Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Nokia N8:n kuva- ja videoeditointia

49
Matti Vähäkainu

Videolla: Nokia N8:n kuva- ja videoeditointia
Nokia on julkistanut Nokia N8:n videokatsaussarjan toisen videon, jossa keskitytään puhelimen 12 megapikselin kameran tuotoksiin. Kuvien ja videoiden katsomisen lisäksi Nokia N8 sisältää omat editorit tuotoksille. Erityisesti videoeditorin helppokäyttöisyys yllättää positiivisesti.

Kuvaeditori ei juurikaan eroa aiempien Nokian älypuhelinten mukana toimitetusta editorista. Sillä onnistuu muun muassa kuvien rajaus, kehystäminen, punasilmäisyyden poisto sekä erilaiset väri- ja kirkkaussäädöt. Videoeditoinnissa on mahdollista leikata useita videoita yhtäaikaisesti sekä lisätä tekstejä ja transitioita.

Nokian Chris Bennetts muistuttaa videolla lisäksi, että N8:n USB On-The-Go -ominaisuus mahdollistaa muun muassa median siirtämisen helposti erilliselle USB-muistille.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (49)

Anonyymi käyttäjä
Thors (vahvistamaton)

1

Tämänkö pitäisi iMovie for iPhonen jälkeen sitten tehdä jonkinlainen vaikutus? "Easily" -sanaa ei sopisi edes käyttää tuossa videossa. Käyttöliittymä peräisin sieltä 2000-luvun alusta edelleen.

Vastuunvapautuslauseke: kyseessä on minun OMA mielipiteeni, turha alkaa miksuh2:n tai delicin huomioida tätä.

Vastaa
yamaneko
yamaneko

2

On kyllä iPhone 4:n jälkeen niin kökön näköinen niin ulkoisesti, että varsinkin sisäisesti. Näyttää niin aneemiselta, ja kun on itsekin kärvistellyt Symbianin kanssa, niin alkaa tuntumaan siltä että ei, ei kiitos enää Nokia. Tehkää jotain oikeasti merkittävää ja uutta.

Ja ei, minulla ei ole Applen laitteita iPodia lukuunottamatta, kännykin on Nokia (ainakin toistaiseksi).

Vastaa
delic
delic

3

softa näyttää edelleen tahmaavan tietyissä asioissa, edelleen taitaa olla beta softa, esim toi kuvan editointi näyttää todella kankealta koska kaikki siinä toimii hitaasti, noh samaa voi kyllä sanoa myös videoeditoinnista

Hitailla ohjelmilla harvoin on mielekästä tehdä asioita

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jahas (vahvistamaton)

5

iMoviessa vähän enemmän näköjään silmäkarkkia.
Mutta en kyllä Thorssin linjoille lähtisi ja sanoisi tuota ihan surkeaksi ja vaikeaksi käyttää. Osaisin itse ainakin käyttää tuota.
Tuon Nokian softan sentään saa luurin mukana ilmaiseksi

@3 Parissa kohtaa tuo tahmasi joo, mutta ei siinä kaikki hitaasti toiminut.

Tuo videon esittelijä tahmasi, voisivat nyt edes kerran ennen kuvaamista harjoitella mitä aikovat tehdä ja näyttää.
Esim jos vertaa iMovie esittelijään, tuskin se tuli keynote lavalle ilman mitään suunnitelmaa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

Vaikuttaa ihan hyvältä. Tuo valokuvien ja videoeditointi näytti ihan mukavalta ja täyttää varmasti hyvin sen tarkoituksen johon se on tehty. Tietenkin suurimittaisemmat videoeditoinnit tehdään esim linuxissa tietokoneella, mutta itse kuvattujen videoiden editointiin ns. tien päällä tuo vaikuttaa oikein hyvältä.

Vastaa
yamaneko
yamaneko

7

@4
Heh, hauska video. Ja niin totta, valitettavasti (vaikka alussa vaikuttaa, että kaveri pitää kännyä liian kaltevassa asennossa, jotta anturi ottaisi käännöksen vaaka-asentoon huomioon IMO).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Micky4 (vahvistamaton)

8

6. Jostain kumman syystä valokuvaus-, muusiikki- ja editointialan yms. henkilöt ovat siirtyneet käyttämään Maccejä. Miksiköhän näin?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

9

@8

> Jostain kumman syystä valokuvaus-, muusiikki- ja editointialan yms.
> henkilöt ovat siirtyneet käyttämään Maccejä. Miksiköhän näin?

Tokihan moni käyttää Mäkkejä, mutta tämän planeetan valtakäyttios on kyllä Windows. Joten itseasiassa, jos lähdetään vertaamaan, niin sanosin, että esim Windowsia käyttää kyllä huomattavasti useampi tuohonkin tarkoituksen. Itse Linux-käyttäjänä olen täysin valmis sen myöntämään.

Sitäpaitsi minusta ei ole mitään järkeä ostaa ylihintasta Mäkkiä vain jonkin videoeditoinnin jne takia. Sekä Windowsille, että Linuxille löytyy ihan hyviä työkaluja siihen, Windowsille toki enemmän, PC-rauta on halpaa ja Linux ei maksa mitään joten rahaa säästyy rutkasti Applen koneisiin verrattuna.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

10

Myönnän että joissain kohdin tahmaa, mutta yleisesti ottaen näyttää tosi hyvältä. N8 taitaa mennä ostoon heti kun tulee myyntiin. Myös iPhone 4 vakuuttaa omilla vahvuuksillaan, mutta omalla kohdallani taitaa kaatua kytkykauppaan. Ilman kytkyä jos saisi inhimilliseen hintaan niin ehkä...

Vastaa
delic
delic

11

@9

"PC-rauta on halpaa ja Linux ei maksa mitään joten rahaa säästyy rutkasti Applen koneisiin verrattuna"

Olipas mielenkiintoinen näkemys, eikö kannattaisi ostaa laatua halvan hinnan sijasta?

Esim lähes kaikki pro muusikot tekee musaa mäkillä siksi, että softat ei kaatuile softat toimii nopeasti jne.

Kun varmasti käännät tämän asian minuun niin itse teen pc:llä ja ymmärrän kyllä ton mäkkikäytön musiikinteossa, ei ole nimittäin mitään herkkua pc:llä, mutta en halua silti applen laitetta koska olen tottunut käyttämään pc:tä.

Ostin myös kalliit rullaluistimet vaikka 4 kertaa halvemmalla olis saanu halvat :) Iha vaan sen vuoksi, että luistelu on mielekästä

Vastaa
Thor1993
Thor1993

12

Still w8in' for MeeGo..

Tää vaikuttaa ihan kivalta ja uusin Iphone tuntuu hyvältä, mutta pakko sitä on ootella siihen asti, että alkaa niitä MeeGo luureja tulemaan. Jos vaikka tulis sillä Intelin uudella Atomilla varustettu MeeGo luuri niin vois kyllä lähtee ostoon kohtuu nopeesti jos muuten ominaisuudet sopis omaan käyttöön.

Vastaa
akse
akse

14

Jotenki toi näytön pieni resoluutio tekee tuosta guista kohtuu kökkösen.. Älyttömän kapea toi ja ylä + alapalkki vie ison osan tilasta. Olisi ollut edes samallainen näyttö kuin n900ssa.

Videoeditointi näytti ihan toimivalta, kuvaeditoinnin editointi laatikkoa voisi vähän optimoida nopeammaksi.. jättää turhat efektit vaikka pois, pää asia että se tulee sieltä vikkelästi näkyviin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
skdfnl (vahvistamaton)

15

@11 joo ja sen myös huomaa että apple taas kerran ryösti Nokialta Nokian Connecting people sloganin, ah niin ihana ryöstö firma. Jos kerran Apple on niin ylivertainen laadussa, niin miksi pitää ottaa käyttöön kilpailijan slougan?

Nimimerkillä ipodi ollut 7 kertaa huollossa, enkä kosken enää applen ylihintaisiin tuotteisiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

16

Joku epäili ettei tuota olisi vielä kunnolla optimoitu gpu:lle ja siitä johtuisi nykiminen.

Näyttää pätevämmältä, mutta paljon tylsemmältä kuin Applen versio.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

17

@11

> Olipas mielenkiintoinen näkemys, eikö kannattaisi ostaa laatua halvan
> hinnan sijasta?

PC-rauta on ihan laadukasta nykyään. Sitäpaitsi samalla rahalla saa paljon tehokkaamman PC:n kuin Applen koneen. Kyllä minäkin olin joskus 90-luvulla sitä mieltä, että PC-rauta ei ole laadukasta ja olihan Amiga omana aikanaan monessa mielessä paljon edellä sekä PC:tä, että Mäkkejä. Mutta ajat muuttuu ja PC:n yleisyys ja laaja tuki sille on taannut sen, että se on ehdottomasti kaikkein järkevin alusta nykyään.

> Esim lähes kaikki pro muusikot tekee musaa mäkillä siksi, että softat ei
< kaatuile softat toimii nopeasti jne.

Tohon "lähes kaikki"-väitteeseen en kyllä usko. Ei se Mäkki ole sen vakaampi kuin muut alustat, ei etenkään linuxiin verrattuna.

Vastaa
delic
delic

18

Tohon "lähes kaikki"-väitteeseen en kyllä usko. Ei se Mäkki ole sen vakaampi kuin muut alustat

Noh tunnen kyllä paljon muusikkoja jotka applen laitteita käyttää, jos meet esim baariin ja katsot mikä kone siellä dj:llä on ni kyllä ihme on jos apple ei ole, siis jos on vähänki nimekkäämpi dj, Musiikkistudioilla näkyy aina mäkit

Jos mulle kaikki pc:stä siirtyneet sanoo, että musanteko on huomattavasti helpompaa (tunnen heitä monia) ja parempaa mäkillä ni miksi en sitä uskoisi? Ei ne sitä applea turhan takia käytä.

Käytin muuten mainostoimistossa mäkkiä (4kk) ja ei sitä kyllä kirveelläkään kaatumaan saanu, mutta enpä siltinkään kyllä applen tietokonetta hanki, eriasia jos en olisi käyttäny koko elämääni pc:tä niin olsin aika varmasti applen käyttäjä

Tuossa joku aika sitten oli hauska huomata, että maailman huippudj:t siirtää omia biisejään dropboxilla toisilleen, että saa soittaa keikalla :) Dropboxi siis netissä oleva tiedoston säilytys paikka mikä on varmasti iphonen käyttäjille aika tuttu

Vastaa
delic
delic

19

mutta menee taas iha offtopiciks joten eiköhä tää riitä

"Sitäpaitsi minusta ei ole mitään järkeä ostaa ylihintasta Mäkkiä vain jonkin videoeditoinnin jne takia."

Ei oo vaan ehkä järkeä sanoa tommosta asiaa jos ei ymmärrä mikä niissä mäkeissä maksaa

Nimenomaan noihin tarkotuksiin mäkki kanattaa ostaa, siis jos niitä tekee jollain tavalla työkseen tms.

Vastaa
oskariunit
oskariunit

20

toimii kyllä sujuvasti jos vertaa vanhaan symbianiin mutta uudeksi laitteeksi todellä jäätävää, toivonmukaan viimeistelevät laitteen kunnolla ennen myyntiin panoa. Ei enää 5800&n97 floppeja joita vielä vuosienkin jälkeen paikkaillaan.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

21

@18

Se jos sä tunnet joitain, jotka käyttää mäkkejä tuskin tarkottaa, että kaikki käyttää.

> Ei oo vaan ehkä järkeä sanoa tommosta asiaa jos ei ymmärrä mikä niissä
> mäkeissä maksaa

Applen logohan se niissä lähinnäö maksaa.

Ja mä en nyt ymmärrä miksi tästä pii taas tehdä tämmönen numero?
Alkuperäsessä viestissäni numero @6 mä sanoin ainoastaan, että laajamittaisen videoeditoinnin voi tehdä ESIM Linuxissa. En minä missään sanonut ettei sitä voisi tehdäö Mäkilläkin vaika olenkin sitä mieltä, että siihen tarkotuksen on turha hankkia ylihintasta Mäkkiä.

Mutta siis minä en edes maininnut Mäkkiä sanallakaan tuossa viestissä numero @6 ja silti oli heti joku Applefani selittämässä miten kaikki on siirtynyt mäkkeihin. On se nyt jumaliste kumma, etä sitä mäkkiäö pitää tylöiä pitää tuoputtaa jokapaikkaan. Vähemmästäkin alkaa koko Appleporukka tympästä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

23

Tosta Applen väkisin tuputtamisesta tulee ihan mieleen ne uskovat, jotka työntää väkisin jotain Jeesusjätepaperia kouraan Helsingin asematunnelissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ikklulul (vahvistamaton)

24

23 = Sama tulee itselleni mieleen sinusta... Nokia on aina oikeassa eikä saa sanoa väärää todistusta ko. lafkasta.

Vastaa
delic
delic

25

jep olis tosiaan kannattanu ny miksuhin jättää toi 23 kommentti sanomatta, osu meinaa todella pahasti omaan nilkkaan :)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

26

@24

Minä en ole missään sanonut niin, että Nokia on aina oikeassa ja ettei saisi arvostella. Olen ennenkin sanonut kuitenkin, että arvosteleminen ja aiheeton loanheitto on täysin eri asia.

Jokaista yritystä saa arvostella, myös Applea. Minusta vaikuttaa kuitenkin pikemminkin siltä, että Applefanit ne ei kestä yhtään Applen arvostelua.

Ja pitäskö mun sitten sun mielestäni alkaa haukkumaan Nokiaa vain koska se näkyy olebvan muotia? Jos mä en ole sma mieltä

Vastaa
Tazzpa
Tazzpa

27

@19 No kyllä sen mäkin saa yhtä hyvin polvilleen ja kaatumaan kuin PC:nkin. Itselläni on mäc ja sillä olen harrastanu 3d ja video editointi. Ei se nyt mikään jumalallinen laite sentää ole!

Vastaa
miksuh2
miksuh2

28

@22

> :D o-ou, nyt heti nokia haastamaan apple oikeuteen moisesta järkyttävästä > varastamisesta!

No itseasiassa yrityksen slogan on verrattavissa tavaramerkkiin ja logoon, eli mikäli Apple tosiaan käytti Nokian slogania niin kyllä Nokian kannattaa siitä meteli nostaa. Eli ihan oikein, jos Applelle tuosta seuraamuksia tulee.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

29

@28 miksuh

Siis Nokian slogan, Connecting People, on suojattu tavaramerkki. Eli on hyvin mahdolista ettei Apple pääse tuosta ihan noin vain.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mmikk (vahvistamaton)

30

29
Eli jos jakelen esimerkiksi Lontoossa flaijereita jostakin kristillisestä ryhmätapaamisesta käyttämällä sananpartea "It's all about connecting people!", rikon Nokian immateriaalioikeuksia?

Vastaa
delic
delic

31

apple ei pääse tuosta iha noin vaan?

Siis tyypit mainostaa facetimea ja lopuksi tulee 2 merkityksetöntä sanaa lauseen loppuu connecting people ja tästä pitäisi sitten jotai seuraamuksia tulla?

Jos tosta tulee ni kannattaa tosiaan yritysten alkaa suurennuslasilla katselemaan toisten mainoksia jos joku vaikka sanoo jonku sanan mitä on itse käyttäny, kohta o kaikki oikeudessa syyttämässä toisiaan ja meininki on, ku south parkissa :)

Applen sivuillahan siis facetimeen liittyen ainakaan ei ole missään mainintaa mistään connecting peoplesta

Vastaa
delic
delic

32

lisäys edelliseen, siis juttu ei lopu tohon connecting people vaan jatkuu sama facetimen esittely ja seuraava lause alkaa

Vastaa
miksuh2
miksuh2

33

@31

> Siis tyypit mainostaa facetimea ja lopuksi tulee 2 merkityksetöntä sanaa
> lauseen loppuu connecting people ja tästä pitäisi sitten jotai
> seuraamuksia tulla?

Sä et ilmeisesti ymmärrä pahemmin tavaramerkkienkään päälle. Sä et voi käyttää toisen yrityksen suojattua tavaramerkkiä omassa markkinoinnissasi. Sama koskee slogania ihan yhtälailla kuin logoakin. Eli vaikka sinusta kyse on parista merkityksettömästä sanasta, niin asia ei ole ihan niin.

> Jos tosta tulee ni kannattaa tosiaan yritysten alkaa suurennuslasilla
> katselemaan toisten mainoksia jos joku vaikka sanoo jonku sanan mitä on > itse käyttäny,

Kyse ei nyt ole jostakin sanoista, joita olet joskus käyttänyt, vaan sanoista jotka sä olet rekisteröinyt tavaramerkiksi. Esimerkiksi Nokian slogan on suojattu tavaramerkki ja niin on monen muunkin yrityksen slogan.

Yritysten pitää suunnitella markkinointinsa niin, ettei edes tahattomasti tule käytettyä toisen yrityksen tavaramerkkiä. Sä sanoit työskennellees mainostoimistossa, sun pitäs siis olla tosta tietonen, ellet sitten vaan keittänyt kahvia siellä. Etenkin samalla toimialalla toimivien yritysten tulee ola hyvin tarkkoina kilpailijoiden tavaramerkkien suhteen.

Jokainen joka on joskus esim suunnitellut oman firman perustamista tietää ettö toi voi olla aikamoinen miinakenttä, mutta niin se vaan on.

ja koska sä nyt mitä ilmeisimmin haluat väittää joka asiassa mulle vastaan ihan periaatteen vuoksi niin tossa on sulle uutinen aiheeseen liittyen:

http://www.tietokone.fi/uutiset/nokia_ih...len_mainoksessa

Eli kuten uutisessa sanotaan, niin nokia tutkii asiaa, mutta mitään päätöksiä jatkotoimista ei ole vielä tehty. Eli kuten sanottua on mahdollista, että tuosta Applelle jotain seuraa. on toki myös mahdollista että Nokia ei katso sitä tarpeelliseksi.

Vaikka tavaramerkin käyttäminen olisi tahatpnta, niin sillon kyseessä on vähintäänkin amatöörimäinen kömmähdys. ja minä en edes ollut eka, joka asisata mainitsi tässä ketjussa, et vaan ilmeisesti huomannut sitä kun keskityit väittelemään minun kanssani.

Vastaa
Bani666
Bani666

37

Harmi ettei N900:ssä ole jotain tällaista. Mutta, siihen saa sentään GIMPin (jonka oletan voittavan kyllä iPhotot sun mitkä muut onkaa iPhoneista).

Vastaa
Jupsu
Jupsu

39

@Delic:
Ei se maci mikään kaatumaton ole.. koulussa työskennellessäni harjoittelussa siellä käytettiin macia ja finalcuttia videon muokkaukseen.. ohjelma kaatui noin 5 kertaa aikanani ja välillä hävitti editoitavista videoista pätkiä ihan itsestään.. kyllä opettajaa sapetti kun piti mainosvideoita yms tehdä niin loppumetreillä hävitti puolet työstä bittiavaruuteen.. eli kyllä ne macit kaatuvat aivan samanlailla kuin pc:tkin.. macin tehoissakaan ei pitäisi olla puutetta, siinä oli 2x intelin (en muista mallia) 2ydin prosessoria ja 8gt ram muistia yms..

Vastaa
miksuh2
miksuh2

40

Tiesittekö muuten, että myös sana kännykkä oli alunalkaen Nokian rekisteröimä tavaramerkki? Eli toisinsanoen sanaa kännykkä sai käyttää markkinoinnissa vain ja ainoastaan Nokia. Kyseinen tavaramerkki on menettänyt ns. erottamiskykynsä, eli se on vesittynyt, Tuota sanotaan myös dilutaatioksi. Syy vesittymiseen on se, että kännykkä on muodostunut matkapuhelimen yleisnimitykseksi.

Eli jopa yksi ainut sana voi olla suojattu tavaramerkki kunhan se sana on riittävän erottamiskykynen.

Vastaa
delic
delic

41

@39 juu kyllähän neki varmaan joskus kaatuu, mut kyllähän se ny jotai kertoo jos meen mainostoimistoon ja ne sanoo mulle ekana, että tää mäkki o sit sellanen mitä et saa kaatuu, että ihme jos saat :) enkä mä sitä kyl silti saanukkaa, mut varmaan myös mäkki voi kaatua

@37 johan on paljo saatu sälää puhelimen näytölle, näyttää aika vakuuttavalta tuossahan on jo kaikki :D, se että miten sitten käyttö niin en tiedä, mutta tollasena ku sais photoshopin ni olis aika jees ainakin kokeilla :) Luulis, että pieneltä näytöltä aika hankala mitään sen kummemmin käytellä

ite käyttelen luurissa kuvankäsittelyyn ja pienien ideoiden luomiseen adoben ohjelmia

ja iphonelle on todella paljon erilaisia kuvankäsittelyohjelmia/piirto-ohjelmia. Sieltä vaan valitsee mieleisensä, on aina hyvä että on paljon vaihtoehtoja, itse valitsin adoben

Vastaa
Sokar80
Sokar80

42

Lainaus:

Esim lähes kaikki pro muusikot tekee musaa mäkillä

no joo mut käyttäähän pro valokuvaajat Photoshoppia joka maksaa yli 500e

Mut kuinka moni harrastelija ostaa Adobe Photoshop CS5 ?

Yks tuttu kova kamera harrastaja ja harrastaja siks et tienaa palkkaansa toimisto työssä eikä kuvilla

Osti juuri uuden pc 560e ja käyttää Nikonin omaa ja Gimp 2.0 eikä kuulemma muuta tarvii

n97 mokailujen takia samsung käyttäjä mut n8 taas menossa parempaan suuntaan ehkä kohta taas nokia kädessä

Vastaa
larppa9
larppa9

43

Pakko provosoitua videoeditointiin ja mäkkeihin liittyvästä kommentoinnista sen verran, että kyllä videoeditointipuolella suuri osa ammattilaisista pyörittää softiaan Windowsin päällä. Tähän yksinkertaisena syynä on mm. se, että mäkit ovat vasta vähä vähältä siirtyneet parempaan 64 bittisyyden tukemiseen esim. Adoben ohjelmien osalta.

Vastaa
delic
delic

45

@44 sama kysymys jäi ilmaan kun videon katsoin, noh saamme tähän muutaman kuukauden päästä vastauksen

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tipularos (vahvistamaton)

47

Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on sanonut, että Apple tekee hänet vainoharhaiseksi.)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

48

Applen omilla "Apple - Legal - Copyright and Trademark Guidelines" -sivulla sanotaan näin:

> 8. Slogans and Taglines: You may not use or imitate an
> Apple slogan or tagline.
>
> For example: “Think different.”

Eli toisinsanoen Applekaan ei salli oman sloganinsa käyttämistä, eikä sen imitoimista osana markkinointimateriaalia. Eli Applenkaan slogania ei saa käyttää edes samankaltaisena lausahduksena, joka on tunnistettavissa sloganin imitoinniksi.

Millä perusteella Apple siis katsoo olevansa oikeutettu käyttämään Nokian slogania omassa markkinoinnissaan, vaikka Nokian slogan on myöskin tavaramerkillä suojattu?

Minusta tämä Applen toiminta tavaramerkkien suhten on jatkoa Applen patenttirikkomuksille, joista Nokia on heitä syyttänyt. Apple luulee ilmeisesti olevansa lain yläpuolella ja voivansa varastaa muilta samaan aikaan kun itse käyttää muiden omaisuutta hyväkseen ja vahtii omien tavaramerkkiensä ja patenttiensa käyttöä.

Tällänen toiminta ei todellakaan anna Applesta kovin hyvää kuvaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja