Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Nokia N8 + BT-näppis ja -hiiri

51
Matti Vähäkainu

Videolla: Nokia N8 + BT-näppis ja -hiiri
Nokian uusi Symbian^3-käyttöjärjestelmä tukee aiempien Symbian-alustojen tapaan laajalti Bluetooth-laitteita. Nokia ei aiemmin julkaistuissa, virallisissa esittelyvideoissa keskittynyt kovinkaan paljoa S^3-esikoisen kyseiseen ominaisuuteen. Onneksi Fone Arenan toimitus päätti näyttää, kuinka symbbari selviytyy BT-näppäimistöstä ja -hiirestä.

Nokia Sveitsin avustama Michael Hell julkaisi YouTubessa videon, jossa Nokia N8 -älypuhelimeen paritetaan Nokian Bluetooth-näppäimistö ja Logitechin hiiri. Videolla esitellään hiiren ja näppäimistön toimintaa muun muassa viestisovelluksessa, musikkisoittimessa, moniajoikkunassa sekä kalenterissa. Näppäimistöllä kirjoittaminen sujuu ongelmitta ja hiiri toimii (jokseenkin hitaasti päivittyvän) kursorin avulla kutakuinkin niin kuin sen odottaakin. Hiiressä toimivat molemmat napit sekä rulla, jolla listojen scrollaus onnistuu varsin vikkelästi.
Jorinat kuitenkin sikseen, tässä itse video.

Kommentit (51)

Bobakki (vahvistamaton)

3

Thors (vahvistamaton) @ 17.6.2010 14:35

Todella "käytettävä" ominaisuus, eh? Näppiksen ymmärtää, mutta hiiri?

Ei kai se nyt ainakaan haitta ole, että voi käyttää myös hiirtä?

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

5

> Todella "käytettävä" ominaisuus, eh? Näppiksen ymmärtää, mutta
> hiiri?

Kyseisessä laitteessa kosketus UI, eli pelkällä näppiksellä ei pysty tekemään kaikkea.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

Todella mainiolta näyttää. Kun puhelimen kytkee televisioon HDMI:lla niin bluetooth-näppiksen ja bluetooth-hiiren kanssa siitä saa aivan pienen taskussa kulkevan tietokoneen. Esim itselläni on tuollainen keskeltä taittuva bluetooth-näppis ja se mahtuu ihan mukavasti takin povitaskuun. Sen rinnalle kun hommisi vielä pienen läppäeille tarkoitetun bluetooth-hiiren niin hyvin pelittäisi.

Vastaa
keke! (vahvistamaton)

7

@2: Kuvittele kännykkä liitettynä vaikkapa kotiteatteriin, 50" telkkarilla tai videotykillä. kotiin päin bussissa olet aloittanut vaikka netin selaamisen ja kotona eikun kännykkä teatteriin kiinni ja sama jatkuu hiiren ja näppiksen kanssa täsmälleen siitä mihin asken jäätiin.

Vastaa
koez
koez

8

>Kyseisessä laitteessa kosketus UI, eli pelkällä näppiksellä ei pysty tekemään kaikkea.

Voi, jos omistaa näppäimistön kuten "Logitech Cordless MediaBoard for PlayStation 3 Keyboard" - tuosta kun löytyy myös touchpad :)

Vastaa
Romisku
Romisku

9

Tästähän saa myös näköjään, varmasti markkinoiden pienimmän, HTPC:n. HD-videoita, musiikkia ja nettiä, kun käyttelee wlanin ylitse, luuri hdmi:llä kiinni telkussa ja näppis/hiiri olohuoneen pöydällä.
Houkuttelee kyllä entistä enemmän mitä enemmän näitä ominaisuuksia tulee nähtyä, aika ominaisuushirmu tämä on.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

10

8@
>Voi, ... touchpad

Pitkö touchpadiä näppiksenä ? entä palloa ja tappia ? taitavat esiintyä hiirenä.

Vastaa
delic
delic

12

@7 yritin kuvitella ja päädyin siihen tulokseen, että se kotoa löytyvä tietokone tarjoaa huomattavasti paremman nettikokemuksen ym. mitä sitten sillä tekeekään

Vastaa
poppah
poppah

13

Tuo näppis on kyllä työasioissa todella kova sana, jos pc suitea ei ole mahdollsita käyttää, esim apple, tai ei konetta lähellä. Saa mökiltä kirjoitettua kunnon sähköpostit jos tulee tarve. Vai viestiteltyä kavereiden kans. :)

Kuka tekee ekan gradun kännyllä. (varmaan tehty jo?)

Vastaa
keke! (vahvistamaton)

14

@12: Akaa tuo jossain makkarin nurkassa lojuva niin kutsuttu "pc" olemaan jo melko oldschoolmeininkiä;)

Vielä kun tuolle olisi joku kivuton telakka mihin aina tökätä himaan tullessa ja näyttö skaalautuisi telkkariin sopivaksi, niin olisi ominaisuudet kyllä kohdallaan!

Sitten vaikka töissä samanlainen telakka, niin kännykällä olisi rahkeet parin vuoden sisään korvata sekä koti-, että työkoneet. Kunhan vain officenväsääjät ja muut ohjelmoijat sen tajuaisi.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

15

@12
Kuvittelu ei ole sama kuin todellisuus. Toki kotikone>kännykkä netinselailussa ja vastaavassa. Aika itsestäänselvyys.

Nokian älypuhelinten monipuolisuus on kyllä erinomaisen loistavaa katseltavaa :) Toisinaan tuntuu, että vain mielikuvitus on rajana. Vielä kun saisivat rautapuolen ja käytettävyyden kuntoon.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

20

@12

> yritin kuvitella ja päädyin siihen tulokseen, että se kotoa löytyvä
> tietokone tarjoaa huomattavasti paremman nettikokemuksen ym. mitä sitten
> sillä tekeekään

Se pöytäkone vie myös huomattavasti enemmän sähköä, meluaa ja tuottaa hukkalämpöä. Sitäpaitsi mitä iloa siitä kotona olevasta koneesta on kunn olet liikkeellä jossain muualla?

Vastaa
Micky4 (vahvistamaton)

21

@20
Kannatko mukana näppistä ja hiirtä kaupungilla? Siistiä!

Vastaa
miksuh2
miksuh2

22

@21 Micky4

No mikä siinä nyt muka niin ihmeellistä on? jos vaivautusit lukemaan niin itselläni on bluetoothnäppis, joka taittuu kasaan keskeltä ja menee niin pieneen tilaan että mahtuu jopa takin povitaskuun. Läppäreihin suunnitellut hiiretkään ei mitään isoja ole.

Sitäpaitsi N8 mahdollistaisi esim sen, että menet jollekin tutullesi, jolla ei ole tietokonetta mutta on telkkari, jossa on HDMI. Sitten voit tyrkätä älypuhelimen kiinni töllöön ja näppiksellä ja hiirellä käyttää sitä. Tai vaika tutullas olisikin tietokone, niin silti toi mahdollistaisi vaivattomasti median näytön ilman, että sitä tarvitsee siirrellä tietokoneelle.

Vastaa
delic
delic

26

@22 "Sitäpaitsi N8 mahdollistaisi esim sen, että menet jollekin tutullesi, jolla ei ole tietokonetta mutta on telkkari, jossa on HDMI."

En tiä juuri ketään jolla ei olis tietokonetta tänä päivänä, mutta tiedän monia jolla ei ole tv:ssä hdmi liitintä.

Vastaa
delic
delic

28

@27 "No et sitten taida tuntea kovin montaa ihmistä, se ei tosin yllätä."

ja taas päätit mennä henkilökohtaisuuksiin, en viitsi edes enää lähteä mukaan lapselliseen käytökseesi

sanon vaan, että höpönlöpön :D

Vastaa
miksuh2
miksuh2

29

@22

uusissa jopa. Kyllä jos meet ostaan taulutöllön ni ihme on jos ei siinä hdmi:tä ole, kuka semmosia muka enää ostaajoissa ei ole?

Vastaa
KOD0U
KOD0U

30

Eri käyttöliittymällä voi ostaakkin. Jotenkin en vain ole koskaan Symbianille syttynyt ja se on aina ollut mielestäni epäkäytännöllinen ja karu. Androidilla kävis kyllä :)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

31

@28

> ja taas päätit mennä henkilökohtaisuuksiin, en viitsi edes enää lähteä
> mukaan lapselliseen käytökseesi

Sulla ei kyllä ole kaikkien omien kommenttiesi jälkeen mitään varaa puhua muiden lapsellisuudesta.

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

32

Ja tästä se taas lähtee... miksuh2 ja delicin järjetön kinastelu. Eikö näitä kommenttisysteemejä saa lukkoon tietyn artikkelin osalta?

Vastaa
Stonik
Stonik

34

Äh. Olen kyllä niin jumissa tämän fonttimielipiteeni kanssa, mutta edelleenkin tuo teksti saa UI:n näyttämään hölmöltä. N8 vaikuttaa ihan hyvältä laitteelta, toivottavasti lopullinen myyntihintakin on kohdallaan.

Ai niin ja vähän aiheestakin, eipä tuo bluetooth- ja hiirituki ollenkaan huono ole. Mikään pakko niitä ei ole kantaa mukanaan, mutta toisaalta jossain tilanteessa "maailman pienin htpc" on hauska juttu.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

35

No kyllähän kännykän ne pari johtoa ja hiiren ottaa esim lomalle mukaan ennemmin kuin läppärin. Hotellissa voi sitten iskeä kännykän telkkuun kiinni ja katsoa päivällä kuvattuja videoita, valokuvia ja vaikka leffan jos sattuu ikävä sadepäivä. Tai lähettää muutaman sähköpostin.

Vastaa
tenhunen (vahvistamaton)

36

@34: No eikös nuo fontit saa vaihdettua, jos ne niin paljon ahistaa. Harva edes ymmärtää kuinka paljon S^3:n ulkonäköön pystyy vaikuttaamaan teemoilla ja tuunauksilla.

Thors&Delic: Eiköhän ole tullu jo useaan otteeseen selväksi että teidän kommentit voi jatkossa skipata. Samaa päänaukomista joka kerta, jos kyseessä on Nokiaan liittyvä ketju. Jatkakaa siellä iPhone ketjussa omaa mantraanne.

Nuo adapterit.. Jokatapauksessa tarvii jonkun välijohdon että laitteen saa telkkariin kiinni. Ei tuommonen adapteri siinä tilanteessa paljoa paina.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

38

26@
>mutta tiedän monia jolla ei ole tv:ssä hdmi liitintä.

Composite liitin kuitenkin yleensä on, jos digiboxin kuvaa RF muuntemella mv telkkaan vie.

35@
>No kyllähän kännykän ne pari johtoa ja hiiren ottaa esim lomalle
>mukaan ennemmin kuin läppärin. Hotellissa voi sitten iskeä kännykän
>telkkuun kiinni ja katsoa päivällä kuvattuja videoita, valokuvia ja
>vaikka leffan jos sattuu ikävä sadepäivä.

Ja ei sen käyttö vaadi hiirtä ja erillistä näppistä, vaikka laite telkussa kiinni voi käyttää laitteen kosketus UIta suoraan laitteesta.

Hiiri tuki on tarpeen silloin kun laitteen iskee kosketusnäyttöön josta haluaa laitetta ohjattavan, tai jos tarvitsee sitä erillistä näppistä. eli nuo telkka jutut on vain yksi sovelluskohde ja moni menee niissä ilman erillisia BT näppiksiä.

Vastaa
Micky4 (vahvistamaton)

39

Hienosti keksitte mahdollisia skenaarioita, mutta kuinka moni niistä oikeasti sattuu oikeassa elämässä kenenkään kohdalle?

Jos (kotimaan) lomalle tai mökille lähtee ja jostain kumman syystä nettiin on päästävä, niin eikö se kannettava tietokone ole joka tapauksessa luonnollisempi ja mukavempi vaihtoehto ottaa mukaan? Miksi tihrustaa kännykän ruudulta, kun parempikin vaihtoehto on?

Vastaa
Iso F (vahvistamaton)

40

kyllä on ihmeellistä kätinää siitä, että puhelimeen saa liitettyä hiiren? Tuohan on yksinkertaisesti loistava ominaisuus matkoilla/mökillä/paikassa jossa ei ole tietokonetta!

Itse olisin tarvinnut monta kertaa jos olisi ollut mahdollista.. Täytyy olla asenteessa pahasti vikaa, jos tuon saa käännettyä jotenkin huonoksi ominaisuudeksi.

Harmi vaan, että on Symbian vempele - niihin en enää koske, kun olen kerran irti päässyt, mutta N8 vaikuttaa todella lupaavalta laitteelta - jopa designinsa puolesta (joka ei toki kaikkien silmää miellytä).

Vastaa
Bobakki (vahvistamaton)

41

@ 39

Miksi tihrustaa kännykän ruudulta, kun parempikin vaihtoehto on?

Et varmaan lukenut oiken ajatuksella uutista? Juurikin sen takia N8 on mahdollista liittää HDMI liittimen avulla ettei tarvitse tihrustaa puhelimen näytöltä... Lisäksi läheskään kaikilla ei ole mokkulaa vaan WLAN käytössä. Minun on ainakin todella hankala ottaa mökille mukaan kiinteä yhteys..

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

42

39@
>Jos (kotimaan) lomalle tai mökille lähtee ja jostain kumman syystä
>nettiin on päästävä, niin eikö se kannettava tietokone ole joka
>tapauksessa luonnollisempi ja mukavempi vaihtoehto ottaa mukaan?
>Miksi tihrustaa kännykän ruudulta, kun parempikin vaihtoehto on?

Riippuu aivan mitä tekee, osan nettiasioista hoitaa hyvin kännykällä ja ei sen takia viittsi tietokonetta aukaista, vaikka vieressä olisi. Jotain toista asiaa varten taasen käyttää tietokonetta mielummin. Reisuun päälle jälkimmäistä ei ihan muuten vain viitsi kanniskella, ainakaan pelkän perus netin takia.

Tässä kuitenkin idea siinä että entistä harvemmin tarvitsisi tietokonetta kanniskella. mutta jos alkaa jotain täysverisiä BT näppiksiä ja hiiriäkannniskeleen, niin kai sitten se läppärikin mukana menee.

Symbianin näppis ja hiiri tuen idea kai kuitenkin enemmän siinä että sen luurin saa integroitua helposti ja standartistis eri paikkoihin, ei suoranainen läppärin korvike.

Vastaa
oskariunit
oskariunit

43

Jos laitteessa ei olisi symbiania niin alkaisi jo pohdinta seuraavasta puhelimesta, hieno ominaisuus jolla ainakin itselläni olisi käyttöä.

Vastaa
Micky4 (vahvistamaton)

44

@41
Entä mitä niin tärkeää netissä on, että se pitäisi näyttää television ruudulta? Jos siis omistaa kannettavan muttei mokkulaa, niin aikasen helppoahan se nettiyhteys on jakaa tietokoneelle ja selata koneella. Kannettavalla saa lisäksi "koko internetin" käyttöön, kun taas puhelimen selaimessa ei taida edes flashia olla. Ja jos televisiosta tulee jotakin ohjelmaa niin mitäköhän mieltä vaimoke on siitä, että televisio vallataan? Aikasen harvalla ylipäätään on mökillä ainakaan HDTV:tä.

Tokihan satunnaisessa käytössä tuo on ihan kiva ominaisuus, mutta jatkuvasti käytössä olevana en sitä oikein osaa nähdä...

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

45

44@
>Tokihan satunnaisessa käytössä tuo on ihan kiva ominaisuus, mutta
>jatkuvasti käytössä olevana en sitä oikein osaa nähdä...

Jos käytössä tietokone, niin ei sillä kai ole takroitus korvata tietokonetta.

> Kannettavalla saa lisäksi "koko internetin" käyttöön, kun taas
> puhelimen selaimessa

Internet on paljon muutakin kuin selain, yhteisöpalvelu, email, IM jne. joista osaan matkapuhelin tarjoaa erittäin hyvä välineet.

> mitäköhän mieltä vaimoke on siitä

Vaimoko on siellä tietokoneella naamakirjassa tai jossain muualla, eli nykyään joissain talouksissa on kyllä pari telkkua, mutta ei välttämättä kahta tietokonetta, ei välttämättä edes yhtä tietokonetta.

N8:n kohdalla TV kytkemisen idea on useimmin siinä että halutaan näyttää sisältö useammalle, esim sille vaimokkeelle, jos halutaan vain yksin räplätä niin omalla näytöllä pärjää pitkälle, paitsi ne jotka valitti siitä tihrustamista, eli vaativat sitä isoa ruutua.

Kyllä tuo kone pärjää yllättävän hyvin TV netti totetutuksiin tai Digiboxeihin ymmättyihin nettivirityksiin, joten ihan siinäkin käytössä riittää markkinarakoakin.

Vastaa
Bobakki (vahvistamaton)

47

@44

Flash Lite 4 tukee valtaosaa Flash Player 10.1 -sisällöstä.

Vastaa
tenhunen (vahvistamaton)

48

@44: Jos tälleen alkaa miettimään että kuinka selain internetin tarjoaa, ni kyllä symbianin selain on aikalailla kärkipäässä mobiililaitteista. Tosiaan flässit toimii ja sivunasemoinnit myös kohtuullisen mukavasti videoiden perusteella. Androidiin flässituen saa uusimpiin versioihin, mutta aika viritykseltä vaikuttaa: http://www.youtube.com/watch?v=up4xWrNEUZs N900:sen selain taitaa olla se paras vaihtoehto tällä hetkellä.

N8:n ongelma on kuitenki se että selaimen käyttöliittymä menuineen ei ole kovin nykyaikainen. Jos haluaa karsia webbisivujen näkyvyydestä, mutta tykkää nykyaikaisesta karkki-rikkaista valikoista, niin Opera on sillon varsin hyvä vaihtoehto.

Kyllä alkaa N8 kuume nousta entisestään. Tuohon hintaan N8 on aivan mielettömän hyvän olonen laite! Oisko jotain pieniä BT näppishiiri yhdistelmiä tarjolla?

Vastaa
MeeGo. (vahvistamaton)

49

Jos tuon Nokia N8 mallin saisi myyntiin tullessaan jollain muulla käyttiksellä,kuin Symbianilla niin valitsisin tämän MUTTA...!!.
EVVK nuo ominaisuudet,tekniikka ja koko puhelin!!.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

51

En kyllä ymmärrä yhtään miks tästäkin pitää niin kovasti trollata. Taitaa olla Apple fanboyt marisemassa, ku toiset keskittyy ominaisuuksiin ja laatuun, eikä pelkästään helppoon käytettävyyteen. Omasta mielestäni tuo on ominaisuus on vaan hyvä juttu. Toiset tarttee, toiset ei. Eikä sitä ole todellakaan pakko käyttää, jos ei halua. Omasta mielestäni se on hyvä vaan, että on laaja valikoima erilaisia ominaisuuksia, vaikka niitä kaikkia ei itse tulisi pakosti käytettyä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja