Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N8:n kysyntä tyhjensi tukkurinkin

33
Matti Vähäkainu

Nokia N8:n kysyntä tyhjensi tukkurinkin
Vajaat kaksi kuukautta sitten ensimmäisten kuluttajien kätösiin laskeutunut Nokia N8 on loppuunmyyty useissa kaupoissa. Ainoastaan kaupat eivät myy ei-oota, vaan myös tukkureilta on viety N8:t käsistä. Kauppalehden markkinakatsauksessa haastateltu Nokia-tukkuri Anglo Nordicin myyntijohtaja Sami Elopuro kertoo, että vähittäiskaupan ennakkotilauksia tehtiin ennätysmäärin.

Suomen suurimman Nokia-tukkurin myyntijohtaja kuvaa Nokia N8:n ennakkotilauksia "all time high"-termillä. N8:n lisäksi edullisempi, mutta niin ikään Symbian^3-alustalla varustettu C7-malli on ollut erittäin suosittu.

N8:n puhelimesta vallitsee nyt ajoittaista pulaa. Pitkiin aikoihin ei N8:n tapaisen korkean hintaluokan puhelin ole kohdannut näin valtavaa kysyntää. Kysynnän ja tarjonnan välinen kuilu tasoittuu joulukuun toisella viikolla, jolloin saamme riittävästi puhelinten toimituksia Nokialta.


Anglo Nordicin myyntijohtaja Sami ElopuroNokia kertoi aiemmin tässä kuussa, että Nokia N8 puhelinta on ennakkotilattu ennätysmäärä. Tietoa ennakkotilausten lukumäärästä ei ole kerrottu, joten odotammekin ensimmäistä tiedottamisen arvoista rajapyykkiä.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (33)

Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

1

Mikä ihme tässä keskinkertaisessa N8-puhelimessa noin kiinnostaa? Yleensä arvosteluissa on tullut 3 tähteä viidestä. Ai niin, Suomessa melkein 90 % ostaa Nokian :p

Vastaa
mikkokk
mikkokk

2

Veikkaisin että aika harva lopultakaan tekee 500 euron kännykänostopäätöksiään randomblogiarvostelun pohjalta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
onninen_ (vahvistamaton)

3

Miteköhän toi C7 on voinu olla erittäin suosittu kun sitä ei ees mistää vielä saa ostettuu?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

4

@1 Ralle_

Mikä hitto siinä on, että pitää suoltaa tollasta perätöntä roskaa? Ensinnäkään N8 ei ole millään tavalla keskinkertainen vaan erittäin hyvä älypuhelin. Ja toisekseen, N8 on pääsääntöisesti saanut hyvän vastaanoton arvosteluissa.

Vastaa
akse
akse

5

@1 keskinkertainen?

ei ne muut oo sen parempia mitä olen kokeillu/käyttäny.

Monissa arvosteluissa sijoittunu aivan esim. desiren tai iphonen kantaan..

@2
Jep, tuntuu että nykyään ja varsinkin kännyköissä on niin randomia noi arvostelut.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

@1 Ealle_

Sitäpaitsi N8 on ollut huima myyntimenestys muuallakin, ei pelkästään suomessa.

Ja esimerkiksi tuossa reilu viikko sitten viikonloppuna Norjassa järjestettiin mobiilialan palkintogaala, jossa jaettiin Norjan mobiilialan arvosteuimmat palkinnot. Ehdokkaina oli tämän hetken suosituimpia älypuhelimia. Nokia N8 voitti palkinnot: Vuoden kamerapuhelin ja vuoden multimediapuhelin.

Toi on yksi esimerkki siitä, että kyllä N8 on sanut hyvän vastaanoton muuallakin, eli kyse ei ole vain suomesta ja suomessa tapahtuvasta myynnistä.

Vastaa
eebet
eebet

7

@3 Nokian verkkokaupasta, ainakin lukee että "varastossa" sivuilla. Tiedä sitten onko jossain nokian aleksanterinkadun liikkeessä tms, itse kun en kehäkolmosen sisäpuolella asu niin en osaa sanoa :)

Vastaa
Ergopad
Ergopad

8

Näkyyhän noita olevan. Tänään kauppakeskuksessa kävelessä näkyi parillakin teinillä olevan tollanen kourassa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

10

@6
Ja höpön löpön. Huima menestys? Sanot sen nyt jo, ilman mitään myyntitilastoja. Ei tarvitse olla rakettitieteilijä tajutakseen, että Samsungin Galaxy S -sarja on myynyt/tulee myymään enemmän kuin Nokian Symbian^3 -puhelimet.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sinivalkoiset lasit (vahvistamaton)

11

@4 No jotta voi nokialasit olla sitten syvällä päässä. Pääosin N8 tosiaan on saanut keskinkertaisia arvioita ja aina jäänyt jälkeen muiden huippumalleista, niin Suomen arvosteluissa kuin ulkomailla.

Ymmärtääkseni ei ole paljoa muuta kehuttu kuin kameraa?

Vastaa
R31N4R
R31N4R

12

kumma juttu kun nykyään nokiasta ei voi sanoa yhtään mitään hyvää ennenkuin aletaan heti väittämään jotain sinivalkoisista laseista. Voisivat kyseiset trollit keksiä jotain uutta tai ottaa sinivalkovastaiset lasit pois päästä ja katsoa asiaa neutraalilta kannalta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nokia & Symbian.NO!! (vahvistamaton)

13

Nokia-huoltoliikkeillä on kohta ongelmia,kun suuri määrä Nokia N8 puhelimia vyöryy huoltoon (Symbian3 ja ongelmat)!!.
:(

Vastaa
Stohlberg
Stohlberg

14

Se ei ole ihme että ihmiset ostavat N8. Se on hyvä puhelin. Paras kamera. Sen sisältämä rauta on todella hyvä. Rauta on Nokian valttikortti. Se on siinä oikeasti maailman paras.

Ainoa josta se on saanut kritiikkiä on pieni bugisuus joissain ohjelmissa, kuten selaimessa. Softa on kuitenkin asia jota on JO korjattu, ja on myös helppo parannella päivityksillä. Niin tekee jokainen puhelinfirma.

Itselläni ollut nokialaisiä aina, ne ovat pudonneet, lentäneet, ollut tallottuna, yms. Ja silti ne toimii, eikä lasit mene rikki. Kuten joissain muissa uusissa huippupuhelimissa, jotka hajoavat taskussa.

Huomaa jotenkin katkeruuden ääntä monessa iZombiessa kun kirjoitetaan jonkun muu menestymisestä. Tällä hetkellä puhelinmarkkinat ovat kuumat, monia haastajia tulee ja varmasti myös menee. Apple on varmasti tullut jäädäkseen, mutta se ei koskaan tule olemaan maailmansuurin puhelin valmistaja. Koska he kiskovat niin kovaa hintaa tuotteistaan. Ja näitä brändipellejä löytyy yllättävän monta jotka maksavat tavarasta selvää ylihintaa vain sen merkin vuoksi. Ei käytännöllisyyden tai sisällön vuoksi.
Android toisena. Se on hyvä mutta eksymässä samaan vikaan kuin josta Nokia on kärsinyt, pirstaloitumiseen. Nokia on kuitenkin ottanut hienosti opikseen ja tällä hetkellä, näyttää että pakka on hyvin hallussa. Ei Nokia ole mihinkään menossa vaikka kuinka yritäisitte puhaltaa betonitaloa nurin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
opee (vahvistamaton)

15

@11
Netti-blogit ovat dissanneet tuon N8:n aika surkeaksi tuotokseksi, mutta kun niistä tunnetuista suurin osa on juurikin US:sta, niin niille ei paljoa korvaa kannata lotkauttaa. Jos hieman pätkäsee jonkun avaus tai zoomailu, tai UI ei olekkaan täysinläpinäkyväihmeaerowindowskopio, niin se laskee puhelimen arvosanaa 3-5:lla kun asteikko on 1-10.

Suomalaisissa ja Eurooppalaisissa arvosteluissa N8 on saanut hyviä, sekä kiitettäviä arvosteluita. Kameraa, sekä ominaisuuksia kehuttu. Onhan tuo N8 paremmassa hinta/laatusuhteessa, kuin esimerkiksi Iphone 4. Itselläni ei ainakaan riitä rahat vuoden välein ostaa puhelinta, jos se maksaisi 600-700€ (+ kaikki muut pakolliset kulut mitä älypuhelimen kanssa on "pakko" ostaa).

En tietenkään sano N8:a täysin virheettömäksi laitteeksi, koska sellaisia ei olekkaan markkinoilla. Kaikki muut, paitsi Nokialaiset ovat tehty jostain ählämi-muovista, joka hajoaa jo taskussa ollessaan, mutta eipä tämä enää haittaa, koska uusi puhelin ostetaan 6kk välein, tai sitten itketään netti-blogejen kommenteissa, miten huonoja joidenkin valmistajien laitteet ovat, kun ei ole itsellä varaa ostaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pleksiä (vahvistamaton)

16

@14 Stohlberg
"Itselläni ollut nokialaisiä aina, ne ovat pudonneet, lentäneet, ollut tallottuna, yms. Ja silti ne toimii, eikä lasit mene rikki. Kuten joissain muissa uusissa huippupuhelimissa, jotka hajoavat taskussa. "

Nokialaisissa on usein pleksilasista tehdyt näytöt, jotka kestävät paremmin taipumista, kuin lasi.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

18

@10 Dollarinen

> Ja höpön löpön. Huima menestys? Sanot sen nyt jo, ilman mitään
> myyntitilastoja.

No höpön löpön vaan itsellesi. Onhan nyt tämän nyt kyseessä olevan uutisen kaltaisia tietoja jälleenmyyjiltä tullut vähän joka puolelta maailmaa jenkkilää lukuunottamatta. N8 menee kuin kuumille kiville

> Ei tarvitse olla rakettitieteilijä tajutakseen, että
> Samsungin Galaxy S -sarja on myynyt/tulee myymään enemmän kuin Nokian
> Symbian^3 -puhelimet.

Töähän voisin lainata omia sanojasi: "Ja höpön löpön. Sanot sen nyt jo, ilman mitään myyntitilastoja".

Vastaa
perusjam
perusjam

19

N8:n julkaisun aikaan tulleet blogiarvostelut oli vähintäänkin outoa luettavaa, hyvin biasoitua kamaa. Noi käyttöjärjestelmät on nyt seksikästä ja niille laitetaan liikaakin painoarvoa, mutta tosiaan käyttikset kehittyy. Itse asensin juuri MeeGon miniläppäriin ja täytyy sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt. Virrankulutus tippui, käyttis on sujuva ja perusasiat saa tehtyä nopeasti (verkkojen käyttö, selailu).

Ja MeeGosta täytyy sanoa, että mukana on jo Intel, AMD ja Nokia, kaikki avain yrityksiä teknologiapuolella... Suurin kilpailija nokialle on nyt Android-puhelimet, iPhone oli trendi hitti ja sellaisena pysyy, ellei raudan hinta- ja laatupolitiikka muutu. Nokialta on myöskin järkevää julkaista valmiita tuotteita (siis N8:ia lykättiin), koska vikaisella tuotteella olisi altavastaajat (kyllä) päässeet myllyttämään liikaakin. Hyvin jännä sota.

Vastaa
perusjam
perusjam

20

huh huh olipa noloteksti. Siis iPhone ei pysy trendihittinä jos hinta ja laatu pysyy samana, käyttöjärjestelmät tulee nopeasti perässä ja avoimeen kodiin puhelimet varmasti menee, koska se on jo hyvin ajantasalla ja tulee olemaan kaikkien saatavilla eli on houkutteleva kehitysalusta.

Siinä arvaus tulevasta.

Vastaa
cyka
cyka

25

@ Mielipide on ok, mutta pitää jotenkin laittaa lihaa luille ja perustella.

Jos jokainen kirjoittaisi sillä tavalla, niin ei blogeja kukaan lukisi. Näistä pitää tehdä mielenkiintoisia keskusteluja.

Mieti nyt esim. kotona kaverisi kanssa oluesta keskustelu:

Sä: - Karhu on paksaa, Koff on paras.
Kaveri: - Koff ja Sandels on paksaa, karhu 100 x parasta.
Sä: Sandelskin on Koffin lisäks nyt aivan paskaa, Koff on miljoona kertaa parempi.
Kaveri: Koff on nyt todella sheissee.


Järkevää? () Ei () Kyllä

Vastaa
arippa82
arippa82

26

Symbian3 ja ongelmat!!
tökkivä selain,tökkivä kosketus,ajoittain jumittava ja kun akkua ei saa irti venaa tunti että se sammuu!!

hyvää on tosiaan se kamera ja navi!!!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Piippyhylly (vahvistamaton)

27

@26

Itkettääkö? Mikä pistää ison miehen itkemään netissä jonkun puhelimen takia? Ryhdistäydy!

N8 vie myös mm. fyysisessä laadussa/kestävyydessä, akku kestossa(yksi tärkeimpiä ominaisuuksia!) ja liitettävyydessä. UI karkissa se kyllä häviää selkeästi.

Toivotaan, että N8 saa seuraavassa päivityksessä kunnon selaimen niin se nostaa sen tähtimäärää heti yhdellä. Nykyisin Operalla pärjää ihan ok, mutta selaimen pitäisi olla hyvä heti paketista.

Vastaa
arippa82
arippa82

28

Ei itketä!!
toivotaan että ne uudet päivitykset parantais käyttöä.
ja niitähän oli tulossa tammikuun puolella aikanen määrä eri toimintoja.

Vastaa
Vekara
Vekara

29

Tietääkö joku fiksu ihminen, mistä saa oikeata tietoa siitä miten kukun puhelin (tai mikä vain tuote) menee juuri nyt kaupaksi maailmalla(eurooppa, USA, aasia jne)?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

30

Tukkurin tyhjeneminenkään ei tarkoita sitä, että laitetta myydään kuin kuumille kiville. Alalla on niin suuri komponenttipula (etenkin AMOLED-näytöistä), että joitakin puhelimia on todella rajoitetusti saatavilla. Se vain tarkoittaa sitä, että ne vähäiset joita riittää myyntiin menevät nopeasti.

Vastaa
Guarded
Guarded

31

@14

Nokiahan ei itse tee "rautaa", vaan ostaa sen. Ja paskaa ostaakin, kun jää nykyisille älypuhelimille kakkoseks.
Jos vaivautuisit vaikka vertailemaan Nokian puhelimen "rautoja" joidenkin kilpailevien yhtiöiden puhelinten "rautoihin", niin tajuaisit itsekin mistä kenkä puristaa.

Nokiaa on aiemmmin itselläkin virrannut suonissa, vaan ei enää. En suostu enää ostamaan sitä paskaa mitä nokia myy älypuhelimena. Esimerkkinä paskasta toimii N85, N96, N97, kaikki express musicit, 5230... lista menee ikuisuuksiin. Tähän "rautaan" ei vain nokia osaa panostaa tarpeeksi. Prosessori, RAM ja ROM ovat aina olleet ongelmana, prossusta ei saa puristettua tarpeeksi mehuja, ja RAM on tehnyt puhelimen moniajosta kuolettavan, ja koska ohjelmien asennus sekä pakolliset tiedostot puhelimessa ovat vieneet kaiken ROM-tilan, joten onnea syöpäsi kanssa, kun puhelin väittää muistin olevan vähissä, aina kun avaat (tai yrität avata) ohjelman. Ja tämä kaikki pätee N8:aan, turha tulla itkemään kun ei toimi.

Vastaa
perusjam
perusjam

32

@32 Noni tuleehan sieltä jotain järkevääkin tekstiä. Nyt sitten linkkiä uusimpien puhelinten ominaisuuksien vertailuun (hintaluokan perusteella). Et kommentoi N900:aa ja millä perusteella tämä kaikki pätee N8:aan? Siis nokia ei valmista itse komponentteja ollenkaan, kasaa vain puhelimia?

Vastaa
kittap
kittap

33

Aiempi puhelin oli N95 8GB johon olin tosi tyytyväinen. Käytän tosi paljon kameraa, etenkin töissä, joten N8 oli luonnollinen valinta. Suurin muutos on kosketusnäyttö jota näppäimiin tottuneilla nakeilla on ihan hirveää käyttää, mutta sama pätee mihin tahansa kosketusnäyttöön. Tosin olen TODELLA pettynyt ettei N8:a voi käyttää hansikkaan kädessä kuin sillä ihme teleskooppitökkelillä jota en o vielä ostanut.
Verrattuna N95 8GB:hen muutosta on kyllä tapahtunut huimasti parempaan etenkin softan suhteen. Mm. se pikku seikka että näytölle saa ison kellonajan kun puhelin on valmiustilassa= me like, näkee keskellä yötäkin kellonajan enkä enää itseasiassa käytä rannekelloa. Pitäis tosin viedä kone huoltoon kun on päässyt roska linssin sisään :( en raaskis luopua :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja