Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

AdMob: Suomessa alle 33 000 iPhonea

42
Lauri Jämsä

AdMob: Suomessa alle 33 000 iPhonea
Uusimman mittarin mukaan huhtikuussa, jolloin Applen iPad oli ollut myynnissä USA:ssa kuukauden, 24 prosenttia laitteista oli käytössä maan ulkopuolella ympäri maailmaa. Luvut perustuvat mobiilimainontayhtiö AdMobin tilastoihin.

Suomessa oli huhtikuussa AdMobin mukaan käytössä 184 iPadia. Ruotsista niitä löytyi 1 188, Norjasta 1 333 ja Tanskasta 753. Myös iPhone-puhelimia oli AdMobin mukaan huhtikuussa Suomessa käytössä yllättävän vähän – ainoastaan 32 796 kappaletta. Ruotsissa vastaava luku oli 281 622, Norjassa 154 218 ja Tanskassa 151 426.
Koska AdMobin tilastot perustuvat yrityksen mobiilimainosten näyttökertoihin, ei tilastoa voida kuitenkaan pitää kovin tarkkana. Varsinkin Suomen luvut muihin pohjoismaihin verrattuna vaikuttavat vähäisiltä.

Android-puhelimien käyttöasteessa Suomi ei yllä edes listalle, sillä listattuna ovat ainoastaan maat, joissa käyttäjiä on ollut huhtikuun aikana yli 10 000.

AdMob on Googlen omistuksessa ja se on suosittu mainosalusta varsinkin iPhone-sovelluksissa.

Olemme aikaisemmin uutisoineet muun muassa AdMobin tekemästä mobiilitrenditutkimuksesta, joka paljasti, että suuri osa iPhone-käyttäjistä on miehiä.

Kommentit (42)

Stonik
Stonik

2

Pieneltähän tuo luku tuntuu ainakin näiden kommenttipalstojen perusteella. :) Tässäpä kuitenkin uutinen N900:n myynnistä, joka on valitettavan vähän globaalistikin, mikäli luku pitää paikkansa (alle 100 000). http://www.reuters.com/article/idUSTRE64R1DI20100528

Itsekin N900:n omistajana tiedän, että tämä linkki kopioidaan tästä lähtien joka toiseen iPhone-trolliin, mutta toisaalta Nokian olisi itsekin herättävä tukemaan tosissaan yhtä sen kalleimmista tuotteista. Esimerkiksi ilmainen ääniohjaava navigointi loistaa edelleen poissaolollaan.

Vastaa
jimmari
jimmari

3

Ei kai niitä voi ollakaan, jos ne on lukittu vain Soneran liittymiin! Monilla firmoilla on sopimukset muiden operaattoreiden kanssa, jolloin iPhonelle voi sanoa goodbye....:-(

Vastaa
mikkokk
mikkokk

4

Admob tilastot kelpaavat kun ne näyttävät Iphonelle edullisia lukuja, jos taas luvut eivät Apple fanboyta miellytä niin "ei tilastoa voida kuitenkaan pitää kovin tarkkana" :)

Vastaa
poppah
poppah

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Thors:

Mitä Ruotsi edellä, sitä Suomi perässä.

Meinaakko että pitäis alkaa tekemään kännyköitä ja autoja mitä kukaan ei halua ostaa?

Vastaa
Froober
Froober

9

Olisiko hinta jotain tuohon? Kun katsoo niitä suurempi tilaisempia malleja niin hintahan niissä on aivan käsittämättömän suuri. Ei "perussuomalaisella" ole halua maksaa noin paljoa iPhonesta.

@5 Jos testien mukaan iPhonen näyttö on parhaimmasta päästä, ja muutenkin hyvin käytännöllinen, niin se on lelu? Ainut mistä itse en niin kovasti tykkää niin on käyttöjärjestelmä.

Vastaa
Håkann (vahvistamaton)

10

Tässä taas näkee, muut Pohjoismaiden asukit ovat suomalaisia paremmin toimeentulevia ja avoimempia kokeilemaan jotain uutta, siinä missä radikaalein asia mitä suomalainen ikinä tekee on kokeilla jotain muuta viinamerkkiä kuin johon on tottunut.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

11

Suurin osa suomalaisista on kuitenkin sen verran järkevää porukkaa, etteivät paasaa rahojaan Applen p*skoihin tuotteisiin. Iphonessa ei ole mitään muuta hyvää ku käyttäjäystävällinen käyttöjärjestelmä ja ipad on hyvä kahvimukin alusta. En ymmärrä kuinka jotku fanboyt haluaa maksaa huonosta paljon ku parempia saa halvemmalla.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

12

@2

> Pieneltähän tuo luku tuntuu ainakin näiden kommenttipalstojen perusteella.

Eiköhän totuus ole se, että ne yhdet ja samat muutamat iPhonekäyttäjät meuhkaa kaikilla keskustelualueille. Niinhän se usein on, että pienen porukan pitää pitää suurta meteliä vaikuttaakseen suuremmalta joukolta kuin todellisuudessa on.

Vastaa
delic
delic

15

vertailun vuoksi vielä luuri mihin voisin tarttua: xperia x10 hinta verkkokaupassa 549.90e eli iha samassa hinnassa pyörii

Vastaa
g3 (vahvistamaton)

16

Ilmeisesti 900 3G-verkon käyttöön IPhone ei edelleenkään ole vaihtoehto?

Vastaa
OILgame
OILgame

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

@11 ja toiseks miten se paremmuus määritellään?

Siten, että laitteella voi tehdä muutakin kun leikkiä.

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

18

@17
Mainitsisitko yhden tällaisen "paremman" laitteen, jolla voi tehdä jotain "muutakin kuin leikkiä"?

Vastaa
jope6 (vahvistamaton)

20

no itseä ei juuri kiinnosta leikkiä puhelimella enää nykyisin. Vapaa-ajalla tulee korkeintaa uutiset luettua, joskus nettiradioa kuunneltua. Onnistuupa tällä N900:lla näidenkin sivujen selailu silloin kun on luppoaikaa eikä pääsyä pc:lle. Mutta mikään kikkailu tämän kanssa ei kiinnosta. Työssä sitten Mail for Exchange on aivan ehdoton - näkee välittömästi saapuneet viestit ja kalenterikutsut synkataan automaattisesti puhelimeen. Mikään palaveri ei unohdu eikä niistä myöhästy. Aika pätevä työkalu sanoisin.

Vastaa
ponzo92
ponzo92

21

Minä en tajua miksi ihmiset dissaa iPhonea ja sanovat sitä leluksi?
Minä olen käyttänyt nokialaista koko ikäni kunnes vaihdoin iPhoneen ja totesin että onko puhelimen käyttö tosissaan näin helppoa ja yksinkertaista. Onhan iPhonessakin puutteita, mutta ne hyvät puolet peittoavat ne huonot.

Ja tämä on vain minun mielipiteeni ja turha alkaa haukkumaan apple fanboyksi.

Vastaa
KarZan
KarZan

22

Kyllä iPuhelin on pääasiassa lelu tai ainakaan se ei sovellu hyvin yrityskäyttöön. Teknisesti se oli kaksi vuotta vanha jo ilmestyessään (etenkin 3GS). Minulla on nyt ollut iPuhelin puolisen vuotta ja kaipaan yhä enemmän Noksun ominaisuuksia.
Yksi hyvä esimerkki oli kun tänään olin puhelinpalaverissa ja joku soitti minulle. Olisin halunut tietää kuka kun tuli vain numero näkyviin. Mutta kun en ehtinyt sitä numeroa siitä näytöltä nappaamaan niin mitään mahdollisuutta ei ollut palaverin aikana päästä käsiksi siihen numeroon.
Toinen esimerkki on moniajo. Noksussa minulla pystyi olemaan ssh auki ja silti pystyin välillä käymään toisessa sovelluksessa. iPuhelimella se ei onnistu.
Kolmas esimerkki on puuttuvat profiilit. En halua täysin mykkää puhelinta esim. yöksi tai palaverien ajaksi, mutta asetusten muuttaminen on turhan työlästä tehtäväksi joka kerta.
Neljäs esimerkki on yhteyksien käyttäminen. Nokialaisessa postit kulki niin wlanin kuin 3G:n yli kun iPuhelimen kanssa on hankaluuksia. Kun wifi on päällä, mutta yhteyttä sen kautta ei ole käytössä, ei kotipostit päivity 3G yhteyden yli ja kun wifi on käytössä, ei työpostit päivity.
Hyviäkin puolia löytyy. Käyttöliittymä on hyvä ja nopea sekä helppo käyttää.

Vastaa
delic
delic

24

@22 jep tuskin kyllä itsekään iphonea yrityskäyttöön ottaisin ja onhan se isojen poikien lelu, kysyn että mitä sitten? samallalailla ku n900 on nörttien lelu

Vastaa
delic
delic

25

@22 olin muuten yllättyny tosta ongelmatilanteestasi, en ole koskaan tota tarvinnu mutta oli pakko koittaa ja oletin sen toimivan. Tosiaan mitä muuta vaan vissiin voi kesken puhelun tehdä, mutta ei mennä puhelinvalikkoon koska se palauttaa puhelin näkymän takaisin

Vastaa
ponzo92
ponzo92

26

@23 taitaapi olla sulla vitutus päällä.
Esimerkiksi jos kehun ps3:a niin olenko sitten sony fanboy?
Ja jos samalla kehun vielä xbox 360:stä niin olenko sitten samaan aikaan sony- että microsoft fanboy?

Logiikkasi ei ole milläänlailla loogista.

Vastaa
delic
delic

27

@26 jos et ymmärtäny toi oli vitsi, mullahan on iphone ja olen sun kanssa täysin samaa mieltä iphonesta :) et iha rauha siellä!

ja minä tosiaan ainakin olen fanboy, heti ekana päivänä minut sellaseksi leimattiin, ku iphonea kehuin :D

Vastaa
jepsjoo (vahvistamaton)

30

@delic

Ei kauaa tarvitse seurata tätäkään sivustoa kun huomaa, että olet täysin pro-Apple. Nokia uutisista löydät väkisin sen negatiivisen puolen ja Applen kyhäelmät ovat täyttä hunajaa. -> Olet Apple fanboy

Eikai siinä mitään älyttömän väärää ole, mutta fanboy leiman ihmettely on minusta suorastaan halveksittavaa.

Vastaa
delic
delic

31

@30 jep, se on monille arka paikka, että sanoo meidän rakkaasta nokiasta asiat niinku ne on. Jos joku muu tarjois samanlaista käyttöliittymää ku n8 tai, että luuri hidastelisi ja tahmaisi ym. siitä valitettaisiin isoon ääneen, mutta ku se on nokia niin asia on aivan eri ja tätä on turha kieltää :)

Sama jos iphone olis suomalaisten tekemä oltaisiin siitä todella ylpeitä, se nyt on vaan suomalaisille kova paikka, että apple menestyy. Lytättiinhän ipadkin flopiksi heti isoon ääneen ja nyt on 2kk myyny 2 000 000 ja sehä meitä harmittaa todella paljon

ja voinko olla täysin pro apple, jos en oo koskaan omistanu mitään muuta applen laitetta ku iphonen. Ei löydy applen tietokonetta eikä tule, Se ei ole millää tavalla parempi kun pc. Mielestäni pc on selkeesti parempi

Ihan yhtä lailla ne on kaikki nokiafanboytä jotka jatkuvasti kitisee jokaisesta iphoneen liittyvästä asiasta vaikka luuria ei oo koskaan käyttäneet :)

ja toi sun täyttä hunajaa on aivan turha kommentti koska se ei pidä paikkaansa ja on varmasti täälläkin tullu esiin minunkin puolelta

Kuten sanottua iphonessa on huonot puolensa, mutta ne hyvät puolet peittoaa ne ainakin omassa käytössä ja ne hyvät puolet mitä arvostan eivät löydy nokiasta, nokiassa on taas ne puuteet kunnossa, eli kumpikaan ei ole täydellinen. Yhdistetttynä nuo 2 voisi olla aivan huippupuhelin

t: realisti

Vastaa
delic
delic

33

Nyt menee vähä offtopiciksi mutta menkööt tää on sen verran hyvä esimerkki :D www.youtube.com/watch?v=197TN_waKBA

Suomessa ku me katsotaan niitä speksejä ja mitä paremmat speksit sitä parempi laite.

Tässä tablet tietokone mikä näyttää paperilla juuri sellaselta minkä melkein jokainen haluaa ja ipadilla ei ole mitään saumaa tämän kanssa :D

Iha samaa esimerkkiä voisi käyttää puhelimissa

Vastaa
Helvet
Helvet

35

En koskaan hanki mitään iPhonea, niin kauan kun se on kytkökssissä itunesiin. Olen saanut kuulla tosta asiasta naapurilta ihan tarpeeksi ja vaihtaa kuulemma Nokiaan takas.

Vastaa
delic
delic

36

Mikäs siinä itunesissa nyt nii mättää?

Sen vähä mitä ite tulee luuria koneeseen kytkettyä ni se tekee aina luurista varmuuskopsun (todella kattavan sellaisen) ja synkronoi automaattisesti luurilla ostetut biisit/ohjelmat koneelle talteen ja toisinpäin jos ostaa koneella ohjelman ni automaattisesti itunes siirtää ne iphoneen, taisi se ensi kysyä, että haluaako siirtää, en muista ku tulee kaikki hankittua suoraan luurilla

Ainoa mikä nostatti karvoja oli ekalla kerralla ku piti siirtää musat luuriin, se oli todella hankalaa (siis jos biisin/levyn tagit ei ole kunnossa) ennenku ymmärsi sen toimintaperiaatteen, että miten se tapahtuu. Tällä hetkellä musakirjasto onkin niin hyvässä järjestyksessä, että ei oo ikinä ollu. Kaikki biisit on yhden kansion alla omissa artisti/bändi kansioissaan (tämän kaiken itunes teki itsellään) Ei enää albumien etsiskelyä ympäri kovalevyä, nyt on kopio joka biisistä yhdessä paikassa, ei voi ku tykätä. Vaikka alkuun kirosin niin lopputuloksen nähtyä huomas, että eihä se niin huono ollukkaa vaikka pari kirosanaa pääsikin :)

En sitten tiedä mitä naapurisi itunes ongelma koskee?

Mulla ei oo tota ensimmäistä musansiirtoa lukuunottamatta ku positiivisia kokemuksia ja seki johtu vaan siitä, että ainahan uusi ohjelma pitää opetella, että miten se toimii

Vastaa
jarvouti
jarvouti

37

Itse kokeilisin mieluusti iPhonea, kun MP3-soittimena on jokusen kuukauden ollu iPod Touch. Käyttöliittymä on mukava ja ohjelmia riittää.

Mutta kun työkäytössä tarvitsen MfE:tä jatkuvasti postien ja kalenterin synkkaamiseen ei E-sarjalainen lähde vaihtoon.
Eritoten kun työsuhdepuhelinliittymä tulee Elisalta.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

38

36@
iTunes on hyvä softa, toisaalta iPhone ja iTunes kytkös on loistavuudessaan aivan surkea.

Itunes on pakollinen, ja hyväkin jos haluat tehdä sitä mitä se tekee.

Yleensä puhelimet eivät tarvitse valmista/laite kohtaista softaa ja käyttäjä voi tehdä hyvin paljon haluamiaan juttuja ilman valmistajan softia. jopa aloittaa puhlimen käytön.

Muut valmistajat voisivat ottaa joistain jutuista iTunesista vaikutteita, mutta vain vähän.

Vastaa
KarZan
KarZan

41

@37 ja @40
Meillä ainakin on iPuhelin saatavissa työpuhelimeksi ja siinä toimii oikein hyvin MfE. Lisäksi meillä ollaan melkosen tarkkoja mitä puhelimia hyväksytään nimenomaan tietoturvan takia. Esim. Nokian N sarjan puhelimia ei hyväksytä ollenkaan sen takia.

Vastaa
jarvouti
jarvouti

42

@41 Hyvä tietää, että MfE iPhonessa workkii. Taitaa kuitenkin jäädä kokeilematta Sonera-kytkyn takia. En omaan piikkini viitsi noin kallista puhelinta laittaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja