Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian toimitusjohtaja sai lähtöpassit

41
Jari Ketola

Nokian toimitusjohtaja sai lähtöpassit
Nokian hallitus tiedotti tänään toimitusjohtajan vaihtumisesta. Olli-Pekka Kallasvuon saappaisiin hyppää kanadalainen Stephen Elop, joka johtaa tällä hetkellä Microsoftin yritysratkaisuista vastaavaa yksikköä. Elop aloittaa uudessa tehtävässään 21. päivä syyskuuta. Hän on suorittanut tietotekniikan ja -hallinnon tutkinnon McMasterin yliopistossa Hamiltonissa kotimaassaan Kanadassa.

Stephen Elop toteaa uudesta tehtävästään:

Olen erittäin innoissani, että minusta tulee jäsen tiimiin, jonka tavoitteena on entisestään vahvistaa Nokian kiistatonta asemaa mobiilin viestintäteollisuuden johtajana ja jonka herpaantumattomana tehtävänä on asiakastarpeisiin ja -odotuksiin vastaaminen. Nokian globaali asema on ainutlaatuinen, ja yhtiöllä on upea brändi, jonka varaan voimme rakentaa. Nokiassa on erittäin lahjakkaita ja omistautuneita ihmisiä, ja olen vakuuttunut, että yhdessä toimien voimme jatkaa kuluttajien odotukset täyttävien innovatiivisten tuotteiden luomista. Nokian slogan ilmaisee selvästi avaintavoitteemme:Connecting People saa uusia ulottuvuuksia, kun kehitämme tuote-, ratkaisu-, ja palveluvalikoimaamme.


[smartbox:here]Nykyinen toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo jättää tehtävänsä 20.9.2010 ja jäsenyytensä Nokian hallituksessa välittömästi. Hän jatkaa Nokia Siemens Networksin hallituksessa sen puheenjohtajana. Toimisopimuksensa ehtojen mukaisesti Kallasvuo on sopimuksen päättymisen yhteydessä oikeutettu saamaan yhteensä noin 4,6 miljoonan euron korvauksen, joka vastaa 18 kuukauden peruspalkkaa ja tavoitebonusta.
Kallasvuo on Nokian toimitusjohtajana ollessaan ollut ajoittain ankarankin kritiikin kohteena. Yhtiö ei ole hänen johdollaan onnistunut pysyttelemään älypuhelinmarkkinoiden terävimmässä kärjessä. Nähtäväksi jää, palauttaako uusi toimitusjohtaja ja positiivista väreilyä aiheuttanut Nokia N8 -puhelin markkinoiden uskon Nokiaan.

Kommentit (41)

PJL78
PJL78

1

No vihdoinkin jotain hyvää, paitsi, että ollaan me juntit suomalaiset aika tyhmiä, kun pitää palkata johtajatkin ulkomailta.

Vastaa
teppoI
teppoI

2

Amerikan valloitus voi alkaa kun yhtiö sai toimitusjohtajan, jonka puheista amerikkalaiset saavat selvää :)

Saa nähdä mitä kontaktit Microsoftiin päin tuovat tullessaan Nokian puhelimiin.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

3

Aina saa moittia kapteenia mutta ei laivaa voi kääntää yhdessä yössä. Ja mokia on tehty kaikilla tasolla ei vain ylimmässä johdossa. Toivottavasti tämä ei lisää M$ pohjautuvia laitteita vaan nokia pysyisi Meegossa ja Symbianissä

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

4

1@
>No vihdoinkin jotain hyvää,

Suomessa ulkolaista Tjtä on pelätty, eli kotiin (Suomeen) päinvetaminen saattaa vähentyä.

2@
>Saa nähdä mitä kontaktit Microsoftiin päin tuovat tullessaan Nokian
>puhelimiin.

Voi olla että tulee mieleen suhteiden viileneminen jos yhteistyökumppanilta kaapataa johtaja. Mutta voi se olla myös aivan päivnvaston ja lähentävä tekijä, Nokia Yahoo on kimpassa, ja Yahoolle on siirtynyt Nokialaisia, MS ja Yahoo myös pelaavat peliään.
Jos siirtyminen ei aiheuta kielteisiä juttuja niin tutut kontaktit helpottaa.

Valinnan vauhdittaja varmaan se että ko nimi on kiertänyt(tuntee) monia Jenkkiyhtiöitä.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

5

Moni on odottanut tätä hetkeä jo pitkään kun Kallasvuo on luotsannut Nokiaa kyvyttömästi! Tosin pidemmällä tähtäimellä ja yhteistyön lisääntyessä Microsoftin kanssa tämä saattaa tietää sitä, että Nokian puhelimiin tulee Windows-alusta. Ojasta allikkoon!

Vastaa
Nilux
Nilux

6

Hei älkää maalailko piruja seinille, minulla menee ruokahalu tuollaisesta. Aika karmee skenaario toi että tulis MS kännyköihin.

Vastaa
Juuso Puustinen (vahvistamaton)

8

Edellisten kirjoittajien on hyvä muistaa, ettei TJ voi tehdä päätöksiä itsenäisesti vaan strategiset päätökset (kuten puhelimien OS) pitänee hyväksyttää myös yhtiön hallituksessa. MS tuominen puhelimiin ei olisi läpihuutojuttu!

Vastaa
Pume
Pume

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nilux:

Hei älkää maalailko piruja seinille, minulla menee ruokahalu tuollaisesta. Aika karmee skenaario toi että tulis MS kännyköihin.

Tuota...Windowshan on ollut puhelimissa jo iät ja ajat. Microsoft puuhaa parhaillaan Windows Phone 7:ää, joka sekin on jo lähes julkaisukelpoinen.
Kännyköitähän siis valmistaa muutkin, kuin Nokia...

Vastaa
mietaas
mietaas

10

opk teki varmasti parhaansa... kyvyt/halut eivät vaan riittäneet alaisten johtamiseen. nokian johdossa sai muutama tollo häärätä liian itsenäisesti/itsepäisesti jopa nokian etujen vastaisesti.

tämä oli vasta alkua. seuraavaksi nokiasta lähtee pari muutakin johtajaa... onneksi!

jään odottamaan nimien julkaisua.

t. osakkeenomistaja

Vastaa
PJL78
PJL78

11

Itse en näkisi siinä mitään pahaa, että Nokia suunnittelisi rikkaille business ihmisille oikean älypuhelimen MS Windows Phone 7 alustalle, kate olisi korkea ja varmasti löytyy ihmisiä yritysmaailmasta, jotka haluavat puhelimen ja tietokoneen sulautuvan entistä paremmin.

Enkä myöskään nää mitään pahaa hyvissä suhteissa Yahooseen enkä Microsoftiin, yhteistyö on kultaa, eikä yksikään pärjää yksinään, ei edes nimeltämainitsematon iFirma.


Nyt Nokia tarvitsisi vain laadukkaita tuotteita korvaamaan nykyiset numerot aakkosilla =)

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

12

Varmaan olis taas tuolle 4,6 miljoonan kädenpuristuksellekin löytyny parempiakin sijoituskohteita.... Ihan käsittämättömiä nämä erorahat. Eihän se toki ole tyhmä joka pyytää...

Vastaa
aba120
aba120

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OJ_Ghost:

Varmaan olis taas tuolle 4,6 miljoonan kädenpuristuksellekin löytyny parempiakin sijoituskohteita.... Ihan käsittämättömiä nämä erorahat. Eihän se toki ole tyhmä joka pyytää...

Ja tohon kultaiseen 4,6 milj € kädenpuristukseen
lisätään vielä noi osakkeista tulevat optiot + osingot.
Että hyvin menee,mutta menköön.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

14

11@
> Nokia suunnittelisi rikkaille business ihmisille oikean
> älypuhelimen MS Windows Phone 7 alustalle, kate olisi korkea ja
> varmasti löytyy ihmisiä yritysmaailmasta

XBOX yritysmailmaan ? Microsoftilla on eri tuotteet yritysmailmaan, siinä touhussa on Nokiakin mukana omilla alustoillaan yhteistyössä Microsoftin kanssa.

Jos WP7 ei lähdevetämään niin XBOX suunnalta voisi löytyä jotain yhteisiä etuja.

Vastaa
Plasticma
Plasticma

16

Kyllä Nokialta löytyy pelisilmää. Ei ole millään tavalla sattumaa, että Nokia vaihtaa johtajaa juuri silloin, kun uusi toivo puhelimissa symppari^3 N8 tulee markkinoille. Juuri kun suuri kohu TJ:n ja hallituksen vaihtamisen ympärillä on laantunut.

Aamulehtikin kirjoitti tämänpäiväisessä lehdessään, että kohu Kallasvuon ympärillä on laantunut ja vaihtoa tuskin tulee.

Nokia kerää lisämainosta toiminnallaan ja saa kerättyä luottamusta. Jään odottamaan mitä Nokia Word -tapahtumassa tuo tullessaan.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

17

Henkilökohtaisesti en alkuunkaan usko tällä olevan mitään vaikutusta Nokian puhelinten alustoihin. Nokian alustoina älypuhelimissa tulee jatkossakin olemaan Symbian ja MeeGo, sekä peruspuhelimissa Series40. Itse en usko Nokian tuovan markkinoille Windows Phone 7 pohjaisia puhelimia.

Se mikä vaikutus tällä todennäköisesti on, on se että Nokian ja MicroSoftin välinen yhteistyö tiivistyy entisestään, mikä taas johtaa entistä laajemopaan tukeen MicroSoftin tuotteille Nokian älypuhelimissa. Nokia ja MicroSoft on olut yhteuistyökumpopaneita tähänkin asti, joten ne suhteet todennäköisesti vahvistuu.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

18

Noksu heti nousussa :p

Tuskin tää käyttiksii vaikuttaa tai kauheen näkyvästi oikeestaa mihkää. Ainoo on sitten ku MeeGo tulee ja sitä kehitaan ja Symbian^4 onkin hyvä, niin uus jannu nostaa ne boonukset ja kerää median ylistykset ilmiömäisestä noususta vain yhdessä vuodessa.

Vastaa
Stonik
Stonik

19

Eniten tässä valinnassa on ilmeisesti painanut uskottavuus Yhdysvaltain markkinoilla. Hyvää on siis se, että johtoon saadaan ihminen jolla on omakohtaista kokemusta USA:n markkinoista, mutta on silti ei-amerikkalainen. Kanadalaisethan eroavat täysin "typeristä jenkeistä", ainakin omasta mielestään. :)

Ja vaikka miehen taustat ovat Microsoftilla, ei tämä välttämättä tarkoita yhtiöiden lähentymistä nykyistä enempää.

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

20

Olihan tämä odotettavissa, mielstäni OPK ei ollut johtajana huono vaan saisimme myös syyttää hallitusta mutta hänen imagonsa osin kielitaidon ja huonon menestyksen takia oli pohjissa.

Hyvä että saatiin natiivi-englanninpuhuja niin ei tarvi hävetä esittelytilaisuuksia, odotan Elopilta lisää räväkkyyttä ja mahdollista Windows 7 tuomista MUKAAN käyttäreihin mutta MeeGo pysyisi highend tuotteissa jos hyväksi osoittautuu, mutta kävi miten kävi Symbian jatkaa halvemmissa puhelimissa..

Vastaa
kikuu
kikuu

21

Muuten varmasti loistava juttu, mutta tämä on taas askel Nokian siirtymisestä pois Suomesta, tai koko Euroopasta. Rupeaa syyt ostaa Nokian puhelin käymään aika vähiin ;)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

22

@21

Milläö ihmeen operusteella muka? Pörssiyhtiöt on yleensä kansainväöklisiä, etenkin noin isot. Ei tuo kuitenkaan millään tvalla viittaa mihinkään suomesta lähtemiseen. Sitäpaitsi uusi toimitusjohtajakin tulee muuttamaan Suomeen ja käymään töissä Espoon keilaniemessä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

23

@20

> mutta kävi miten kävi Symbian jatkaa halvemmissa puhelimissa..

Su,bian on älypuhelinten käyttöjärjestelmä ja se jatkaa niiden käyttiksenä. Halvoissa peruspuhelimissa jatkaa Series40 jolla ei ole mitään tekemistä Symbianin kanssa.

Ja kuten sanottua itse en usko alkuunkaan siihen, että Nokia ottaisi Windows Phone 7:aa edes mukaan kolmanneksi älypuhelinten alustaksi.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

24

@20

> mutta kävi miten kävi Symbian jatkaa halvemmissa puhelimissa..

Symbian on älypuhelinten käyttöjärjestelmä ja se jatkaa niiden käyttiksenä. Halvoissa peruspuhelimissa jatkaa Series40 jolla ei ole mitään tekemistä Symbianin kanssa.

Ja kuten sanottua itse en usko alkuunkaan siihen, että Nokia ottaisi Windows Phone 7:aa edes mukaan kolmanneksi älypuhelinten alustaksi.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

25

@21
Ei se yks mies vielä laivaa pois Suomesta vie.
Ja jos on Jormaa uskominen, niin näin ei myöskään tule tapahtumaan.
...paitsi tietenkin joskus, mahdollisesti. Mutta en itsekään usko, että lähitulevaisuudessa ainakaan.

Vastaa
jackofff (vahvistamaton)

26

kunhan nyt tämä tyyppi uskaltaisi vetää kunnon rohkeita linjan vetoja ja kuopata symbianin kerta istumalta.

Vastaa
spegex
spegex

27

Nokian hallitus joka toimitusjohtajan työtä ohjaa, on ollut kansainvälinen jo pitkään (aivan kuten kaikissa tämäntyyppisissä yrityksissä maailmalla). Eikä Nokia ole mihinkään lähtenyt.

Noksu ja MS:hän ilmoittivat isosta yhteistyöstä jo viime vuonna. Silloin luvattiin muistaakseni tälle vuodelle MS Office Symbianiin ja MS SCCM -hallinta Symbianiin vähän myöhemmin.

Windows Mobilen markkinaosuus on niin pieni, että viimeisimmät positiiviset kommentit 7 -versiosta eivtä Noksuun vaikuta. Uusi toimitusjohtaja muuttanee Nokiaa eniten sisältäpäin organisaationa.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

28

miksuh2
laita nyt hyvä mies jo linkki sinun koodauksen antiin.. kirjoitus asusta tietokone.fi:n sivuille ei voi erehtyä. xd

Vastaa
miksuh2
miksuh2

29

@26

Symbianin kuoppaaminen olisi järjettömyyden huippu. Tuollasia ehdottelee vain ihmiset jotka ei yhtään tiedä mistä puhuu.

Symbian on edelleen kaikkein kehittynein älypuhelinten mobiilialusta, sillä on ylivoimainen markkinaosuus ja se skaalautuu parhaiten erilaisiin laitteisiin kalliimmista älypuhelimista keskihintaisiin älypuhelimiin. Sitäpaitsi Symbian ja MeeGo tukevat ja täydentävät toisiaan hienosti. yhdessä ne tulee olemaan pirun kova pari.Qt yhteensopivuus noiden kahden alustan välillä tulee myös olemaan kova juttu kunhan sovelluskehitys pääsee kunnolla vauhtiin laitteiden ilmestyessö markkinoille. Ei ole mitään järkeä tappaa toista tuosta kaksikosta, koska se heijastuisi negatiivisesti myös jäljelle jäävään.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

30

> miksuh2
> laita nyt hyvä mies jo linkki sinun koodauksen antiin.. kirjoitus asusta
> tietokone.fi:n sivuille ei voi erehtyä. xd

Öö? Häh? Siis mitä sinä nyt hourit? mitä tekemistä tällä uutisella on minun oghjelmointini kanssa tekemistä? ja yhtälailla mitä tekemistä Tietokone.fi sivustolle kirjoitettujen tekstien kansa on tän kanssa tekemistä? Ebnkä edes tiedä mitä kirjottamista tarkotat.

Asiahan ei nyt sulle mitenkään kuulu, mutta itse aloitin ohjelmoinin jo 80-luvulla, olen sekä opiskellut, harrastanut että tehnyt ihan ammattimaisesti koodausta. Mitään velvolisuutta minulla ei ole sulle mitään linkkejä jne jakaa, koska asia ei sinulle kuulu. Ylipäätänsä tomoselle älyttömälle riidanhaastajalle en muutenkaan antaisi mitään tietoja yhtään mistään.

Vastaa
R31N4R
R31N4R

34

Juoppokin vielä. Eivaan miksuh2 puhuu ihan asiaa, joten ne keillä ei ole mitään järkevää sanottavaa voivat olla hiljaa... Tai eivät...

Vastaa
miksuh2
miksuh2

35

@33

Edelleenkin, miten toi nyt tähän uutisen liittyy? Miksi sä otit koko jutun puheeksi?

Niin ja ei minulla ole mitään erityistä kiinnostusta Androidille ohjelmointiin, joten kiitos vaan mutta ei kiitos.

Toki voi olla, että jonakin päivänä tulee jotain työtehtäviä missä pitää koodata Androidille. Se on sitten sen ajan murhe. Sitten opetellaan Android-ohjelmointia. Nykyisellään en kuitenkan aio siihen panostaa.

Itse olen huomattavasti kiinnostuneempi Qt-yhteensopivista alustoista ja etenkin MeeGosta ja Symbianista. Niihin siis myös meinaan panostaa jatkossakin. Qt on hyvin suuniteltujen ohjelmointirajapintojen lisäksi siitä kiva, että samaa koodia voi käyttää sovelluksen kännykkäversion lisäksi sovelluksen työpöytäsoversiossakin niin Linuxissa, Windowsissa kuin MacOS X:ssakin.

Esim jos sovelluksen tarvitsee vaikkapa reagoida ajastimiin, eri tapahtumiin sekä käyttäjän syötteisiin, käsitellä tiedostoja ja hakemistoja, käyttää leikepöytää, tuottaa 2D ja 3D grafiikkaa, käyttää säikeitä, parseroida XML-dokumentteja, luoda animaatioita, käyttää tietokantoja, käyttää verkkoyhteyttä, käyttää GPS-paikannusta, käyttää kameraa, käyttää kalenteria ja yhteystietoja jne jne jne jne jne, niin sama Qt:lla tehty sovellusohjelmakoodi toimii niin Symbianissa, MeeGossa, Linuxissa, Windowsissa kuin MacOS X;ssakin. Kyse ei siis ole pelkästään käyttöliittymästä, vaan käytännössä koko sovelluksen voi tehdä Qt:lla, jollon syntyy alustariippumatonta koodia, jiota eui tarvitse kirjottaa uudekseen eri alustoille.

Saman sovelluksen kännykkäversion ja työpöytäversion käyttöliittymä toki yleensä eroaa selvästi ja tottakai se pitää ottaa Qt:ta käytettäessäkin huomioon mikäli saman sovelluksen halutaan toimivan käytettävästi esim sekä Symbianissa, että Windowsissa, Hyvällä suunnittelulla ja erottamalla käyttöliittymä sovelluslogiikasta päästään kuitenkin tilanteesen, missä vähintäänkin suurin osa koodista on täysin alustariippumatonta ja eri alustatyypeille sovelluksen sovittaminen ei joko vaadi muutoksia koodiin lainkaan tai vaatii vain vähän muutoksia.

Esimerkiksi Androidille ohjelmoitaesa taas.. no siinä ohjelmoidaan sitten vaan androdille ja jos haluat portata sovelluksesi toiselle alustalle joudut tekemään sovelluksen kokonaan uudestaan käyttäen sen toisen alustan ohjelmointirajapintoja. Lisäksi joudut ylläpitämään useaa toisistaan erillistä ohjelmakoodia mikä vaikeuttaa eri alustojen ohjelmaversioiden ylläpitämistä, jatkokehittäömistä ja bukikorjausta. ja yksinkertasesti sanottuna lisää työtä merkittävästi.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

36

Tää on täysin offtopikkia tässä ketjussa. mut jatketan nyt tämän viestin verran viel kun kerran tuli puheksi.

Otetaanpa vaikkapa esimerkiksi se, että sovellus haluaa tallettaa asetuksensa tietyllä tavalla riippuen siitä millä alustalla sovellusta ajetaan. Halutaan, että asetukset tallennetaan siten kuin alustalla yleensä on tapana. Eli:

* Windowsissa asetukset pistetään registryyn.
* Linuxissa asetukset talletetaan tekstimuotoiseen asetustiedostoon
* MacOS X:ssä asetukset tallennetaan CFPreferences API:a käyttäen

No miten toi tehdään? Tietty on mahdollista koodata sovellukseen kullekin alustalle oma asetusten tallennusrutiini, mutta siitä syntyy alustariippuvaista koodia, esim registryn käyttäminen on puhtaasti Windows-kohtaista ja siihen käytetään Windowsin Registry API:a. Eli ei hyvä ratkasu.

Qt:ta käyttäen homma hoidetaan alustariippumattomasti esim näin:
...
QSettings settings("MunFirma", "Mun Softa");
settings.setValue("foobar", 10);
...
Ja se siitä, homma hoidettu. Toi tekee juuri sen mitä edellä vaadittiin. Ja toi koodi on siis täysin alustariippumaton. Sama koodi toimii joka alustalla kuten tarkotus oli. Asetuksen foobar arvoksi tallentui arvo 10. Jos sovellusta ajetaan Windowsissa, niin arvo menee registryyn, jos taas sovellusta ajetaan Linuxissa niin tekstimuotoiseen fileeseen jne.

Vastaa
spegex
spegex

37

@miksuh2:

Jos sun koodi rönsyää yhtä paljon kuin tuo sanallinen tuotos (alkuperäisen scopen ulkopuolelle) ei softan tilaaja välttämättä ole kovin happy.

Äläkä nyt vaan vastaa tähän kertomalla jotain koodamisestasi ;-)

Vastaa
Tarmo78
Tarmo78

38

OPK puhuu hyvää englantia, verrattuna japanilaisiin tai korealasiin kollegoihinsa.

TJ:n englanninkielen taidolla ei ole juuri mitään merkitystä puhelimien myyntiin.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

39

Minusta pelot/toiveet siitä, että uusi toimitusjohtaja jotaisi Nokian WP7 -puhelimiin on suorastaan typerä. Ensinnäkin Nokian hallitus pistäisi hanttiin oikein kunnolla, samoin muun pomot. En todellakaan usko, että esim. Vanjoki on kovin helpolla päästämässä WP7:aa "omalle tontilleen".

En usko, että Nokia toisi WP7 -puhelimia edes Amerikan markkinoille. Yksinkertaisesti siitä syystä, että se ei ole lainkaan tarpeen. Älkää unohtako, että MeeGossa on mukana myös Intel, jolla saadaan aivan tarpeeksi tuotua Amerikkalaisuutta ko. käyttikseen. Ja kun yhdistetään Nokian ja Intelin yhteistyö MeeGossa Amerikkalaiseen (Kanadakin on Amerikkaa) johtajaan, on Nokialla jo paljon paremmat mahdollisuudet menestykseen niillä markkinoilla. Ei se tietenkään takaa kaikkea, mutta oikeanlaiseen tuotepalettiin yhdistettynä helpottaa asioita kummasti.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

40

@37

> Äläkä nyt vaan vastaa tähän kertomalla jotain koodamisestasi ;-)

No minä en ollut se, joka koko asian otti puheeksi. Ja minähän ihmettelin itse että mitä tekemistä koko jutulla on tän uutisen kanssa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja