Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian kuplat keräävät kiinnostusta nettikansassa

35
Kaarlo Räihä

Nokian kuplat keräävät kiinnostusta nettikansassa
Nokia Beta Labs on esitellyt jälleen mielenkiintoisen lisän uusille Symbian-puhelimille Bubbles-sovelluksen muodossa.

Bubbles tuo älypuhelimen lukitusruutuun liikkuvia kuplia, joita painamalla ja liikuttamalla puhelimen saa tekemään erilaisia toimintoja. Kuplien sisällä olevat ikonit kertovat mitä kyseisellä kuplalla tehdään. Esim. lukituksen avaaminen tapahtuu raahaamalla avaimen sisältävä kupla lukon sisältävän kuplan päälle.

Kuplien avulla on mm. mahdollista tehdä puheluita, lukea viestejä ja käynnistää puhelimen ledi-valo taskulampputoimintoa varten. Kuplia voi myös heitellä ympäriinsä, jos puhelimen hyötykäyttö ei kiinnosta juuri kyseisellä hetkellä.

Bubblesin toimintaa on mahdollista testata esim. N8-puhelimella. Kuluttajat ovat toivoneet sovellusta myös vanhemmille kosketusnäytöllä varustetuille Symbian-puhelimille, ja Gizmodon toimittaja Adrian Covert haluaisi nähdä vastaavan sovelluksen myös muilla älypuhelinalustoilla.Alla Bubblesin virallinen esittelyvideoPuhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (35)

LoBer
LoBer

4

Ei helvetti mikä myötähäpeän aalto iskee kun kuuntelee esittelijän nokia-englantia.. Antakaa nyt jokaiselle esittelijälle edes peruskoulun oppimäärä englannista, jottai osaisivat vähän ääntää (painottaa oikeaa tavua) tätä jaloa kieltä. Jos mietit jotain muuta samalla kun kuuntelet, voit kuulla suomen kielen painotuksen hänen puheestaan, mutta sanat vain on englantia..

Mutta itse aiheeseen, näyttää todella hyvin toimivan tuo qt. Beta Labs paikkaa Nokian puutteitta sen yleisessä kekseliäisyydessä. Kun tämmöisenkin uskaltaisivat sisällyttää uusiin puhelimiin, johan voitaisiin jo kehua hieman!

Vastaa
hermanni4
hermanni4

5

@3 Osasi varmaan toisiksi parhaiten Lontoota heti toimitusjohtajan jälkeen koko Nokialla. No eipä tuo 40+ ikäisten suomalaisten englanninkielentaito (keskimääräinen) ole tosiaan mitään päätä huimaavaa.

Mutta katos kun se toinen kotimainen on niin tärkeää että siitä hyödytään niin pirusti natsit, pakolaiset, pakkoruotsi, lasten suojeleminen tasa-arvo valtuutettu yms.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jsatriani (vahvistamaton)

6

Veikeä idea, joka ei kuitenkaan tee puhelimen käyttöä yhtään nopeammaksi tai helpommaksi, päinvastoin.
Toiseksi Nokialta ei taida löytyä esittelijää joka puhuisi englantia ilman tuutiitutetöötituu(kaksi teetä huoneeseen 32)-aksenttia.
Tulipahan päivän itsestäänselvyydet taas sanottua, kiitos ja hyvää yötä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pamelot (vahvistamaton)

8

Heh, palkkaisivat sen kaljauutisankkurin, kukas se nyt oli.. Kimmo Wilska?

No ei vaan, suomalaisten itseinho ja alhainen itsetunto taas manifestoi, kun ei tämä suomalaisten tönkkö englannin ääntäminen kelpaa. Äidinkielenään englantia puhuvan henkilön mielestä tuo ei ole sen huvittavamman kuuloista kuin saksalaisen tai ranskalaisen henkilön tulkinta englannin ääntämisestä.

Kait siellä Nokiassa on joku PR-ekspertti todennut, että on söpöä selkeästi profiloitua pohjoismaalaisen takapajulan tekniikkaihmeeksi ;)

Vastaa
bfr
bfr

9

Olenko ainoa jossa "papolit" eivät herättäneet minkäänlaista innostusta? Miksi haluaisin ikonini pyörimään ympäri ruutua jossain helvetin saippuakuplissa? Missasinko nyt jotain oleellista? Oliko tuossa jokin hieno innovaatio mitä en tajunnut?

Vastaa
Zarok
Zarok

10

En ymmärrä suurta hyötyä. Eri asia jos ne olisivat paikoillaan, jolloin voi tehdä soiton nopeasti. Itse olen avoin kaikille ideoille, vaikka itseäni ei kiinnosta. En ole mikään Steve-setä, joka itse päättää mikä ihmisiä kiinnostaa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

11

> Ei helvetti mikä myötähäpeän aalto iskee kun kuuntelee esittelijän nokia-
< englantia.. Antakaa nyt jokaiselle esittelijälle edes peruskoulun
> oppimäärä englannista, jottai osaisivat vähän ääntää (painottaa oikeaa
> tavua) tätä jaloa kieltä. Jos mietit jotain muuta samalla kun kuuntelet,
> voit kuulla suomen kielen painotuksen hänen puheestaan, mutta sanat vain
> on englantia..

Vaikka ääntäminen ei olisikaan parasta mahdollista, nuiin ei se nyt noin suuri ongelma ole. Jokainen joka on ollut esim ulkomailla, töissä kansainvälisessä yrityksessä, tai opiskellut korkeakoulussa jossa on paljon ulkomaalaisia on väkisin huomannut, että muillakin kuin suomalaisilla englantia puhuessa kuuluu se oman äidinkielen vaikutus.

Englantia puhutaan hyvin monella eri tavalla, Jo pelkästään brittien, jenkkien ja australialaisten ääntämisessä on suuria eroja. Sillon kun asuin opiskelijakämpissä mulla oli kesäasukkaina mm. australialaisia, kiinalaisia ja pari afrikasta jne ja muutenkin tulee puhuttua englantia lähes päivittäin ulkomaalaistaustaisten kanssa. Eli kaikenmoista ääntämistä on tullut kuultua. Itselleni vaikeinta on ollut ymmärtää sitä kun afrikkalaiset ja venäläiset yrittää puhua englantia. Ei tietenkään pidä yleistää, mutta noin on silti ollut.

Eli vaikka monet suomalaiset puhuukin töksähtelevää "rallienglantia", niin muualtakin olevien puheesa kuuluu se äidinkielen vaikutus englannin ääntämisessä.

Itseasiassa monilla suomalaisilla on harhaluulo, että englantia puhutaan kuin meillä koulussa opetretaan ns. kouluenglantia, mutta itseasiassa edes brittien puheesta ei aina meinaa saada mitään tolkkua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

12

9@
> Olenko ainoa jossa "papolit" eivät herättäneet minkäänlaista
> innostusta?

Tuskin

>Missasinko nyt jotain oleellista?

Ehkä, kokeellinen juttu, joka ei ole tylsimmästä päästä.

Jutussa pari ideaa, sen teknisen toteutuksen lisäksi.

- Ei pelkkä ulkonäkö vaan se toiminta
- Käyttöliittymä jossa ei ole järjestystä,
- jossa painovoima, ui elementit irallisia ja vapaita. hallinta vähän samanalista kuin fyysisissä tavaroilla pöydällä/laatikossa.

Tuota ei oltu sovellettu (Aktiiviiseen) työpöytään, vaan siihen lukitusnäkymään joka usein aika passiivinen, ja perinteisesti vaatii jonkin eleen että lukitus poistuu, tässä idea että eleellä voisi samoin tein tehdä jotain, ilman että edes lukitusta tarvii poistaa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

13

Vaikuttaa oikein mainiolta sovellukselta. tekee puhelimen lukitustilan monipuolisemmaksi. Ihan kiva silmäkarkkiefekti myös :)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

14

@6

> Veikeä idea, joka ei kuitenkaan tee puhelimen käyttöä yhtään nopeammaksi
> tai helpommaksi, päinvastoin.

Et tainnut nyt ihan tajuta, että sovellus tuo toiminnallisuutta puhelimen lukitustilaan. Eli se päästää käsiksi joukkoon toimintoja puhelimen ollessa lukittuna. Voit esim tarkistaa vastaamatta jääneet puhelut tai saapuneen viestin ilman, että puhelimen lukitusta tarvitsee avata. Jyllä tuo siis itseasiassa on ihan näppärä sovellus.

Mitä sitten tulee kuplien liikkumiseen ruudulla niin se on silmäkarkkia, Ei mitenkään välttämön ominaisuus, mutta se näyttää hauskemmalta kuin staattinen ruutu, jola ei tapahdu mitään.

Lisäksi tarkotus on varmasti pyrkiä estämään toimintojenj käyttö vahingossa. Jos kuplat olisi paikallaan ja niitä vain klikattaisiin niin sillon puhelin voisi tehdä omiaan taskuss helposti.

Vastaa
mietaas
mietaas

15

noiden pullukoiden tarkoitus on viedä huomio pois laitteen epäonnistuneesta (vanhana syntyneet) muotoilusta... idea voi toimia.

t. osakkeenomistaja

Vastaa
roponen
roponen

16

Niinjoo, ensin ihmettelin vähän samoja kuin jsatriani, mutta olisihan tuo ihan kätevä ominaisuus lukitusruudussa. Muissakin luureissa lukitukset kaipaisivat tosiaankin jotain toiminnallisutta tyhjän lukituksen poiston sijaan.

Tuo silmäkarkki liike on ihan hauskan näköistä mutta käytännössä haluaisin lukita toiminnot alun leikkien jälkeen suht kiinteästi paikalleen, ettei toimintoa tarvitse etsiä näytöltä. Vielä parempi idea olisi että lukitusruutukin näyttäisi informaatiota widgeteissä, vaikkapa mailia, tekstareita, IM-softaa, säätä, kalenteria, päivityksiä yms. Widgetin raahaamalla tiettyyn paikkaan (vaikkapa keskelle) sitten aukeaisi suoraan kyseistä toimintoa hoitava softa.

Kyllä tällaiset innovaatiot vaikuttaisivat ainakin minun ostopäätökseen, kunhan laite muuten toimii hyvin ja tarjoaa laajaa softa & palveluvalikoimaa.

Vastaa
akse
akse

17

Turhaa karkkia taas.. no pitäähän Nokiankin noita turhakkeita tehä välillä. Näköjää jengi kiinnostu joka puolella heti ku on jotain humpuukkia. Sitte ku on tylsä mutta toimiva UI juttu ni kaikki haukkuu paskaks.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joo-o.. (vahvistamaton)

19

Näyttää ihan jännälle. Harmi vaan ettei ainakaan vielä näyttäs s60v5 tukee olevan, kerkesin jo kaivaa vanhan noksun 5800 esille siinä toivossa että pääsis testaan. Tyypeille jotka valittaa turhuudesta: ei toki androidilla, iluurilla tai winkkarin uusimmalla käyttiksellä ole samanlaista turhaa silmäkarkkia olemasssa :P

Vastaa
Thor1993
Thor1993

20

Eipä toi varmasti akkua tapa ja kyllähän se varmasti jossain määrin nopeuttaa puhelimen käyttöä.. Turhaan täällä porukka "turhasta silmän karkista" vinee..

Vastaa
mniskane
mniskane

21

@18 näytönsäästäjän saa päälle ihan vanhaan tapaan eli ei niitä palloja tarvi ajaa siinä ruudussa koko aikaa --> ei vaikutusta akkukestoon

Vastaa
Tnoi
Tnoi

22

Ja symbian laitteissa on kyllä muutenkin parempi akunkesto kuin esim. Android ja iOS laitteissa niin enpä usko että tämäkään kovin syöppö sovellus on..

Vastaa
roponen
roponen

24

Paljon yllä kritisoitua esittelijää voisin sen verran puolustaa että minusta virkistävän erilainen imago, positiivinen asenne, selkeä ja ytimekäs esittely ja aksentin en usko oikeasti haittaavan kuin joitain suomalaisia.

Toki esim. Applen tuote-esittelyjä voi ihannoida suuren maailman tyyliin (yleensä) virheettömästi markkinoituina ja komean spektaakkelin puitteisiin rakennettuina, mutta minusta tuo osoitti sen että toimii se homma rennomminkin. Ennemminkin Apple voisi nyt läpimurtonsa suorittaneena ottaa oppia tuosta. Kun kuuluu kärkitalleihin, ei oman torven toitottaminen enää mene läpi niinkuin altavastaajana hehkuttaminen. Tippa nöyryyttä ei voisi tehdä pahaa :)

Mutta (!) olisiko Nokian pitänyt säästää tuokin komeus esiteltäväksi jonkin uuden puhelimen julkaisun yhteydessä?

"Mitäs uutta tässä vehkeessä on?"
"Noh ... Ne samat vanhat kikkurat jotka oot netistä nähny jo ajat sitten. Bear with me while I plaster on a fake smile and plow through this shit one more time..."
"Zzzzzz..."

Vastaa
Superi79
Superi79

25

Se ero, että Apple ei julkista mitään vaporwarea ja kun jotain julkaistaan, sen yleensä voi ostaa jo samana päivänä. Ominaisuudet markkinoidaan virheettömästi ja silmäkarkit siinä mukana, jotta varmasti saavat kaiken julkisuuden.

Kannattaisi Noksunkin kokeilla. Kun lanseerataan uusi tuote, niin siinä sivussa esitellään samalla tällaista uutta ja jännää, kuten tää Papls. Kaikki älypuhelimet nykyään twiittaa, facialbookittaa, näyttää videot ja soittaa musat. Boooring... Pitää erottua jollain tällaisella kikalla ja saada se näyttämään mainoksissa vielä hyvältä ja jännältä.

Vastaa
poristelija
poristelija

26

Itse asensin Bubbles sovelluksen N8 puhelimeeni. Erittäin onnistunut sovellus huomioiden, että on vielä kehitysvaiheessa. Erityisen käteviä toimintoja ovat profiilien vaihtaminen, musiikkisoittimen ohjaaminen, radioverkkopaikannus tai GPS paikannus ja puhelimen pikavalinta valituille henkilöille. Pidän tätä erinomaisena lisänä puhelimen toimintoihin. Kaikki edellämainitut toiminnot voi tehdä sekunneissa ja käyttöliittymä on erittäin toimiva sekä yksinkertainen. Patterin kestoon sovellus ei näytä juurikaan vaikuttavan, koska se aktivoituu näytönsäästäjän tilalle painettaessa puhelin valintanäppäintä. Sovellus myös poistuu ruudusta hetken päästä, mikäli sitä ei käytetä.

Vastaa
Tarmo78
Tarmo78

27

Nokian HR-osaston pitäisi palkata esittelijät internetistä. Sieltä löytyy aina parhaat englanninpuhujat.

Latasin myöskin ton sovelluksen N8:iin. Ensivaikutelma on positiivinen.

Vastaa
zembla11
zembla11

28

voisko joku neuvoa mistä tuota bubbles hommaa voi muokata? nyt se kyl on käytössä mut mistä siihen pääsee tekeemään jotain asetuksia? ei löydy mistään

Vastaa
syrtek66
syrtek66

30

On se kumma miten sitä meidän suomalaisten pitäisi olla niin S*N täydellinen aina joka tilanteessa. Ei intialaiset puhu edes suomalaisten englannin tasoisesti kun ne tulee tänne tekemään töihin. Jos tankero englanti ei kiinnosta menkää oxfordiin asumaan P*E.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

31

Aiheesta:
Käytettävyyden kannalta nerokas ajatus; toissijainen tehtävä (lukituksen avaaminen) on sisällytetty ensisijaiseen tehtävään(viestin lukeminen, takaisin soittaminen jne.). Yksi toiminta-askel vähemmän.

Aiheen sivusta:
Samoilla linjoilla miksuh2:n kanssa (itsellänikin samantyyliset kokemukset - liekö antanut tarvittavaa perspektiiviä); turha sitä häpeillä, jos sitä puhuu aksentilla. Tuollainen häpely vihjaa vain sitä, että periaatteessa vain englantia äidinkielenä vääntävät voivat olla (häpeilijöiden mielestä) esittelijöitä, koska vaikka, sitä ei suomalaisena joskus huomaisikaan, niin loistavillakin englannin taitajilla kuuluu persoonallinen, äidinkielestä peräisin oleva lausunta tai tapa käyttää kieltä - jonka vain englantia äidinkielenä taitavat kykenevät huomaamaan.
Mikä tässä on haettu on varmaan se, että esittelijöinä on niitä oikeita sovelluskehittäjiä eikä jotain täysin asiaan liittymättömiä "näyttelijöitä" - Steve Jobsinkin voisi korvata esittelijällä, joka osaisi pukeutua ja ymmärtäisi, että pyöreät lasit sopivat vain John Lennonille ja Harry Potterille.

Vastaa
jartar
jartar

32

Jotenkin tuntuu siltä että itsetunnossa olisi kehittämisen varaa jos pitää hävetä sitä että ollaan suomalaisia eikä puhuta täydellistä englantia. Minun mielestä omasta alkuperästä kannattaa olla ylpeä eikä pidä yrittää profiloitua joksikin mitä ei olla.

Itse ohjelmasta voisi sanoa että tämä on jotakin todella uutta ja videon perusteella näyttää toimivalta systeemiltä. Hieno juttu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
(vahvistamaton)

33

Itellä käytössä ja varsin näppärä vekotin... saa muutamat perus hommat hoidettua erittäin kätevästi... esim. profiilin (soittoäänet) saa vaihdettua kätevästi esim. tunniksi luurin kokoustilaan (tosin se kyllä on jo muutenkin varsin helppoa verrattuna kilpailijoihin).

PS. Mikähän tossa N8:n muotoilussa on niin epäonnistunutta/vanhanaikaista? Pitäisi varmaan olla pyöreät kulmat, kiitävä reunus ja molemmilla puolilla pakkasessa hajoavat lasit =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

34

@33 En tiedä itseäni ihmetyttää miksi kaupoissa on näytillä se ankea musta N8, eihän se erotu sieltä seinältä tai missä sitten onkaan niin yhtään, sellanen musta möykky. Kun taas ainakin kuvien perusteella hopeinen N8 näyttää ihan asialliselta ja on paljon säväyttävämmän näköinen, en ole moista kyllä livenä nähnyt.

Vastaa
Mahteri
Mahteri

35

@28

En tiedä pystyykö siinä muita muokkauksia tekemään, kun poistamaan kuplia joita ei tarvitse...

Kun menee asetukset/sovellusten hallinta/asennetut sovellukset niin sieltä löytyy jokainen kupla erikseen asennettuna sovelluksena. Sieltä kun sitten valitsee turhien kuplien kohdalla "poista" ja käynnistää puhelimen uudestaan niin saa kuplia vähennettyä.. :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.