Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkisti eilen 5228-kosketusluurin

38
Matti Vähäkainu

Nokia julkisti eilen 5228-kosketusluurin
Nokia julkisti eilen Saksassa uuden kosketusnäytöllisen puhelinmallin. Nokia 5228 on viime vuonna julkistetun Nokia 5230:n sisarmalli. Itseasiassa malleilla ei ole juurikaan teknisiä tai muotoilullisia eroavaisuuksia. 5228 on varustettu samalla 3,2 tuuman resistiivisellä kosketusnäytöllä ja 2 megapikselin kameralla. Ainoana erona 5228:sta ei löydy GPS-vastaanotinta.

Nokia 5228 on 2G-puhelin, jonka muihin ominaisuuksiin kuuluvat S60 5th Edition- eli Symbian^1-käyttöjärjestelmä, microUSB- ja 3,5 millimetrin liitännät, microSD-muistikorttipaikka ja Bluetooth. Puhelimesta uupuvat siis 3G- ja WLAN-verkkoyhteydet.

Nokia ilmoittaa 1320mAh akulle 18 päivän valmiusaikaa, 33 tuntia musiikkitoistoa, 4 tuntia videotoistoa ja 7 tuntia puheaikaa. Nokia 5228 tulee myyntiin kahdella etupaneelivärillä, mustana ja valkoisena. Takakuori on saatavilla viidellä eri värivaihtoehdolla, joita ovat musta, punainen, pinkki, vihreä ja sininen. Hintaa puhelimella on ennen veroja 139 euroa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (38)

delic
delic

3

Siis toihan näyttää nyt just siltä miltä se mainoksen n97 käyttis näytti minkä pistin tuolla toisaalla. Jokohan noi kuvakkeet ym. jutut lentelee sulavasti ympäri näyttöä niinku siinä videolla

Vastaa
kak3
kak3

4

Joo alkaa mennä hieman yli ymmärryksen. Ominaisuudet vaan huononee, hinta pysyy n. samana, mutta takakansi on eri värinen. Kuka näitä ostaa??

Vastaa
kak3
kak3

5

Joo alkaa mennä hieman yli ymmärryksen. Ominaisuudet vaan huononee, hinta pysyy n. samana, mutta takakansi on eri värinen. Kuka näitä ostaa??

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

6

Ilmeisesti tosi moni? Tuskin Nokia muuten puskisi niitä niin paljoa ulos. Ilmeisesti Nokia suunnitteli 5800:n rungon äärimmäisen edulliseksi valmistaa, koska sitä samaa muottia käytetään nykyään ties kuinka monessa luurissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
TYYLSÄ!! (vahvistamaton)

8

Jälleen samanlainen luuri,kuin aiemmat kyseisen sarjan mallit!!.
=(
EVVK.

Vastaa
mietaas
mietaas

11

nokian tuotteissa näkyy selvästi, että nokian kuolinkamppailu on jo hyvässä vauhdissa... nokia yrittää vanhoilla konsepteilla repiä vielä kehitysmaista liikevaihtoa, ei voittoa. ehkä sillä saadaan sellainen vaikutelma, että substanssia olisi kun yritys joudutaan myymään.

toivottavasti joskus julkistetaan nokian tuhonnut myyrä (t).

t. osakkeenomistaja

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

13

Sääliksi käy näitä kommentoijia :D Samat henkilöt vielä vähän aikaa sitten (ennen iPhone 4G:tä) sanoivat että "miksi muuttaa toimivaa." Ja nämä puhelimet menevät kansaan kuin häkä. Joten ei se kuolinkamppailu taida vielä olla käynnissä ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ei,ei,EII!!. (vahvistamaton)

14

Vika on siinä,että Nokialta ei löydy uusia innovaatioita ja ideoita!!.
=(
Takkiin tulee Samsungilta kokoajan ja ei ole,kuin ajan kysymys kun Nokia on pakko luovuttaa maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ykköspaikan Samsungille. =/

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

16

Samsungilta näitä corbyja tulee laatikkokaupalla. Jokainen toistaan ankeampi ja ei siinä pahemmin mitään innovaatioita nähty. Tämä toimii Samsungilla, mutta ei Nokialla? Selevä :D

Vastaa
Juffeo
Juffeo

18

Nokia tekee puhelimet kehitysmaihin. Koska se haluaa valmistaa massana puhelimet.
Ei kai siinä voi highenduserin muuta kuin valittaa. Ei heitä kiinosta mitä länsimaiden nörtti on mieltä kun kehitysmaista löytyy miljoonittain puhelittomia tumeploita, joille on kiva kehittää massatuote, jota voi viedä varmuudella rekkalastittain.

Vastaa
Stonik
Stonik

19

Tämä on niille jotka eivät tunne tarvitsevansa navigointia, mutta haluavat silti (syystä tai toisesta) ostaa Nokian kosketusnäyttökapulan. Ja totuus on, ettei tuossa hintaluokassa ole kuin Samsungin ja LG:n tuotteita, ja nekin on varustettu yhtiöiden omilla suljetuilla käyttöjärestelmillä. 5228:ssa pääsee sentään käsiksi sovelluskauppaan, musiikkipalveluihin, yms. mitä tuossa hintaluokassa ei muilla ole.

Vastaa
akse
akse

20

Tääl taas asiantuntijat analysoimassa kuinka Nokia kaatuu :)

Mut joo onhan toi tollanen välimalli, tosin jos noita on halpa valmistaa otetaa gps ja 3g veke niin saadaan perusmalli niille jotka noita ominaisuuksia ei tarvitse.

Vastaa
cyka
cyka

21

Hyvä 5800:nen oli, ja vieläkin siitä tykätään (siis jos katselet sen hinta/ominaisuuslistaa). Ei tuo tuo uutta, mutta tutut ominaisuudet pienemmän hintalapun alla ei ole paha juttu juuri tuonne itäpuolelle. Noita strategisia juttuja ja kannattavuuslukuja lasketaan kuitenkin muiden kuin bloggarimielipiteiden avulla.

...vaikka nekin nykyään meinaa paljon.

Vastaa
Romisku
Romisku

25

Eipä ollenkaan huono mielestäni, ihan suomen sisämarkkinoillakin on varmasti tuolle ostajia. Nimittäin hyvin suuri osa kännykän käyttäjistä ei käytä muita ominaisuuksia kuin puheluita ja tekstiviestejä. Näille ihmisille kosketusnäyttö on uusi kokemus, vaikka se täällä kommentoijien keskudessa tuntuukin olevan lähes jokaisella omassa luurissaan. Lisäksi näppäimistön koko on nykypuhelimissa ollut, varsinkin monelle vanhukselle, ongelma, koska poikkeuksetta ne namiskat ovat liian pieniä. Virtuaalinäppiksessä tuossa varmasti isommat ja heillekin sopivammat. Lisäksi heikko näköisille on varmasti helpompaa tällaisen luurin käyttö verrattuna perinteisen malliseen puhelimeen. Eikä edullinen hinta ole ollenkaan haitaksi näille edellä mainitsmilleni käyttäjille.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

26

@25

Juuri kuten sanoit.

Kyllä Nokia on tätä tuotetta miettinyt. Sillä halpa hinta vetää puoleensa ostajia ja suomessa se on itsestään selvyys että kotimaista tuetaan eli nokiaa ja jos viellä halvalla saa niin mikäs siinä. Omasta mielestäni Nokia voisi pudottaa vain 5800 hintaa niin kaikki voisi ostaa suoraan sen eikä näitä variantteja :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

28

Pesee tää nyt sentään uuden iPhonen 100-0, ihan oikeasti.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

30

@mietaas: miksi omistat yrityksen osakkeita, johon et luota etkä usko? Eikö nokialla todellakaan mitään kuolinkamppailua ole. Jos tuon malliset puhelimet kerta myy, niin eikö niitä silloin kannata myös valmistaa. Nokialla on kuitenkin monta muuta erilaista puhelinta ja lisää on vaan tulossa. En ymmärrä miksi heti pitää tulla itkemään, jos kyseinen puhelinmalli ei itseä miellytä. Pitäisit trolli mölyt mahassas. Kyllä se nokia myy hyvin ja monet ihmiset vielä luottaa nokiaan. Meilläkin on perheessä kaikilla nokian puhelimet.

@29: Kaikkihan sen ny pesee.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
-- (vahvistamaton)

33

siis eihä tässä mitäää vikaa ole ? muuten samat ominaisuudet ku 5230, mutta ilman GPS:ää ja 20 e halvempi. Musta ainaki aivan jees ku ite en tarvi GPS:ää . Se vaan että jos tuo ei ole 3G mutta 5230 on..

Vastaa
arttuh
arttuh

34

itseomistan 5230 ja vertaan ihan sama känny mitä järkeä on myös siinä että laitetaan kartat mutta ei gps vastaanotinta ja ilman 3G:tä ja kun ei ole gps vastaanotinta niin käytetään internettiä ja päälle nokian servereitä varmaan ehkä tulee piilokuluja (vertailu 5230,5228,5800, 5230(kyllä 3G,kyllä gps + cwm ,ei wifi)5228(ei 3g ,ei gps,cwm ei tietoa,EI WIFI)5800(ei 3G,kyllä GPS + kyllä wifi) )

Vastaa
cyka
cyka

35

@ 34

Niin, kyllä se 5230 kannattaa ostaa (tai jopa X6 8gb=299€)

Mutta kartat sovellus on ihan jokaisessa Noksussa - oli GPS:ää tai ei. Eli periaatteessa jokainen känny on mukaan kulkeva kartta. Mutta jos haluat et se ihan kertoo mihin mennään, korjaa vääriä käännöksiä ja kertoo sijaintisi - niin GPS on silloin oltava.

N8:a odotellessa

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
3mma (vahvistamaton)

37

tuleeko tässä puhelimessa mukana automaattisesti sininen takakuori? ja plussana itse valitsema väri?

Vastaa
Tamrac
Tamrac

38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tcav:

5230 tukee kyllä 3G:tä, joten sekin on eräs ero verrattuna 5228-puhelimeen.

5230 ei tue 3G..

Siinä on se..

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti öööjh:

5230 on halvempi ja parempi.

5230 on tuhnu kopio 5800sta... 5130kin hakkaa 5230 mennentullen

Kaikesta päätellen 5228 on vielä huononpi kuin 5230..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja