Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Eldar Murtazin: Nokialta tulossa Windows-puhelimia

18
Matti Vähäkainu

Eldar Murtazin: Nokialta tulossa Windows-puhelimia
Venäläisen Mobile-review-sivuston matkapuhelinguru Eldar Murtazin on kertonut Nokian ja Microsoftin välisistä neuvotteluista. Tällä kertaa yhtiöt eivät ole keskustelleet toimistosovelluksista matkapuhelimiin. Murtazinin mukaan nimittäin Nokia olisi tuomassa markkinoille Windows Phone 7 -puhelimia.

Kirjoituksen mukaan yritykset ovat keskustelleet asioista viimeisten kuukausien aikana. Tarkoituksena olisi tuoda kokonainen WP7-puhelinmallisto, jota myytäisiin Nokian brändin alla ja Nokian jakelukanavia pitkin. Nokia on toitottanut Symbianin tärkeyttä, mutta tämä ei taatusti ainakaan parantaisi Symbianin asemaa.
Entisenä Microsoft-pomona tunnettu Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop on varmasti tuonut uusia suhteita yritysten välille, mutta allekirjoittanut ei silti ole aivan myyty Murtazinin ajatuksille.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

2+5=7? (vahvistamaton)

1

Miksi Nokia E7 on myöhässä? Koska MS päätti niin. Siinä vähän realiteettia siitä että missä mennään. Ja tämä juttu on muuten sitten ihan tosi, vaikka et sitä uskokkaan.

Vastaa
Makeli098 (vahvistamaton)

4

Päivän ylivoimaisesti huonoin uutinen! Pc-koneistakin olen luopunut Windowsin takia, toivottavasti ei tarvitse Nokiastakin luopua! Muutenkin olen odotellut, että Meego-tietokone syrjäyttäisi ennemmin tai myöhemmin myös macin. Toivottavasti kuitenkin väärää tietoa tässä vaiheessa.

Vastaa
eebet
eebet

5

En jaksais uskoa tälläsiin huhuihin, Eldar taas kerännee vain huomiota? Ja mitä järkeä Nokian olisi tehdä WP7-puhelimia jos MeeGo on tulossa samaan kategoriaan/hintaluokkaan kilpailemaan samoista asiakkaista? Jos jotain niin korkeintaa pieni erä jtn spesiaaliultimatebisnes-puhelimia pelkästään Jenkkimarkkinoille keräämään vähän jalansijaa sieltä?

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

7

Järkyttävä uutinen tosiaan, minulla kun on ollut M$:n tuotteet jo vuosia boikotissa sen harjoittaman kyseenalaisten kilpailukeinojen vuoksi ja nyt en sitten edes kuse Nokiankaan suuntaan mikäli tämä juttu osoittautuu todeksi :(

Vastaa
Möö (vahvistamaton)

8

Murtazinin ei ole mikään guru vaan huhujen vuotaja.

Jos tämä taas on hänen omia paskanjauhantoja Nokiaa vahingoitaakseen uskottavuus putoaa syvälle nollan alapuolelle jossa se jo on.

Vastaa
keke! (vahvistamaton)

9

Jos tämä uutinen on totta, taisi Elop olla kyllä ehkä Nokian huonoin ostos ikinä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

11

Jes! Toivottavasti on totta ja tulis pian ja myös luurit hyvännäköisiä, niin vaihtuu leiri välittömästi Nokiaan! Paras huhu miesmuistiin. Jaksa Android-lelujen eikä iPhonen kanssa pelleillä, kun WP7 on paljon parempi. WP7 luuri kyllä jo on, mutta mielelläänhän se saisi "kotimainenkin" olla.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

13

En kyllä itekkään iha suorilta tällasta väitöstä usko.. Saa nähä mitä todellisuudessa tapahtuu, mutta veikkaan, että Nokia pysyy Symbianissa ja MeeGo:ssa..

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

14

Harmi että tämä uutinen ei todennäköisesti ole totta. Olis voinu taas pitkästä aikaa miettiä nokia luuria, olettaen, että saisivat vielä siihen rautaan sitä kaivattua tehoa.

Vastaa
rexol (vahvistamaton)

15

Jotenkin arvasin, että kun porukat kuulee sanat Nokia, Microsoft sekä Windows yhdessä, ei siitä hyvää seuraa kommenteissa.
Itseäni kyllä kiinnostaisi Windows puhelimet Androidin lisäki, olivat ne sitten kenen tahansa tekemiä. Ihan pätevä käyttis toi winkkari on puhelimissakin.

Vastaa
DC (vahvistamaton)

16

Tästä tulee hieno esimerkki jenkkien protektionismista. Nokian puhelimet eivät jenkeille kelpaa, mutta kun samaan puhelimeen laitetaan jenkkien käyttöjärjestelmää niin jo on eri ääni kellossa.

Nokia, unohtakaa amerikka, keskittäkää voimavaroja muille markkinoilel (Intia, Kiina)

Vastaa
perhana
perhana

17

Uutinen voi kyllä olla täysin ankka, mutta on tosiaan naurettavaa mollata ja vähätellä windowsia mobiilikäyttöjärjestelmänä pelkästään sen olettamuksen perusteella että microsoft ei voi ikinä olla hyvä...
Täällä samat tyypit jotka ylistävät esim. HTC:n kännyköitä mollaavat windowsia, ja unohtavat, tai eivät nuoruutensa takia edes tiedä, että HTC nousi suosioon juuri windows mobile puhelimilla. Windows mobile oli ensimmäinen oikea vakavasti otettava älypuhelin käyttöjärjestelmä, ja ottaen huomioon sen pitkän elinkaaren ei sitä voi mitenkään huonoksi moittia.. toki kaikki jää vanhaksi aikanaan.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

18

18@
>Windows mobile oli ensimmäinen oikea vakavasti otettava älypuhelin
>käyttöjärjestelmä,

Symbian taisi olla ensimmäinen oikea ja vakavasti otettava älypuhelinkäyttöjärjestelmä, WinMobile kehittyi varsin hyväksi, nuo lähestyivät asiaa eri suunnilta lähestyän toisiaan.

Alkuun WinCe pohjaiset olivat PDA laitteita joihin oli lisätty puhelin puoli ja meni aikansa kun pystyi puhumaan älyPuhelin käyttöjärjestelmästä. ja kun se aika koitti oli Microsoft jo tekemässä WP7 esitöitä.

>ja ottaen huomioon sen pitkän elinkaaren ei sitä
>voi mitenkään huonoksi moittia..

Siitä kehittyi varsin hyvä ja edelleen tietyissä kohteissa vahvoilla.

Mutta eihän tuota edes Nokialla tarjottu, vaan WP7 joka on omalla tavallaan varsin hyvä, mutta WP7 ei paljoa lämmitä WinMobile käyttäjiä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja