Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Caltech syyttää Nokiaa kamerapatenttien loukkauksista

10
Teemu Laitila

Caltech syyttää Nokiaa kamerapatenttien loukkauksista
Yhdyvaltalainen yliopisto California Institute of Technology syyttää Nokiaa, LG:tä sekä useita piirivalmistajia sen omistamien kameratekniikkaan liittyvien patenttien loukkauksista, kertoo talouslehti Businessweek.

Oikeudelle jättämässään selonteossa Caltech on listannut yhdeksän eri patenttia, joita matkapuhelinvalmistajat käyttävät luvatta matkapuhelintensa kameroissa. Yliopisto vaatii yhtiöiltä vahingonkorvauksia tahallisesta patenttiloukkausesta.
Tarkempia yksityiskohtia väitetyistä patenttiloukkauksista ei ole julkistettu. Ei ole esimerkiksi tiedossa liittyvätkö patenttisyytökset N8-puhelimen kamerassa käytettyyn tekniikkaan, vai uusissa malleissa käytettyihin Full Focus -kameroihin.

Businessweekin tietojen mukaan Caltech on jo aiemmin haastanut oikeuteen isoja kameravalmistajia kuten Canonin ja Nikonin, jotka rikkoivat Caltechin omistamia patentteja kameran kennoihin liittyen.

Nokia ja LG eivät ole kommentoineet tapausta.

Kommentit (10)

miksuh2
miksuh2

1

@1

Kuten sanottua sulla ei kyllä ole varaa syytellä muita fanaatikoiksi.

Ja mistä revit sen väitteen, että Caltech on vahvoilla jutussa? Onhan se tietenkin mahdollista, mutta viitsisitkö esittää ne todisteet jotka sulla ilmeisesti on?

Ja lisöksi et tainnut huomata, että syytettynä on muutkin kuin Nokia?

Vastaa
Duubi
Duubi

2

@1 Jep, vaikka trolleja ei pitäisi ruokkia niin kerrotko lisää tarkempia tietoja siitä miksi Caltech on vahvoilla ja mistä patenteista itseasiassa on kyse Nokian suhteen, mihin tuotteisiin liittyy jne...

Vastaa
miksuh2
miksuh2

3

Mielenkiintosta kyllä, että yliopistotkin sotkeentuu mobiilialan patenttisoppaan :)

Luultavasti tämä on jatkoa uutisessa mainituille Canonia ja Nikonia vastaan nostetuille patenttisyytteille. Siinä tapauksesa syyte liittyisi jotenkin kameran kennoon. Asia tietty selviisi varmaan lueskelemalla tarkemmin tuosta syytteestä, mutta ei jaksa nyt alkaa siihen.

Vastaa
peruspertti (vahvistamaton)

4

Otsikko on kieltämättä hieman harhaanjohtava, koska useita muitakin yrityksiä on syytösten kohteena.

Mitä tulee siihen, että yliopisto lähtee kisaan mukaan niin kyllä varmaan jenkeissä yliopistoille raha kelpaa.

Kermajormalla tosin on tainnut päästä kermat pahemman kerran happanemaan. :)))

Vastaa
Romisku
Romisku

5

@5
Vähemmän kuin muut valmistajat kuitenkin, eikä tästäkään casesta tiedä, kuka oikeasti on kehittänyt sen, mistä koitetaan riidellä.

Vastaa
Mokia N8 (vahvistamaton)

6

Nokia omii patentteja itselleen ja sitten joutuu patenttirikkomuksista epäsuosioon!!.Nokialla taitaa patentteja olla eniten,kun vertaa Samsungin,Applen jne patenttien määrää!!. :(

Vastaa
DeeGeeFi
DeeGeeFi

7

Eikös nuo kamerakännyköiden kameramoduulit kuitenkin osteta valmiiksi kasattuina yksiköinä kolmansilta osapuolilta? Eikös kameraan liittyvät patentit menisi niiden maksettaviksi, vai onko kyseenomaiset patentit sitten jotenkin laajempia, ei vain itse kameran tekniikkaan liittyviä?

Vastaa
Jep_
Jep_

8

@7.
Mistä sitä tietää millaisia sopimuksia nuo tekevät. Jos jollakkin firmalla on runsaasti ristiinlisenssointisopimuksia ta muuten valmiiksi neuvoteltuja sopimuksia niin miksi he haluaisivat maksaa näistä samoista lisensseistä vielä komponenttien hinnassa? Valmistajat valmistaa ja käyttäjät lisenssoi?

Mutta tosiaan, en tiedä, mutuilen vain.

Vastaa
Romisku
Romisku

9

@6
omii patentteja itselleen? Nokia ei ole kuten eräs toinen puhelimia "valmistava" yritys. Nokia on tuosta porukasta ollut kauiten puhelinbisneksessä ja varmasti laittanut eniten rahaa tutkimukseen ja tuotekehitykseen, joten olisikin ihme, jos jollain muulla olisi enemmän patentteja. Motorolalla mahdollisesti joskus aikanaan oli enemmän patentteja, epäilen, että nykyisin ei.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

10

@4
>Otsikko on kieltämättä hieman harhaanjohtava, koska useita muitakin
>yrityksiä on syytösten kohteena.

Mutta ilmeisesti oikein.

Muita on pitkä lista, mm. Sony, Canon, Nikon, Olympus, Panasonic, Samsung, LG, Pantech, STMicroelectronics, Seti, Siliconfile Technologies , Toshiba ... on syntlista sitten kaikilla sama on eriasia.

Kovasti ei amerikkalaisia, ei pidä kuitenkaan ajatella että protektionismia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja