Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N8 sai parannuksia kameraan

15
Matti Vähäkainu

Nokia N8 sai parannuksia kameraan
Nokia N8:n kameraa on ylistetty lehdistössä, eikä syyttä. 12 megapikselin kennolla ja Xenon-salamalla varustettu kuvauslaite ottaa kännykkämaailman vakuuttavimmat kuvat ja teräväpiirtovideotkin luonnistuvat. Pokkareiden tasolle asettuvan still-kameran videokuvaus on kuitenkin harmittanut muun muassa GSMArenan toimitusta, sillä videokuvaa rajoittaa 25 kehyksen sekuntivauhti.

Vaikka puhelin on ollut myynnissä vasta hetken aikaa, ovat innokkaimmat säätäjät saaneet laitteen kamerasta irti jo enemmän kuin Nokia lupaa. HX-tiimi on onnistunut puukottamaan Nokia N8:aan modifikaation, jonka avulla kameran ottamat kuvat pakataan huomattavasti hennommin ja tuloksena on tarkempia kuvia. Varjopuolena kuvat ovat huomattavasti aiempaa suurempia, jopa yli 10 megatavun kokoisia.


Samainen muutos tuo videokuvaukseen lisäpotkua. Kamera kuvaa modifikaation jälkeen 30fps videota jatkuvalla automaattitarkennuksella. GSMArena pitääkin tätä uudistusta loistavana, sillä muutos korjaa heidän ainoat moitteet videokuvauksesta.

Modifikaatio on ladattavissa HX:n sivustolta, mutta vaatii Symbian-allekirjoituksen.

Kommentit (15)

Matsomppi
Matsomppi

2

Onkos nämä sitten näitä säätöjä, joilla saa heittää hyvästit takuulle vai ihan joku "hyväksyttävä" sovellus? Tämä heräsi ensimmäisenä vaan mieleen.

Vastaa
aapii
aapii

3

Muutaman tunnin käytön jälkeen tuo on kyllä ihan eri maailmasta kun entinen N97. Jopa kolleegani harkitsi iLuurin (3G) vaihtoa moiseen, kun sen ominaisuudet jäi niin pahasti jälkeen.
Ainoa miinus mitä löydettiin appleen verrattuna, niin nettiselain nykii enemmän. Valikoiden sujuvuudessa ei mitään valittamista.
En kadu yhtään hankintaa.

Vastaa
Anestic
Anestic

4

Voi voi... Kylläpä alkaa jo polttelemaan tämä luuri. Lähinnä juuri videokuvausominaisuuksien takia. QWERTY:n puute on vain itselle vähän fataali puute, mutta kaikkeenhan tottuu... Jahka halpuu vielä niin voisi laittaa:)

Vastaa
aapii
aapii

5

Anestic, kyllä itsekin mietin qwertyn puutetta N97:n jälkeen, mutta pari viestiä jo kirjoittaneena, se on uskomattoman hyvä. Toki joutuu katsomaan koko ajan ruutuun, kun ennen pystyi vilkuilemaan muuallekin.

Vastaa
peuge
peuge

6

Aika näppärän näköistä kuvaa, mutta ilmeisesti laahaa muissa ominaisuuksissa (netti, näyttö, käytettävyys) galaxy s:n, iphonen ja desiren perässä.

Siinäpä sitä olisikin luuria kun saisi nokian kameran, kartat ja musiikin, iphonen toimivuuden ja retina-näytön ja androidin os.

No ehkäpä meego tuo tullessaan jotain tälläistä, jää nähtäväksi.

Vastaa
Say no for Symbian!. (vahvistamaton)

7

Parhaasta tuli parempi?...jos käyttöjärjestelmänä olisi ollut Android!.

Vastaa
akse
akse

8

@3 "Ainoa miinus mitä löydettiin appleen verrattuna, niin nettiselain nykii enemmän"

Jep nettiselain on sama vanha. Tosin uusi on tulossa kuhan pääsee betasta läpi jne :) Opera mobilee ja paria muutakin vaihtoehtoa on myös olemassa siksi aikaa.

Vastaa
Cocco Bill (vahvistamaton)

9

Vertailkaa niitä kokokuvia. Huomaatte jotakin merkillistä. Talon pihalla olevan auton rekisterikilpi on parempi originaalikuvassa kuin modatussa kuvassa. Miten tämä on mahdollista? No siten, että kamera on varmaankin kääntynyt keskipisteensä ympäri kuvaa otettaessa ja on epätarkka kuvien laidoilta. Orinaalin kohdalla tärähdys ollut suurempi.

Yllä olevan liikennemerkkikuvan tarkkuuseron selittää optiikkavirhe eikä kuvapakkaus. Kuvat eivät näet ole tismalleen samasta kohtaa. Originaalissa epätarkkuus osuu liikennemerkin kohdalle ja modatussa ei. Vastaavasti rekisterikilven kanssa mennään päin vastoin.

Tässä on hyvä esimerkki siitä, kun netissä tehdään näitä vertailuja ilman asiaankuuluvaa osaamista. Olosuhteet pitää kuvanlaatuja vertaillessa olla täsmälleen samat. Muuten pääsee käymään kuten tässäkin on käynyt.

N8:n jpeg-pakkaus pitäisi vakiona olla juuri sopiva. N8:n kamerasta vastaava Damian Dinningkin oli muistaakseni sitä mieltä, että pienempää pakkausta käyttäen ei saavuteta merkittävää eroa erottelukyvyssä. Ylläoleva croppikin on hyvin pieni osa alkuperäisestä kuvasta. Normaalikäytössä useimmat eivät edes huomaisi tuossa näkyvää terävyyseroa.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

10

Näyttää siltä että kaikkiin liikkeisiin on tullut vain Dark Grey mallia näin alkuun. Onko kellään tietoa, että onko Silver/White väriä missään saatavilla? Siis muualla kuin Nokian omassa kaupassa. Erityisesti Tampereen seutu kiinnostaa.

Vastaa
juhaninokkonen
juhaninokkonen

12

Ostin N8:n torstaina. palautin sen kauppaan takaisin jo maanantaina. Laite laite lyhyita aikoja, ollen valilla toimintakelvot. Lopuksi sunnuntai iltana sammui kokonaan eika siina ololut mitaan elonmerkkeja. Viesteja kirjoittaessa laitten sisalla liikkun jokin, suorastaan tarisytti kammenta. Oliko tama nosrmaali ominaisuus vain yksilovika, siita ei oole tietoa. Kauppa purettiin. Ostanen ehka iPodin, jospa se toimisi vahan luotettavammin.

Vastaa
anttiso
anttiso

13

Osta sitten Juhani ipodin kaveriksi puhelin myös. Noista vertailukuvista sen verran, että ne pitäisi ehdottomasti ottaa studiossa tai yleensä keinovalossa täsmälleen samasta paikasta. Näin saisi olosuhteet pysymään samoina ja vertailukelpoisena.

Vastaa
Eki47
Eki47

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:

Anestic, kyllä itsekin mietin qwertyn puutetta N97:n jälkeen, mutta pari viestiä jo kirjoittaneena, se on uskomattoman hyvä. Toki joutuu katsomaan koko ajan ruutuun, kun ennen pystyi vilkuilemaan muuallekin.

Onha nokia n8 puhelimessa virtuaalinen qwerty ...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja