Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Nokia N8:n musiikkisoitin ja HDMI-ulostulo

65
Matti Vähäkainu

Videolla: Nokia N8:n musiikkisoitin ja HDMI-ulostulo
Nokian virallinen blogi Nokia Conversations on aiemmin julkaissut kaksi Nokia N8 Overview -videota. Videot käsittelivät nettiselainta, viestittelyä ja navigointia sekä kuva- ja videoeditointia. Kolmannella ja viimeisellä esitteyvideolla vuorossa ovat puhelimen musiikkisoitin ja HDMI-ulostulo.

Chris Bennetts esittelee videolla varsin mallikaasti toimivaa musiikkisoitinta, jonka albumeiden selaus muistuttaa Applen tuttua Cover Flow -näkymää. Soitin tukee muun muassa pysty- ja vaakatason näkymiä sekä pitkää kosketusta, jolla saadaan kontekstivalikko oikean hiiren napin tapaan. Loput videosta Bennetts käyttää HDMI-ulostulon ja Bluetooth-yhteyden esittelyyn. HDMI-liitännällä N8:n saa liitettyä teräväpiirtotelevisioon, josta 720p-tarkkuudella kuvatut videopätkät on mielekkämpi katsoa. Puhelimen etäkäyttö onnistuu Bennetsin mukaan Bluetooth-näppäimistöllä tai muulla BT-kaukosäätimellä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (65)

Anonyymi käyttäjä
n900 (vahvistamaton)

4

Vanhaa juttua minun n900 voi tehdä nuo jo nyt. (pois lukien 720p tarkkuus taitaa olla 800x640 tai jotain.)

Vastaa
Tcav
Tcav

5

Ihan kiva, mutta miksi näistä N8 overview-videoista toinen oli HD:na ja ensimmäinen ja kolmas olivat 480p:nä?

Vastaa
Donut200
Donut200

8

@2 .Mikä ihmi tuossa puhelimessa on oikein vikana?Minun mielestäni ruosta mallista tulee yksi Nokian parhaimmista malleista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sillattiis (vahvistamaton)

10

Yläastelaiset osaavat niin ihanasti perustella väittämänsä.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

14

@ 12

juuri tällä viikollahan toimittaja toisensa perään on itkenyt "miksei nokia ota esimerkkiä applen markkinonnista", sitten kun ottaa niin sekään ei ole hyvä. kunhan pääsee valittamaan niin se on pääasia?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Näin juuri!!. =( (vahvistamaton)

15

Chris Bennetts esittelee videolla varsin mallikaasti toimivaa musiikkisoitinta, jonka albumeiden selaus muistuttaa Applen tuttua Cover Flow -näkymää.

-Onko Nokia tehnyt jälleen Mokiat ja vienyt jotain ominaisuuksia ym.
Applen iPhonesta (3GS ja 4G)!!.
=/

Vastaa
oskariunit
oskariunit

16

@14 ei, vaan kyseinen feature ei ole uusi ja innovatiivinen kuten nokian markkinoija väittää. Ja toiseksi en ole toimittaja, enkä ole itkenyt nokian markkinoinnista.

Yleensä innovatiivinen keksintö kun sattuu olemaan uusi ja ennennäkemätön ominaisuus. Tosin nokialle se on uusi ja todennäköisesti myös tuottaa taloudellista hyötyä kun puhelin alkaa olemaan toiminnaltaan jo hyväksyttävällä tasolla että kaipa sitä voisi innovatiiviseksi väittää hyvin pienissä piireissä.

Vastaa
toope
toope

18

Hitto noiden johto adaptereiden kanssa. Eikö se HDMI voisi käydä suoraan puhelimeen ettei tarvitsisi taskunpohjalla kuljettaa johdonpätkää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
näinpä tälläkertaa (vahvistamaton)

19

@12 / oskariunit

Mitähän se Apple tekee? Markkinoi videopuheluita uutena, ehkei uusi sanaa käytä, mutta kerta toisensa jälkeenhän Apple "keksii pyörän uudelleen" ja laittaa markkinakoneistot laulamaan (jopa toisten lauluja [connecting people])..

@18 / toope

Mielummin pitäisit taskussasi siis tiiliskiveä (puhelimen paksuus kasvaisi mielettömästi jos normi liittimet eikä micro tms. liittimeen), kuin mukanasi adapteria?

Omasta mielestäni näyttää siltä, että N8 tosiaan lyö vielä melkoisella voimalla. Kuin Thorin vasara konsanaan, vai mitä Thors? :D Lienee parhaimmasta päästä hinta-laatu suhde.. Tai sanotaan nyt hinta-ominaisuus suhde.

Eiköhän tuo symbiankin avoimuuden myötä tuosta parane ja ole parantunut jo tuohon versioon. Uusi veri tekee kuitenkin hyväänoissakin piireissä.. Eikä Symbianissa oikeastaan muuta vikaa ole ollutkaan kuin käyttöliittymä. Hidastelut tms. saadaan laittaa raudan piikkiin. Kuitenkin Symbian resurssien suhteen säästeliäämpi kuin moni muukäyttis, mikä tietää hyvää akkukestoakin kun vertaa esim. joihinkin Android luureihin. Lisäksi N8:ssä GPU hoitaa osan käyttöliittymän kuormasta, ja hyvältähän tuo meno on näyttänyt jo itse videoissa.. Toki mielelläni ottaisin päivityksen Symbian^4:n ja pitäisihän se kyllä tarjotakin edes tuohon yksittäiseen malliin, mutta minkäs teet, aika näyttää..

Vastaa
Agent_007
Agent_007

21

Lainaus:

Eikä Symbianissa oikeastaan muuta vikaa ole ollutkaan kuin käyttöliittymä.


Symbianin pahin ongelma on ollut alusta asti vaikea ohjelmoitavuus. Älypuhelinten tärkein asia on ollut jo parin vuoden ajan kattava ohjelmistotarjonta, jota on hankala tarjota, jos edes yksinkertaisia ohjelmia ei saada ulos halutulla aikataululla.

Vastaa
akse
akse

22

@21"Symbianin pahin ongelma on ollut alusta asti vaikea ohjelmoitavuus. Älypuhelinten tärkein asia on ollut jo parin vuoden ajan kattava ohjelmistotarjonta, jota on hankala tarjota, jos edes yksinkertaisia ohjelmia ei saada ulos halutulla aikataululla."
Noh QT:n ansiosta tuon pitäisi helpottua huimasti.

Vastaa
Jsusi
Jsusi

23

22&21: Eikä oikeastaan se ohjelmoinnin vaikeuskaan, symppari ei oo mitenkään mahdoton alusta teknisesti.

Ongelma on siinä että softan tekijä ei voi oikein luottaa että se toimisi oikein edes saman S60 version puhelinten kesken (esim 3rd fp2) saatika että toimisi eri versioiden välillä.

Toisekseen Nokialla on ihan hyvä rekordi APIen rikkomisessa. On vähän tuskaa tehdä softaa kun ei voi luottaa että se toimisi heittämällä tulevaisuudessa.

Qt kyllä helpottaa vähän tätä kuviota mutta pitää muistaa että se on vain yksi abstaktiokerros paskan päälle. Koodaus voi olla helpompaa mutta se ei poista allaolevan rakenteen ongelmia.

Vastaa
yussef
yussef

24

HDMI-liitäntä kyllä kuulostaa hyvältä, mutta mitä ihmettä sillä tekee kamerassa?

Kameralla kuvattujen videoiden ja kuvien laatu on sen verran kehno, ettei niitä edes kehtaa telkkarin ruudulta näytellä.

Vastaa
PJL78
PJL78

25

Ei, N8:n kameran kuva on niin tarkka, että ihan hyvin voi näyttää TV:stä HDMI-piuhalla. Johan se video esimerkkikin näytti hyvältä. Jos kuvassa on reilusti enemmän pikseleitä, kun teevee voi edes näyttää, niin kuva on parempi kuin yksikään HD-leffan screenshotti, veikkaan.

No, jokatapauksessa uskon, että N8 tulee menestuymään, vaikkaikin sai krittikkiä paljon, kritiikki toimii myös toisinpäin. Joku ihmeen käyttiksen ulkoasu ei estä muo hankkimasta puhelinta, jossa on markkinoiden paras kamera, 720p videokuvaus, FM-lähetin, HDMI-liitin, kartta ja A-GPS, hyvä selain flash tuella ja halutessa saa selaimen, jossa on myös HTML5 ja ä WebM tuki kanssa ;) Ei varmasti löydy iLuurista kaikkea noita herkkuja.

Vastaa
yussef
yussef

26

PJL:

Heikosti kohdistettu, huonovärinen pikselimössö taulutelkkarilta teräväpiirtona on yhtä kaunista kuin terävä kivi kengänpohjalla. Ei se kuvanlaatu pikselimäärää kasvattamalla parane, jos ongelmat löytyvät muualta.

Esimerkkivideoissahan ei näytetty tällä laitteella kuvattuja videoita.

Vastaa
yussef
yussef

27

PJL:

Heikosti kohdistettu, huonovärinen pikselimössö taulutelkkarilta teräväpiirtona on yhtä kaunista kuin terävä kivi kengänpohjalla. Ei se kuvanlaatu pikselimäärää kasvattamalla parane, jos ongelmat löytyvät muualta.

Esimerkkivideoissahan ei näytetty tällä laitteella kuvattuja videoita.

Vastaa
PJL78
PJL78

28

Kyllä mä sellaisen videon näin youtubessa, katoppas jos löytyy. Kyllä mä ne kuvat olen nähnyt, jotka on otettu N8:lla, aivan loistava kuvanlaatu, en tajua mistä puhut, samoin kuin ne videot, mielettömän hyvä laatu kotivideoksi, reissuille ja matkantekoon kauemmaskin. Puhutkohan sä nyt iLuurin kuvanlaadusta ?

Vastaa
yussef
yussef

30

Laita linkkiä jos löytyy, kyllä hyväkuvanlaatunen kännykamera aina kiinnostaa nähdä. Tähän mennessä vaan on montaa mainostettu "loistavalla kuvanlaadulla" eikä ykskään niistä ollu edes pienellä ruudulla kelvollinen.

Vastaa
yussef
yussef

31

Joo jos tuo kuva on todella tällä puhelimella otettu niin kyllähän näitä varten jo hdmi kannattaa ;)

Oli muuten ensimmäinen edes jokseenkin laadukas näkemäni kännykamerakuva. Ja tämähän oli kyllä hyvä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Micky4 (vahvistamaton)

33

Uskokoon ken tahtoo, ehkä kannattaisi ennemmin uskoa ensimmäisiä käyttäjien ottamia kuvia, eikä markkinointikoneiston ottamia kuvia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Palleroo (vahvistamaton)

34

Saadaan muuten taas kiittää ruotsia kun tossakin kuvassa oikein paistaa "Designed in SWEDEN". ei suomalaiset ossaa mitään ilman ruotsalaisia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

35

Voiko tuota käyttää hiirellä? Miksei videossa näytetä miten tuota käytetään etänä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
N8Testaaja (vahvistamaton)

37

Itse olen päässyt pikaisesti kokeilemaan kyseistä puhelinta. Vessaan -> valot pois -> kuva pytystä. Ihan ok kuva. Kunnon salama rokkaa. Baareissa ei voi enää koomailla kun ihmisillä alkaa olemaan näitä enemmänkin.

Led salama ei pahemmin hämärässä auta ellei kohde ole sentin päässä. Rakeista skeidaa tulee kamerakännyjen kennokoilla. Hämärällä tarkoitan tässä kaikkia muita tilanteita, paitsi täydellistä auringon paistetta.

Vastaa
akse
akse

38

@33

Youtubessa on/oli ainakin käyttäjien ottamia hd videoita n8:lla. Hyvältä kyl näytti. Tavallisia kuvia en oo nähny viel missää.

@34
Hahah laatu postaus.. saadaan kiittää Ruotsia jonkun ruotsalaisen suunnittelemista farkuista vai?

Vastaa
Froober
Froober

39

Heetkinen... HDMI liitäntä puhelimeen? Siis pystyykö tolla kuvata HD tarkkuista kuvaa? Jos näin on niin ihan mukavaltahan tuo kuulostaa. Uuttahan tuo on. Nokian rahanteko suunnitelmat FTW

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
maltti on valttia (vahvistamaton)

42

@41 PJL78

Eiköhän tuokin oo softapäivityksillä tullut kohtuu käytettäväksi. Mutta muista ettet sen perusteella esim. N8:a tuomitse, joka ilmeisesti kuitenkin selkeästi sitä parempi ja mm. 180% nopeampi...

Vastaa
PJL78
PJL78

43

Joo, en todellakaan tuomitse mitään. Ja olihan mun itseasiassa tarkoitus ostaa N8 :) Jäi nyt vain tulevaisuuteen. Nopeudesta viis, en ite huomannu käytössä mitään hitautta N97 Minillä, vaikuttaa hyvältä, vaikka onkin jo hieman vanhahtava (kaikki vanhenee niin nopeasti).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Micky4 (vahvistamaton)

44

@39
Et ole varmaan alaa seurannut. Tämä ei todellakaan ole ensimmäinen puhelin mikä tähän pystyy.

Vastaa
delic
delic

46

http://www.youtube.com/watch?v=Grk2GBELyS8 4.50 eteeppäin, perus nokiaa?

Aattelin, että noi turhat painallukset loistais poissaolollaan nyt kapasitiivisella, mutta mitä tänään on katsonu noita uusia n8 videoita mitä on kauhee läjä ni paljo tulee turhia painalluksia, engadget sano previewissään samaa. Osaks myös noi turhat painallukset johtuu just siitä mistä täälläki o puhuttu, että ku heti ei tapahdu mitään ni ihmiset ei oikeen tiedä menikö kosketus perille

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
100madman (vahvistamaton)

47

@46
Kylläpäs on jäätävän näköistä tuo käyttäminen. Tahmaa ja pätkii aivan liikaa...

Vastaa
Tcav
Tcav

50

Mulle tulee Nokialainen seuraavan kerran vasta silloin, kun saavat tuon yleisen tahmaamisen poistettua puhelimistaan.

Jotenkin tuntuu, että mitä kalliimpi Nokialainen, sitä enemmän tahmaamista.

Vastaa
delic
delic

53

Mieluummin kyl ottaisin vähä huonomman laadun vaikka joutuisin luopumaan hd:sta jos vaan pyörisi sulavasti. Ei tollasilla pätkivillä videoilla juuri mitään tee vaikka kuinka olis hd, saas nähdä miten iphone tulee suoriutumaan, olis pikkuhiljaa kiva saada jotain samplevideoo muuta ku mitä keynotessa pyöri

Täytyy sanoa, että toi äskeinen sample nyt iha sitä nokian mainosvideon wow fiilistä toistanu :)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

54

@21

> Symbianin pahin ongelma on ollut alusta asti vaikea ohjelmoitavuus.
> Älypuhelinten tärkein asia on ollut jo parin vuoden ajan kattava
> ohjelmistotarjonta, jota on hankala tarjota, jos edes yksinkertaisia
> ohjelmia ei saada ulos halutulla aikataululla.

ja höpön löpön. Toi on taas sellasen ihmisen kommentti, joka toistaa jonkun toisen yhtä tietämättömän sanoja ottamatta itse selvää asioista. Symbianille on jo ties kuinka kauan voinut ohjelmoida mm. kaikilla näillä tavoilla:

* Symbian C++
* J2ME (Java Micro Edition)
* Python
* Flash
* HTML + JavaScript + CSS (Web runtime (WRT) -sovellukset)
* C# (.Net)

Symbian C++ on noista se usein vaikeana pidetty. Mutta mikään pakko ei ole ollut sillä koodata, jos se on vaikealta tuntunut. Ohjelmoija on voinut toteuttaa soveluksensa noilla muilla tavoilla, jotka on seklkeästi helpompia. Ihmiset ei tunnu ymmärtävän sitä, että Symbianille on aina ollut useita tapoja kehittää sovelluksia, toiset helpompia kuin toiset.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

55

@23

> Ongelma on siinä että softan tekijä ei voi oikein luottaa että se toimisi
> oikein edes saman S60 version puhelinten kesken (esim 3rd fp2) saatika
> että toimisi eri versioiden välillä.

Jos nyt meinaat sitä, että eri puhelimissa on erilaisia ominaisuuksia ja siksi sovellus ei toimi oikein, niin sovelluksen pitää tietenkin tarkistaa ennen esim GPS:n käytöönottoa, että onko puhelimessa ylipäätänsä koko GPS:ää. Jos ohjelmoija ei tee tuota tarkistusta, niin se on sitten sovelluskehitäjän laiskuutta eikä alustan vika.

> Toisekseen Nokialla on ihan hyvä rekordi APIen rikkomisessa. On vähän
> tuskaa tehdä softaa kun ei voi luottaa että se toimisi heittämällä
> tulevaisuudessa.

Kuten? Jos nyt meinaat sitä, että eri S60-versioiden välillä on ollut APi-eroja, niin mikä tossa on niin ihmeellistä? Kyllä API-muutoksia tapahtuu muillakin alustoilla alustaversiosta toiseen siirryttäessä. Esim Linuxissa on ihan normaalia, että edelliselle jakeluversiolle käännetyt sovellukset ei todennäkösesti toimi, tai ei toimi oiekin, seuraavassa julkastussa jakeluversiossa ilman uudelleen kääntämistä.

Vastaa
PJL78
PJL78

57

Mut noi videot on ainakin onnistunut vakuuttamaan, eipä ne iPhonenkaan videot ihmeellisiä ollut, muutamaa erikoisuutta lukuunottamtta. N8 kuitenkin on kytkettävissä telkkariin, joka on jo sinällään siistiä, mutta jopa kuva ja videot näytti hyvältä telkkarissa :)

Taidan olla jo vanha (32), kun en mitään tahmaamista nähnyt missään, en bugeja, enkä kangertelua, en ainakaan niin vakavaa, että itkisin.

Kuten aikaisemmin sanoin, että tilasin jo sen N97 Minin, niin täytyy nyt sanoa, että peruutin tilauksen, koska N8 on NIIIIN paljon parempi, että en mitään museopuhelinta halua. Täytyy sanoa, että eilen kiinnostuin myös samsung Galaxy S-luurista, sen super-amoled-näytön takia, DLNA-yhteyden takia ja Bluetooth 3:n takia, myös ultranopea käyttöliittymä oli aivan sensaationmainen ;) Katsotaan nyt minkä ostan, tällä hetkellä vanhuksella on Nokia 6600 Fold, eikä siinäkään mitään vikaa ole.

Vastaa
djabu
djabu

58

@PJL78

Hienoa että sinä olet huomannut nokialaisen vaihtoehdoksi tuon Galaxy S.

Itse olen odottanut sitä kuin kuuta nousevaa tässä nyt abouttiarallaa 2-3kk että se ilmaantuisi.

Jos hinta on sopivan edullinen/kohtalainen, niin tänne kiitos.
Monta asiaa vertaan seuraavaa puhelinta varten, ja ei tuo samppakaan täydellinen puhelin ole, mutta.. Katsotaan! Ei ainakaan N8 tule olemaan, that's for sure!

Vastaa
Mauriland
Mauriland

59

Mut joutuu osteleen uusia leluja kun sitten joskus tämmösen saattais saada. Olisihan se ihan siistii tökätä telsuun kii ja käyttää kapula erillisohjaimin. Todellinen monikäyttöinen minitietokone.

Itteä epäilytti noissa joissain videoissa ton frame droppingin kohdalla että onko orkkis ja tuubivideo samalla fps:llä. Ja jos ne vieläkin säätää tehoja softallla irti niin vaikee antaa täydellistä arviota.

Vastaa
PJL78
PJL78

60

Joo, noi hinnat tosiaankin on se valttikortti, jolla asiakkaat saadaan. iPhone maksaa saakutti jotain 800€! Järkyttävä hinta, N8 maksaa vähemmän, mutta Samsung Galaxy S:n hintaa en uskalla veikata, veikkaampas, ehkä noin 600€ (jopa alle), eli hinta luultavasti on reilusti alle iPhonen, jolla ne asiakkaat saataisiin. Mä heitin hinnat hatusta, mutta jos näin menee, niin S on mun taskussa parissa kuukaudessa.

Vastaa
delic
delic

61

@60 EIköhän iphone tule olemaan aika samanhintainen kun tuo galaxy s, siis jos soneralta ottaa kytkynä. Ei iphonella ole varaa myydä luuriaan pari sataa egeä kalliimmalla, ku muut valmistajat huippumallejaan, pakko sen on olla samassa hinnassa jos halutaan kilpailla asiakkaista.

Vastaa
delic
delic

62

@58 ja @60

"Samsung kertoo aloittaneensa Galaxy S -älypuhelimen toimitukset Suomessa. Yhtiön lehdistötiedotteen mukaan puhelin nähdään kaupoissa lähipäivinä. Laitteen suositushinnaksi korealaisvalmistaja ilmoittaa 699 euroa."

Vastaa
PJL78
PJL78

63

Ok, eli puhelimen voi saada omakseen kytkykaupassa noin 649€, eli hiukan yli 22€/kk. Hankin puhelimen samantien kun nään sen Saunalahden sivuilla!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Thors (vahvistamaton)

64

@62
Itseasiassa hinta Suomessa lienee tuon ~600€, mutta ainakin Amazon.de -nettiputiikista saa tilattua hintaan ~497€ + toimituskulut. Hintaero on melkoinen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.