Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

eBayssa myydään Nokian prototyyppiä

18
Manu Pitkänen

eBayssa myydään Nokian prototyyppiä
Saksan eBay-verkkokauppaan on ilmestynyt myytäväksi Nokian prototyyppi-puhelin. Merkinnöillä N00 Prototype C varustettu ja Nokian N86-mallia muistuttava puhelin löytyi myyjän mukaan baarista.

Myyjä epäilee puhelimen olevan N87:n prototyyppi, josta vuosi tietoja jo vuosi sitten. Liukukannellissa puhelimessa on myyjän mukaan 12 megapikselin Carl Zeiss -kamera, kosketusnäyttö, GPS-paikannus ja WLAN. Ominaisuudet sopivat hyvin yhteen aiemmin vuotaneiden N87:n speksien kanssa. Tosin eBayssa myytävässä puhelimessa on ainoastaan ksenon-salama, kun vuosi sitten vuotaneet tiedot ehdottivat puhelimesta löytyvän sekä ksenon- että kaksois-LED-salamat.
Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun puhelin unohtuu baariin. Eikä ensimmäinen kun puhelimen prototyyppi unohtuu baariin. Aiemmin Applen iPhone 4 unohtui huolimattomalta työntekijältä baariin.

Kommentit (18)

teosto
teosto

3

ja kun tuan laittaa verkkoon ni nokia etätyhjentää sen =D
yllättävän hyvässä jamassa jo toi on vaikka se on vasta C merkinnän proto.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

4

Epäilyttävä vehje, koska on jossain määrin vaikea uskoa että Nokia laittasi jollekin puhelimelle mallinumeroksi N00. Siis koska Nokian uuden mallinumeroinnin mukaan:

1) Mallinumerossa on ensin kirjain ja sitten yksi numero, tyyliin N8, E7, C7, C6 jne. Ensimmäinen julkaistu C6 malli on itseasiassa C6-00, sitä uudempi vastaava malli on C6-01 ja myöhemmin voi tulla C6-02, C6-03 jne. Ihan vastaavasti nyt myynnissä oleva N8 on itseasiassa N8-00, ja myöhemmin voi tulla N8-01, N8-02 jne. Eli mallinumerossa väliviivan jälkeen on kaksinumeroinen luku, joka kertoo esim eri C6 mallien uutuusjärjestyksen toisiinsa nähde, mitä suurempi luku sitä uudempi malli.

2) Mallinumerossa heti kirjaimen jälkeen oleva numero kertoo sen kuinka kehittynyt ja monipuolinen laite on. Eli Esim mallinumeroltaan C1 (vai olikohan se C0 ? )alkuiset puhelimet on C-sarjan yksinkertaisimpia malleja ja mallinumeroltaan C9 alkuiset puhelimet on C-sarjan kehittyneimpiä ja monipuolisimpia malleja. Eli mitä suurempi tuo numero on sitä kehittyneempi ja monipuolisempi malli omassa puhelinsarjassaan on kyseessä.

Joten N00 ei kuulosta Nokian nykyiseltä mallinumeroinnilta.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

5

Minusta vaikuttaa, että tuo on ihan täysi feikki, tai kyseessä on piraattikopio. Siis koska esimerkiksi tuota puhelimen kotinäyttöä katsomalla on heikkolaatuisesta kuvasta huolimatta täysin selvä, että toi ei kyllä ole Symbian ^3, liekö edes S60 5th edition. Ja itse en oikeen jaksa uskoa, että Nokia muutenkaan käyttäisi enää S60 5th editionia nyt kun Symbian ^3 on julkastu.

Epäilystä lisää myös se, että tuossa on kotinäytöllä widgettejä, ja niitä ei ole ollut ollenkaan kosketusnäytöttömillä Symbian puhelimilla. Jos nyt oletettas, että tossa puhelimessa olisi kosketusnäyttö, niin sillon voi kysyä, että miksei siinä sitten ole Symbian ^3:a ?

Muutenkin toi kotinäyttö näyttää siltä, että minusta toi ei ole edes S60 5th edition, vaan jokin joka on yritetty saada näyttämään siltä.

Ja saako kukaan muuten selvää mitä tuossa kotinäytön alareunassa oikeen lukee oikeassa alakulmassa oikeanpuolisen softkeyn kohdalla? Koetin zoomailla ja minusta siinäkään ei lue sitä mitä pitäisi.

Eli minun arvioni on, että tämä on feikki tai piraattikopio.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

6

@4 Toi N00 on tietyn asteen protoissa käytettävä merkintä..
Katoppa vaikka googlen kuvahausta niin löytyy mm. N900, N85 yms Nokian puhelimia.. Se ei todellakaan oo lopullinen merkintä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

8

Hm, Ebayssa olevia parempilaatuisia kuvia katsoen tuo näyttää uskottavammalta ja S60 5th editionilta, Eli ehkä tuo kuitenkin voi olla jokin vanha kosketusnäytöllinen prototyyppi, joka on jäänyt julkasematta.

Katselin toisaalla aluksia vaan suht kehnolaatusta uutiseen liitettyä kuvaa tuosta ennenkuin tajusin mennä ebayhin katsomaan mitä kuvia sielä on.

Mutta Symbian ^3:lta toi ei kyllä näytä. eli tuskin on ainakaan kovin uusi prototyyppi tämä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

9

@6

> Toi N00 on tietyn asteen protoissa käytettävä merkintä..
> Katoppa vaikka googlen kuvahausta niin löytyy mm. N900, N85 yms Nokian
> puhelimia.. Se ei todellakaan oo lopullinen merkintä.

Sekä N900, että N95 julkastiin ennenkuin Nokia muutti puhelintensa mallinumerointia.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

11

@10

Jospa sinä pitäsit huolen vaan ihan omista asioistasi, ja hankkisit elämän koska SULLA ei sitä taida olla kun pitää moisia kommentteja laukoa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

12

12 Megapikselin kamera viittaisi kyllä suhteellisen tuoreeseen malliin.

En tiedä mitä tarkalleen ajatella, mutta mitä enemmän noita tarkempia kuvia katson sitä vähemmän uskon tätä fakeksi, eli pakko perua aiemmat kommenttini siihen liittyen.

No jokatapauksessa kyseeessä on proto joten ulkonäöstä ei kannata vetää hirveitä johtopäätöksiä, viimeistelty malli voisi näytää ihan hyvältäkin.

Vastaa
Mahteri
Mahteri

13

@9

Niin mutta puhutaan sitten uudesta tai vanhasta mallien merkintätavasta, niin eiköhän tuo prototyyppien merkintä ole edelleenkin pyritty pitämään sen verran erilaisena, jotta proton merkinnöistä ei pystytä päättelemään puhelimen lopullista mallinumeroa..

esim. E7:n protomerkintä C0.. http://www.ubergizmo.com/15/archives/2010/06/nokia_n9c0_pictured.
Engadgetissa joku veikkaili, josko kyseessä olisi ensimmäinen Symbian-alustaa hyödyntävä touch and type -puhelin. Tuntuisi sinänsä ihan mahdolliselta, kun Nokian suunnalta on ruvennut noita t&t puhelimia ilmestymään..

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

14

12@
>En tiedä mitä tarkalleen ajatella, mutta mitä enemmän noita
>tarkempia kuvia katson sitä vähemmän uskon tätä fakeksi, eli pakko
>perua aiemmat kommenttini siihen liittyen.

Jos aito, niin huonomyyjä.

Feikkiin viittaa kuvat, tai siis ne kuvat mitä ei ole.
Feikkiin viittaa se että vastaavan laisia feikkeijä on Kiinan suunnalta kaupattu pitkään. N8X ja N9x sarjaan. ns. 12Mpx Nokia feikke alkoi tuleen heti sen jälkeen kun huhut selaista alkoi liikkua.

Feikiksi erikoinen nimeäminen, feikki protoja harvemmin, mutta aivan loistava idea, laitteen ei tarvitse näyttää edes aidoilta...

Mutta en tarkoita että olisi feikki. (taisi se tupla-sim maininta puuttua)

Kuitenkin seuraavaksi Nokian Symbian mallisto tarvii tuoreempaa tavaraa ITU näppis koneisiin tai oikeastaan koko älypuhelin markkina ja siellä ehdottomasti tilaa myös hyvälle kameralla.

Vastaa
djtob
djtob

15

Tätä ei enää näy eBayssä.
Googlen kuvista katsoin, että kyseessä on joku feikki, koska kuvassa näkyy selkeästi näytön reunojen pieni siirtymä vasemmalle, ei ole keskellä näyttöä.

Vastaa
Viljis
Viljis

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jomppainen:

feikki koska kuvassa näkyi selvässti pikseleitä.;)

Niin minäkin näen pikseleitä, tällä hetkellä 1920x1080 :D:D

Vastaa
Bluejack
Bluejack

18

Lainaus:

miksuh2
Mallinumerossa heti kirjaimen jälkeen oleva numero kertoo sen kuinka kehittynyt ja monipuolinen laite on

Sama pätee mitä ilmeisemmin tähän kouluttamattomaan henkilökuntaan nokian suunnalta, saati raasu devaajiin jotka tohon uppoavaan paskakokkareeseen tosiaan uskoo..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja