Kauppakomissio ei usko Nokian rikkoneen Applen patentteja

11
Manu Pitkänen

Kauppakomissio ei usko Nokian rikkoneen Applen patentteja
Kansainvälinen kauppakomissio ITC ei uutistoimisto Bloombergin mukaan usko Nokian rikkoneen Applen patentteja. Kyse on vasta ennakkotiedoista eikä lopullista päätöstä saada asiasta ennen ensi vuoden kesää.

Nokian ja Applen välille syntyi mehevä patenttiriita viime vuonna kun Nokia ilmoitti haastavansa Applen oikeuteen sen omistamien patenttien rikkomisesta. Muutama kuukausi myöhemmin Apple ilmoitti haastavansa Nokian oikeuteen patenttien rikkomisesta. Apple vaatii Nokian puhelinten myynnin kieltämistä Yhdysvalloissa.

ITC aloitti tämän viikon maanantaina osapuolten kuulemisen Applen tekemän haasteen osalta. ITC:n ennakkokäsittelymuistiossa todetaan, ettei todisteet tue väitteitä Nokian tekemistä patenttioikeusrikkomuksista. ITC:n mielipide asiaan pitäisi olla selvä 24. tammikuuta 2011 ja lopullinen tuomari Charles Bullockin päätös saadaan kesäkuussa 2011. Bullockin ei tarvitse kunnioittaa päätöksessään ITC:n mielipidettä.





Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (11)

Phiideer
Phiideer

3

Avainasia: "[tuomarin] ei tarvitse kunnioittaa päätöksessään ITC:n mielipidettä." Eli uutisella ei sinänsä ole juurikaan mitään merkitystä...?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

4

@3

No kyllä sillä itseasiassa on merkitystä. Tuo ITC:n mielipide on hyvin suuntaa antava siitä mitä on tuliossa. Uutisesa sanotaan, että tuomarin ei tarvitse noudattaa ITC:n mielipidettä, mutta sillä silti on varnmasti painoarvoa lopullista päätöstä tehtäessä.

Lisäksi tämä osoittaa sen mikä jo kyllä oikeastaan oli alusta asti selvä; Applen Nokiaa vastaan nostamat syytteet oli vain epätoivoisia yrityksiä voittaa aikaa ja siirtää huomio pois Nokian Applea vastaan nostamille syytteille.

Applen kannalta tilanne näyttää huonolta, koska Nokian Applea vastaan nostamat patenttisyytteet on sitä luokkaa ettei Apple niistä irti pyristele kuin erittäin suurella tukolla rahaa. Käytännössä on mahdotonta tehdä toimivaa nykyaikaista kännykkää käytämättä nokian kehittämiä ja patentoimia tekniikoita. Patenttioikeudenkäynnissä määrätyt korvaukset onkin sitten helposti moninkertaiset alkuperäsiin lisenssimaksuihin verrttuna, eli Applen olisi vaan kannattanut maksaa Nokialle suosiolla lisenssimaksut.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

5

Muistutetaan nyt, että Apple tuomittiin just vähän aikaa sitten toisessa patenttijutussa maksamaan n. 650 miljoonaa euroa korvauksena patenttirikkomuksesta. Epäilen vahvasti ettei Apple tuolla sunmmalla selviä Nokian nostamista syytteistä, vaan korvaussummat tulee olemaan paljon suuremmat ja puhutaan todennäköisesti ainakin miljardista eurosta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

7

4@
>Lisäksi tämä osoittaa sen mikä jo kyllä oikeastaan oli alusta asti
>selvä; Applen Nokiaa vastaan nostamat syytteet oli vain
>epätoivoisia yrityksiä voittaa aikaa ja siirtää huomio pois Nokian
>Applea vastaan nostamille syytteille.
....
> koska Nokian Applea vastaan nostamat patenttisyytteet on sitä
>luokkaa ettei Apple niistä irti pyristele kuin erittäin suurella
>tukolla rahaa. Käytännössä on mahdotonta tehdä toimivaa ...

Ei se kai noin mustavalkoinen ole.

>Käytännössä on mahdotonta tehdä toimivaa nykyaikaista kännykkää
>käytämättä nokian kehittämiä ja patentoimia tekniikoita.

Mutta niiden osalta Nokia en vaikea estää Appleä, taikka aivan mielivaltaisesti rahastaa.

Nokia haluaa ettei Applen patentit estä sen kehitystä, Apple haluaa taasen haluaa estää, ja maksaa vähemmän Nokian patenteista.

Tämä on nyt vain hyvä tapa selvitellä ja neuvotella asioista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Yeninen (vahvistamaton)

8

Eiköhän Apple voitele niin, että Nokia tämän keissin tulee häviämään. No, eipä Nokia mitään menettäisikään jos myynti Yhdysvalloissa kiellettäisiin. Eihän niitä kukaan siellä edes osta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sdapantteti (vahvistamaton)

9

@4
Todellakin on mahdotonta tehdä nykyverkoille toimivaa kännykkää ilman Nokian patentteja. :)

Kyllä Apple tämän tulee häviämään, tai sitten Apple maksaa nokialle tiskin takaa suuren summan rahaa, jota NOkian tosin ei kannattaisi hyväksyä vaan hakea oikeuden kautta isommat korvaukset ja mahdollisesti sanktioita applelle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

10

9@
>Kyllä Apple tämän tulee häviämään, tai sitten Apple maksaa nokialle
>tiskin takaa suuren summan rahaa, jota NOkian tosin ei kannattaisi
>hyväksyä vaan hakea oikeuden kautta isommat korvaukset ja
>mahdollisesti sanktioita applelle.

Tämän on neuvottelu, ja nämä pienet välivaiheet on hinnoittelua.

Perus 3G, GSM palikoiden osalta oikeus ei ole Applelle pelottava vaan apuväline, eikä Nokia voi Appleltä niiden osalta sikailla.

Kyse on muista patenteista, ja niiden hinnoittelusta ja siitä tarvitaanko niitä ja kumpi tarvitsee enemmän.

Kummallakin on kasa kaikenmailman patentteja , jopa soittajan nimen näyttö taisi olla Nokialla patentti. kummallakin multitouch ja ele patenteja, kainlaista.

Kummatkin haluaa käyttää toistensa, mutta Apple mm. viestittää ettei halua antaa Nokian käyttää omiansa. Nyt tämä välitilannetta laski Apple salkun hintaa. mutta suhteet voi vielä muuttua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SeppoSakari (vahvistamaton)

11

Kyllä applella ei puhelimen toiminnan kannalta ole juurikaan mitään patentteja. Applen patentit ovat ohjelmistoihin liittyviä, kun taas Nokian ovat rautaan liittyviä. Applen Iphonea ei oikeasti vain millään olla voitu kehittää ilman Nokian patentteja ja nyt tässä käy niin, että Apple joutuu maksamaan niistä "ryöstämistään" patenteista. Nokia kuitenkin tehnyt melkoisen määrän töitä, että on saanut kaikenlaista kehitettyä ja syytänyt rahaa sinne vaikka kuinka. Mitäs Apple on tehnyt? Otti ne ja ei maksa. Helevetin tyhmää. Toivottavasti joutuu maksamaan oikein kunnolla ja lisää siitä vielä, että mennyt useampi vuosi jo niiden "varastamisesta". Oikeastaan saisi laskea patenttien arvon yhtä puhelinta kohden ja pistää applen maksamaan jokaisesta myydystä puhelimesta sen summan. Mahtaisi olla melkoinen summa. Lisäksi tässä olisi oikeastaan hyvä pistää koko lafka myyntikieltoon siksi aikaa, että oppivat kunnioittamaan toisten patentteja.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.