Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia vahvisti N8:n käynnistysongelmat

25
Teemu Laitila

Nokia vahvisti N8:n käynnistysongelmat
Nokia on vahvistanut Conversations-blogissaan aiemmin raportoidut ongelmat N8-mallin kanssa. Uset käyttäjät ovat kertoneet N8:n sammuvan itsekseen minkä jälkeen puhelin ei suostu enää käynnistymään eikä lataamaan itseään.

Nokian palveluliiketoiminnan johtajan Niklas Savanderin mukaan yhtiö on tietoinen ongelmista ja sen suhteen on ryhdytty toimiin. Youtubessa ja Nokian blogissa julkaistulla videolla Savander kertoo, että kyseessä on jonkin sortin valmistusvika, mutta ongelma koskettaa vain pientä osaa N8:n omistajista. Savander kehottaa kaikki ongelmaan törmänneitä ottamaan yhteyttä Nokian huoltoon.

Savanderin mukaan ongelma koskee nimenomaan N8:n laitteistoa, mutta Mobile-review.com-sivuston ylläpitäjä Eldar Murtazinin mukaan vika koskee myös uudempia C7-malleja. Murtazin kertoi asiasta Twitter-viestissä. Murtazinilla on pitkä historia Nokian kanssa ja ilmeisesti hyvä kontaktit sisäpiiriläisiin.


Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (25)

peltsip
peltsip

1

Tynnyrissäkö toimittaja on asunut? Eldarin sisäpiirintiedot on varmasti joskus olleet ihan paikkaansa pitäviä mutta nykyään ainoastaan pahaa nokiasta puhuvasta henkilöstä (jolla on vaikeuksia nykyään saada esim vuodettua noksun uutuusmalleja arvostelujen muodossa) voi vetää vähän erisuuntaisia johtopäätöksiä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
E.S. Blofeld (vahvistamaton)

2

N8-jupakan jälkeen Murtazinin on parempi olla Nokian tulevien kännyköiden suhteen hissukseen ainakin jonkin aikaa(olettaen että hän vielä saa niitä käsiinsä niin helposti).

Vastaa
isoukko
isoukko

3

Kyllä minäkin ostaisin nokialaisen jos ne olisi helppoja käyttää vaihdion Fipluun helpon käytön ja toimivuuden takia 3Gs

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sepeteuss (vahvistamaton)

4

Että tämmöinen rautavika sitten N8:ssa, onneksi ei näitä kuitenkaan paljoa ole myyty, muuten olisi aika katastrofi käsillä.

Seuraavaksi nokian täytyy alkaa innovoimaan tapaa soittaa ilman, että puhelin on päällä.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

6

kiinnostavaa kuulla missä se syy on. Taas alkaa se selittely mutta on kaunista katseltavaa kuinka -jotkut- nokialaiset ovat niin kärsivällisiä/uskollisia sammuvalle merkilleen! :D
Sori, en löytänyt mitään hyvää puolta tästäkään nokia uutisesta!

Vastaa
omppupomppu
omppupomppu

7

Oho, tää pitää laskee Murtazinilta positiiviseks kommentiks, taitaa pehmentyä. Oisin olettanu et hänen mukaansa vika on jokaisessa nokian ikinä valmistamassa puhelimessa ja johtuu vaan ja ainoastaan siitä et niissä lukee Nokia.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

8

Jos vika koskee esim. promillea puhelimista ja Nokia ne korjaa/vaihtaa, en jaksaisi vaahdota moisesta ongelmasta kovinkaan suurella äänellä. Kaikissa monimutkaisissa laitteissa on jonkinasteisia vikoja, ja aina valmistuksessa pieni osa laitteista on viallisia. Tuotantotestauskaan ei aina ole aukotonta, varsinkaan uusien laitteiden kohdalla.

Se on sitten eri asia, jos vikaa ei saada korjattua tai se onkin selvästi luultua yleisempi. Kova into vaan tuntuu joillakin olevan mollata Nokiaa, jos siihe´n vain pienikin tilaisuus ilmaantuu.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

9

Ja toisin kuin Omppu firman johtajat, Nokia myöntää ongelman eikä syytä käyttäjiä (kuten kuuluisia antenniongelma). Ja vika on tosiaan HYVIN harvinainen.

Vastaa
yussef
yussef

10

Hahaa...halvemman hintaluokan nokialaisia käyttäneenä kuvittelin vian koskevan vain niitä, mutta se näkyykin koskevan kaikkia nokialaisia...onneksi nykyinen 3710 ei yllätyksekseni kuulunut näihin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ent.Nokia.. käyttäjä (vahvistamaton)

11

Olisin luullut,että tämä Nokia N8 ja varsinkin Symbian3 olisi testattu aiempia malleja huolellisemmin ja pitempään,MUTTA EI!!.Liian aikaisin taas markkoinoille!!. :(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
E65 Käyttäjä (vahvistamaton)

13

@10: voitko listata niitä malleja joita sama vika koskee?

Vastaa
perhana
perhana

14

Muutama ajatuksia herättävä asia...

- Nokia myöntää ongelman mutta kertoo sen koskevan vain muutamia yksilöitä jotka vaihdetaan uuteen vian ilmaantuessa.

- Nokia kertoo selvittäneensä vikaan johtaneen syyn kokoonpanossa ja korjanneensa asian, eli joidenkin komponenttien asennus ei ole täysin onnistunut, huono juotos tai jotain vastaavaa ilmeisesti syynä.

- Nokia kuitenkin kertoo että mahdollisesti viallisia yksilöitä ei voi tunnistaa esim. valmistenumeron tai valmistusmaan perusteella.

Herääkin kysymys, jos tiedetään että jonkin aikaa linjalta on tullut läpi yksilöitä joiden kasauksessa voi olla vikaa mutta ei voida tietää mitkä yksilöt ovat viallisia, voidaanko silti olla varmoja että ne joissa vika ei ilmene muutaman kuukauden sisällä, eivät silti piilevästi ole viallisia yksilöitä joissa vika alkaa oireilemaan esimerkiksi vuoden kuluttua? Saako asiakas joka vuoden kuluttua tuo huoltoon puhelimen jossa ilmenee tämä vika, edelleen uuden puhelimen viallisen tilalle, eli voiko N8:n omistaja luottaa siihen että juuri hän omistaa sen onnistuneen yksilön?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

15

Nokia on tässä suhteessa ihan erilainen firma kuin Apple. Nokia myäöntää rehdisti, että ongelma on tunnistettu ja kertoo asiaan puuututtavam. Apple taas ei halua millään myöntää ongelmiaan ja pistää ne yleensä aina käyttäjien syyksi.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

16

@14

> Herääkin kysymys, jos tiedetään että jonkin aikaa linjalta on tullut
> läpi yksilöitä joiden kasauksessa voi olla vikaa mutta ei voida tietää
> mitkä yksilöt ovat viallisia, voidaanko silti olla varmoja että ne
> joissa vika ei ilmene muutaman kuukauden sisällä, eivät silti piilevästi
> ole viallisia > yksilöitä joissa vika alkaa oireilemaan esimerkiksi
> vuoden kuluttua? Saako asiakas joka vuoden kuluttua tuo huoltoon
> puhelimen jossa ilmenee tämä vika, edelleen uuden puhelimen viallisen
> tilalle, eli voiko N8:n omistaja luottaa siihen että juuri hän omistaa
> sen onnistuneen yksilön?

Eiköhän tuohon päde ihan normaalit takuusäännöt. Eli jos takuun voimassaoloaikana ilmenee valmistuksesta aiheutuva vika, niin laite korjataan ilmaiseksi tai mahdollisesti vaihdetaan uuteen, ensisijanen vaihtoehto tietenkin on se, että laite korjataan. Takuun umpeuduttua ilmenevät viat ei tietenkään oikeuta mihinkään.

Vastaa
Ronning
Ronning

17

Hohhoijaa, ei vika varmaan tällä kertaa ole siinä Symbianissa, vaan jossakin komponenttierässä, joka on laitettu vain osaan tehdyistä N8:sta.

Vastaa
Mahteri
Mahteri

18

@16

"Takuun umpeuduttua ilmenevät viat ei tietenkään oikeuta mihinkään."

Onko näin myös silloin, jos vika pystytään osoittamaan valmistusviaksi? Mutu-tuntumalla väittäisin asiakkaan olevan silloin oikeutettu ilmaiseen korjaukseen/uuteen laitteeseen myös takuuajan ulkopuolella.

Todentaminen näissä tapauksissa voi toki olla hankalaa..

Vastaa
amtiainen
amtiainen

19

@18

Jos vika on valmistevika niin se on korjattava aina 24kk saakka tuotteen ostopäivästä. Sen jälkeen korjaaminen onkin hankalampaa jollei valmistaja ole vapaaehtoisesti laajentanut takuun olemassa oloaikaa. Itselläni on erään eteläkorealaisen television kanssa sellainen kokemus jossa mielestäni valmistusvian omaava televisio korjattiin 2 vuoden ajan aika ajoin saman ongelman takia. Kaikki pelasi hyvin kunnes tuo kuluttajasuojalain mukainen 2 vuoden takuu meni umpeen. Enää ei mennyt takuuseen eikä vikaa suostuttu enää korjaamaan. Ratkaisua ei aikaiseksi edes kuluttaja-asiamiehen kanssakaan ja lopulta luovutin pienen taistelun jälkeen. Sinne meni 4000 euron televisio. Onneksi uuden, suuremman ja paremman television sai 2500 euron hintaan.

Toinen ääritapaus tulee mieleen Applelta. Tai itseasiassa parikin. Itse ostin käytetyn alumiinisen PowerBook kannettavan ja huomasin että kone kärsi näytöissä Whitespot ongelmista (samaan aikaan IBM T-sarjalaiset kärsi samasta ongelmasta). Edellinen omistaja ei ollut huomannut koko ongelmaa huomannut (ja aika pieni se mielestänikin oli) mutta koneen sain takuuseen ja vieläpä ilman kuittia vaikka takuuaika oli auttamattomasti ummessa. Palvelu oli todella hyvää ja oltaisiin vielä tarjottu vaihtokonetta korjauksen ajaksi joka kesti noin 4 päivää vaikka osat tilattiin Applen Euroopan keskusvarastolta.
Toisena tulee mieleen kaverin uudempi Apple MacBookPro kannettava jonka kuva simahti yllättäen kuukausi sitten. Vika oli pienen googlauksen jälkeen viallisesta Nvidia näytönohjaimesta josta useat siihen aikaan myydyt MacBook Pro kannettavat kärsivät. Onneksi Apple oli itse laajentanut takuunkorjauksen kattamaan aina 4 vuoteen saakka. Kone oli jo kolme vuotta vanha ja vähän epäilen olisiko joku halpisvalmistaja enää tuollaista takuuseen korjannut.

Eli on vähän valmistajasta kiinni millaiseksi ongelma luokitellaan. N8 on saanut tuosta uudesta viasta paljon kohua. Ongelma on aiheuttanut suuren kohun yksinkertaisesti kahdesta merkittävästä syystä. Ensimmäinen on se että puhelin on myynyt todella hyvin. Toinen on se että ongelma ilmestyi melkein saman tien. Jos puhelinmallia olisi myyty huomattavasti vähemmän ja ongelma olisi olisi tullut vaikka vuoden tai kahden käytön jälkeen, niin siitä tuskin olisi uutisoitu.

Nyt on ainakin hyvä että Nokia N8 ongelma on sen verran tunnustettu että laitteen saa takuuseen yhtä hyvin kuin Nokia commucator 9500 (rikkoontuvat saranat) tai E90 (naarmutuneet näytöt kuorien suunnitteluvireen takia) mallit aikanaan :-)

Vastaa
aj84
aj84

21

Oh no, its not perfect after all :O Eih, nyt täytyy varmaan nimetä tämä kyseinen ongelma mailmanlaajuisesti "BATTERYGATE" tai "WHATAPIECEOFCRAPGATE" nimellä ;D

Ja vielä kun piti olla kyseessä "iphonen tappaja", osuu pilkka omaan nilkkaan niin makoisasti. On voinut lievästi syljettää tunnustaa kyseinen ongelma. Noh, onhan se yritystä kuitenkin nokialta (siis N8), jota sitäkään ei olisi koskaan tullut ilman että kyseisen kilpailun olisi sysännyt käyntiin, wait for it... wait for it -->(APPLE)<-- Hohoo!

Vastaa
aj84
aj84

23

It's a piece of crap phone, but hey look at the bright side you get a fantastic camera :D Meikän eugenit likoon että toi on nokian virallinen vastaus ongelmaan jenkkilässä XD Noh, kylläpä nyt mollataan ja trollataan, se vaan on niin..huh huh..sigh..sanoisinko ironista :)

Vastaa
Kalezz
Kalezz

25

^Ai kävikö mitä? Lue nyt edes tuon linkin uutisen otsikko, niin tiedät mitä siinä kävi. Vai väitätkö, että Nokia sammuttelee hupimielessä käyttäjien puhelimia etänä?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja