Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian vuodettu puhelin perustuu ST-Ericssonin U8500-siruun?

3
Teemu Laitila

Nokian vuodettu puhelin perustuu ST-Ericssonin U8500-siruun?
Alkuviikosta uutissivustoilla puhetta herättänyt Nokian tuntematon laite perustuu mitä ilmeisimmin ST-Ericssonin U8500-piiriin. Asia nousi esille Mobile-Reviewn foorumeilla ja siitä kertoo Engadget. Laite saattaa edelleen olla pelkkä prototyyppi, sillä kuvasta paljastuvien yksityiskohtien perusteella se on rakennettu ST-Ericssonin aiemmin esittelemälle testausalustalle.

U8500 sisältää kaksi ARM Cortex-A9 -ydintä, jotka aiempien tietojen perusteella toimivat 1,2 GHz:n taajuudella. Nvidian paljon suosiota erityisesti tablet-laitteissa saanut Tegra 2 perustuu samaan tekniikkaan, mutta sitä käytetään myös LG:n superpuhelimeksikin kutsutussa LG Optimus 2X -mallissa. Ensimmäisten MeeGo-laitteiden saapuminen tehokkaalla tuplaydinprosessorilla olisi Nokian kannalta imagovoitto, sillä yhtiön Symbianiin N8-lippulaivamallia on monissa arvosteluissa moitittu alitehoiseksi.

U8500 tarjoaa esimerkiksi 1080p-tasoisen videokuvauksen, tuen kahdelle erilliselle näytölle, tuen kahdelle erilliselle kameralle sekä HDMI-ulostulon.


Nokia ja ST-Ericsson ilmoittivat laiteyhteistyöstä jo vuonna 2009 ja viime lokakuussa ST-Ericssonin edustaja kertoi yhtiön tehneen sopimuksen Nokian kanssa U8500-alustaan perustuvan laitteen julkaisusta kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
2ydinftw (vahvistamaton)

3

@2 Totta kai 2 ydin prosessorit vielät vähemmän virtaa, koska ne pystyvät hyrräämään merkittävästi pienemmillä kellotaajuuksilla normaalikäytössä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja