Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia haluaa tosiaikaisia karttoja

11
Teemu Laitila

Nokia haluaa tosiaikaisia karttoja
Nokian omistama karttavalmistaja ja navigointiyhtiö NAVTEQ on ostanut Yhdysvalloissa erittäin suosituksi muodostuneen tosiaikaista liikennetietoa tarjoavan Trapster-sovelluksen kehittäjäyhtiön. Trapster perustuu käyttäjien lähettämiin tilannepäivityksiin, jotka jakavat tietoa liikenteen ongelmista, nopeuskameroiden paikoista ja jopa poliisin ratsioista. AutoBlog.com-sivuston mukaan myös neljä muuta yritystä oli kiinnostunut ostamaan Trapsterin.

Sovellus on tällä hetkellä tarjolla Symbian,iOS, Android ja BlackBerry alustoille ja sitä on ladattu yli yhdeksän miljoonaa kertaa. Sovelluksessa NAVTEQ:ia kiinnostanee sen suuri käyttäjämäärä ja käyttäjien tuottaman tiedon lisäarvo pelkään navigointiin nähden. Suurimpien karttapalvelutuottajien kuten Googlen ja NAVTEQ:n jaellessa karttojaan ilmaiseksi, reittiohjeiden ohella tarjottava muu tieto muuttuu entistä tärkeämmäksi kilpailuvaltiksi.
GigaOM-blogin aiemmin haastatteleman Nokian Tero Ojanperän mukaan Nokia pyrkii kehittämään karttojen ympärille rakentuvia palveluitaan ja yhtiö uskoo sijaintiperustaisten palveluiden muuttuvan yhä tärkeämmiksi tulevaisuudessa.

Edit: lisätty Symbian listaan

Kommentit (11)

hehei999 (vahvistamaton)

1

sitte vielä augmented reality toimimaan kännyjen karttaohjelmissa...

Vastaa
kk (vahvistamaton)

2

kokemus androidin karttapalvelusta nokian ovi-karttojen jälkeen oli kuin kuolemaantuomittu olisi armahdettu ylemmän tahon toimesta..kaikki lagailu, tahmailu ja sekavuus oli mennyttä päivää, ja tämä vain vahvisti viimeaikaista päätöstäni siirtyä pois nokian leiristä

Vastaa
Bluejack
Bluejack

4

Lainaus:

kk
kokemus androidin karttapalvelusta nokian ovi-karttojen jälkeen oli kuin kuolemaantuomittu olisi armahdettu ylemmän tahon toimesta..kaikki lagailu, tahmailu ja sekavuus oli mennyttä päivää, ja tämä vain vahvisti viimeaikaista päätöstäni siirtyä pois nokian leiristä

Olet herännyt vain todellisuuteen ei muuta ;) Onnittelut.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

2kk

Toi nyt on taas ihan täyttä hölynpölyä. Jospa menisit mainostamaan sitä Androidia johonkin muualle?

Sitäpaitsi sulta jäi mainitsematta mm. se, että Androidin Googlemapsilla ei edes voi navigoida kuin muutamassa maassa, kun taas Nokian Ovi Maps tukee lähes koko maailmaa. Muutenkin Google Maps on valovuosia jäljessä ovi mapsia toiminnallisuudesa, Googlella on pitkä nmatka edes lähelle samaa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

8

@2 kk

Toi nyt on taas ihan täyttä hölynpölyä. Jospa menisit mainostamaan sitä Androidia johonkin muualle?

Sitäpaitsi sulta jäi mainitsematta mm. se, että Androidin Googlemapsilla ei edes voi navigoida kuin muutamassa maassa, kun taas Nokian Ovi Maps tukee lähes koko maailmaa. Muutenkin Google Maps on valovuosia jäljessä ovi mapsia toiminnallisuudesa, Googlella on pitkä nmatka edes lähelle samaa.

Vastaa
kk (vahvistamaton)

9

@7,8
jotenkin tämänkin taas aavisti, että miksuh tulee aukomaan päätään muna pystyssä kun nokiasta puhuu..oikeasti, kävisit edes kokeilemassa noita luureja ennen kuin alat väittämään muuta..olet vain onneton ja käyttänyt nokiaa koko ikäsi etkä ole nähnyt vilaustakaan muista luureista paikan päällä, vaan lukenut netistä kaiken ja teet sen perusteella johtopäätöksesi

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

10

@9

Miksi sinun pitää tulla jokaisen Nokia-uutiseen kertomaan, miten huono Nokia on sinun mielestäsi? TODELLA kiinnostavaa. Tulee mieleen nämä keskustan hipit, jotka ajattelevat muiden olevan babylonin orjia, ja vain he tietävät totuuden.

Sä olet hemmetin uniikki ihminen kuule. Nyt kun kaikki tietää, että teit loistavan valinnan ja hommasit android-puhelimen, niin ehkä ei tarvitse itkeä joka uutisessa Nokiaa...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja