Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung: Nokia jää taaksemme kolmessa vuodessa

10
Kaarlo Räihä

Samsung: Nokia jää taaksemme kolmessa vuodessa
Samsungin matkapuhelinosasto on kasvattanut myyntilukujaan parin viimeisen vuoden aikana vauhdilla, ja nyt yhtiön johtoporras uskoo toiminnan olevan niin hyvällä mallilla, että tämän hetkinen markkinajohtaja eli Nokia jää heidän taaksensa kolmessa vuodessa.

Samsungin johtoportaan mietteitä kalasteli Korea Times -lehti, jonka saamien tietojen mukaan yritys aikoo nopeuttaa tehtaittensa tuotantoa erityisesti Kiinassa ja Vietnamissa, jotta korkeammat myyntitavoitteet saavutetaan. Yrityksen on tarkoitus myydä tänä vuonna 20 prosenttia enemmän puhelimia, joten tavoitteena on noin 325 miljoonan matkapuhelimen myyminen.
Samsungilla uskotaan erityisesti tämän vuoden olen tärkeässä roolissa puhelinvalmistajien välisessä kilpailussa. Puhelimien lisäksi yritys aikoo edelleen panostaa tablet-laitteisiin, joiden uskotaan yhdessä älypuhelinten kanssa tuovan yritykselle etumatkaa kilpailijoihin verrattuna.

Omina valtteinaan Samsung pitää näyttö- ja muistitehtaita, joiden avulla puhelinvalmistaja saa tarvitsemansa muistipiirit ja näytöt puhelimiinsa sekä muihin laitteisiin. Koska näistä komponenteista on ollut viime aikoina pulaa, ovat monet puhelinvalmistajat joutuneet pienentämään tuotantoaan.

Nokian mahdollisia heikkouksia Samsungin johtoporras ei kommentoinut Korea Times -lehdelle.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

Möö (vahvistamaton)

2

Tekee saman tepposen kaikille... alla artikkeli.

Samsung plans to outpace Nokia in 3 years


Samsung Electronics CEO
Choi Gee-sung
By Kim Yoo-chul

Samsung Electronics plans to boost its mobile phone production in China and Vietnam next year.

The electronics giant is upbeat about 2011 and particularly in the two emerging markets, citing the higher demand for smartphones and tablet PCs in those regions.

Referring to the continued rise in the sale of its Galaxy S smartphones, Samsung intends for smartphones and other premium products to account for more than half of all production targets.

``Samsung is surpassing its bigger overseas rivals such as the overall handset sector leader Nokia as it has seen a steady increase in smartphone shares,’’ said one Samsung executive in a phone interview with The Korea Times, Tuesday.

Its three manufacturing lines in China ― Huizhou, Tianjin and Shenzhen ― will account for 60 percent of the total production, while that of Vietnam is expected to take up 15 percent in 2011.

The facilities in Brazil and India will account for 6 percent and 5 percent, respectively, a top-ranking Samsung executive who is directly involved in the matter, said.

The portion of Samsung’s line in Gumi is set at 14 percent, and mainly focused on high-end products, he said

A Samsung Electronics spokesman Shin Young-june declined to confirm this.

Samsung’s heavy dependence on the two overseas countries comes after it has revised to increase its handset shipments by some 20 percent next year to 325 million.

Officials say Samsung is aiming to outpace Nokia within the next three years and the next 12 months will be pivotal

As of the end of the third quarter, Samsung sold 199.5 million phones. In the fourth quarter, it sold 71 million, according to Samsung officials and analysts.

``With a sharp edge in memory chips and LCDs, Samsung will be able to press ahead,’’ said another executive.

Macquarie Securities expects Samsung to sell 7 million smartphones for 2011 from 2.5 million this year and says its Galaxy Tab will see a better performance in the same time period.

yckim@koreatimes.co.kr

Vastaa
lim0n (vahvistamaton)

3

Motorola väitti ohittavansa Nokian varsin pian joskus 4-5 vuotta sitten. Motorolan kansainvälinen markkinaosuus oli tuolloin 22% ja sieltä sitten romahdettiin parissa vuodessa tuon uhoamisen jälkeen 4%:iin. Samsungin työntyminen halpalaitteisiin Aasiassa tulee ensisijaisesti olemaan pois merkittömiltä kiinalaisvalmistajilta joiden laitteita on myyty Kiinassa lähinnä koska muiden kapasiteetti ei ole riittänyt vastaamaan kasvaneeseen kysyntään.

Vastaa
Möö (vahvistamaton)

4

Motorola ei kelpaa esimerkiksi. Ne teki tyylikkään litteän puhelimen joka meni kaupaksi. Sitten ne teki saman puhelimen vähän ohuempana ja kertoi loput Aplelle...

Samsungilla on omat mahdollisuutensa ja vahvuutensa. Esim. omat näytöt jotkut sirut, ym.v

Jokainen kilpailija, operaattori ja myyjä miettii tilannetta omalta ja kantiltaan. Voi olla että Samsungin kuviot sopii tai ei....

Vastaa
Symbian/Nokia VS ... (vahvistamaton)

5

Niin kauan,kuin Nokia tukeutuu suurimmalta osin vain Symbian-käyttöjärjestelmään heidän tulevissa malleissaan,niin Samsungilla ON hyvät mahdollisuudet saavuttaa Nokian markkinaosuuksiaan itselleen!!!.

Vastaa
djtob
djtob

6

Nokia ei tule poistamaan Symbiania. Eikä Symbianissa ole se ongelma vaan vanhoista softista, jotka pitää Qt:lla tehdä Symbian-alustalle optimaaliseksi ja sopivammaksi. Vahvistamattomien viestien takana räksyttävät yleensä pari samaa tyyppiä Nokiaa tai Symbiania haukkumassa.

Miten luulette, että vanhat S60-kännykät voisivat sopia yhteen, jos Nokia äkkiä hyppääkin pois alustasta vaikka Androidiin? Täytyy siinä siirtymävaihe olla, että päästään sitten eroon vanhoista versioista sitä mukaa, kun ihmiset ostavat uudemman kapulan. Googlen allehan joudutaan, eikä hyvä bisnes Nokialle kun otetaan lukuisat valmistajat sekä kiinalaiset kännyt huomioon.

Vastaa
Möö (vahvistamaton)

7

Heh, vähän mietittyään kaikki ymärttää että Ovi Store Googlella tai Microsoftilla on mahdottomuus. Tietty Nokia vois tarjota paremmat kartat molemmille (tosin Bingit taitaa olla Navitegit jo)...

Symbian, kenellä muulla puhelinvalmistajalla on on maailman johtava älypuhelin käyttis?

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

9

4@
>Motorola ei kelpaa esimerkiksi.

Motorola oli aikoinaan suuripeluri, mutta digitaalisissa jäi Nokian jälkoihin mutta oli yhdessä vaiheessa uudelleen haastamassa Nokiaa ja siitä pidettiin todellisena uhkana. Motorola rynnisti Jenkeissä ja sai asemia joillain euroopan markkinoille ja loppulinen isku piti tapahtua kehittyvillä markkinoilla.Samsung on tavoitellut Nokian asemaa pitkää, aalltoilevaa noiden välinen markkinosuus suhde on ollut, ja Samsungin ollessa nousu aallossa on se uhonnut ohittavansa Nokian jo aijemmin ja tottakai yhtiöllä pitää ollakkin sellainen tavoite. Toistaikseksi se ei ole siinä oonistunut, mutta ehkä joskus.

Vastaa
djtob
djtob

10

@Symbian3:FLOPPAA!!: Ei ole mitään sanottavaa. Vahvistamattomien sanat ei trollien takia saa vaikutusta kuin rekisteröityneet. Tiedän, että trollia ei pidä ruokkia, mutta taisi sanomani satuttaa enemmän, että piti ala-arvoisesti huudella, minkä sylki suuhun tuo. Nyt tämä vuosi tuo aika paljon jännää uutisia ja eri toten Nokian tuomat uutuudet, tablet ja kännykkä MeeGolla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja