Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huono markkinointi, DRM ja piratismi kaatoivat Nokian rajattoman musiikin palvelun?

13
Teemu Laitila

Huono markkinointi, DRM ja piratismi kaatoivat Nokian rajattoman musiikin palvelun?
Nokian Ovi Music Unlimited -palvelun (aiemmin Comes with Music) epäonnistumisen syyksi on arveltu heikkoa markkinointia, kertoo Financial Times. Nokia kehitti Comes with Music -palvelun vuonna 2008 ja rajattomia musiikkilatauksia tarjoavalla palvelulla oli neljän suurimman levy-yhtiön tuki takanaan. Financial Timesin mukaan levy-yhtiöissä uudenlainen konsepti nähtiin mahdollisuutena taistella kasvavaa verkkopiratismia vastaan.

Comes with Music ei kuitenkaan lähtenyt ikinä kunnolla käyntiin ja huonon markkinoinnin lisäksi syytä on etsitty muun muassa vaikeasta ja liian rajoittavasta kopiosuojausmekanismista. OMU-palvelun DRM-suojaus rajoittaa sisällön kopiointia laitteesta toiseen, mikä on aiheuttanut ongelmia useille käyttäjille.

Laajempaa käyttöönottoa on rajoittanut myös Comes with Music / Ovi Music Unlimited -palvelulla varustettujen puhelinmallien vähyys. Jo ennestään harvalukuisten puhelinten määrää rajoitti vielä useiden operaattoreiden haluttomuus ottaa OMU-puhelimia valikoimiinsa, sillä niiden pelättiin kilpailevan operaattoreiden omien musiikkikauppojen kanssa.

Palvelussa mukana olleet levy-yhtiöt eivät kuitenkaan usko laitteen mukana toimitettavien musiikkilatausten olevan kokonaan huono liiketoimintamalli. Yhtiöiden mielestä malli saadaan toimimaan, kunhan se tarjotaan käyttäjille tarpeeksi lokalisoituna pakettina. Nokian palvelun epäonnistumisen taustalla levy-yhtiöt näkevät samalla laajemman ongelman, joka liittyy piratismiin ja musiikkiteollisuuden nykyisiin ongelmiin yleisemmin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

Anonyymi käyttäjä
kuluttaja666 (vahvistamaton)

1

Jos syynä olisi piratismi, miksi Spotify ja iTunes menestyvät?

DRM oli itselleni ainoa mutta ratkaiseva syy, miksi en muuten loistavaa tuotetta ostanut kun Nokia CWM puhelimet tulivat markkinoille. Toinen syy lienee monille ollut myös se, että CWM:ia sai vain muutamalle Nokian mallille, ja jos ko. malli ei miellytä niin samalla jäi myös itse musiikkipalvelu ottamatta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ei kaikkeen pysty (vahvistamaton)

3

@2 En usko, että edes Steve saisi Nokian romuja myytyä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ei uutta Nokialta!!. (vahvistamaton)

4

Jättäisivät pienemmälle mallivalikoimalle tuon Symbianin käyttö,niin puhelimien myyntikin voisi piristyä!!.
:(

Vastaa
MoZar
MoZar

5

Jahha.. Piratismihan se pahana peikkona on kaatanut suuren ja mahtvan Nokian rajattoman musiikkipalvelun. Unlimited ja paskat DRM oli muuten mainiolta vaikuttavan palvelun suurin kompastuskivi. Sekä toinen seikka oli mielestäni juuri se, että palvelun sai vain tiettyjen luurien mukana.

Vastaa
yourJoost
yourJoost

6

Eihän nokias (huomaa pien alkukitjain - kirj huom) ole muuta suomalaista kuin nimi. Ja huonosti kestävät nykyluurit. Ihan pa***!
Itel viäl 6110 -malli vm. 1983 ja skulaa hianost. Sen jälkeen ei sitten mitään kunnollista.
Nii, ja kyll tua musakaupan kohtalona ol DRM ja julmat hinnat.

Vastaa
Grina
Grina

7

CWM:n käyttäjänä voin todeta, että mielestäni suurin ongelma oli onnettomasti toteutettu musiikkikauppasovellus. Niin puhelimen kuin tietokoneenkin ohjelmisto vain oli niin kankea, ettei niitä koskaan tehnyt mieli käyttää. Viimeinen päivitys musiikkikaupan puhelinversioon paransi tilannetta paljon, mutta vieläkään ei voida puhua nykyaikaisesta palvelusta.

Vastaa
KalikoJak
KalikoJak

8

Huolettaa aika lailla Noksun kohtalo, sillon kun Suomalaisetkaan eivät tahdo siihen uskoa, on asiat pahasti pielessä. Markkinointi on liian pientä ja mainekin vain laskee. Ennen Nokia oli Cool, nykyään hidas, mutta laiska.

Vieläkin haluan uskoa, että Noksua ei tule kukaan päihittämään, mutta meniköhän se päivä jo? O_O

Nyt sitä Imagon parannusta kehiin ennen kun on liian myöhäistä!

Vastaa
pitokokka
pitokokka

9

Suurin syy DRM, sen jälkeen tulee ohjelman kankeudet (nyt toimii ihan hyvin, mutten käytä Ovi Playeriä ykkössoittimena).

Piraatismi on syynä kehno. Ostan mielummin CD:n ja muunnan MP3:ksi kuin ostan DRM suojatun tiedoston. Levyhyllyssä löytyy paljon CD:tä, joita ei ole vielä jaksanut/ehtinyt kääntää, eikä noita LP:tä ole hukattu. Musiikkia tulee joka tuutista, joten ei albumien ostaminen kiinnosta kuten aiemmin.

Nyt pitää hakea Ovesta mieluisat levyt, kun on vielä latausaikaa käytettävissä. Soittolistoihin on turha panostaa, koska kaikissa laitteissa DRM -tiedostot eivät soi. Suuntaus näyttää olevan oikea, eli DRM -vapaat MP3 -tiedostot. Jäähän sitä fyysiset levykannet saamatta, mutta tämän asian suhteen suurin muutos tapahtui jo siirryttäessä vinyyleistä CD:hen.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti eebet:

Siis eikös tuolta ovi music:sta ole jo jonkun aikaa saanut kappaleet mp3:na? Ja vanhat/ladatut kappaleet voi ladata uudestaan ilmasiks (?)


Mun tilillä (CwM) ovat wma. En tiedä miten sopparin jälkeen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

13

10@
>Siis eikös tuolta ovi music:sta ole jo jonkun aikaa saanut
>kappaleet mp3:na?

Kyllä, mutta ne pitää ostaa kappale/levy hinnoilla.

Länsimaissa OMU palvelussa vaadittiin DRM suojaus ja niille markkinoille joille palvelu ilmeisesti jää taitaa OMU olla DRM vapaa.

@
> Jos syynä olisi piratismi, miksi Spotify ja iTunes menestyvät?

iTunesissa ei taida olla vastaavaa palvelua. Spotify on erilainen, mutta kohderyhmä menee kovasti päällekkin Nokian Unlimited palvelun kanssa, jälkimmäinen antaisi pitää teoskopiot ja myös hinnaltaa kilpailukykyinen, eikä ole rajotiettu yhden valmistajan softaa. Nokialla oli aikaan myös kk maksullinen "spotify".

Spotify on markkinoinin voitto ja vaikka liuta heikkouksia, niin vahvuudet ajaa, josta tärkein toimiva softa, yhteisöllisyys ja se markkinointi. (eikä tarvitse kertainvestointia)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja