin kehua, ei se mikään N8 ole, mutta hyvä kone, laitteet ovat eri tyyppisiä joten N8 ei jyrää Decireä jos haluaa Android koneen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja