Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N8:n suojaukset saatiin kierrettyä

21
Teemu Laitila

Nokia N8:n suojaukset saatiin kierrettyä
Nokian Symbian^3-käyttöjärjestelmää käyttävän N8:n suojaus on saatu purettua. Suojauksen onnistuivat kiertämään yhdessä HyperX ja PNHT -ryhmien jäsenet. Asiasta uutisoi ruotsalainen Dailymobile-sivusto.

Käytännössä suojausten kiertäminen mahdollistaa esimerkiksi omien ohjelmien ajamisen N8-puhelimessa ilman virallista Symbian Signed -allekirjoitusta. Yksi monia kiinnostava käyttökohde lienee aiemmin uutisoitu modaus, joka parantaa N8:n kameran ominaisuuksia. Modaus pienentää kuvien pakkauksen määrää sekä nopeuttaa videon kuvaamisen 30 ruutuun sekunnissa ja lisää jatkuvan automaattitarkennuksen.
Käyttöjärjestelmän muokkauksen mahdollistava Rompatcher-ohjelma ei vielä toimi Symbian^3-järjestelmän kanssa, mutta suojaukset kiertäneiden ryhmien mukaan ongelman parissa työskennellään ankarasti ja tuloksia voidaan odottaa muutaman päivän päästä. Odotettavissa on myös paketit muokatun käyttöjärjestelmän asentamiseksi puhelimeen.

Kommentit (21)

OneMember
OneMember

1

Ei yhtään huono ajoitus... Itsellä ongelmia esim. tuon kameran kuvanlaadun parannus ohjelmiston kanssa, joten pitää seurata miten tämä edistyy.

Vastaa
etyjejrjt (vahvistamaton)

6

"Quote:
WumWum @ 15.10.2010 19:54

Wanha.. iät ajat on jo kierretty allekirjoitukset ja saatu ohjelmat sisään.

nim. Done that"

paskavajakkitrolli

Vastaa
fanwars
fanwars

7

Lainaus:

mahdollistaa esimerkiksi omien ohjelmien ajamisen N8-puhelimessa ilman virallista Symbian Signed -allekirjoitusta


+1 niin sitä pitää

Vastaa
Sokar80
Sokar80

8

Töissä monet ostanut HTC puhelimen sen takia et kustom Rom päivityksellä voi puhelimella tehdä juuri ne asia jota haluu

Ja kuten viime vuonna netissä oli niin nää nyky puhelimet on softalla rampautettuja mini PC:eetä jossa kamera ja puhelin ominaisuus

Vastaa
miksuh2
miksuh2

10

Uutisesta:

> Käytännössä suojausten kiertäminen mahdollistaa esimerkiksi omien
> ohjelmien ajamisen N8-puhelimessa ilman virallista Symbian Signed
> -allekirjoitusta."


Tuon takia ohjelmiston murtaminen ei ole mitenkään tarpeellista, koska omat ohjelmat saa allekirjotettua ilmaiseksi nykyään. Tähän on kaksi eri tapaa

1) Ovi Storessa sovelluksiaan julkaisevien ei tarvitse maksaa mitään sovellusten allekirjoituksesta, koska se on täysin ilmasta nykyään. Ainut kulu aiheutuu siitä kun rekisteröidyt julkaisijaksi Ovi Storeen, tuo maksaa 50 euroa ja maksu peritään vain kerran. Sovellusten allekirjoittaminen ja julkaiseminen Ovi Storessa on siis täysin ilmaista. Eli jos teet ioman sovelluksen ja haluat jaka sitä muille, niin rekisteröidy julkaisijaksi Ovi Stioreen nin sovellusken allekirjoittaminen ei ole mikään ongelma.

2) Sovelluksia voi allekirjotta omalle puhelimelleen myös käyttäen ilmaista Open Signed -nettipalvelua. Tuo on virallinen Symbian Signed -palvelu ja siis turvallinen käyttää, se mahdollistaa sovellusten allekirjoittamisen tietylle puhelimelle IMEI-koodin perusteella. Open Signed on varsinaisesti tarkotettu käytettäv'ksi sovellusten kehitysvaiheessa, mutta sitä voi käyttää myös jonkun toisen kehittäjän allekirjoittamattomien sovellusten allekirjoitukseen omalle puhelimelle.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

11

@10

Lisään vielä sen, että Open Signedin rajoituksena on se, että sen avulla alekirjoitettu sovellus asentuu vain yhteen puhelimeen, koska allekirjoitus on puhelimen IMEI-koodikohtainen. Eli jos haluat asentaa saman sovelluksen useampaan puhelimeen, joudut allekirjoittamaan sovelluksen kullekin puhelimelle erikseen. Open Signed ei myöskään anna allekirjoittaa aivan kaikkia sovelluksia riippuen siitä millasia oikeuksia sovellus puhelimessa vaatii.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

12

@10

Ja toinen lisäys vielä. Kun rekisteröidyt julkaisijaksi Ovi Storeen, kerrot Nokialle sähköpostilla olevasi kiinnostunut ilmaisesta sovellusten allekirjoituksesta, ja noudatat saamiasi ohjeita, niin saat sovelluksesi kehitystä varten sertifikaatin joka mahdollistaa sovelluksen asentamisen muutamalle puhelimelle testausta varten. Eli jo kehitysvaiheessa voi allekirjoittaa sovelluksen niille puhelimille, joilla sovellusta testaat.

Kusätietoja Ovi Storessa sovelluksia julkaisevien ilmaisesta sovellusten allekirjoituksesta löytyy tuolta:
http://www.forum.nokia.com/Distribute/Packaging_and_signing.xhtml

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

15

10@
>Uutisesta:
>
>> Käytännössä suojausten kiertäminen mahdollistaa esimerkiksi omien
>> ohjelmien ajamisen N8-puhelimessa ilman virallista Symbian Signed
>> -allekirjoitusta."
>
>
>Tuon takia ohjelmiston murtaminen ei ole mitenkään tarpeellista,
>koska omat ohjelmat saa allekirjotettua ilmaiseksi nykyään. Tähän
>on kaksi eri tapaa

>2) Sovelluksia voi allekirjotta omalle puhelimelleen myös
>käyttäen ilmaista Open Signed -nettipalvelua.

Yleisin tapa on aina ollut ihan self signed, ei tarvi dev certiä, tai open signed palvelua. Lisäksi sovellukset asentuu mille IMEIlle vain. kunhan laitteessa on ruksittu asenna kaikki.

Oikeudet on rajoittuneemmat kuin Open Singned palvelussa, mutta useimpiin itsenäisiin sovelluuksiin riittävät, kun paikkatietokin on nykyään vapaa.

Vastaa
itselläni ongelmia.. (vahvistamaton)

16

Onkohan Nokia N8 mallista sittenkin tulossa "FLOPPI",kun suojaukset on jo murrettu ja käyttöjärjestelmä (Symbian 3) TÖKKII!!??. :(
Ostin myös tuon Nokia N8 mallin ja kerran ohjelmisto on jo päivitetty ja SILTI tökkii!!. =(

Vastaa
niles1
niles1

17

noniin nyt on sitten "root" tai "jailbreak" tai miksi haluuttekaan kutsua iskenyt myös nokiaan! kauankohan kestää että ensimmäinen räpeltäjä porttaa androidin tohon? :D

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

18

@16

Kerroppa niistä tökkimisistä. Mielenkiinnolla odotan vastaustasi.

Uskomattomia nämä sällit, ketkä eivät ole koskaan edes nähneet laitetta, mutta .

Vastaa
kallu60
kallu60

19

On se kumma kun toisilla"tökkii" vaikka olis mikä Nokian rauta kädessä,minulla ei näiden muutamien päivien aikana N8 ole tökkinyt vielä kertaakaan!Ota N900 käteen ja koita sitä niin tökkii oikein silmille ainakin se yksilö joka on minulla kirjahyllyssä paketissa!Kirjoita vain reilusti että haluat Applen!

Vastaa
Ergopad
Ergopad

20

Siis tuo allekirjoitus, jota jopa Steve "the God" Jobs on kehunut, on tarkoitus suojata normi-käyttäjää asentamasta virus/haittaohjelmia tehden Symbianista ehkä turvallisimman puhelin käyttiksen, mutta jos haluaa riskeerata tai kehittää sovelluksia, niin myös tämä onnistuu kuten edellä mainittu. Mut sitte jos modailee/asentelee ohjelmia itse allekirjoittaen paketit, niin ei kannata valittaa jos puhelin alkaa hidastella tai bugitella.

Widgetit taas eivät vaadi allekirjoitusta ja niitä voi kehittää/asennella puhelimeen kuin puhelimeen.

Joissakin arviossa on kyllä moitittu Symbiam^3:sta, mutta niissäkään sitä syytä ei kerrota että miksi. Taitaa olla sellainen ajatus ilmalla että "Symbian on paska koska se on Symbian." ja ajatusmallina toimii ajatus: "Windows 7 on surkea koska Windows Vista on.". Mutta monet käyttäjät (esim Galaxy S:n käyttäjät) ovat olleet tyytyväisiä siihen ettäpuhelin ei bugittele ja jumita kuten edellinen puhelin eikä tarvitse vaihtaa oletud ohjelmia kalenteria mukaan lukien vaan koko paketti toimii. Eihän S^3 bugiton tietenkään ole, kuten ei mikään muukaan käyttis, mut kyseessähän onkin uusi käyttis ja tulevat softa päivitykset tuovat vielä paljon uudistuksia.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

21

@15

> Yleisin tapa on aina ollut ihan self signed, ei tarvi dev certiä, tai open
> signed palvelua. Lisäksi sovellukset asentuu mille IMEIlle vain. kunhan
> laitteessa on ruksittu asenna kaikki.
>
> Oikeudet on rajoittuneemmat kuin Open Singned palvelussa, mutta useimpiin
> itsenäisiin sovelluuksiin riittävät, kun paikkatietokin on nykyään vapaa.

Totta, jäi itseltäni self signed -vaihtioehto mainitsematta. Eli hyvä kun lisäsit.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja