Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta potkut saava työntekijä pitää Windows Phone 7 -huhuja päättöminä

4
Kaarlo Räihä

Nokialta potkut saava työntekijä pitää Windows Phone 7 -huhuja päättöminä
Joulukuussa puhelinuutisoinnilla kuuluisaksi noussut Eldar Murtazin järkytti matkapuhelinmaailmaa kertomalla Nokian ja Microsoftin välisistä neuvotteluista, joissa yritykset olisivat pohtineet yhteistyössä tehtäviä Windows Phone 7 -puhelimia. Koska yritykset eivät itse kommentoi huhuja, käynnisti Murtazinin kertoma tieto todellisen spekulaatiomyllyn, johon kantaa on ottanut nyt myös Nokialta lähtöpassit saava Watts Martin.

Martinin blogikirjoituksen mukaan Nokia ei tule tekemään Windows Phone 7 -puhelimia, koska Nokia haluaa Applen tavoin kontrolloida täysin omaa ekosysteemiään. Tämä ei luonnollisesti onnistu, jos puhelimen ohjelmistoalustan toimittaa Microsoft.
Omien sanojensa mukaan Martin ei ole saanut asiasta mitään sisäpiirin tietoa, vaan hän perustaa väitteensä puhtaasti julkisiin tietoihin. Martinin mukaan Windows Phone 7 ei tarjoa Nokialla mitään järkeviä hyötyjä, jonka lisäksi sen käyttö rikkoisi yrityksen viime vuonna käyttöön ottaman QT-strategian, sillä Windows Phone 7 ei ole ainakaan tällä hetkellä yhteensopiva QT-kehitysympäristön kanssa.

Martin pitää Nokian nykyistä matkapuhelimille suunnattua alustatarjontaa hyvänä, ja hänen mukaansa yrityksen nykyiset ongelmat johtuvat huonosta käyttökokemussuunnittelusta, tuoteaukosta halpojen älypuhelinten segmentissä ja Pohjois-Amerikan markkinoiden ontumisesta.

Murtazinin suuri onnistumisprosentti julkaisemiensa tietojen osalta on kuitenkin saanut monet tahot vakuuttuneiksi Nokian ja Microsoftin tulevasta yhteistyöstä, joten keskustelu asian tiimoilta jatkunee tulevien viikkojen aikana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

miksuh2
miksuh2

1

Koko väite WindowsPhione 7 puhelimien tuomisesta Nokian valikoimaan on täyttä hölynpölyä ja samanlainen perätön huhu, kuin mitä on liikkunut aiemminkin mm. Androidiin liittyen. Nokia ja Microsoft on jo pitkään tehnyt yhteistyötä, ei se ole mikään uusi uutinen, mutta se yhteistyö ei tarkota Windows Phonen käyttöönottoa. Nokian alustat on jatrkossakin Symbian, MeeGo ja S40.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

2

Olen yleisesti samaa mieltä Martinin kanssa. Ja kuten sanottua Windows Phone 7 vesittäisi Nokian Qt-strategian. Nokia vasta julkisti loppuvuodesta, että Qt on jatkossa ainut Nokian älypuhelinten kehitysalusta, myös Nokian sisällä. Windows Phone 7 ei sovi tähän joukkoon, Itse Qt-sovelluskehittäjänä en ole tietoinen Qt:n porttausprojektista Windows Phone 7:lle, Nokialla on kyllä Lighthouse projekti, jonka tarkoituksena on helpottaa Qt:n porttaamista uusille alustoille, joten jollakin aikataululla Windows Phone 7 porttauskin saatetaan nähdä. Mutta Nokialla itsellään ei kyllä vaikuta olevan aikomusta kyseistä Windows Phone 7 porttausta tehdä. Lisäksi MicroSoft haluaa Windows Phone 7 sovelluskehityksen tapahtuvan Silverlightilla, joten tässäkään mielessä Qt ei sovi kuvioon.

En tiedä mistä Murtazin on repinyt ajatuksen siitä, että Nokia alkaisi Windows Phone 7-puhelimia valmistaa, mutta väite on kyllä ihan hölynpölyä. Ehkä tyyppi ei ole tajunnut, että Nokia ja MicroSoft on tehnyt yhteistyötä jo kauan, jo kauan ennen Elopiakin.

Vastaa
readyEddy
readyEddy

3

Pitää muistaa, että Nokia usutti Venäjän poliisin Eldarin kimppuun N8-vuotojupakan vuoksi.

Toisaalta Microsoftin propagandaosasto on työskennellyt aktiivisesti salatakseen WP7:n floppaamisen.

Vastaa
readyEddy
readyEddy

4

Nokia ei tarvitse Microsoftia mihinkään.

Microsoft on liemessä ja tarvitsee pelastavan enkelin. Toivottavasti ei saa uhkailtua / kiristettyä /lahjottua Nokiaa mihinkään älyttömyyteen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja