Intel pettyi Nokian päätökseen - MeeGon kehitys jatkuu

29
Kaarlo Räihä

Intel pettyi Nokian päätökseen - MeeGon kehitys jatkuu
Nokian ja Microsoftin tämänpäiväinen ilmoitus uudesta yhteistyöstä ei ole juuri kerännyt kiitosta, ja osakkeenomistajien lisäksi myös suoritinjätti Intel on pettynyt tilanteeseen. Intelille Nokian päätös Windows Phone 7 -ohjelmistoalustaan siirtymisestä ei ole mieluisa, sillä Nokia on ollut osapuolten välisen MeeGo-alustan suuri tukija.

Intel julkaisi asiasta lyhyen tiedotteen, jossa se toteaa MeeGon kehityksen jatkuvan ainakin sen toimesta, ja myös Nokian tuki on edelleen tervetullutta. Intel ei ole myöskään vähentämässä MeeGon kehitykseen suunnattavia resursseja, vaan se on edelleen samassa kategoriassa kuin Windows- ja Android-järjestelmät.

Intel painottaa tiedotteessaan, ettei MeeGo ole pelkkä matkapuhelimille suunnattu ohjelmistoalusta, vaan se toimii muissakin laitteissa, kuten tableteissa, kannettavissa tietokoneissa ja autojen älyjärjestelmissä. Suoritinjätin mukaan yrityksen komponenteilla varustettuja MeeGo-puhelimia on kuitenkin tulossa markkinoille vielä tämän vuoden aikana, joten MeeGo-puhelinta kaipaavat tahot eivät jää yksin.Tarkempia tietoja Intel ei kuitenkaan kertonut tulevista laitteista, mutta MeeGo-puhelimia voidaan nähdä jo maanantaina, kun Mobile World Congress -tapahtuma käynnistyy.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Nokia X30 – hinta laskenut -15%

Nokia X30
341 € Teknikproffset
399 € Elisa
416 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ – hinta laskenut -13%

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
297 € BIGBOX.FI
410 € CDON
427 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 342 €

Kommentit (29)

Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

3

Loistojuttu tänä murheen päivänä!
Onneksi en ole sitoutunut mitenkään Nokiaan, mutta Meegosta innostunut.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

4

Toivottavasti joskus tulee se Meego-älypuhelin. Sille on varmasti kysyntää etenkin tietyllä kuluttajaryhmällä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ggsdhg (vahvistamaton)

5

Miksi nokia ei voinut räjäytyttää pankkia ja julistaa tulevat puhelimet käyttöjärjestelmän osalta avoimiksi, eli käyttäjä voisi vapaasti valita laitteeseensa Meegon, symbianin taikka androidin (ja tiskin alla koodattaisiin tuki myös iOS:lle). Windowsiin siirtyminen taisi nyt olla firman historian viimeinen harha-askel :(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi Kallioniemi (vahvistamaton)

8

Juu mielestäni tämä meego olisi kannattanut nostaa 1 asiaksi.

No toivottavasti Nokiakin jaksaa uskoa nix pohjaisiin järjestelmiin vielä.

Vastaa
ArZ
ArZ

10

Toivottavasti Google tai joku ottaa tuon meegon projektiksensa. Edes vaikka Nokian kiusaksi. Olis aika Googlemainen veto mun mielestä. :)

Vastaa
Tronic2
Tronic2

11

Kuvassa vois olla vielä 11.2. muodossa toi päivämäärä. Paitsi että se on virallinen tapa, tulee siitä noin samalla yleinen hätänumero, samoin kuin jenkkien "9/11 never forget".

Vastaa
PJL78
PJL78

12

Intelillä on tulossa se 5" kämmentietokonepuhelin, mikä sen nimi nyt olikaan, siinä on MeeGo ja se on markkinoiden paras ;) Paha ku ei ole enää Nokia mukana MeeGoa tekemässä, luovutti liian aikaisin.

Vastaa
Pc_P
Pc_P

13

Windows + Nokia voi olla melko hyväkin, mutta intel + nokia olisi kyllä ollut parempi luultavasti oltaisiin saatu lisää tehoa puhelimiin ^^

Kuvia

Jos tuollaista on tulossa niin on ainakin tyylikäs.

Vastaa
Nozu
Nozu

14

Intelillä näköjään vielä järki päässä toisin kuin Nokialla. Nokialla saattais pyyhkiä jo todella hyvin, jos ois satsannut 100 prosenttisesti maemoon aikoinaan. Sen sijaan he piti sitä pikku harrasteprojektinaan ja nyt he hukkuvat paskaan nimeltä Symbian. Ja sama tapahtuu nyt MeeGon kohdalla. He eivät pystyneet ylläpitämään kahtaa käyttistä ja nyt pitäisi pystyä kolmea? Hah! MeeGo jää Nokian osalta taas liian vähälle huomiolle vaikka se olisi saattanut olla juuri se mitä firma olisi tarvinnut ponkastakseen takaisin ylös. Nokia tuppaa tuottamaan pettymyksen lähes poikkeuksetta. Hyvää rautaa, surkeaa softaa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

16

Miten tässä kävi Trolltechin ja sen Qt:n? jonka Nokia osti jokunen vuosi sitten suht isolla rahalla. Sillähän sai tehtyä ohjelmia/sovelluksia molemmille, nyt 'hyljeksityille', alustoille 'samalla pläjäyksellä'

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CorenD (vahvistamaton)

17

Voi olla hyväkin veto. Applella on aluasta alkaen ollut nätisti niputettu OSX ja iOS toisiaan tukevaksi ja täydentäväksi ympäristöksi. Nyt AppStoren myötä saadaan sekä käyttiksen että puhelimen ohjelmat ja pelit saman ostospaikan alle jota Apple pitää tiukassa otteessaan. Tämä lisää Applen kontrollia ja tuloja ja tottakai tekee ns. laittoman kopioinnin taas astetta hankalammaksi kun kaikki ostokset ja ohjelmien rekisteröinnit tehdään käyttikseen ja puhelimeen sidotun käyttäjätunnuksen ja luottokorttinumeron kanssa.

Samaan suuntaan on Google kulkemassa Androidin kanssa kovalla vauhdilla jahka nyt saavat oman käyttiksensä pihalle. Ja Googlea pidän jopa pahempana kuin Applea asiakkaidensa hallitsemisen ja ohjailun suhteen. Google tietää meistä jo enemmän kuin ehkä itse tiedämme pelkästään lähettämiemme ja vastaanottamiemme postien suhteen. Tähän kun lisätään vielä selaimen historia, soitetut puhelut ja käytetyt ohjelmat puhelimessa pystytään jo aika hyvin ohjailemaan ostoksia oikeanlaisella mainostamisella ja vaihtoehtojen näennäisellä rajoittamisella. Ympätään soppaan vielä Googlen työpöytäkäyttis, joka urkkii varmasti kaiken ihan vain käyttäjäystävällisyyden nimissä, niin Googlen niskalenkki asiakkaansa ajankäytöstä ja rahasta on täydellinen.

Samaan tottakai yrittää Nokia tähdätä diilillään Microsoftin kanssa. Winkkarit on kuitenkin edelleen helposti yleisimpiä käyttöjärjestelmiä PC puolella vaikka Microsoftin brändi on kokenut viimeaikoina kovia niinkuin Nokiankin. Tämä yhteistyö tullee hyödyttämään molempia osapuolia varsinkin business -puolella joka on sekä Nokian että Microsoftin pääasiakaskunta. Työkäytössä kaiketi tärkein kännykkäsovellus monessa firmassa on Microsoftin Exchange clientti joka tähän asti on ollut lähes pelkästään Symbianin herkkua.

Miksi sitten suurin osa kuluttajista menee tahallaan loukkuun jossa joku yksittäinen yritys toimittaa kaikken softan ja mahdollisesti laitteistonkin mitä tarvitaan..? Koska keskittäminen kannattaa eikös? Tulee kaikkia kivoja etuja ja kaikki on helpompaa ja coolimpaa kun on kaikki kamat Applea, Googlea tai Microsoftia.. Osin toki aivan totta mutta pääsääntöisesti vaan markkin oitsijoiden luomaa ovelaa illuusiota jossa on niin helppo olla mukana, onhan ihmiset usein kovin mielellään merkkiuskollisia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
klj (vahvistamaton)

18

"Paha ku ei ole enää Nokia mukana MeeGoa tekemässä, luovutti liian aikaisin."

Savanderin sanomaksi pantua: yks Meego puhelin tulee tänä vuonna, tuleeko lisää sen aika näyttää.

Vastaa
SirTaisto
SirTaisto

19

..ja jos meego on vielä NIIN keskeneräinen (siis puhelimen käyttiksenä) että ensimmäiset puhelimet saadaan vasta 2012-2013 niin miksei sille väliajalle otettaisi wp7 käyttistä? Symbian ajaa itseään alas, joka on tiedetty jo kauan, ja nyt se tapahtuu 2 vuoden sisällä..
Veikkaan että messuilla esitellään ensimmäinen MeeGo tabletti intelin toimesta ja meego jää kehittelyyn puhelin alustaksi tuonne taustalle..

yön yli nukuttuani ja katseltuani muiden valmistajien wp7 puhelinten videoita ja lueskeltuani noiden wp7 luurien arvosteluja, mä en ehkä sittenkään löisi hanskoja tiskiin... toihan voi oikeesti toimia! kelatkaa juuri tuo pc<-->kännykkä.. 90%maailman pc koneista käyttää winkkaria(heitto, ei faktaa) ja jos maailman suurin kännykkä valmistaja ottaa windowsin alustakseen puhelimeen niin....

..mutta itsekin odotin/odotan meegoa kuin kuuta nousevaa.. toivotaan että se sieltä vielä synnytetään terveenä ja kauniina! ;) KEEP ON ROCKIN´ NOKIA!!!

Vastaa
aapii
aapii

21

Nokialle tuo yhteys on ihan varmasti hyvä juttu. Sekä MS:lle. Mutta suomelle ja nokialla työskenteleville ihmisille - eikä tietenkään unohdeta kaikkia niitä alihankkijoita suomessa, jotka elää nokiasta - niille tämä ei ole hyvä uutinen.

Perlos meni jo, Nokia on menossa - mitä seuraavaksi? Abloy? Sitten alkaa kuljetusfirmat mennä nurin, kun ei ole enää muuta kuljetettavaa kun ruokaa. Kohta täällä ei ole kuin työttömiä ja halpoja thai-hierontapaikkoja elämäänsä kyllästyneille. Se on muutettava elintasopakolaisena somaliaan. Perustettava vaikka maatila.

Vastaa
eebet
eebet

23

For OEM/ODM device makers who need to get to market quickly with a custom Tablet or Smartphone, Aava Mobile has created 'Aava Core.' A certified, integrated ACPU and modem platform that runs both Android and MeeGo, Aava Core provides everything you need to get to volume production. - Eli jos oikein ymmärsin, niin Intelin ja Aavan yhteistyö olisi ainakin teoreettisesti ihan mahdollista?

Vastaa
JuhS
JuhS

24

Alkaa näyttää siltä, että 11/02:n tapahtumat tulee tekemään Meego puhelimesta uskonnollisen reliikin vanhan Nokian kannattajille. Näin Meego yhteisöstä tulee hyvin aktiivinen, joka mahdollistaa meegon jatkuvuuden tulevaisuudessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.