Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia uudistaa Symbianin käyttöliittymää ensi vuoden aikana

27
Manu Pitkänen

Nokia uudistaa Symbianin käyttöliittymää ensi vuoden aikana
Mobile Internet Conference -tilaisuudessa puhunut Nokia-johtaja Gunther Kottzieper kertoi Nokian suunnittelevan ensi vuodeksi neljä tai viisi päivitystä Symbian-käyttöjärjestelmälle. Samalla tihkui tietoja Nokia-puhelimiin tulevista rautatason ominaisuuksista. Asiasta kertoi Computer World.

Ensi vuoden alussa julkaistavassa ensimmäisessä päivityksessä on kaikkiaan 50 uudistusta, joihin kuuluvat toiminnaltaan intuitiivisempi verkkoselain ja parannettu tekstinsyöttö. Seuraavina neljänneksinä julkaistavat päivitykset tuovat parannuksia kotinäytön toimintojen joustavuuteen ja Symbian 3:n verkkoselaimeen tuodaan HTML5-tuki.
Puhelimien ominaisuuksista vuosi sen verran tietoa, että Nokian puhelimiin on tulossa gigahertsin prosessori ja lisää videomuistia ensi keväänä. Ensimmäinen kaksiytimisellä prosessorilla varustettu Nokia-puhelin ilmestynee ensi vuoden lopulla. Vuonna 2012 Nokia esittelee puhelimen, josta löytyy optinen zoom ("true zoom camera").

Kommentit (27)

Irekkeri
Irekkeri

1

Hrrr.. N900 aion vaihtaa ensimmäiseen vastaantulevaan Nokia MeeGo-puhelimeen, mutta voipi olla ettei näin käykään mikäli rauta pysyy N900 tasolla. Tekstin perusteella syntyi sellainen kuva, että näin kävisi.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

2

Pitkästä aikaa kunnolla positiivista vinkkiä tulevista malleista ja ajankohdista edes suuntaa-antavasti. Hyvä näin, voi odottaa eikä vaan pelätä pimennossa.

Vastaa
LaceMason
LaceMason

4

Eiväthän nuo prossut niin tärkeässä osassa ole, vaan ne käyttöliittymät mitä ne porssut joutuvat pyörittämään?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

@2 @3 kk

Viitisitkö ihan oikeasti painua johonkin muualle? Jos sä kerran käytät Androidia niin käytä sitten, mutta häivy Nokiaan liittyvistä kesjkusteluista kun kerran koko asia ei sinu kiinnosta. Vai oletko niin fanaattinen kiihkoileva Nokian vihaaja, että sun pitää pakkomielteisesti jokaisessa ketjussa Nokiaa haukkua?

Vastaa
Ergopad
Ergopad

8

Mitä iloa siitä gigasesta prossusta on jos virtuaalimasiina ja Java imee kaikki mehut siitä? Vilkaseppas Youtubesta miten vaikkapa NFS Shift pyörähtää N8:lla. Ja ei kannatta unohtaa että S^3 laitteissa on pikkasen kiukkunen GPU myös mukana, joka on paljon tärkeämpi käyttettävyyden kannalta. Ja myös resoluutio on pienempi (mutta melkein tuplat mitä esim. iPhone 3:sen), jolloin renderöitäviä pikseleitä on vähemmän. Tästä seuraa hyvä akun kesto, niin ettei keskenpäivää tarvitse tökätä luuria laturiin vaan kestää kovallakin käytöllä koko päivän ja vähemmällä käytöllä jopa useita päiviä, joka on älypuhelimeksi todella hyvä saavutus.

Ja näytön laatua ei voi määritellä pikseleillä sen enempää kuin kamerankaan, vaan se on näyttö/kamera tekniikka joka määrittelee kumpi on loppujen lopuksi parempi. Tässäpä linkki SUUREEN näyttö vertailuun, jossa Nokian ClearBlack toisti värit paremminkin kuin mikään muu puhelin ja oli tasoissa muissa vertailu kohdissa muiden valmistajien lippulaivojen kanssa.

http://www.gsmarena.com/display_shootout-review-541.php

Vastaa
miksuh2
miksuh2

9

Uutisessa ei mainita sitä, mutta suuriin uudistuksiin kuuluu mylös kokonaan uusi käytöliittymä Symbianille. Eli kuten jo on monesti puhuttu niin uusi Qt-pohjainen käyttöliittymä tuee korvaamaan vanhan AVKON-pohjaisen käytöliittymän.

Kuten tuossa aiemmin Nokia kertoi niin Symbianin kehitys ja julkaiseminen muuttui siten, että jatkossa Symbiania kehitetään ja päivitetään jatkuvasti (rolling release) ja juuri siihen nämäö nyt kerrotut tulossa olevat päivitykset liittyy.

Niitä jotka on seuraannut Nokian tekemisiä tarkemmin tämä ei yllätä, vaan on ihan linjassa sen kanssa mitä jo aiemmin on kerrottu.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

10

@8

> Optinen zoom on varmaan aika mielenkiintoinen näky puhelimessa.

Optinen zoomi vie melkosesti tilaa, mutta toisaalta tekniikka kehittyy hurjaa vauhtia ja komponentit saadaan tungettua yhä pienempään tilaan, joten jään mielenkiinnolla odottamaan tulevaa :)

Vastaa
SG i9000. (vahvistamaton)

11

Jo on Symbian-käyttöjärjestelmään ja tuleviin Nokia-malleihin tulossa HUOMATTAVAA kehitystä,joihin vain Samsung on "vastannut omilla Galaxy-malleillaan teknisesti"!.Elop on nyt ottanut TOSISSAAN sen,että Samsung kirii Nokian etumatkaa kiinni kovalla tyylillä/vauhdilla!.
HIENOA,Nokia!. ;)

Vastaa
Ei uutta!. :) (vahvistamaton)

12

Kirjoiti Tubeez:
Optinen zoom on varmaan aika mielenkiintoinen näky puhelimessa.

Vastaan:
Ei mitään uutta!.Samsungilla on Koreassa ollut kaksi mallia jo pari vuotta myynnissä,joissa on 12 Mpix kamera (toisessa oli 8 Mpix kamera) ja optinen zoom!. ;)

Vastaa
kk (vahvistamaton)

13

@6
no mitäs iloa siitä että on niin paska käyttis (symbian) että ei pysty tukemaan ja pyörittämään kaikkia ohjelmia, ja kaiken kukkuraksi kellotehot tulee vastaan ensimmäisessä hiemankin kompleksisemmassa ohjelmassa? varmasti pyörittää tehokkaasti jotain matopeliä mutta hei ne meni muodista jo 90-luvulla..

Vastaa
MZ (vahvistamaton)

14

@15
Ainoa, että teknisesti Symbian on paljon Androidia keveämpi ja jaksaa paremmin kompleksejakin sovelluksia "huonolla prossulla" kuin Android yksigigahertsisellä. Se on se Androidin UI mikä kiehtoo, ei käyttis.

Vastaa
MZ (vahvistamaton)

15

@15
Ainoa, että teknisesti Symbian on paljon Androidia keveämpi ja jaksaa paremmin kompleksejakin sovelluksia "huonolla prossulla" kuin Android yksigigahertsisellä. Se on se Androidin UI mikä kiehtoo, ei käyttis.

Vastaa
Jep_
Jep_

16

@16.
Harvemmin taitaa edes olla Androidin ui mikä kiehtoo, vaan puhelinvalmistajan kustomoima UI, esim. HTC:llä Sense. Android nyt vain on niin FOTM ettei peikkopojat siedä ajatusta että on jopa kaksi puhelinvalmistajaa jotka ei sitä käytä.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

17

18. Kaksi pientä, Apple ja Nokia. ;) Ja katsokaapa ensi vuonna kuinka WP7 ja Bada nostaa päätänsä, kun kiinalaiset tuovat halvat Android puhelimet kauppoihin (ZTE) niin katteet pelkällä raudalla hupenevat äkkiä nollaan. Kiinalaisten kanssa ei pärjää edes Nokia logistiikallaan pelkän raudan kanssa, vaan rahat on saatava irti softasta ja palveluista.

Vastaa
kk (vahvistamaton)

18

@19

Niin ja kun Nokialla sekä softa että palvelut on paskoja, niin fail..

Vastaa
WP 7,NO thanks!. (vahvistamaton)

21

WP7-käyttöjärjestelmällä ei tuskin ihan heti tule menestystä,koska siinä tulee olemaan kauan erilaisia ohjelmisto bugeja!!.
Samsung on tehnyt oikean ratkaisun,ettei ottanut omien malliensa valikoimiinWindows Phone 7-käyttöjärjestelmää,ja on luopunut myös Symbian3-käyttöjärjestelmästä!.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

22

@23

Ja mistähän ihmeen bugeista sä mahdat puhua? Kas kun en ole huomannut sellaisia. Ja Samsung nimenomaan on yksi valmistajista, jotka WP7:n ottavat valikoimiinsa.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

23

Oliskohan AfterDawnille mahdotonta laittaa pakollinen rekisteröityminen, niin katoisia häröviestit ja modeille jäisi enemmän aikaa hörppiä kahvia. ;)

Vastaa
Wintoy phone 7. (vahvistamaton)

24

Dollarinen
Olet väärässä.Samsung EI ainakaan toistaiseksi harkitse WP 7-käyttiksen ottoa omiin malleihinsa!.
Viisas päätös!. ;)

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

26

@1
"Hrrr.. N900 aion vaihtaa ensimmäiseen vastaantulevaan Nokia MeeGo-puhelimeen, mutta voipi olla ettei näin käykään mikäli rauta pysyy N900 tasolla. Tekstin perusteella syntyi sellainen kuva, että näin kävisi."

Jos meinasit noita 2-ydin prossuja, niin tässä on kyse Symbian luureista. MeeGo luureihin 2-ydin prossu voi hyvin tulla aikasemmin. Eikös jossain ollut juttua, että se voisi olla jopa se eka MeeGo luuri?

Symbian vaatii uudistuksia ja helkutin hyvä, että Nokia niitä on myös tekemässä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja