Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia E7 myöhästyy ensi vuoteen

22
Matti Vähäkainu

Nokia E7 myöhästyy ensi vuoteen
Nokia on ilmoittanut seuraavan Symbian^3-älypuhelimen myöhästyvän aiemmin julkistetusta julkaisuaikataulusta, kertoo Taloussanomat. Nokian oli tarkoitus julkaista Nokia E7 vielä joulukuun puolella, mutta käyttökokemuksen viilaamisen takia QWERTY-näppäimistöllä varustettua puhelinta saa kaupoista vasta aikaisintaan tammikuussa.

Nokian viestinnästä kerrottiin, että julkaisua lykättiin tyypillisesti "parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen tarjoamiseksi". Aiemmin tänä vuonna ilmennyttä komponenttipulaa ei liitetty Nokia E7:n myöhästymiseen.

Epäilyt E7-mallin myöhästymisestä lisääntyivät kun Expansys-verkkokauppa lisäsi viime kuussa puhelimen ennakkotilattavaksi. Verkkokaupan ennakkotilaajille puhelinta luvattiin tammikuun 10. päiviä, mutta sittemmin päivämäärä on poistettu verkkokaupan tiedoista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (22)

Anonyymi käyttäjä
kk (vahvistamaton)

4

@1
totta puhut veliseni..nokian juna meni jo. E7 vain todistaa että nokia julkaisee turhan pitkään vanhentunutta teknologiaa vanhentuneella käyttiksellä. no, onneksi ei enää ole sellaista ''pakkoa'' ostaa nokian puhelimia suomalaisuuden ja laadun takia, koska muut valmistajat ovat kirineet jo ohi..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

5

"Nokian viestinnästä kerrottiin, että julkaisua lykättiin tyypillisesti "parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen tarjoamiseksi"

Eikös N8 lykätty tämän saman syyn takia? Arvosteluista päätellen olis ilmeisesti pitänyt lykätä vielä paljon pidempään. Tai ehkä se on vaan parasta mitä nokia tällä hetkellä käyttökokemuksessa pystyy tarjoamaan (arvosteluissa käytettävyydestä järjestään 7)

Vastaa
Qwasd
Qwasd

6

N8 aivan varmasti parasta mitä nokia pystyy tällähetkellä tarjoamaan. En kyllä hetkeäkään epäile, etteikö siellä nokialla työskenneltäisi kovasti tuon käyttökokemuksen osalta. Omien kokemuksieni perusteella myönnän, että N8 käytyökokemuksessa olisi parannettavaa, mutta on silti tarpeeksi hyvä omaan käyttööni ainakin.

Vastaa
Tesno
Tesno

8

Noksun luurit on edelleen raudaltaan kuuminta kärkeä. Softa on sit vähän vähemmän kuumaa. Desire Z olis muuten ihan ok, mut sarana on löysempi kuin mummon pimppa.

Vastaa
Aloc
Aloc

9

En kyllä hehkuttais tuota rautaakaan niin kauheasti. Näytöt melkoisen ikivanhoja joita on sit kai pakko myydä nyt näin pois.
Softasta nyt puhumattakaan.

Vastaa
Romisku
Romisku

10

Kummasti ne "ikivanhat" näytöt vaan voittaa testejä. Clear Black näytöt ovat sitä paitsi "viimeisin" näyttöteknologia, joka on puhelimissa nähty ja erittäin onnistunut sellainen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kk (vahvistamaton)

13

@11
kyllä olet urpo, uskot sokeasti johonkin netissä tehtyyn näyttötestiin..kokeilisit livenä noita luureja niin tietäisit miten paskoja nokian näytöt oikeasti on verrattuna muihin valmistajiin. voi myös olla että surkea symbian tekee niistä näytöistä oksettavan näköisiä ulkomuodoltaan..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

14

Mielellään lukisin Ergopadilta muitakin juttuja kun tuota samaa mantraa ja linkittelyä Androidin "reikäisyyteen" ja Nokian näyttöjen "ylivertaisuuteen".. Oletko ikinä mitään muuta merkkiä edes kokeillut? Etkö todellakaan löydä Nokiasta mitään vikaa, kun puhutaan KÄYTTÖKOKEMUKSESTA/MUKAVUUDESTA? Äläkä nyt enää sano, että päivitys on tulossa silloin ja silloin.. Esim. N8:in olisi pitänyt olla kauppaan tullessaan loistava, ei muutaman kuukauden päästä myynnin alkamisesta!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iphooni (vahvistamaton)

15

Toimituksen myöhästyminen taitaa johtua siitä että N8 ja C7 tuotanto vie komponentit ja kapasiteetin. Luuri kyllä täytyy olla vähintäin samassa kunnossa kuin n8 softan osalta koska on lähes sama. Tämä on kyllä vain nokian kauppapolitiikkaa N8:a ja C7 kannattaa tehdä joulu markkinoille niin paljon kuin menee E7 on enempi business puhelin se menee kaupaksi muulloinkin kuin joulun alla.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

16

@14. No jostakin syystä N8 myy niin paljon kuin tehtaalta ehditään ulos puskea ja käyttäjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä ostokseensa. Ainoa vika käyttökokemuksessa on ollut kankea nettiselain ja pysty qwertyn puute. Näistäkin toisen vian korjaa Opera Mobile 10 erinomaisesti.

Ja N8 on LOISTAVA älypuhelin koska...
+ Se toimii puhelimina (ei puhelut ja verkko pätki)
+ Se toimii digikamerana (pitäs olla selviö)
+ Se toimii navigaattorina (ilmainen navi ääniohjauksella)
+ Se toimii soittimena (FM-Transmitter, Bluetooth 3.0,...)
+ Se toimii tietokoneena (USB OTG, HDMI DD+:lla,...)

Mutta sehän on automaagisesti tietenkin sontaa kun siinä on Symbian ja se on vielä suomalaisten valmistama.

Lueppas vaikka tästä alhaalta porukan kommentteja puhelimesta ja katso arvosanoja sekä niiden jakaumaa.
http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=34320.0

PS. Ja samanlailla joka Nokia uutisessa hoetaan samaa mantraa Androidin ylivoimasuudesta, niin miksi en kopauttaisi nokalle parilla mukavalla faktalla, kun puhutaan työpuhelimista joissa kuljetetaan kuitenkin hyvinkin arkaa materiaalia ja posteja.

Vastaa
Rollerah
Rollerah

17

Erikoista, että moni lukija jaksaa täällä ahdistua siitä, että joku haluaa ostaa Nokian puhelimia. Luulisi tyhmimmänkin olevan salaa kiitollinen siitä, että joku niitä ostaa, ja samalla Nokia maksaa verorahoina peruskoulut (mikä jutuista päätellen kannattaisi monen käydä loppuun ensin) ja terveydenhuollon ja muut.
Ja se N8 on oikeasti ihan hyvä puhelin, kokeilkaapa joskus.

Vastaa
Jep_
Jep_

18

@14.
Aivan samalla lailla kaikkien Android peikkopoikien viestit ovat sisällöttömiä "Kokeilematta paskaa koska OS ei ole Android.".
Katso esimerkin vuoksi vaikka tuota ensimmäistä kommenttia, tunnistatko kommentin kirjoittan nimen?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

19

@17 "Ja se N8 on oikeasti ihan hyvä puhelin, kokeilkaapa joskus."

Ihan hyvä nyt ei vaan riitä enään jos muilla on tarjota parempaa ja mietitään kuitenkin 500e ostosta. Kokeiltu on, ei ollut kovin positiivinen kokemus, huomasin kuitenkin että n97:sta oltiin menty selkeästi eteenpäin, joka piti olla aikoinaan oma seuraava Nokia (luojan kiitos en hommannut) Kävin testaamassa sen kaupassa ja se ei ollut ihan sitä mitä hype ja mainokset lupasi, töks töks. :) Tiedä sitten jos ei olisi tullut muita merkkejä koskaan koitettua niin voisin itsekin olla eri mieltä tästä n8:sta, ruoho nyt vaan oli huomattavasti vihreämpää aidan toisella puolella.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
deppis (vahvistamaton)

21

Se mikä E7:ssa huolettaa on sen mikroSD:n puute, nettiselaimen huonous verrattuna Samsung Galaxy S:ään tai iPhoneen; muista ei ole kokemusta, mutta varmaan lähestulkoon kaikki muut ovat parempia. Ja sitte vielä työpöytien selaaminen. Miksei Nokia voi tehdä iPhonea vastaavaa softaa jossa näyttö elää reaaliaikaisesti sormea näytöllä liikuteltaessa. Vaikea ymmärtää... Ei olisi valittamista, jos riittäisi kärsivällisyys. Ja prosessori; miksi ei voi suoraan lyödä vähintään sitä 1 GHz prossua kun kilpailijat ovat sitä käyttäneet jo pitkään. Miksi täytyy tehdä vielä alle sen koska myöskin vaikuttaa oleellisesti nopeuteen ja herkkyyteen, jossa nokia ei ole ikinä pärjännyt...

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

22

@21 Samaa mieltä.

Olen N967:n jälkeen päättänyt etten enää kajoa nokialaiseen, mutta aina niitä uutuuksia tulee käytyä kokeilemassa, josko olisivat petrannett kunnolla. e7 Vaikutti alunperin juuri sellaiselta, että olisin ollut valmis marssimaan kauppaan ja ostanut sen, kun tulee saataville.

No sitten tuli n8 hy7pisteltäväksi ja on niin tajuttoman tukkoisen oloinen värkki verrattuna kilpailijoihin, ettei e7 kiinnostanutkaan sen jälkeen. Sama rautahan niissä periaatteessa on..

Siis joka paikassa on jonkinmoista odottelua, ennenkuin tapahtuu haluttu toiminto..

No tietysti softaa optimoimalla saadaan nopeutta parannettua, mutta ei ole mielekjästä ostaa nyt vanhentunutta rautaa, että parantaavat sitten seuraavan vuoden ajan sen suorituskykyä ohjelmallisesti.

Kyllä tuon hintaiset laitteet täytyy olla sujuvia vehkeitä jo myyntiin tullessaan ja se olisi onnistunut kun siellä hyrräisi vaikka edes se 1ghz snapdragon.

Tuntuu hieman surulliselta että highend laite käy jollain 600+ mhz lukemilla kun kilpailijoilla on tuplaytimellisiä versiota, melkein kaksinkertaisella nopeudella.

Toki moni asanoo, että symbian on kevyt ja niin poispäin, mutta ei se paljon pelasta, huomaahan sen jo kun vertailee n8:n ja vaikka sen Galaxy S:n tai iPhonen4:n nopeuksia keskenään. Pelkästään puhelinluettelon avaaminen ja selaaminen tuo sen eron esille.

No täytyy toivoa, että Nokian suunta alkaisi pikkuhiljaa selvitä yhtiölle. Kyllä Nokia vielä nousee, sillä on kuitenkin paljon huippuosaamista ja historiakin velvoittaa:).. Nousihan Motorolakin takaisin eliittiin.

En sano, että Nokian pitäisi otta Motorolasta mallia hypätä Android kelkkaan, mutta tähän päivään heidän täytyy tulla. Kyllä Symbian on ihan hyvä käyttis, Maemosta en tiedä, mutta kumpainenkin vaatii paljon panostamista ja halua, että voivat kilpailla parhaimpien kanssa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.