Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia haluaa Eldar Murtazinin N8-puhelimen takaisin vaikka väkisin

17
Kaarlo Räihä

Nokia haluaa Eldar Murtazinin N8-puhelimen takaisin vaikka väkisin
Mobile-Review-sivuston ja matkapuhelinjätti Nokian välit eivät näytä olevan parhaat mahdolliset, sillä Nokia on pyytänyt Venäjän viranomaisilta apua, jotta se saisi takaisin N8-puhelimen, joka on kuulemma luvatta sivustoa pyörittävän Eldar Murtazinin hallussa.

Murtazin kertoi eilen blogissaan, kuinka maan talousrikosyksikkö oli ottanut häneen yhteyttä N8-puhelimen tiimoilta. Murtazinille kerrottiin, että häntä epäillään liikesalaisuuksien varastamisesta, jotka liittyvät hänen julkaisemiinsa kuviin N8-puhelimesta. Murtazin julkaisi kuvat hieman ennen puhelimen virallista julkaisua, ja hänen antamansa arviot laitteesta eivät olleet olleet kovin positiivisia.
Nokia on omien sanojensa mukaan vaatinut Murtazinia palauttamaan kyseisen puhelimen, mutta mitään vastausta ei ole tullut. Murtazinin mukaan hän ei ole saanut asiasta mitään yhteydenottoa Nokian suunnalta, joten osapuolien kertomukset asian tiimoilta ovat hieman ristiriitaiset.

Nokian mukaan yritys pitää luottamuksellisten tietojen luvatonta levittämistä vakavana asiana, johon tullaan puuttumaan.

Nokian toimet ovat aiheuttaneet runsaasti ihmetystä, ja monien tahojen mielestä kyseessä on puhdas kosto, koska Murtazin ei ole kehunut N8-puhelinta. IntoMobile-sivuston mukaan esim. Boy Genius Report -sivusto julkaisi vastaavia tietoja Nokian E71-puhelimesta kuukausia ennen laitteen julkaisua, mutta Nokia ei puuttunut asiaan millään tavalla, koska ilmeisesti Boy Genius Report kehui puhelinta.

Nokian mukaan Murtazinia vastaan kohdistetut toimet eivät johdu hänen antamastaan kritiikistä, vaan tapaus liittyy liikesalaisuuksiin ja prototyyppeihin, joiden hallussapito saattaa vahingoittaa Nokian tulevaisuutta, koska Murtazin konsultoi muita suuria matkapuhelinvalmistajia, joille hän voisi täten kertoa arkaluonteisia tietoja.

Kommentit (17)

Vanjoki (vahvistamaton)

1

Venäläisiin voidaan aina luottaa, kyllä se puhelin 100% tulee takaisin.

Vastaa
kikuu
kikuu

2

"Nokian toimet ovat aiheuttaneet runsaasti ihmetystä, ja monien tahojen mielestä kyseessä on puhdas kosto, koska Murtazin ei ole kehunut N8-puhelinta"

Kosto!?

"Mies tappoi vaimonsa ja sai siitä 10vuotta vankeutta. Epäillään, että tuomari halusi vain kostaa miehelle, koska tunsi hänen vaimonsa"

Jostain syystä en kauheasti luota venäläiseen ihmiseen, joka on jotenkin saanut tuollaisen puhelimen käsiinsä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

3

Puhelinvalmistajathan käytännössä antavat puhelimiansa näille kyseessä olevien tapaisille henkilöille, joten siitä ihmetys. Nokia-parkaa taitaa vaan surettaa kun sieltä ovat jälleen kerran puskemassa keskeneräistä laitetta ulos.

Vastaa
Bhidda
Bhidda

4

Nokia teki täysin oikein. Jos Murtazin olisi palauttanut puhelimen, ongelmaa ei olisi. Murtazin ei palauttanut ja se tapa millä hän sai puhelin on hieman kyseenalainen.

Vastaa
sirari
sirari

6

Murtazin työskentelee nykyisin Samsungille, joten onko ihme että hemmo haukkuu Nokialaiset puhelimet? Eldarina rajottasin protojen pöllimistä, siitä voi joutua ongelmiin, varsinkin jos haukkuu tuotteen sysi-p*skak*i

Vastaa
Mokiasta - Samsungii (vahvistamaton)

7

Ei ainakaan Nokia puhelimet ole Samsung puhelimia laadukkampia,VALITETTAVASTI!!.
Syy taitaa johtua Symbianista...ja keskeneräisistä malleista!!. :/
Katsotaan,että mitä tuleva Symbian 3 tuo tullessaan.

Vastaa
peltsip
peltsip

8

oisko vaikeaa etsiä ihan oikeat taustat tähän juttuun? Eldar mm myönsi että nokia on lähettänyt hänelle kirjeen ja johon hän vastasikin.....

Vastaa
Michelola
Michelola

10

paha paha nokia, haluaa varastetun omaisuutensa takaisin!! Selkeä kostotoimenpide koska joku oli arvostellut täysin keskeneräisen prototyypin huonoksi! Ehdotan ettei kukaan enää osta nokian kännyköitä! Pelkkiä motoroloita tästä lähtien

Vastaa
Bluejack
Bluejack

11

Samaan shitti huttua..
Apple nyt tuntuu "hukkaavan" nykyään kaikki prototyypit millon baariin millon mihinkin.

Niin nokian pitää ilmeisesti kanssa hankkia ilmaista uutisointia ja mainosta samaan tyyliin nostattamaan hypetystä tai... vilunväreitä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

13

@12
Kovasti jaksat delic... anteeksi, mikkis, Nokia -materiaalia käydä läpi siihen nähden ettet firman tuotoksista pahemmin pidä.

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

14

@13 juuh, samalla lailla, kun käyn samsungin, htc:n, microsoftin, sonyericssonin, applen jne uutisia läpi. Kyllähän nämä nyt kaikki kiinnostaa yleensäkin koko mobiiliala, ei niistä kaikista silti pitää tarvi ja nokiaa nyt seuraa jo varmaan pelkästään sen takia, että se on Suomalainen? ainakin jossain määrin on?

Enkä mä nyt mitenkään erikoisemmin materiaalia läpi käy, mitä tässä ny muutamaa sivua seuraa ja mitä uutisia ne tarjoaa, eipä näitä uutisia sen kummemmin etsittyä tule, päivän puheenaiheet luetaan, siinä se

Vastaa
kittap
kittap

15

olisi mukava tietää miten puhelin on alunperin kulkeutunut hänen käsiinsä:
Jos on esimerkiksi lähetetty postitse, niin luulisi että ohessa on ollut kirje jossa esim. kerrotaan että koje voidaan pyytää takaisin. Tällöin tapaus on yksiselitteinen ja Murtazinin tulee palauttaa puhelin.
Mikäli minkäänlaista saatekirjettä ei ole ollut, tai takaisinpyydöstä ei ole ollut kirjallista selvitystä aiemmin niin taitaa kääntyä Murtazinin eduksi; tuote on tuolloin hänen omaa omaisuuttaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja