Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kiinalaiset matkapuhelinvalmistajat valtaavat markkinoita

10
Manu Pitkänen

Kiinalaiset matkapuhelinvalmistajat valtaavat markkinoita
Kiinalaiset halpapuhelinvalmistajat ovat menestyneet viime aikoina erittäin hyvin. Yksi menestynemmistä valmistajista on ZTE. Huawein markkinointijohtaja Victor Xu myöntää etteivät heidän tuotteet yllä samalle tasolle kalliimpien puhelinten kanssa, mutta hänen mukaansa tuottoisin bisnes syntyykin halvoista älypuhelimista, koska kaikilla ei ole varaa kalliisiin malleihin.

Kauppalehti kertoo iSupplin tutkimuksesta, jonka mukaan kiinalaiset puhelinvalmistajat ovat kirineet myydyimpien puhelimien kärkeen. Esimerkiksi ZTE on noussut neljänneksi myydyimmäksi valmistajaksi. ZTE:n edellä ovat Nokia, Samsung ja LG.
Kauppalehden mukaan kiinalaisvalmistajien myyntikäyrät ovat lähteneet selvään nousuun vuodesta 2009 lähtien, jolloin teleoperaattorit alkoivat myydä 3G-liittymiä. Kiinalaisvalmistajien menestys ei ole jäänyt ainoastaan kotimaan markkinoihin, vaan ne ovat vallanneet alaa myös Amerikassa ja Euroopassa. Kerroimme aiemmin ZTE:n edullisen Blade-älypuhelimen menneen Suomessakin hyvin kaupaksi.

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia on pärjännyt erinomaisesti edullisten matkapuhelinten myynnissä, mutta kiinalaiset halpapuhelinvalmistajat nakertavat Nokian asemaa sen tärkeillä markkina-alueilla, etenkin Aasiassa. Nokialle tärkeitä Intian-markkinoita uhkaa kiinalainen G'Five.

Kommentit (10)

korpatsov (vahvistamaton)

2

Ihan sama onko tuote kaupanpäällinen vai ei, fakta on se, että zte on myynyt noita luureja ihan pirusti.

Vastaa
Anestic
Anestic

4

:D Eihän se ZTE niitä anna kaupanpäällisiksi ja ne kirjataan aina myynniksi myös esim. Sauniksella. Eli sillä on nimellinen maksu, jotta saadaan puhelin "myydyksi" (vaihtaa se kuitenkin omistajaa). Tässä kuitenkin puhutaan ZTE:n myynnistä, eli paljonko puhelimia lähtenyt jälleenmyyjille (ainakin uskoisin).

Vastaa
mikkokk
mikkokk

5

No kyllähän noi kuluttajille kaupanpäällisinä myytiin, näinhän Saunalahti asiaa mainosti. Kuluttajamyyntiähän tuossa kai on hehkutettu?

Ja liekö sitten Elisa itse saanut noi alunperin kaupanpäällisiksi verkko-ostoksistaan. Taitaa olla todennäköisin vaihtoehto.

Vastaa
pentsu
pentsu

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mikkokk:

No kyllähän noi kuluttajille kaupanpäällisinä myytiin, näinhän Saunalahti asiaa mainosti. Kuluttajamyyntiähän tuossa kai on hehkutettu?

Ja liekö sitten Elisa itse saanut noi alunperin kaupanpäällisiksi verkko-ostoksistaan. Taitaa olla todennäköisin vaihtoehto.

Et taida olla ihan hihnalla?

Huawein Viktor Xu:ta ei taida paskaakaan kiinnostaa ottaako saunis noista hintaa, vai antaako ilmaiseksi. Toiseksi jos olet ollut maantiedon tunneilla hereillä, niin varmaan tiedät että Suomi on tällä pallolla aika pieni paikka.

Puheistasi saa sellaisen kuvan että noita luureja ei saa muualta kuin saunalahdelta (elisalta).

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

8

@Uutinen
>Kauppalehden mukaan kiinalaisvalmistajien myyntikäyrät ovat
>lähteneet selvään nousuun vuodesta 2009 lähtien, jolloin
>teleoperaattorit alkoivat myydä 3G-liittymiä.

Eiköhän noita 3G liittymiä ole myyty mailmalla paljon pidempään. Kauppalehdessä taisi olla puhetta Kiinan markkinoista ja sikäläisistä operaattoreista. (siellä kyse myös kotimarkkinoiden suojaamisesta) Mailmalle eivät tuolloin vielä 3G rynnineet, kuin korkeintaa mokkuloilla.

Vastaa
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

9

@x
Tuskinpa ikinä olet omistanut edes N8:ia. Varsinkaan tuolla perusteella, kun haukut jo symbiania niin tuskin edes olisit hommannut nokialaista. Tai varsinkaan vaihtanu N8:ia ZTE bladeen... tietysti jos tykkäät "hiukan" hitaammasta android puhelimesta, jossa ominaisuudet jäävät huomattavasti N8 hintaluokan androideista jäätävästi...
itse täysin tyytyväinen N8iin.. =)
Mutta hintaluokassaan tuo ZTE on tosissaan ainut, eikä kaikkia kiinnosta vaikka olisi varaa laittaa se 500e puhelimeen niin ostaa sellaista.
Hyvähän tuo vain on että saapi asiakkaat valinnanvaraa eri hintaluokkiin.
Sopii hyvin ensimmäiseksi android puhelimeksi hinnaltaan, mutta nopeasti rupeaa kaipaamaan parempaa suorituskykyä siinä.

Vastaa
djtob
djtob

10

Ylläpito, hommatkaa rekisteröintipakko. Saamme sitten tietää kuka trolli ssh ja hh on ip-osoitteen takana.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja