>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Elop: Nokia tehostaa toimintoja ja vähentää väkeä

4
Teemu Laitila

Elop: Nokia tehostaa toimintoja ja vähentää väkeä
Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kertoi yhtiön tehostavan toimintojaan kaikilla osa-alueilla, mikä tarkoittaa käytännössä massiivisia henkilöstövähennyksiä. Irtisanomiset tulevat koskemaan Nokian yksiköitä joka puolella maailmaa, myös Suomessa. Elop ei kertonut tarkempia lukuja potkut saavien työntekijöiden määrästä.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen mukaan kyseessä on kuitenkin Suomen historian suurin uuden teknologian alaa koskeva rakennemuutos. Arvioiden mukaan kyseessä voivat olla jopa tuhannet työpaikat. Työ- ja elinkeinoministeriö työskentelee yhdessä Nokian kanssa yhtiöstä irtisanottavien uuden urasuunnittelun parissa.

Yksi tehostamiskohteista on Nokian kilpailijoitaan huomattavasti suuremmat tutkimus- ja tuotekehityskustannukset, jonka kuluista osa siirtyy Microsoftin harteille. Symbian-investointien vähentyessä suurimmat vähennykset Suomessa tulevat koskemaan nimenomaan Nokian tuotekehitystä tekeviä paikkakuntia eli Oulua, Tamperetta ja pääkaupunkiseutua.

Elop otti toimittajille tarkoitetussa tilaisuudessa kantaa myös Suomen merkitykseen Nokian kannalta. Aiemmissa huhuissa on mainittu Nokian suunnittelevan "virtuaalista pääkonttoria" lähemmäs toiminnan keskipistettä Yhdysvalloissa, mutta Elop painotti Nokian pysyvän tulevaisuudessakin nimenomaan suomalaisena yrityksenä.Elopin mukaan huolimatta siitä, että tulevat irtisanomiset koskettavat myös Suomen yksiköitä, niillä varmistetaan Nokian menestys myös tulevaisuudessa, mikä on tärkein tekijä Suomen kannalta pitkässä juoksussa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

miksuh2
miksuh2

1

Tätä minäkin just äsken sanoin esim IRC:ssä, mutta WP7, Android jne fanit ei halua nähdä seurauksia vaan hehkuttavat kuinka hieno tämä Nokian päätös on.

Sanonpahan vaan, että tällä tulee olemaan katastrofaaliset seuraukset suomen IT-alalle. Seurauksena on massiiviset irtisanomiset, eikä pelkästään Nokialla vaan myös monessa muussa firmassa. Tämä tulee olemaan katastrofaalista myös mobiiliohjelmointia opiskeleville, koska kohta työttöminä on valtavat määrät alalla jo työskennellyttä väkeä. Sanokaa vaan pessisimistiksi, mutta kyse on vain realismista.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

@1 Eikös ole parempi tehdä työtä jolla on tarkoitus kuin tehdä mielenkiinnotonto 9-5 duunia kuolevalla, siis palavalla, alustalla?

Nokian R&D on ihan älyttömän kallista suhteessa tuloksiin. Sitä taustaa vasten mitä Nokian sijoittajatapaamisessa kerrotiin tämä siirto oli aika järkevän oloinen. Kehityskuluja piti leikata ja kehityksen tuottavuutta piti parantaa. Meego ei ollut valmis -> käyttis on pakko ostaa ulkoa.

Ja joskus tämä olisi pakosti ollut edessä kuitenkin. Olisiko ensi vuosi ollut parempi? entä kahden vuoden päästä?

Homma olisi pitänyt pistää isolla kirveellä kuntoon realistisesti iPhone 3G:n ja App Storen myötä, ihan ymmärrettävää että ensimmäiseen 18 kuukauteen ei ymmärretä uutta tuotetta. Viimeistään WebOS:n esittelyssä olisi pitänyt kellojen soida ja kirveen viuhua.

"Tämä tulee olemaan katastrofaalista myös mobiiliohjelmointia opiskeleville"

Höpön löpön. Suhdanteita tulee ja suhdanteita menee. Nyt sitten vaan unohdetaan se S60/C++/Qt ja opiskellaan C#:n, Silverlightin ja XNA:n salat. Tai vaihtoehtoisesti Javaa tai Objective-C:ta.

Kyllä osaaville aina hommia löytyy, kielet ja plattat vaihtuu, osaaminen pysyy.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.