Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Morgan Stanley: N8 menee kaupaksi ennakoitua paremmin

27
Manu Pitkänen

Morgan Stanley: N8 menee kaupaksi ennakoitua paremmin
Yhdysvaltalaisen liikepankki Morgan Stanleyn analyytikon Patrick Standaertin mukaan Nokian tuorein lippulaivamalli N8 on myynyt ennakko-odotuksia paremmin Euroopassa.

Morgan Stanley kysyi 150 eri puhelinmyyjältä viidestä eri Euroopan maasta niiden puhelinmyynnistä. Tulosten perusteella N8:n myynti ylittää ennakkoarviot. Puhelimen julkaisun jälkeen Nokia kertoi N8:n ennakkomyynnin ylittäneen yhtiön omat ennätykset.
Standaert selittää tilannetta sillä, että sijoittajien ennakkokäsitykset myynnistä olivat hyvin alhaiset.
Standaert uskoo N8:n toimitusmäärien olevan lähellä 2,5 miljoonaa viimeisen vuosineljänneksen osalta. Kyselytutkimuksen perusteella Applen iPhone 4 -puhelinta myytiin kuusi kertaa enemmän samassa ajassa kuin N8:aa. Standaert ennustaa ensi vuonna toimitettavien N8-puhelinten määräksi noin yhdeksän miljoonaa kappaletta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (27)

ps (vahvistamaton)

1

Hyvä tulos siinä mielessä, että tuote on ollut loppu lähes joka paikasta. Osa ostajista varmasti vielä odottelee sitä isoa päivitystä ja ostaa vasta sen jälkeen.

Vastaa
nokiaguy43 (vahvistamaton)

2

Itse jo kaksi (itelle&vaimokkeelle) N8:sia ostaneena voin todeta että mainio kapistus. Symbian FTW!

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

3

@2

Hieno trolli. Varsinkin toi ihan loppu on ratkiriemukasta luettavaa. :D Ei tosin pidä paikkaansa.

Vastaa
ps (vahvistamaton)

4

@3

Mitähän nyt oikeen selität trolliksi. Päivitys on tulossa ja sen pitäisi jokaisen alaa seuraavan tietää. Varmasti on paljon esim. iphone3g käyttäjiä jotka haluaisivat vaihtaa N8:iin, mutta eivät halua huonompaa selainta kun vanhassa puhelimessa. Silloin on mielestäni itsestään selvää odotella tilannetta joilloin parempi selain on saatavilla ja sehä tulee päivityksen mukana.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

5

Tulipa käytyä oikeen ajan kanssa vielä tutustumassa tähän N8. Täytyy kyllä sanoa, että se oma käyttö oli juuri niin kankeaa myös kuin mikä fiilis lukuisista videoista on jäänyt. Oikeastaan kaikki mitä teki tuntu jotenkin hankalalta ja kömpelöltä, esim kartta sovellusta testattaessa luuri yhtäkkiä jämähti vähän väliä about 2-3 sekunniksi. Ei oikeen tienny mitä tapahtuu, sitten ikään kuin luuri taas heräsi ja alkoi toimimaan ja taas töks ja parin sek odotus. (katsoin vielä josko on tausta-ajossa ohjelmia, ei ollu) Muutenkin valikoissa selaaminen oli kankeaa, väliin näyttö ei reagoinut kosketusta (ajattelin, että tämä oli nokialla vaan resistiivisen ongelma, näin ei näytä olevan).

Webissä jopa mobiilisivuilla surffaaminen oli takkuavaa, puhumattakaan mitä se oli isoilla sivustoilla. On muuten aivan käsittämätöntä, että osoitteen laittoon pitää mennä 2 valikon takaa ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin webbiin liittyen, edes sivun päivitys ei onnistu siitä vaan. (muilla osoite palkki on sivun ylälaidassa), no tähän sentään on onneksi muutos tulossa uuden selaimen myötä, mutta aivan käsittämätöntä, että on tuollaisena edes päästetty markkinoille)

Myöskin näytön pinta oli jotenkin kovan tuntuinen, kun taas esim vieressä olevassa galaxy s:ssä oli sellainen pehmeä ja liukas tuntuma, huomattavasti miellyttävämpi (iphonessa samanlainen, en ole varma miten esim desiressa?)

Tuli sitten N8 testin päätyttyä tartuttua siihen galaxy s ja silloin palattiin siihen mukavaan käyttökokemukseen mihin tässä on jo kerinnyt tottua, kaikki vaan toimi hienosti ja käyttö oli heti luonnostaan sujuvaa vaikka luuria ole koskaan edes oikeastaan pidelly.

Kyllä ymmärtää täysin sen miksi N8:aa kaikissa arvosteluissa haukutaan käytettävyydeltä ja arvosanaksi annetaan tyyliin 7. Onhan tuo paras nokia koskaan, mutta ei se vielä kyllä riitä, kyllä on vielä paljon nokialla tehtävää miellyttävän käyttökokemuksen kanssa vaikkakin ominaisuudet on kunnossa.

Vastaa
SG i9000. (vahvistamaton)

6

Itse harkitsen 2. puhelimeksi ostoa tätä Nokia N8:ia,kun Symbian3-käyttöjärjestelmään tulee päivitys,joka korjaa suurimman osan bugeista,mitä on jopa uusimmassa päivityksessä esiintynyt!!. :/
Ehkä sitten,kun se Symbian4 -päivitys tulee saataville.

Vastaa
Locke23
Locke23

7

Onhan tuossa kapulassa omat puolensa, kuten kestävyys ja hyvä kamera mutta itse en sitä ostaisi. Galaxy näin pienen testin jälkeen tuntuu miellyttävämmältä käyttää, UI miellyttää silmää ja isompi näyttö. Myöskin Galaxyn 15:9 näyttö tuntuu paremmalta vaihtoehdolta selainkäyttöön kuin Nokian 16:9.

Vastaa
sirari
sirari

8

@8 Toi näytön kuvasuhde on hyvä pointti. Nokian 16:9 on hieman hankala nettikäytössä ja etenkin pysty-qwertyä käytettäessä. Esim. E7:ssa on jo sen verran iso näyttö, että kuvasuhteen ei luulisi enää vaikuttavan niin vahvasti kirjoittamiseen.

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

9

@5: Näytön erikoinen fiilis voi johtua siitä että se on iskunkestävä.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

10

Kyllähän 16:9 on parempi, kun se on uusissa tietokoneiden näytöissä sekä töllöissä "standardi". Näin esimerkiksi HDMI ulostulolla käytettynä näyttö skaalautuu koko näytölle myös TV:ssä. Ja jos haluaa videoita katsella puhelimella, niin myös niissä ei mustista palkeista tarvitse kärsiä.

Tuo näyttö on todellakin Gorilla Glass näyttö, joten se voi aiheuttaa sen tosiaan näytön kovuuden. Juutubesta löytyy videoita, joissa Gorilla Glass näytöt ovat todella rajussa testissä.


Ja Ovi Kauppaan tulee sovelluksia kovaa vauhtia lisää, sillä Forum Nokia on saanut 400,000 uutta kehittäjää vuoden sisällä sekä lataukset Ovi Kaupassa lisäntyyneet yhdestä miljoonasta (helmikuu 2010) yli kolmeen miljoonan (marraskuu 2010). Ja nopeutta ja sulavuuttaa tulee vuoden alussa 50 uuden ominaisuuden muodossa Symbian^3:lle.

Kuten aikasemmin olen maininnut, niin mielummin selaan vähän hitaammin, jos se on turvallista. Ja lataan mielummin vähemmän sovelluksia jos ne eivät ole matosia. Alhaalla linkit aiheeseen.

Ja aiheiseen linkit mukana tässä:
http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article538425.ece?s=r&wtm=tietoviikko/-25112010
http://www.tietokone.fi/uutiset/angry_birds_hittipelia_kaytettiin_huijauksessa

Vastaa
Romisku
Romisku

12

@12
Niinpä ajatella, 2 identtistä lasia, toisen kotelossa lukee Nokia ja toisessa jonkun muun. Aika selvää, miksi se "tuntuu" paremmalta joidenkin mielestä

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

13

@13 meinaat, että niiden täytyy olla identtiset, että niissä ei voi olla eroja? Tuollainen kova näyttö oli myös N900:ssa siinä sen ekaa kertaa huomasin aikoinaan ku osti iphonen ja serkkupoika N900 ja tuli sitten testailtua.

Vastaa
SJobs
SJobs

14

N8:sta uupuu tällä hetkellä toimiva email clientti, selain, pysty QWERTY ja Skype.

Päivitettyä 'Social' app toimii jo hyvin ja Ovi Storekin on itseasiassa jo paremmin toimiva kuin AppStore.

Email ja selain on kuitenkin isot miinukset tällä hetkellä.

Vastaa
GorillaG. (vahvistamaton)

15

Samsung Galaxy S/i9000-mallien näyttöjen kohdalla Samsung vie voiton,koska siinä on itse valmistama Super AMoled-näyttö (joka on tässä mallissa Gorilla Glass)!.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

16

16@
>Samsung Galaxy S/i9000-mallien näyttöjen kohdalla Samsung vie
>voiton,koska siinä on itse valmistama Super AMoled-näyttö (joka on
>tässä mallissa Gorilla Glass)!.

Näytön koossa ei ole yhtä ja oikeaa, joissain tilanteissa toivotaan pientä, joskus isoa, usein jotain siltä väliltä.

Lisäksi Samsung käyttää omissaan pentile näyttöjä, jota ei kaikki pidä lainkaan plussana. onneksi on senverran paljon pikseleitä ettei sitä juuri huomaa.

Vaikka N8ssa vakio näytönsäästäjä valikoima on vain muutama, niin sitä valoikoimaa Galaxy S:ä ei käytännössä lainkaan, eikä muutakaan mistä olisi OLEDistä käytännön hyötyä, joten Galaxy S OLED lähinnä myynnin edistaminen ja ehkä milli uhuuteen, yhtähyvin siinä voisi olla vaikka LCD näyttö.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

17

@13 Jännä tosiaan jos ne näyttölasit on identtisiä, onko se sitten iphoneen nähden myös tuntumulta? Kumma kun silloin ekalla kertaa jo huomasin tuon, että näyttö tuntuu eriltä kun oma luuri ja nyt taas jäi sellanen fiilis. Ehkä se oli sitten se tahmaava symbian joka loi sen illuusion? :) Pitää varmaan vielä kerran käydä koittamassa sitä näyttöä, mutta tällä kertaa näyttö pois päältä :)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

18

@05 _Mikkis__
@14 _Mikkis__
@18 _Mikkis__

Ja iPhone 4:ssä, sekä N900:ssa ei ole Gorilla Glass näyttöä kuten N8:ssa ja Galaxy S:ssä.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

19

@20 joo tiedän, mutta jäi tosiaan samanlainen fiilis kun N900:sta, että N8:ssa oli samantyylinen ns kova näyttö. Pitää tuo kyllä vielä käydä kerran testaamassa näyttö pois päältä, niinkun tuossa totesin.

Vastaa
Jepadapaduu (vahvistamaton)

20

@21

N900 on resistiivinen muovinen näyttö minkä kuuluu antaa hieman periksi. En ihan käsitä miten se voi olla kovempi kuin lasinäyttö. Logo on tietysti väärä.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

21

@23 Kyllä se voi, tai siis se pinta sen luo miltä se sormessa tuntuu. Käyppä huvikses testaamassa eroja, muistan jo sillon aikoinaan kun testasin iphonea ekan kerran, että huomas miten miellyttävän tuntuinen se näyttö oli. Mikä on kuitenkin aika iso asia luurissa mitä tökitään ympäri päivän.

Vastaa
kj (vahvistamaton)

22

miksuhlla joku ongelma? On se kyllä kumma ettei saa nokiasta pahaa puhua, siis suomen kielellä kritisoida..tarvitsee vain aloittaa lauseen sanalla nokia niin hyeenat iskee vesikauhuisina kimppuun. Hyvä juttu nokialle, N8 on kyllä nokian toinen "tuleminen", mutta tämä sattui harmillisen myöhään. Kilpailijat kun ovat jo kehittäneet parempaa tekniikkaa ja käytettävyyttä nokian seistessä paikallaan viimeiset vuodet. Mutta pohjalta on suunta vain ylöspäin joten kiinnostuksella voi seurata nokian kehitystä, varsinkin Meegon tullessa ulos. Ei nämä N-, E- ym. sarjalaiset ole tarkoitettukaan kilpailemaan iphonen ja kalliimpien androidien (desire, galaxy) kanssa, joten turha sinänsä vertailla niitä keskenään kun painivat eri sarjassa.

Vastaa
oatukka (vahvistamaton)

23

@21
Ero jonka olet huomannut voi liittyä pinnotteiseen mitä mahdollisesti on laitettu lasin päälle. Samsungeissa ainakin on hyvin liukas jonkinlainen teflonpinnoite, joka tekee näytöstä liukkaamman, ja mahdollisesti mukavamman tuntuisemmankin.

Vastaa
Toteamus! (vahvistamaton)

24

Nokia N8 olisi ehkä paras kaikista älykännyköistä,JOS siinä EI olisi Symbian-käyttöjärjestelmää!!!. =/
Mielummin Android tai MeeGo,kuin Symbian!.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

25

Taitaa sitä N8 mennä oikeasti kaupasti ja kovasti. Yksi tuttu ei ole vielä saanut luuria vaikka on tilannut viikkoja sitten ja toinen päätyi toiseen älypuhelimeen. Myyjä sanoi, ettei ole, eikä tiedä milloin tulee. Käyttis on varmaan perus Symbiaan, mutta hyvä kamera ja ilmainen navigointi kiinnostavat. Symbianin kanssa tulee toimeen, kun on tarpeeksi kauan sen kanssa tapellut.

Vastaa
Betrayed
Betrayed

26

Vähänkin henkilökohtaisia viestejä poistettu, koittakaa nyt hyvät ihmiset ihan oikeasti sietää toisianne ja toistenne mielipiteitä. Väitellä saa, ja pitää, kuhan pidetään ne "äitis on.." "pikku nönnönnöö"-jutut siellä omassa päässä. Perustelkaa mielipiteenne asiallisesti, mieluummin ilman voimasanoja, mielipiteisiin vaikuttavaa tekstiä voi kirjoittaa myös ilman niitä. Huomatkaa myös että mielipideasioista saa kiistellä, kuhan kiistellään asiasta, eikä asiaa kommentoivasta henkilöstä.

Pahoittelen, @numero viittaukset meni ketuilleen.

Vastaa
"Kovistelut" POIS!!! (vahvistamaton)

27

Betrayed @
Olet täysin oikeassa:
koittakaa nyt hyvät ihmiset ihan oikeasti sietää toisianne ja toistenne mielipiteitä. Väitellä saa, ja pitää, kuhan pidetään ne "äitis on.." "pikku nönnönnöö"-jutut siellä omassa päässä. Perustelkaa mielipiteenne asiallisesti, mieluummin ilman voimasanoja, mielipiteisiin vaikuttavaa tekstiä voi kirjoittaa myös ilman niitä.

Minkä ikäisiä täällä oikein kommentoivat,aikuiset vai "murkkuikäiset"!!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja