Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian N8:n ja iPhone 4:n osat saman hintaisia

2
Teemu Laitila

Nokian N8:n ja iPhone 4:n osat saman hintaisia
Nokia N8:n ja iPhone 4:n komponentit ovat saman hintaisia, kertoo markkinatutkimusyhtiö iSupplin raportti. Vaikka puhelinten ominaisuudet eroavatkin toisistaan huomattavasti, niiden komponenttien yhteenlaskettu hinta on sama muutamien senttien tarkkuudella, iSuppli on arvioinut N8:n komponenttien hinnaksi 187,47 dollaria ja Applen iPhonen palasten hinnaksi 187,51 dollaria. iSupplin arvioiden mukaan N8:n valmistaminen maksaa Nokialle 196,97 dollaria.

iSupplin analyytikko Andrew Rassweilerin mukaan N8 tähtää nimenomaan iPhonen dominoimaan älypuhelinten markkinasegmenttiin.
"Vaikka nämä kaksi mallia eroavatkin toisistaan huomattavasti muutamilla avainalueille kuten kameran ja sisällä olevien sirujen osalta, molemmat on selvästi suunniteltu samaan tuotantokustannusten luokkaan", arvioi Rassweiler.

Suurin ero puhelinten välillä löytyy kamerasta, vaikka kamera on vasta kolmanneksi kallein komponentti N8-puhelimessa 31,08 dollarin hinnallaan. iSupplin mukaan Nokian käyttämä kuvakenno on kehittynein nykypäivänä matkapuhelimista löytyvä. Sen sijaan Apple ei ole ikinä painottanut kameran laatua, vaan budjetti on käytetty muihin kohteisiin.

Lähes kaikissa älypuhelmissa kallein yksittäinen komponentti on näyttö. Applen iPhone 4:n näyttö on IPS-tekniikalla toteutettu LCD-paneeli, kun taas Nokia käyttää Samsungin valmistamaa AMOLED-näyttöä. Näytön osuus hinnasta on 39,25 dollaria.

Näytön jälkeen toiseksi kallein komponentti on Nokian käyttämä eMMC muisti, joka on yleisesti hieman kalliimpaa kuin iPhonessa käytettävät perinteiset NAND-sirut. Muistit tulevat yleensä usemmalta valmistajalta, mutta iSupplin purkamassa mallissa oli Toshiban valmistama muistipiiri, joiden hinnaksi iSuppli arvioi 37,12 dollaria.

Muita kalliita komponentteja ovat esimerkiksi erilaiset prosessorit, joiden hinnaksi on arvioitu 22 dollaria.

Kommentit (2)

Hohoooh (vahvistamaton)

1

Toisaalta Apple säästi kun ei maksanut mitään turhia lisenssejä muiden pantenteista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja