Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian N8-älypuhelimen toimitukset alkoivat

33
Manu Pitkänen

Nokian N8-älypuhelimen toimitukset alkoivat
Matkapuhelinvalmistaja Nokia ilmoitti tänään, että se on aloittanut N8-älypuhelimen toimitukset. Alun perin ennakkotilaajien piti saada puhelimensa jo syyskuun lopulla, mutta tuntemattomasta syystä puhelinten saanti lykkäytyy lokakuun puolelle.

Ennakkotilaajat saavat joka tapauksessa puhelimensa ensimmäisenä. Uusien puhelinten saatavuus kaupoissa riippuu hyvin paljon maasta sekä kytkyoperaattorin valinnasta. Saatavuuden luvataan kuitenkin olevan kunnollinen viimeistään parin viikon päästä. Nokian älypuhelinyksikön johtaja Jo Harlow'n mukaan N8-puhelinta on ennakkotilattu enemmän kuin mitään aiempaa Nokian puhelinta.
N8-puhelimelta odotetaan paljon. Sen toivotaan nostavan Nokian takaisin peliin mukaan kalliiden älypuhelinten markkinoille, joissa yhtiöllä on ollut huomattavia ongelmia. Hintaa Symbian 3 -pohjaisella puhelimella on 370 euroa (ennen veroja). Sijoittajien odotus näkyy Helsingin pörssissä, jossa Nokian kurssi on noussut tänä aamuna heti 3,5 prosenttia.

Kommentit (33)

Sivusta (vahvistamaton)

1

Nopeimmat ovat saaneet jo N8 käteensä. Näin ainakin pääkaupunkiseudun Aleksista. Ja niitä on siellä kertoman mukaan saatavana vielä suoraan hyllystä, ilman ennakkotilausta.

Vastaa
eekoo
eekoo

3

"N8-puhelimelta odotetaan paljon. Sen toivotaan nostavan Nokian takaisin peliin mukaan kalliiden älypuhelinten markkinoille, joissa yhtiöllä on ollut huomattavia ongelmia."

Täytyy sanoa että näin viime joulusta Maemoa käyttäneenä, on aika korkea kynnys edes harkita siirtymistä takaisin Symbianiin. Jos ei ihmeitä tapahdu niin seuraavassa puhelimessa on Android...

Vastaa
weski
weski

4

Mustat oli myyty jo loppuun kun kävin siellä tovi sitten. Oli kyllä sen verran pähee laite mun mielestä että ei tartte paremmin spekuloida enää iPhoneen tai Androidiin siirtymistä. Odottelen kuitenkin vielä mitä MeeGo tuo tullessaan. Kosketusnäyttö oli tunnokas ja muutenkin käyttis toimi niinkuin pitääkin, ilman kauheaa lagaamista. Nettisivut latautuivat kohtuullisessa ajassa. Maps oli hieman raskaanpuoleinen ja Yle Areena, mutta muuten vaikuttaa ihan loistopeliltä. Ovi kaupassakin oli mielenkiintoista tarjontaa. Moniajo pelasi loistavasti. Ei ole ihme räpellys niinkuin iOS:ssä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Ensimmäistä "Nokia on paksa iPhone rulez!"-kommenttia odotellessa...

Uutisesta: Hienoa että vihdoinkin aloittivat toimitukset. Itsellä ei kyllä telkun jälkeen ole varaa hankkia, ja fyysisen näppäimistön puute jäi kaivertamaan... Onneksi kaikki ongelmakohdat mitä minulla oli on "korjattu" E7-mallissa. Vielä kun jaksaisi odotella hinnan alentumista :D

Vastaa
Faktat kehiin!. (vahvistamaton)

8

Täytyy myöntää,ettei tämä Nokia N8 malli kilpaile samassa sarjassa,kuin iPhone VAIKKA sitä kovin hehkutetaankin iPhonen haastajaksi!!.
Jo Symbian 3 on "kompastuskivi" haastamaan Applen ...ja myöskin Googlen!!.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

9

@Faktat kehiin!
Nimes on aika osuva. Tän ei itseasiassa ees oo tarkotus olla suora kilpailija iPhonelle. Vrt. esim. 100e halvempi hinta.

Ihan hyvä, että saatu vihdoi pöyrät pyörimää ja kamaa kansalle :p

Vastaa
miksuh2
miksuh2

10

@8

Tätyttä hölynpölyä, olihan se arvattavissa, että joku iPhonefani ehtii tähänkin ketjuun. Tosin no, eihän N8 kilpaile samassa sarjassa, koska N8 on paljon parempi kuin iPhone.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

11

@9

No Applen luurit nyt on vain ylihintasia, kuten kaiki muutkin Applen tuotteet. Ainahan Applen tuotteiden kohdalla on maksettu ylimäärästä siitä logiosta. Eli ei hintaero kerro N8:n ja iPhonen eroista mitään

Vastaa
maltetaas nyt (vahvistamaton)

12

@10 Hyvä arvostella puhelin paremmaksi mitä ei ole koskaan käyttänyt, tuskin omistat N8 etkä iphone4:sta myöskään.

Kuinkahan kauan muuten kestää, että saadaan rehellinen N8 arvio. Tarkoitan siis sillä sitä, että suurin osa vaihtaa vanhan nokian uudempaan joten varmasti se on parempi, mutta miten pärjää kilpailijoille!

Vastaa
miksuh2
miksuh2

13

@12

Kyllä mä olen N8:a jo kokeillut vaikken sitä vielä omistakaan. Ja sitäpaitsi kyllä N8:sta tiedetään jo ihan riittämiin arvion tekemiseksi. Ja iPhone 4 nyt ei kovin kummoinen luuri ole, antennivikainenkin vielä.

Vastaa
toinen nick (vahvistamaton)

15

Pari viestiäni katosi bittiavaruuteen.

Engadgetin arvostelua odotellessa, heillä jo N8.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

16

@8: Arvosteletko Windows 7:n huonoksi, siksi kun et pidä Windows Vistasta? Onko Windows 7 buginen, koska Windows Vista on?

Vastaa
juupa..... (vahvistamaton)

19

Jep jep.. Nokia teki sen sittten taas. "Ennakkotilaajat saavat ensimmäisinä" tms. Tuo kääntyikin muotoon "Flagship storesta ensimmäisenä, jopa ilman ennakkovarauksia tai ennakkotilauksia ko. Paikasta"..

Jotenkin olisin ymmärtänyt, että flagship storesta jo aiemmin tiskiltä ennakkotilauksen tehnyt, saa logistisista syistä luurinsa hieman aiemmin kuin online shopista tilannut.. Mutta että nyt siis sai ihan kuka vaan tallaaja ilman mitään ennakkotilauksia.. Ja me online shopista tilanneet joille laite luvattiin ekana suomessa, odotamme yhä omaamme. Ei paljon "odotus on ohi" sähäri lämmmitä tuossa yhteydessä kun sana on syöty.

Vastaa
Sokar80
Sokar80

20

Lainaus:

Äh, pitäisi asua vissiin Hesassa! Täytyy odotella koska valuu Tampereelle asti. Sitten menee ostoon, heti!

Hassua Nokian Sivuilla vielä laskuri jossa kirjoitus hetkellä N8 julkaisu 15 päivää

http://n8ensikosketus.nokia.fi/viihde

Vaikutta tää N8 ihan kivalta hiplasin liikkeessä kun kävin kokeilemassa

hermot ja usko meni paskan N97 kanssa ja vaihdoin sen Samsungiin ehkä jouluna takas suomi tiimiin

Vastaa
Sokar80
Sokar80

21

Lainaus:

Äh, pitäisi asua vissiin Hesassa! Täytyy odotella koska valuu Tampereelle asti. Sitten menee ostoon, heti!

Hassua Nokian Sivuilla vielä laskuri jossa kirjoitus hetkellä N8 julkaisu 15 päivää

http://n8ensikosketus.nokia.fi/viihde

Vaikutta tää N8 ihan kivalta hiplasin liikkeessä kun kävin kokeilemassa

hermot ja usko meni paskan N97 kanssa ja vaihdoin sen Samsungiin ehkä jouluna takas suomi tiimiin

Vastaa
cyka
cyka

22

@19 "Mutta että nyt siis sai ihan kuka vaan tallaaja ilman mitään ennakkotilauksia.. Ja me online shopista tilanneet joille laite luvattiin ekana suomessa, odotamme yhä omaamme. Ei paljon "odotus on ohi" sähäri lämmmitä tuossa yhteydessä kun sana on syöty."

Aleksanterinkadulta alkoi "toimitukset" samaan aikaan, kuin Nokian onlinessa. Tottakai kadulta, ihan puotiin sisään astumalla saat sen aikaisemmin.

Se, että kumpaan paikkaan teet ennakkovarauksen (kaikki ei asu PK -seudulla) on sinun asiasi.

Ennakkovaraajille sitä sai 499 hintaan, muille 529. Korjatkaa jos olen väärässä.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

23

@20 Sokar80

Kävitkö siis nimenomaan tuolla Lippulaivamyymälässä koittamassa? Vai onko noita muualla vielä esillä?

Vastaa
eka arvostelu (vahvistamaton)

24

http://reviews.cnet.co.uk/mobile-phones/nokia-n8-review-50000971/


"Conclusion
The N8 is the slimmest, best-looking and most usable Nokia touchscreen phone yet. But, sadly, it's still not that great. Despite being an improvement on previous versions of Symbian, the N8's software feels confusing and frustrating compared to that offered by the iPhone and Android rivals. The N8's camera is a rare treat, and the hardware never lets you down, with great connectivity and an HDMI port. But, unless you're a die-hard Nokia fan and you don't feel like changing, we can't recommend the N8."

Vastaa
Jepulisjoo (vahvistamaton)

25

@24

Aika tavallisen huono arvostelu. Ei sanaakaan esim selaimesta. Taisi olla pojilla aika kiire saada arvostelu ulos ensimmäisenä.

Lähinnä muristiin asetusten löytämisen vaikeudesta, mikä pitää kyllä paikkansa. Onneksi asetuksia ei tarvitse pahemmin säätää sen jälkeen kun ne on kerran saanut mieleisekseen.

Veikkaan, että samanlaisia arvosteluja tulee vielä lisää. "Ihan hyvä, mutta me ollaan jo totuttu Androidin ja/tai iPhonen käyttöliittymään ja tämä on erilainen."

Vastaa
Feynman7
Feynman7

26

Käyttömukavuuden saralla iOS ja Android varmasti pesevät Symbian^3:n, mutta muut ominaisuudet painavat ainakin omassa vaakakupissa niin paljon että N8 vie voiton.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

27

Eri puhelimet sopii erilaisille ihmisille. Mielestäni tämä on hyvä artikkeli:
http://www.fonearena.com/blog/23501/the-...-i-said-it.html

Tässä tärkein osa:
"If you’re considering buying the N8 but hate the non-removable battery or the lack of a QWERTY; if you’re considering the N8 but want the bling effect of HTC Sense or Android OS; if you’re considering the N8 but are too stuck in the Apple iOS way, with minimal UI and tons of apps; if you’re considering the N8 but would also love top notch encryption and security for your mail and communications like on a Blackberry; if you’re considering the N8 but wondering what Meego or the N9 will offer … PLEASE do yourself and everyone else a favor and don’t get an N8.

But if you look at the N8′s multimedia features, at the endless possibilities a camera like this offers, if you’re happy with Nokia sticking its Social layer and Nokia Messaging on the device, if you love Ovi Maps and its free navigation, if you’re content with the way the Ovi Store is gathering pace but don’t need it to rush, then PLEASE, get an N8. You’ll love it. For you, it’s the most perfect device.

Don’t buy the N8 for what it isn’t. Buy it for what it is. The most perfect Symbian camera & multimedia phone to date."

Vastaa
arttur (vahvistamaton)

28

http://www.techradar.com/reviews/phones/...8-692448/review Tylyä on

"But make sure you dont play with another top-end smartphone as youll soon see the UI, keyboard and internet are all significantly better than the N8s and if you dont use the camera or music player that often you might regret your purchase."

Minulle älypuhelimessa tärkein on ainakin juuri tuo internet

Mikä ihmeen juttu on, että ei qwertyä pystynäytössä? Näin jonkun kuvan ja siinä oli ihan outo näppis.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

29

@28

Laitteen ollessa pystyssä näytöllä on normaali keypad. Ratkaisu on mielestäni melko mielenkiintoinen. Luultavasti useimmat siis kääntävät laitteen kirjoittaessaan. Tosin niin taitaa tehdä aika moni myös muillakin puhelimilla.

Vastaa
Möö (vahvistamaton)

30

@ 27

Jep, fonearena ei ole jenkkien länsirannikon sivusto vaan katsoo vähän laajemmalle... (Suomen käviämäärä nousi juuri 70% sivustolla)

No kyllähän tässä pitää ihan yrittää nostaa teitä maasta.

Maailman suurin puhelinvalmistaja ilmoittaa toimittavansa (ja myyvänsä) yli 50 miljoonaa S^3 smartphonea pikapuolin niin pitääkö uskoa kaikkea mitä propagoidaan ties mistä lähteistä?

Joku ehkä kokee että Android on se mitä haluaa tai vaihtoetona ios mutta meidän kaikkien onneksi ei tarvitse pelätä että jenkit pääsisivät rahastamaan meitä samanlailla kuin musikkiteollisuudessa tai elokuvista.

Vastaa
Sokar80
Sokar80

31

Lainaus:

Kävitkö siis nimenomaan tuolla Lippulaivamyymälässä koittamassa?

Juuri tuolla Helsingin Aleksin kadulla olevassa Nokitel myymälässä oli\on varmaan 10 testi kappaletta esillä

Käteen sitä ei saanut kunnolla kun on hälytin johdossa kiinni ehkä ois saanut jos olis myyjältä kysynyt

Menu tuntu toimivan hyvin mut alku innostuksen jälkeen tuntu samalta mitä olen Samsung_omnia_HD käyttänyt reilu vuoden

Vaihto toiseen samanlaiseen sympian luurin jossa 0,2" pienempi näyttö ei kiinnosta

Hyvä Nokia mut 1 vuoden myöhässä

Nokia_N95 oli mulla kauan jos N8 olis tullut N97 aikoihin olisin ostanut

Mut nyt on täysin toimi Samsung_omnia_HD eikä mitään syytä vaihtaa

Vastaa
käyttömukavuus? (vahvistamaton)

32

Siis aivan käsittämättömästi toteutettu tämä N8 webselain, melkoinen räpellys etten sanoisi:

- Ensin olet fullscreenillä
- Sitten painat pois itsesi fullscreenistä
- Tämän jälkeen painat taas yhtä nappia, että pääset kirjoittamaan osoitetta.

tai jos haluat pelkästään päivittää avoimen sivun niin sama operaatio, tai laittaa sivun suosikkeihin ym.

Ei olisi yhtään hankalammaksi voitu tehdä?, melkoista ramppaamista eestaas

Mistä avataan toinen välilehti? eikö niitä ole?!?!?!

Ei todellakaan näin nokia, ei todellakaan jos tämä on sitä käyttömukavuutta.

Vastaa
cyka
cyka

33

@32 Symppari kolmoseen kuulemma uutta selainta tulossa. Testataan sit. Opera on kyl just hyvä Nokialaisissa. Omasta selaimesta en kyllä tykkää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja