Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian oma verkkokauppa ottaa vastaan N8-tilauksia 469 euron hintaan

41
Kaarlo Räihä

Nokian oma verkkokauppa ottaa vastaan N8-tilauksia 469 euron hintaan
Nokian N8-puhelimen ilmaantuminen puhelinmyymälöihin on pian käsillä, joten kuluttajat haluavat sitä ennen vertailla eri jälleenmyyjien asettamia hintoja. Yhdeksi ostopaikaksi on tällä viikolla ilmaantunut Nokian oma verkkokauppa, jonka Italian osasto myy puhelinta 469 euron hintaan.

Samaisen verkkokaupan mukaan puhelimen toimitukset aloitetaan syyskuussa. Aiemmin kerrottujen huhujen mukaan puhelin tulisi myyntiin vielä elokuun aikana, mutta nähtävästi ainakin Italiassa puhelimet lähtevät liikkeelle vasta syyskuussa. Puhelimen lisäksi verkkokauppa myy mm. puhelimeen sopivia suojakuoria.
Nokian oman verkkokaupan hintataso on monien puhelinmallien osalta korkeampi kuin monien muiden jälleenmyyjien, joten N8-puhelimen saanee itselleen muutamaa kymppiä halvemmalla muilta jälleenmyyjiltä. Suomessa ennakkotilaushinnat alkavat eri jälleenmyyjien keskuudessa tällä hetkellä noin 550 eurosta, josta tiputetaan toivottavasti ainakin 100 euroa pois, kunhan jälleenmyyjät vahvistavat tuotteen lopulliset myyntihinnat.

Nokian suositushinta N8:lle ennen veroja on 370 euroa, joten matkapuhelinoperaattoreiden kauppaamina kytkypaketeissa puhelimen saanee itselleen alle 20 euron kuukausipanostuksella.

Kommentit (41)

Mikaelson
Mikaelson

2

Itse taidan kuitenkin odotella rauhassa sitä hieman korkeammalla hintalapulla varustettua MeeGo-puhel... eikunsiis mobiilitietokonetta. :) Ei jotenkin vaan tuo Symbian iske, kun eräs tuttu eräästä softatalosta on päässyt kokeilemaan N8:a ja esim. näppis on jonkin italialaisen halpisfirman tekoa ja on kuulemani mukaan heikkolaatuinen ja muutamia bugejakin kai löytyy. No, bugit ainakin voidaan korjata, että ei kai sen puoleen.

Olen vahvasti sitä mieltä, että MeeGo on Nokian pelastus älypuhelimissa. Ja kunhan se S^4 tulee kauppoihin, niin se mahdollistaa N8:n kaltaiset hyvät "perus" älypuhelimet.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

3

Se vielä, että ylipäänsä S^3:sta vaikuttaisi olevan tulossa jonkinlainen väliinputoaja. Kun ajattelee, että S^4:n pitäisi olla valmis vuoden alusta, joten puhelimissa sen luulisi olevan viimeistään Q2:n alkupuolella. Ja jos N8 tulee vasta syyskuussa, niin ei siihen nyt niin hirvittävän isoa väliä tule! No, S^3 jatkaa eloaan takuuvarmasti vielä ainakin jonkin aikaa edullisemman pään älypuhelimissa, eli teinix-luureissa.

Vastaa
Oneriver (vahvistamaton)

4

Yhtiön virallisen kannan mukaanhan N8 tulee olemaan lähinnä testialusta S3:lle. Kuluttajia siis kusetetaan, ihan niin kuin N900:n tapauksessa. Symppari neljä tulee ensi vuoden alusta ottamaan pelin haltuun ja kolmonen jää sen ostaneiden ääliöiden huoleksi.

N8 on idiooteille.

Vastaa
Symbbari
Symbbari

6

@4

N8 Symbian^3:n testialusta? Ei todellakaan vaan loppuvuonna tulossa useita S^3:lla varustettuja malleja. Nokiahan on ilmoittanut, että tavoitteena on myydä yli 50 miljoonaa S^3 sisältävää mallia. Se, että N8 on ensimmäinen S^3-malli niin ei tarkoita tässä tapauksessa mitään testialustaa.

N900:n kohdalla Nokia kertoi jo ennen mobiilitietokoneen myyntiin tuloa, että se on 4. askel 5:stä kohti lopullista massamarkkina tuotetta. Sen vuoksi muita Maemo5-malleja ei ole tullut.

Vastaa
mikis1
mikis1

7

ei ollenkaan pahan hintanen. Taitaa loppuvuodesta hyvin palvellut 5800xm jäähä eläkkeelle ja tämä lähtee taskuun.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

8

LOL, aika pehmeä pää pitää olla jos tuosta maksaa noin paljon! Melkein samaan hintaan saa jo kunnollisen älypuhelimen, jolla viitsii tehdä muutakin kun ottaa valokuvia.

Vastaa
Nokia N8,evvk. :( (vahvistamaton)

9

Oneriver (vahvistamaton)

Samaa mieltä olen,että tuo N8 malli on testi malli ja Symbian3 siinä mukana. :(

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

10

3@
>Se vielä, että ylipäänsä S^3:sta vaikuttaisi olevan tulossa >jonkinlainen väliinputoaja. Kun ajattelee, että S^4:n pitäisi olla
>valmis vuoden alusta, joten puhelimissa sen luulisi olevan
>viimeistään Q2:n alkupuolella.

Et kuvaillut miten Symbian^3 on väliin putoaja, Symbianin ^numero nousee vajaan vuoden (1/2a) välin yhdellä, eli kun S^4 kaupoissa, niin hyvin pian S^5 löyty lukkoon ja aikaan myöten orginaaleja S^5 laitteita jne.

Nyt on hetken ollut poikkeuksellinen tilanne että itse Symbian versio numerointi laitteissa on ollut paikallaan , eli laitteet ovat olleet pääsääntöisesti 9.3 ja 9.4 pohjaisia.

Versio numerointi ja versio kehitys on siis mennyt uusiksi OS on nykyään avoin ja uuden verion ominaisuuksia valmistajat voivat tuoda päivityksillä aijempaankin.

Symbian^3 ja^4:n välillä vedenjakajana se että ^4:ssa natiivi ui on QT pohjainen (^3 Avkon mutta tukee QTtä) se ei tee tosiaankaan S^3 väliinputoajaa vaan enemmänkin sillan. jolla on paikkansa vielä julkistuksissa S^4 valmistumisen myötä. Kaikki valmistajat eivät käytä välttämättä Symbian säätiön UIta.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

13

@5

Virtuaalinäppis tietenkin. N8:ssa ei hardisnäppistä ole lainkaan, enkä niitä erillisiä nappuloita (valikko, volume jne.) laskisi näppikseksi.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

14

@10

Totta. Siis siinä mielessä, kun S^4:n myötä tulee uudet käyttöliittymäkirjastot käyttöön ja muutenkin isompaa remonttia. Koko käyttöliittymäkin kokee suurempia muutoksia jne. S^3 on lähempänä S^1:stä kuin S^4:sta, vaikka toki S^3:kin sisältää paljon paljon uudistusta ja parannusta.

Kai sitä sillaksikin voi sanoa, mutta itselleni tulee lähinnä mieleen väliinputoaja.

Vastaa
NokiaN8
NokiaN8

15

Todellakin hanki tämän puhelimen seuraavaksi taskuuni! : )

Olen myös katsinut Samsungin Galaxy S, mutta ei vakuuta....
Samsungit ovat aina olleet vain rautapuoleisia ja siihen se jääkin.

Siksi pidän Nokiasta enemmän, koska sillä voi käyttää tietokonetta vieressä ja nyt vielä telkkariakin! = )

Ja onhan se suomalainenkin myös, ylpeenä kanniskelen sitä sitten.

Vastaa
Oneriver (vahvistamaton)

16

Te hölmöt jotka aiotte kyseisen luurin hommata, tulette pettymään karvaasti. Saahan sillä hyviä kuvia omasta kullista otettua, mutta siihen se tulee jäämään, ei niitä kuvia taatusti saa edes jaettua mitenkään kätevästi. iPhonellani saan kullini kuvat nopeasti ja kätevästi esim. flickriin.

Toistan: Hölmöt, symbian kusee teidän lompakkoon.

Vastaa
NokiaN8
NokiaN8

17

@14 "Kai sitä sillaksikin voi sanoa, mutta itselleni tulee lähinnä mieleen väliinputoaja."

Huom. sinusta vain tuntuu siltä!... ; )
Ei se mikään väliinputoja ole, tekniikka kehittyy ja aina tulee parempia.

Koskaan ei tule täydellistä laitetta, joka olisi 2 vuoden päästäkin sellainen.

Siksi minua ei huolestuta ollenkaan Symbian^3. Ja tietysti Nokia pitää S^3 ajan tasalla, eli jos vaikka S^4 tulee jokin hieno ominaisuus, niin voi olla että se olisi saatavailla myös S^3 päivityksenä.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

18

14@
>S^3 on lähempänä S^1:stä kuin S^4:sta, vaikka toki S^3:kin sisältää
>paljon paljon uudistusta ja parannusta.

S^3 on käyttöjärjestelmänä aika kaukana Symbian 9.4:sta (S^1), ja siihen verrattuna hyvin lähellä S^4:sta. S^4 koneiden myötä päälikarkki kyllä muuttuu.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

21

20@

>Ja sitä paitsi puhelimella pystyy nopeasti ja helposti siirtää
>kuvia Ovi-palveluun ja Facebookiin, jota itse tulen käyttämään...

Kuvien uppaaminen on ollut peruskauraa S60 koneilla ainakin 00 luvun puolivälistä (taisi aijemminkin), joko automaattisesti taustalla, tai valinnaisesti jne. manuaali siirtojen lisäksi.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

24

@22

Eipä tule sienestystä harrastettua. ;P Mutta noin mulle sanoi erään suomalaisen softatalon N8:a kokeillut työntekijä kun tuli puhetta N8:sta. Sitten syyskuussahan sen sitten viimeistään näkee, onko näppäimistö oikeasti huono ja buginen. Sitä paitsi, miten niin kertomani sai epäilemään, että popsin sieniä? Luulitko oikeasti, että Symbian on Nokian itse Suomessa rakentelema?

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

25

Eihän vielä Symbian^3:ssakaan ole automaattista virheidenkorjausta kirjoittaessa... se on todella, todella suuri miinus.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

26

23@
>Eihän vielä Symbian^3:ssakaan ole automaattista virheidenkorjausta
>kirjoittaessa...

Jos ei ole, niin valmistaja voi lisätä.

esim 9.x lähtien itse laitteissa on ollut (mallista riippuen) valmistajien toimesta.

Vastaa
Semnejuttu (vahvistamaton)

27

@24

Veikkaisin, että N8:n UI:lla näkemäsi virtuaalinäppis on koodailtu Tampereen Hervannassa. Ei mikään varma tieto kyllä.

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

28

@26
Tarkoitit kai minua? Voihan toki valmistaja lisätä, mutta se valmistaja ei ole Nokia.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

29

@Mikaelson Pyydän anteeksi sienisekoilua. Oli miten oli softabugit on helppo korjata. Voihan olla, että italian kieliversion on tehnyt ko. firma. Kyllä tämä luuri tullee n900 tilalle. Ihan vaan sen takia, että n900 ei mahdu taskuun, siinä ei ole ilmaista navigointia, eikä sports trackeriä. Sitäpaitsi n900 on liian iso.

Oli Nokia muiden mielestä miten paska tahansa, niin ainakin omat kokemukset 5800 navigoinnista on pelkästään positiivisia.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

32

28@
>Tarkoitit kai minua?

Juu, 25@ :sta

>Voihan toki valmistaja lisätä, mutta se valmistaja ei ole Nokia.

Millaista virheenkorjausta tarkoitit ? Nokian Symbian koneissa on ollut monenlaisia virheenkorjauksia.

Mutta onko tosiaan N8 osalta kerrottu ? vai mistä tietosi otit ?

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

33

@32
Siis reaaliaikaista kirjoitusvirheiden korjausta kirjoittaessa, joka on todella tarpeellinen ja kirjoitusta helpottava ominaisuus. Sitä ei ole vielä missään Nokia laitteessa tietääkseni nähty. Toisaalta kun katsoo näitä voi kukin harmiksensa huomata, että tässä Symbian^3:ssa näyttää olevan vieläkin täysin samanlainen virtuaalinen qwerty-näppäimistö kuin S60 5th Editionissa, jossa ei ole pienintäkään rakoa kirjainten välillä, en ihmettele jos kenties suurin osa tyytyy käyttämään T9:ää.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

34

33@
>Siis reaaliaikaista kirjoitusvirheiden korjausta kirjoittaessa,

Niitä on erilaisia, ennakoivia, ehdottavia ja niitä jotkasuodattaa/päättelee mitä käyttäjän oli tarkoitus painaa.

Laite sitten ehdottaa korjaavaa tai jossain tapauksissa toteuttaa laitteen tulkinnan.

>joka on todella tarpeellinen ja kirjoitusta helpottava
>ominaisuus.

Tärkeintä että on valinnainen, monet pitää, ja monet eivät.

> Sitä ei ole vielä missään Nokia laitteessa tietääkseni nähty.

Onko sinulla nyt mielessä jokin erityinen tekniikka ja et muita laske virheenkorjaaviksi.

>jossa
>ei ole pienintäkään rakoa kirjainten välillä, en ihmettele jos
>kenties suurin osa tyytyy käyttämään T9:ää.

Jos puhut virtuaalisesta näppiksestä niin ulkoasussa raot on kai vain ulkoasu juttu, voi se tietenkin ensinäppäilyllä vaikuttaa vähän siihen tuntumaankin, mutta tuskin sen jälkeen.

Jos puhut siitä että kuinka paljon näppis vie tilaa, niin se onkin kompromissi, isolla näppiksellä edut, mutta pieni jättää tilaa muulle käyttöliittymälle.

Vastaa
SanteriO
SanteriO

35

Innolla odotellen, saa nähdä miten myynnit lähtee käyntiin N8 osalta. Jälleenmyyjien luulisi saavan piakkoin lisää tietoa laitteesta..
Jospa tämä nostaisi nokian mainetta maailmalla. Nähtäväksi jää.

Kieltämättä symbianin eri versiot hämmentävät, mutta päivittyyhän android ja sampparinkin alustat samalla tavalla, eihän sitä voi tietää miten nopeesti laite on vanha. Arvailla voi..

Ite oon suosinu androidia ja pidän sitä parhaana käyttiksenä mitä on markkinoilla. Meego voi olla mielenkiintoinen kunhan tulee.

Vastaa
epii
epii

36

Itse kanssa taidan odotella Meegoa. Kokeiin Chromium OS:ää ja Meegoa koneellani ja Meego vakuutti. Oli selvästi keskeneräinen, mutta ei niin paha kuin Chromium OS.
Meni vähän ohi otsikon, ups.

Vastaa
askoj
askoj

38

IPhone nyt ainakin on ihan hanurista, vaikken teidän koodikieltänne ymmärrä, enkä välitäkään. Mulla olisi semmonen 16 GB 3S, vai mikä se on suurinpiirtein käyttämättömänä, saapi muuten sopivasti ostaa. Eli ole se noksu makoilemassa vaikka millä patjalla, ostoon menee.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

39

37@
> Lisäksi ohjelma käyttää maanmittauslaitoksen karttoja. Tietääkseni
> missään muussa puhelimessa ei ole saatavilla yhtä tarkkoja
> karttapohjia.

Karttojen tarkkuus ei ole kiinni puhelimasta, vaan sovelluksesta ja sen käyttämistä karttapohjista.

Vaativassa ammattikäytössä Suomessa käytetään usein WinMobile koneita, toki tarkkoja karttoja löytyy muihinkin, esim Symbian koneisin on sovelluksia joissa saatavilla tarkkaa virallista maastokarttaa, talirajoineen jne.

Vapaajankäyttöön Garminin sovellukset tukevat Garminiin tarjolla olevaa sisältöä, mukaan lukien vapaajan maastokarttoja. Mainittuihin alusoithin saa tietekin sovelluksia joihin tarjolla täkäläisiä merkikarttoja ja sovelluksessa veneilyyn liittyviä ominaisuuksia.

Vastaa
Plasticma
Plasticma

40

Vielä vähän uutisen vierestä

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

@39
Karttojen tarkkuus ei ole kiinni puhelimasta, vaan sovelluksesta ja sen käyttämistä karttapohjista.

Tiedän ettei kartat ole alustariippuvaisia. Piti editoida, mutta ei onnistunut aiemmin,
että n900 on tietääkseni ainoa, johon kyseiset kartat saa tuossa laajuudessaan ILMAISEKSI.
Muilla alustoilla ei tietääkseni ole vielä ominaisuuden mahdollistavaa ohjelmaa.

Halusin korjata Ypsilonin maininnan navigoinnin puutteesta, mapperolla se onnistuu, mutta nokia sitä ei ole tuonut muiden puhelimien tapaan tarjolle.

Vastaa
ranemang
ranemang

41

Jos puhelimen hinnaks tulee 450euroa, niin ei kiitos. Mieluummi se 50e kalliimpi Htc Desire sitten kun sitä kohta alkaa ilmestymäänkin. Mun mielestä ku tota rautaaki kattoo tossa, ni eihä toi ole kuin max 350e puhelin. Harmi, sillä hinnalla olisin ehkä voinut ostaakin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja