Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia lopettaa Ovi Music Unlimited -palvelun

23
Teemu Laitila

Nokia lopettaa Ovi Music Unlimited -palvelun
Mobiililaitteisiin keskittyvä e's PhoneBlog -blogi tietää kertoa, että Nokia on lopettamassa Ovi Music Unlimited -palveluaan (ent. Comes With Music). Nokia jatkaa musiikin myyntiä Ovi Music -palvelussa, mutta rajattomia musiikkilatauksia 12 kuukauden ajaksi tarjoavaa lisenssiä ei voi enää uusia eikä Ovi Music Unlimited -palvelulla varustettuja puhelinmalleja tuoda myyntiin.

E's PhoneBlogin julkaisemasta ilmeisesti jälleenmyyjille lähetetystä tiedotteesta käy ilmi, että uusien OMU-laitteiden toimitus tehtaalta on lopetettu vuoden vaihteessa. Liikkeisiin jo toimitetut OMU-puhelimet myydään kuitenkin normaalisti ja OMU-palvelun voi aktivoida tavalliseen tapaan.

Myös vanhoille asiakkaille OMU-palvelu toimii normaalisti lisenssin vanhentumiseen saakka.


Kuva: e's PhoneBlog


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (23)

dRD
dRD

2

IMO, OMU on aika loistava konsepti, mutta Nokia onnistui jotenkin uskomattoman kehnosti tuomaan sitä ns. normikuluttajien tietoisuuteen. Idea siitä, että saat noin 100e lisämaksulla 12kk rajattoman latausmäärän musiikille, jota voit myös tuon 12kk jälkeen kuunnella vapaasti on varsin toimiva. Mutta tuntuu, että omassa lähipiirissäkin moni ei-tekniikkaa-tiiviisti-seuraava ei ollut ikinä kuullutkaan koko palvelusta, kun siitä on joskus jutellut heidän kanssaan. Sääli.

Spotify mobiilissa maksaa 120 euroa/vuosi ja biisien kuunteluoikeus loppuu tasan sillä hetkellä kun lopetat maksamisen. Muuten Spotify on kyllä aivan loistava mobiilikäytössä.

Vastaa
spegex
spegex

5

120 euroa vuodessa on mielestäni keskivertotallaajalle aika paljon. Aika pieni osa ihmisistä nokialaisen ostajista käyttää musiikkiin niin paljon vuodessa. Itse on ole ainakaan viimeisen 4 vuoden aikana ostanut musaa viidellä huntilla.

Nokialaisessa palvelu varmaan toimi ihan ok, mutta rajoitteet muihin laitteisiin siirtämisessä veivät OMU:sta isomman mielenkiinnon. Ja kun nokialainen ei kauhean sujuvasti liity kodin muuhun hifiin, niin hankkimatta jäi.

Minua tuon tarinan viimeinen käänne ei kauheasti yllätä. Ilmaista Spotifyta soittelen ja muuta ei paljon tarvitse.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

6

allekirjoittaneelle tuli myös tiedoite about viikko-kaksi sitten. Samalla kerrottiin, että Ovessa siirrytään (tämän vuoden puolella?) kopiosuojaamattomiin mp3 -tiedostoihin. Vielä ei ole siirrytty, viimeeksi lataamani oli kopiosuojattuja. Ennen vuodenvaihdetta mainostettiin, että tilausta kannattaa jatkaa, koska Ovi Musiciin tulee muutoksia.

Muutos jees, kopiosuojattujen tiedostojen siirtelyssä saa olla tarkka, ettei oikeudet häviä. Samoin mm. vällillä piisit toistuivat mediacentterin ja xboxin läpi kotiteatteriin, viimeksi taas ei. Hinta ja tarjonta ratkaisevat siirrynkö Nokian (tai jonkun muun/CD:n ostoon) nettikauppaan unlimitedin päätyttyä.

Vaikka tarjolla on yli 10 milj. biisiä, ei tarjonta ole kattavaa. Mm. CMX uusin albumi puuttuu samoin joitain muita hakeamiani albumeita on puuttunut.

Vastaa
Arzgahhh
Arzgahhh

7

Olihan toi ihan hyvä keksintö, itse hommasin 5630 jossa oli tuo palvelu. Saihan tuolla koodilla rekisteröityä kolme laitetta käyttöön. Itse pistin läppärin ja puhelimen. Kolmannen annoin pikku broidille. Että sai ilmaista kunnon musiikkia koneelle!

Silti on kuitenkin spotifykin käytössä. Koska se vaan tuntuu luontevammalta, avata kun alkaa kuuntelee satunnaisia biisejä.

Vastaa
juured
juured

8

Nokian ohjelmat ovat kaikkia aika raskaita.
Ja tuo nokia music palyer jonka kautta musiikkia tietokoeelta kuunnellaan on tosi raskas. Mulla on uusi tehokas kone ja silti tuo ohjelma pyörii kuin keskiajan kaupparattaat.

Koneen vaihdon yhteydessä lisenssi piti uusia ja nyt yhä edelleen se tarkastaa lisenssejä ja väittää etten ole yhteydessä internettiin. Joten lisenssiä ei voi tarkistaa ja musiikkia siis kuunnella.

EN juuri käytä enää nokia music playeria, koska se on niin takkuista.
Lataamani musiikki jää siis kuuntelematta ja käyttämättä ohjelman takkuisuuden vuoksi.

Vastaa
hyvi
hyvi

9

Nokian ovi musicin useimmat kappaleet ovat nykyään jo vailla mitään kopiosuojausta. Tämä tuli todistettua jo ennen joulua kun sieltä pari levyä latasin ja useita katselin. Sieltä näkee tiedot ennen ostamista sattuuko kyseinen kappale tai levy olemaan suojattu. Useimmat itse katsomani levyt olivat suojaamattomia. Tämä todella helpottaa niiden käyttöä kun ei tarvitse pitää lukua aina kun haluat siirtää niitä koneelta millekin kannettavalle soittimelle. (OMU biisit ovat tietysti suojattuja)

Mielestäni ovi music unlimited oli hyvä palveluidea mutta käytännössä ei näköjään toiminut. Spotifyihin verrattuna Nokialla ei ole semmoista kieltolistaa kuten Metallica, Pink Floyd ja monet muut.. eiköhän se Beatleskin eksy vielä Nokialle kun nyt tuli iTunesiin.

Vastaa
akse
akse

10

"kopiosuojattujen tiedostojen siirtelyssä saa olla tarkka, ettei oikeudet häviä" jos ny noin kehnosti sattuu käymään ni saahan sitä hakea DRM-vapaat vaikka tilalle ilmaseks :)

"Ja tuo nokia music palyer jonka kautta musiikkia tietokoeelta kuunnellaan on tosi raska" eikö niitä tiedostoja muka voi millää muulla ohjelmalla avata?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi52 (vahvistamaton)

11

Nokian musiikkikaupassa on Beatlesia. Kokeilin juuri music ovi com:ssa hakua ja sieltä löytyi.

Tämähän oli maailmaa mullistava juttu, kun Beatles tuli iTunesiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

12

@14 Jos näin olisi oikeasti niin nokia olisi TODELLA lirissä :D

Nokia käyttäjät yritti tuota ihan samaa lainia jo silloin kun apple tämän beatles uutisen julkaisi.

Katsoppas nyt uudemman kerran mitä siellä ovistoressa oikeen on, siis vähän tarkemmin ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Karkkimaahinen (vahvistamaton)

13

> "Ja tuo nokia music palyer jonka kautta musiikkia tietokoeelta kuunnellaan on tosi raska" eikö niitä tiedostoja muka voi millää muulla ohjelmalla avata?

Voi, nehän on normaaleja drm-wma -tiedostoja. Itse olen lataillut musiikit nokian soittimella ja kuunnellut winampilla.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

14

Täällä kuunnellaan Windows Media Playerillä. Kappaleiden kuuntelu onnistuu myös muilla käyttäjillä.

Viime aikoina en ole ladannut biisejä suoraan puhelimeen vaan ekaks ovi playerillä koneelle ja sieltä kännykkään. Tämä sen takia, että latauksen yhteydessä kappaleelle tulee oikeudet eikä sitä tarvitse eriksee kertaalleen soittaa Ovi playerillä. Kun siirtää kännykästä biisin tiesikalle, se täytyy kertaalleen soittaa ovi playerillä, jotta sen voi kuunnella esim. Windows Media Playerillä.

Tällä hetkellä suurin puute on se, ettei musiikki siirry mediacenterin ja xboxin kautta stereoihin. (ja toki se, että tiedostoja siirrellessä/koneen/kännykän vaihtuessa voi oikeudet hävitä)

Vastaa
johtaja59
johtaja59

15

Kuten sanottua, niin käsille se meni edellämainituista syistä.
Uskallan väittää että suurin osa Comes With Music puhelimen ostaneista ei ladannut ensimmäistäkään biisiä, kun ei palvelusta tiennyt tarpeeksi.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

16

@17

> Kuten sanottua, niin käsille se meni edellämainituista syistä.
> Uskallan väittää että suurin osa Comes With Music puhelimen ostaneista ei > ladannut ensimmäistäkään biisiä, kun ei palvelusta tiennyt tarpeeksi.

Kyllä minun käsittääkseni OMU-puhelinten mukana on tullut myös materiaalia jossa on kyseisestä palvelusta kerrottu. Sillon on lähinnä käyttäjän laiskuuta, jos ei ole sitä vaivautunut lukemaan. Lisäksi voi tietty kysyä, että eikö puhelimia myyvässä liikkeessä olisi pitänyt asiakkaalle kertoa mistä on kyse.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

17

Kyllähän siitä palvelusta on tiedetty, mutta ei sillä ole tehnyt paskaakaan kun niitä biisejä on saanut kuunnella vain puhelimella tai Nokian omalla yliraskaalla softalla. Vaikka löytäisit sieltä jonkin kivan biisin niin joudut kuitenkin lataamaan sen saman biisin jostain torrentista tai hubista että pääsisit käyttämään sitä niinkuin musiikkia käytetään.

Nettimusiikissa on kaksi tietä. DRM-vapaa mp3 tai kuolema.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

19

@19

Tässähän on parikin käyttäjää kertonut, että käyttävät Winampia tai Windows Media Playeriä.

Eli eiköhän tässä ollut syynä se, että Nokia ei saanut viestiään läpi. Palvelua ja sen etuja ei ymmärretty tarpeeksi laajasti. Ehkä Nokia ei myöskään brändinä kosketa niitä jotka ovat musiikistaan valmiita maksamaan.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

20

> Nettimusiikissa on kaksi tietä. DRM-vapaa mp3 tai kuolema.

Olen tästä samaa mieltä. Ei ole mitään järkeä maksaa musiikista, jollei sitä saa esim. varmuuskopiotua järkevästi. Nokiassa työskennelleet voisivat kertoa enemmän polusta jota on kuljettu? Olisko väärinkäytön estoon kiinnitetty liikaa huomiota käytettävyyden kustannuksella? Onkohan samalla pelätty, että palvelua käytetään oikeasti hyväksi? Vai onko kyseessä ollut vain hätäisesti kyhätty vastaisku kilpailijoille?

Veikkaan, että Ovi-musiikki ei alkuperäisessä formaatissa kiinnostanut tarpeeksi ja CwM -puhelimia ostivat vain ne jotka hyödynsivät palvelua kunnolla. Kopiosuojauksen rajoitteet, yms. käytettävyyden ongelmat harmittivat asiakaita.

Kännykän ostossa yksi merkittävä asia on hinta (poislukien esim. ompun ostajat). Kun hinta on yksi merkittävistä asioista, ei lisäpalveluista välttämättä haluta maksaa, etenkään, jos on jo olemassa kattava musiikkikirjasto. Sama kävi esim. Kartat sovelluksen kanssa: navigoinnista ei haluttu maksaa -> tuli Maps, joissa navigointi kuuluu puhelimen hintaan. (Selvä lisäarvo Noksulle)

Tehty mikä tehty, ei asiasta tarvitse suomalaisten häpeillä. Nyt palvelu toimii ihan hyvin, samoin Ovi player (koneessa tarpeeksi potkua?). Suunta on oikea eli siirtyminen drm vapaisiin mp3 tiedostojen myyntiin.

Vastaa
akse
akse

21

@22 hh

haha toi oli kyl hyvä, alkaa olee jo iha hyvää meininkii täl.

Eiköhän DRM ole määrätty levy-yhtiöitten toimesta niinku yleensä. Nehän kaikkea fiksua toimintaa aina koittaa rajoittaa, tuloksena on se että tulee vain enemmän tappioita, kuin mitä vapaasta musiikista.

Mitä ideaa maksaa 100e että saa musiikkia, jossa on DRM, kun saman saa myös ilmaiseksi mutta ilman DRM.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
öoöo (vahvistamaton)

22

öö aika sokea pitää olla, jossei nähnyt mainoksista mistä on kyse, ainakin Roissa(rollo) oli joka bussi-pysäkki täynnä x6 mainoksia. Ite ostin juuri musan takia, mut kiva ku nyt soi enää 1 levy 10 jotenki.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nokia 5530 (vahvistamaton)

23

On se hieman syvältä kyllä että ensin luvataan ostotilanteessa että kaiken musiikin mitä lataat 12kk aikana saat pitää ja kuunnella sen 12kk päästäkin.. mulla siis oli tuo nokia 5530 expressmusic tolla lataa niin paljo ku jaksat hommelilla.. sain sen tossa reilu vuos sitten nyt jouluna se lisenssi (lataus lisenssi) vanheni eli en voinut enää ladata kappaleita ilmaseks mutta tuli viesti että rajaton musiikinlataus on loppunut mutta voit kuunnella lataamiasi kappaleita jatkossa..
noh nyt tässä koitan siirrellä niitä puhelimelle nokia n8..
nokian omassa liikkeessä sanottiin että kyllä voit siirtää ne tuolle uudelle n8 ja ne toimii kunhan muistat aktivoida sen puhelimen pää tiliksi (en nyt tiedä mikä olisi tuohon oikea termi)
nyt on puhelin aktivoitu koneella nokia playerit jne.. mutta kun yritän siirtää puhelimelle niin sanoo että puuttuu lisenssi tiedostoja ei voida siirtää...
olisiko jollain neuvvoa tähän..???

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja