Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia Big Screen helpottaa puhelimen liittämistä televisioon

16
Teemu Laitila

Nokia Big Screen helpottaa puhelimen liittämistä televisioon
Nokia on julkaissut HDMI-liitännällä varustetuille puhelimilleen (N8, E7) tarkoitetun Big Screen -sovelluksen, joka helpottaa mediatiedostojen selailua ja käyttöä tv-ruudulla.

Nokian kokeellisia sovelluksia esittelevän betalabsin kautta julkaistu sovellus käynnistyy automaattisesti kun puhelin kytketään televisioon HDMI-liitännällä.

Sovelluksen avulla on mahdollista selata kuvagalleriaa, kuunnella puhelimeen tallennettua musiikkia olohuoneen pääasiallisen musiikkijärjestelmän kautta, yhdistää musiikki- ja kuvien selaus ja tietysti katsella videotiedostoja.

Videotoistoa sekä kuvagalleriaa on mahdollista ohjata puhelimen ruudulle ilmestyvillä navigointinäppäimillä tai jopa Nintendon Wii-konsolin ohjaimella.

Alla Nokian esittelyvideo uudesta ohjelmasta.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (16)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Yhdyn hh:n kommenttiin siinä, että tämä kokeellinen sovellus vaikuttaa erittäin kätevältä. Kunhan eivät tee sitä virhettä, että "unohtavat" tuon ominaisuuden betalabsiin. Tämmöisen kätevän ohjelman luulisi tulevan vakioksi noihin HDMI-ready laitteisiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ex-apple-user (vahvistamaton)

2

Hyvä juttu! Olen ollut tyytyväinen jo nykyiseen tv-liitäntä mahdollisuuteen joka toiminut hienosti ja tämä tuo varmasti lisäarvoa jo ennestään toimivalle laitteelle. Hauska idea tuo wii ohjaintuki :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
HTC1234 (vahvistamaton)

4

Neljä kirjainta: DLNA. Hyvä, että Nokialaisiinkin alkaa tulla näitä, edelleen jos Symbianista päästään eroon, niin voisihan sitä vaihtaa takaisin Nokiaan neljän harhailuvuoden jälkeen.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

> Neljä kirjainta: DLNA. Hyvä, että Nokialaisiinkin alkaa tulla näitä,

Tuota noin, DLNA, eli UPnP, löytyi jo Nokia N95:stä ihan vakiona Eli kyllä Nokia oli ensimmäinen. joka sen älypuhelimiin toi. Eli tuki tuolle oli Symbianissa jo ennenkuin millään muulla älypuhelinten asustalla.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

@4 HTC1234

> Neljä kirjainta: DLNA. Hyvä, että Nokialaisiinkin alkaa tulla näitä,

Tuota noin, DLNA, eli UPnP, löytyi jo Nokia N95:stä ihan vakiona Eli kyllä Nokia oli ensimmäinen. joka sen älypuhelimiin toi. Eli tuki tuolle oli Symbianissa jo ennenkuin millään muulla älypuhelinten asustalla.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

9

@8

Ensinnäkin tällä uutisessa kyseessä olevalla sovelluksella ei nykyisellään ole mitään tekemistä DLNA:n kanssa vaikka se tuossa aiemmin puheeksi tulikin,

Toisekseen itse kyllä uskosin, että suuri osa älypuhelinten kohdeyleisöstä kyllä tietää mikä DLNA/UPnP on, ainakin tekniikasta yleisesti kiinnostuneet todennäköisesti tietää. Samaten ne jotka on kasannut modernia kotiteatteria itselleen todennäkösesti tietää mikä DLNA on. ja jokainen, joka on ajanut mediaserveriä esim Linuxissa tietää varmasti mikä DLNA on.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

10

Vaikuttaa kyllä oikein mainiolta softalta ja toimii hienosti N8:n ja HDMI:lla varustetun ison näytön kanssa (testattu HDMI:lla varustetulla tietokonenäytön, Wii-ohjaimen ja stereoiden yhdistelmällä).
Eli kuten uutisessa sanotaan niin sovellus hyödyntäöä N8:n HDMI-liitäntää ja puhelinta voi sitten mediaa toistettaessa ohjata tavallisen tavan lisäksi bluetoothia tukevalla ohjaimella, kuten Wii-ohjaimella joka toimii hienosti N8:n kanssa. Myös ohjaus bluetooth-näppiksellä onnistuu.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

11

@8 No mutta, niin sen kuluttajat oppivat. Kun sitä aletaan tunkea laitteisiin ja mainostetaan, lehdissä ja netissä hypetetään. Ketään kiinnosta joku marginaaliominaisuus, mutta jos omassa laitteessa sellainen on, tai sitä mainostetaan hyvänä ominaisuutena, alkaa kiinnostaa.

Vastaa
perhana
perhana

12

Ihan hieno idea... mutta betaversion "julkaisu" ajankohta jälleen kummastuttaa, kas kun Motorola juuri julkisti oman telakointiasemansa joka muuntaa kännykän suureen televisioon liitettäväksi kaukosäätimellä ohjattavaksi medialaitteeksi.
Toki Nokia jostain kohta kaivaa vuosia sitten haetun patentin tälle idealla ja vaatii Motorolalta korvauksia patenttirikkomuksesta.
Kaikki kunnia Nokialle joistain hienoista patentoiduista ideoista, mutta olisi toki asiallista julkaistakin nämä ideat eikä pitää niitä piilossa siihen asti kunnes joku muu valmistaja julkaisee samaan ideaan perustuvan TOIMIVAN sovelluksen tai laitteen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jepajuu (vahvistamaton)

14

@13

"TOIMIVAN sovelluksen"
http://www.engadget.com/2011/01/06/motorola-atrix-4g-hd-multimedia-dock-and-laptop-dock-hands-on/ lopussa koko systeemi jumahtaa eikä vastaa enää mihinkään -> pakko bootti.

Motorolahan vasta esitteli oman toteuktuksensa. Mistään et sitä käsittääkseni voi ladata ja kokeilla, toisinkuin tämän uutisen softaa. En myöskään tiedä kuinka hyvin Motorolalla asiat pysyy salassa, mutta tämän uutisen softahan taisi tulla beta labsiin juuri ennen Motorolan julkistusta.

Vastaa
perhana
perhana

15

@15
Nokian tapana näyttää vaan olevan kehitellä kovasti kaikenlaista, ja hakea ideoille patentit, mutta sitten heillä ei kuitenkaan riitä kiinnostusta tuoda näitä ideoita markkinoille, tuskin tätäkään ideaa Nokia on saanut vasta päivää ennen Motorolan esittelemää toteutusta, eiköhän se ole hautunut joissain beta-beta vaiheessa jo pidemmän aikaa, mutta piti toki esille nostaa juuri nyt.
Toimivalla sovelluksella ja laitteella tarkoitin esimerkiksi tätä patenttiriitaa kosketusnäyttötekniikan pyyhkäisytoiminnasta, jonka Nokia vasta nyt muisti patentoineensa jo vuosia sitten, ennen iphonea, mutta ei sitten ideaa kehittänyt pidemmälle ennenkuin muut valmistajat sitä alkoivat käyttää ja toivat sen yleisesti tunnetuksi.

Vastaa
-JHS-
-JHS-

16

Loistava softa...

Juurikin eilen katselin leffan puhelimen kautta. Ei tökkinyt, ei buutannut puhelin.. Ja tukee irtotekstityksiä!!

Musiikkia kuunnellessa näyttää screensaver tyyppisesti puhelimella otettua kuvia... Hyvältä näyttää kuvatkin 76 tuumaisessa kuvassa :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja