Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia E7 -puhelimen toimitukset alkoivat

23
Kaarlo Räihä

Nokia E7 -puhelimen toimitukset alkoivat
Nokian E7-puhelinta taskuunsa odottavat kuluttajat ovat kuulleet tänään mieluisia uutisia, kun matkapuhelinjätti kertoi aloittaneensa puhelimen toimitukset. Myymälöihin puhelimet ehtivät monilla markkina-alueilla vielä tämän viikon aikana.

E7 on suunnattu Nokian mukaan liike-elämän tarpeisiin, ja puhelimessa mukana olevat sovellukset osaavat avata suosituimpien toimisto-ohjelmien tuottamia tiedostoja ja myös VPN-yhteensopivuus on ansainnut erityismaininnan puhelimen tuotetiedoissa. HDMI-ulostulon avulla dokumentit saa näkymään esim. videotykin kautta, jolloin viikoittaiset Powerpoint-sulkeiset onnistuvat ilman tietokoneen apua.

Puhelin kiinnostanee kuitenkin muitakin kohderyhmiä erityisesti esiinliukuvan QWERTY-näppäimistön myötä, joka helpottaa tekstin syöttämistä esim. tekstiviestejä kirjoittaessa.


Neljän tuuman AMOLED-kosketusnäytön ja 176 gramman painon myötä E7 on kookkain uutta Symbiania käyttävä puhelinmalli, josta monet ovat toivoneet korvaajaa Communicator-sarjalle. Puhelimessa on sisäänrakennettu flash-muistia 16 gigatavua ja USB-On-The-Gon myötä puhelimeen saa tuotua sisältöä USB-massamuisteilta.

Engadget-sivuston julkaiseman kuvagallerian perusteella puhelimen ohjelmisto on sama kuin muissakin uusissa Symbian-puhelimissa, joten esim. N8-puhelimen omistajat ovat kuin kotonaan E7:n kanssa.

Puhelimen suositushinta on Nokian verkkokaupassa 599 euroa ja Skandinavian markkinoille suunnatuissa malleissa näppäimistö on varustettu ä- ja ö-kirjaimilla.

Alla E7:n suunnittelusta kertova videoPuhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (23)

Anonyymi käyttäjä
pelce (vahvistamaton)

1

Kuten Engadgetinkin sivuilla on manattu, on myös omasta mielestä puhelimen rauta ylivoimaista mutta käyttiksen olisi pitänyt ehdottomasti olla Win7/Android. N8 nyt työpuhelimena ja sen käyttäminen on kuin eri planeetalta versus oma Android pohjainen puhelin.

Mutta turha näistä on enää valittaa kun ei asialle mitään voi tehdä... pitää tyytyä siihen mitä on, eikä näitä ole pakko kenenkään ostaa. ;-)

Vastaa
Ergopad
Ergopad

2

Joo työpuhelimena Android olisi mainio, tietoakaan tietoturvasta ja kaikki firman tiedot juoksee kuukkelille. WP7 se vasta kätevä olis, ku ei voi edes copy-pastea. XD

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

3

@2 copypaste on ihan nurkan takana, se on jaettu jo kehittäjille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sdasdasfas (vahvistamaton)

4

mikä vittu siinä on että jengi kaipailee androidia nokian puhelimiin? se ei oo tulossa. ikinä. siinä ei oo mitään järkee et nokia heittäis hukkaan vuosien työn lyhytaikaisten voittojen takia; google ne hillot siinä sillon käärii. vielä naurettavampaa olis siirtyä siihen ainooseen käyttöjärjestelmään jolla menee huonommin ku symbianilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pekun (vahvistamaton)

6

"E7 ei ole täydellinen tuote. Suunnittelussa on jouduttu tekemään kompromisseja, jotta laite on saatu pysymään houkuttelevan kokoisena. Yksi pois jätetty varuste on muistikorttipaikka."

Onko tosiaan totta? vaikea on uskoa! Ollut aina nokiakäyttäjille se elämää suurempi asia, mites E7:n voi sitten ostaa kun ei ole sitä muistikorttipaikkaa?

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

7

Täydellinen luuri, mikäli sisuksiin olisi panostettu enemmän. Pelkään, että tahmaa yhtä pahasti kuin n8, mikäli toimii sulavammin niin ehdottomasti hyvä luuri.

Onkohan tuossa "Täydellisessä" näppäimistössä omat napit ääkkösille?

Katsoin muuten iltalehden sivuilta videon.. Ei ole todellisia noi esittelijät! Aina englanninkieliset esittelyt on surkuhupaisia, mutta että suomeksikin..:) Noin puolen minuutin kohdalla alkaa vituttamaan ÄÄÄÄ ÖÖÖÖÖÖ BÄÄÄÄÄ..
http://www.iltalehti.fi/nettitv/?30400647

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

8

Tuollaista paskaa ei osta kuin täysi idiootti! Ergopadikin voi mennä muualle trollaamaan, kun ilmiselvästi ei ole minkäänlaista kokemusta muista kun Nokian romuluureista. Ja kuka vitun mäntti nyt ylipäätään missään luurissa säilöö jotain perkeleen valtiosalaisuuksia??!

Vastaa
meegomee
meegomee

9

Tämä pitää saada työluuriksi.

En kyllä minäkään Android-luuriin uskaltaisi edes työsähköpostia tuoda, vaikka henk.koht puhelimena sellaisen omistankin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

10

@8 Ihan suomessa aika monelle tulee yrityssalaisuuksia mailiin. Mailit taas synkkautuu puhelimeen tasasella syötöllä. Ei ole kovin haluttua, että kilpailija saa ongittua ne talteen helposti.

Koululaisille noilla ei tietty ole vielä niin merkitystä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

11

@3 _Mikkis_

> copypaste on ihan nurkan takana, se on jaettu jo kehittäjille.

Moinen ominausus pitäisi kyllä olla heti alusta lähtien, on täysin anteeksiantamatonta, jos tuo tulee vasta jälkikäteen WP7:n. Copy/paste puhelimessa ihan oikeasti nopeuttaa ja helpotta käyttöä selvästi kun sen käyttöön kerran tottuu.

Vastaa
Kaakatus
Kaakatus

12

Saas nähä ilmestyiskö tää huomenna mun lokeroon. Nooh, tällä viikolla kumminkin. Sitte voi vertailla E90, iPhone 3GS ja tän väliltä. Vähän epäilen, että hetken leikkimisen jälkeen tuo iPhone tulee takaisin taskuun. Ei ehkä käytettävyyden takia, puhelimenahan se on ihan vitsi, mutta se softa tarjonta.. Onneksi wlanin varassa paljon voi tehdä etäyhteydelläkin, kun kotikoneelle yhdistää.

Vastaa
hyvi
hyvi

13

@ 8

Olikohan Dollarisen tarkoitus olla sarkastinen vai muuten täysin tietämätön. Yritys- ja varmasti valtiosalaisuuksia todellakin monet säilyttävät esim. s-postin kautta puhelimissa. Tietoturva on aika iso bisness ja yritykset varmasti miettivät tätä puhelimia hankkiessaan.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

14

@6 pekun

> mites E7:n voi sitten ostaa kun ei ole sitä muistikorttipaikkaa?

Nokia E7:ssa on reilusti sisäistä tallennusmuistia ja lisäksi USB-OTG -tuki, joka mahdollistaa mm. muistitikkujen, muiden USB.-massamuistien ja muiden USB-oheislaitteiden kytkemisen suoraan puhelimeen.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

17

@16

Onhan se toki harmi puhelimen sisäisen tallennustilan laajentamisen kannalta, mutta se on USB-OTG:n ansiosta kuitenkin paljon pienempi ongelma kuin mitä se olisi ilman USB-OTG:ta jollon muistikorttipaikan puuttuminen olisi anteeksiantamatonta.

Vastaa
perhana
perhana

20

@17,18,19
Ja tämän asian toteamiseen tarvittiin ainoastaan 3 peräkkäistä postausta?
Itse asiaan.. kaikkien mielestähän oli aivan naurettavaa kun microsoft ilmoitti että WP7 laitteet ei tue siirrettävää muistikorttipaikkaa, mutta ehkä microsoft oli askeleen edellä ymmärtäessään että riittävällä muistilla varustettu puhelin ei välttämättä tarvitse siirrettävää muistikorttia, kun nettiyhteydet kännykässä pelaa nykyisin melkein kaikkialla ja pilvipalvelut yleistyy.
Mitä tulee tuohon USB-OTG:hen, niin en ainakaan itseäni osaa kuvitella lenkille kiintolevy kännykästä piuhan päässä roikkuen

Vastaa
Tnoi
Tnoi

21

@20

No eihän sinun sitä kiintolevyä sinne lenkille tarvitse ottaa. On siinä puhelimessa edelleen se 16gt tallennustilaa..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

22

11@
>>CopyPaste WP7
>Moinen ominausus pitäisi kyllä olla heti alusta lähtien, on täysin
>anteeksiantamatonta, jos tuo tulee vasta jälkikäteen

Trollaat? CopyPaste on tärkeä mutta, veikkaan että Copy/Paste on WP7ennen kuin E7ssa kattavasti. Toivottavasti loppuvuoteen mennessä löytyy E7stakin rankasti paranneltuna ja laajennettuna. eli kaikista docmenteista, selaimesta, viesteistä jne. muussakin kuin syttötilassa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

23

> Ja tämän asian toteamiseen tarvittiin ainoastaan 3 peräkkäistä postausta?

ja mitähän hyötyä tuon sanomisesta sitten muka oli? Mitä lisäarvoa tuo muka toi tähän keskusteluun? Jopsa pitäsit huoklen ihan vaan omista asioistasi.

Sitäpaitsi väitätkö nyt muka, että itsellesi ei koskaan tule mieleen täydentää aiemmin sanomaasi jäkiikäteen? jos väität, niin sitten olet silkka valhetelija.

> Itse asiaan..kaikkien mielestähän oli aivan naurettavaa kun microsoft
> ilmoitti että WP7 laitteet ei tue siirrettävää muistikorttipaikkaa,
> mutta ehkä microsoft oli askeleen edellä ymmärtäessään että riittävällä
> muistilla varustettu puhelin ei välttämättä tarvitse siirrettävää
> muistikorttia, kun nettiyhteydet kännykässä pelaa nykyisin melkein
> kaikkialla ja pilvipalvelut yleistyy.

ja pah, Jos puhelimessa ei ole muuta massamuistin laajennustapaa ja uljkoisen median käyttömahdollisuutta, kuten E7:n ja N8:n tapauksessa USB-OTG, niin sillon muistikorttipaikan pois jättäminen on typerää ja anteeksiantamatonta.

> Mitä tulee tuohon USB-OTG:hen, niin en ainakaan itseä> ni osaa kuvitella
> lenkille kiintolevy kännykästä piuhan päässä roikkuen

Jos et muka tajua mitä hyötyä USB-OTG:sta on niinn omapa on ongelmasi. Sitäpauitsi mikä pakko sinne lenkille on kovalevyä mukaan ottaa, voi siihen kytkeä trarvittaessa pienemmänkin massamuistin kuten USB-tikun. Pointti nyt kuitenkin on se, että USB-OTG mahdollistaa kyseisten laitteiden kytkemisen kun siihen on tarvetta. Eli puhelimen massamuistin lisäksi voidaan käyttää tuon avulla kytkettyjä massamuisteja. On paljon tilanteita, joissa tuosta on hyötyä. Jos ainut asia mitä sulla tulee mieleen on lenkillä juokseminen niin oi voi, ehkä kannattas sillon miettiäö hiukan tarkemmin. Ja USB-OTG mahdollistaa monien muidenkin USB-laitteiden kytkemisen puhelimeen, ei pelkästään massamuisyien. Monista niistä voi hyvinkin olla iloa myös lenkillä ollessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja