Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian tulos heikkeni viimeisellä neljänneksellä

9
Teemu Laitila

Nokian tulos heikkeni viimeisellä neljänneksellä
Nokia on tänään julkistanut edellisen vuoden viimeisen neljänneksen taloudelliset tunnuslukunsa. Liikevaihto pysyi lähes ennallaan, mutta liikevoitto väheni runsaalla 300 miljoonalla vuodentakaiseen nähden. Huolimatta liikevoiton rajusta pudotuksesta Nokian tulos osaketta kohden oli parempi kuin markkinoilla ennakoitiin.

Syyksi heikkoon tulokseen Nokia on kertonut kalliimpien älypuhelinten heikon menekin kilpailijoihin nähden. Tästä huolimatta keskihintaisten puhelinten aiempaa suurempi menekki kasvatti myytyjen puhelinten keskihintaa neljällä eurolla 69 euroon saakka.
Eri yksiköistä Laitteet ja palvelut -yksikön liikevoitto tippui 24 prosenttia viime vuoteen nähden ja mobiiliverkkoja toimittava Nokia Siemens Networkin tulos putosi 28 prosenttia. Sen sijaan Nokian omistama karttayhtiö NAVTEQ kasvatti liikevoittoaan jopa 85 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Kommentit (9)

Mokia tuli. (vahvistamaton)

1

Nokia EI pysty kilpailemaan Samsung Galaxy ja iPhone 4-malleja vastaan,koska kalliimman hintaluokan mallit puuttuvat (ja mielellään Android!).

Vastaa
djtob
djtob

2

Androidia ei koskaan tule Nokiaan. Sen näkee jo, että aika monilla valmistajien tulokset tipahti. iPhonen Android on ohittanut jenkeissä. Tämä vuosi lupaa hyvää Nokialle, kun on tulossa uusia malleja ja sitten se MeeGo.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

3

@2
Kuinkakohan monen merkittävän muun puhelinvalmistajan tulos lopahti? Löytyisikö listaa? Sillä ainakin Samsungin ja HTC:n tulokset paranivat. LG:n laski, mutta LG:n tuloksen laskuun syyt löytyvät jostain muualta kuin Android -käyttöjärjestelmästä.

Vastaa
Mokia tuli. (vahvistamaton)

5

Bada ja Android vauhdittivat Samsung-malliston älypuhelimien myyntiä!.
Symbian on taas Nokialle "ongelma"!!.

Vastaa
Mee GO!. (vahvistamaton)

9

Toivottavasti MeeGo ei tule olemaan samanlaisesti "keskeneräisesti" testattu ja buginen,mitä tämä uusin Symbian olikun tuli Nokia N8 malliin!!. :(

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja