>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoftin käyttöjärjestelmä Nokian älypuhelimiin

97
Teemu Laitila

Microsoftin käyttöjärjestelmä Nokian älypuhelimiin
Nokia on vahvistanut pitkin viikkoa sinkoilleet huhut tulevasta älypuhelinyhteistyöstä Microsoftin kanssa. Yhtiön julkaiseman tiedotteen mukaan Nokia ottaa Windows Phonen ensisijaiseksi käyttöjärjestelmäkseen älypuhelimissa. Yhteistyössä hyödynnetään molempien toimijoiden perinteisiä vahvuuksia, minkä uskotaan tarjoavan ylivertaisen kokemuksen kuluttajille, operaattoreille sekä sovelluskehittäjille ja helpottavan tuotteiden nopeaa markkinoilletuomista.

Nokia aikoo tarjota erityisosaamistaan laitesuunnittelussa sekä hyödyntää johtavaa markkina-asemaansa tuodakseen Windows Phonen uusille markkina-alueille sekä uusiin markkinasegmentteihin. Ohjelmistopuoli tulee pääasiassa Microsoftilta ja Nokian nykyinen sovelluskauppa integroidaan tiiviisti Microsoftin Marketplacen kanssa. Hakupalvelut laitteisiin tarjoaa Microsoftin Bing, johon Nokian omistama NAVTEQ tulee tarjoamaan kartta- ja navigointipalvelut.Alustan sovelluskauppaa tulee vauhdittamaan Nokian kattavat operaattorilaskutussopimukset ja sovellukset tullaan tulevaisuudessa luonnollisesti kehittämään Microsoftin työkaluja käyttäen.

Huolimatta isosta panostuksesta Windows Phone -laitteisiin, Nokia ei hylkää täysin nykyistä Symbiania eikä myöskään aiemmin pelastajaksi toivottua avoimen koodin projektia MeeGo:a. Nokia on investoinut viime vuosina voimakkaasti Symbianin kehitykseen ja Symbian tullaan luultavasti näkemään halvemman hintaluokan älypuhelimissa, joista Nokia toivoo saavansa tuottoa investoinneilleen.

MeeGo:n tarkoitukseksi jää toimia pidemmän tähtäimen kokeilualustana, jonka avulla pyritään tutkimaan seuraavan sukupolven mobiililaitteiden erilaisia mahdollisuuksia. Nokia aikoo edelleen julkaista MeeGo-laitteen tämän vuoden puolella. MeeGo:n tulevasta painoarvosta kertonee kuitenkin se, että aiemmin MeeGo:n kehityksestä vastuussa oleva Alberto Torres joutui lähtemään yhtiön johtokunnasta.

Lisätietoja yhteistyön laadusta sekä tarkempia tietoja nykyisten alustojen kohtalosta saadaan päivän mittaan. Puhelinvertailu seuraa tilannetta.

Edit:MeeGo:n ja Symbianin tilanne


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (97)

yamaneko
yamaneko

1

Loistavaa! Mikä tahansa muu kuin Symbian on askel oikeaan suuntaan. Kenties vielä tuleekin ostettua Nokian älypuhelin. Aika näyttää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

3

Olen pahoillani, mutta nyt meni yli ja siksi toivon Nokian kuihtuvan pois markkinoilta mahdollisimman nopeasti ...ja vievän Micro$oftin mennessään.

Katastroffi Flop-7-winphone hoitaa tuon edellä toivomani käytännössä kyllä

Vastaa
JuhS
JuhS

4

Symbianin voivat minun puolesta korvata W7:lla, mutta jos Meegon heittävät pois niin siihen loppuu minun Nokia uskollisuus ja saan vihdoin ostaa Samsungin androidin.

Tällä menolla Keilaniemestä tulee vain Microftin pieni sivukonttori ja Elop pääsee vihdoin takaisin rakkaaseen kotimaahansa täältä kylmästä pohjolasta.

Aikoinaan Nokialle olisi ollut tärkeintä lopettaa olemaan jenkkien tossun alla ja samalla unohtaa pohjois-amerikan markkinat, keskittäen resurssit niihin oikeisiin alueisiin (eurooppa, aasia, afrikka jne.)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemee (vahvistamaton)

6

Meegon laittaminen "harrastusprojektiksi" ei välttämättä ole ollenkaan huono idea, kunhan sen kehittämiseen edes annetaan jonkin verran paukkuja. Kun miettii mitä kaikkea kivaa N900 on tehty, niin Meegon antaminen avoimeksi leikkikentäksi vain kehittää uusia innovaatioita, joita voidaan sitten kopioida WP7:aan tai tuleviin versioihin.

Hyvä esimerkki oli eka XBox. Tuntui ainakin, että sen suojaukset jätettiin tahallaan helposti kierrettäviksi, että nähtiin mitä harrastelijat sillä haluavat tehdä. Sitten XBox 360 annettiin samat ominaisuudet (maksua vastaan) kaikille käyttöön. Kineticissä on aistittavissa samanlainen suuntaus.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

7

mitenniin nokia on hidas mammutti? kääntäävät kelkkaa jatkuvasti! onkohan elop nainen kun näyttää siltä, että kuukautiskierto liittyy jotenkin päätöstentekoon.. no vitsi vitsi ja huono sellainen.

tämän päivän voittaja löytyy redmondista ja mielenkiintoista seurata kursseja.. Nokialta täysin käsittämätön veto ottaa noin keskeneräinen softa käyttöön.. tosin menee kai siinä vuosi ennekuin nokialta saadaan mitään tuon yhteistyön hedelmää ulos..

taitaapi eeloppi nostaa tiliä ennemminkin rapakon takaa, kuin nokialta.. no mutta kätevä kaappaus.

olisin ymmärtänyt että tyhmille jenkeille noita työnnettäisiin, mutta mitenköhän meinaavat myydä mulle windowsin taskuun??

no huhhuh mikä päivä.. oikeastaan tuo oli se kauhuskenaario.. selventäisivät vielä tuota symbiania hieman tai jää varmasti jokainen e7 kauppaan, kuten myös muut s3 vehkeet..

sirten vielä tuo mikkisoftan palvelujen integroiminen nokialaisiin. toivottavasti hakupalvelut yms saa vaihdettua, kun eihän tuolla bingilla esim tee mitään.. ainaskaan suomessa.

no mutta eihän nokialla suomen markkinat olekaan mielessä. tuntuu jotenkin tyhmältä että jenkkimarkkinat yritetään vallata muiden maiden kustannuksella..

enpä jaksa avautua enempää.. ihan vittu käsittämätöntä.. nyt ei se mokia ole niin kaukaa haettu -> microsoft nokia..

Vastaa
Spaca
Spaca

8

Oikea valinta Nokialta! Kahdesta pahasta oli valittava ja WP7 on pienempi paha. Nokialla ei ole resursseja taistella kiinalaisia marginaalikatteella myytäviä Androideja vastaan. Androidiin siirtyminen olisi ollut niskalaukaus.

WP7 on oikeasti hyvä käyttöjärjestelmä, kepittää Symbianin mennen tullen. Lisäksi ohjelmia riittää. Tämän päätöksen jälkeen markkinoilla säilyy kolme kovaa WP7:n vahvistaessa asemiaan. Ilman tätä päätöstä pian jäljellä olisi vain Android ja iPhone. Se olisi tietänyt Nokian kuolemaa ja rahan loputonta virtaa kahdelle suurelle firmalle, Applelle ja Googlelle, joidenka tavoitteena on maailman valloitus.

Vaikka tällä hetkellä minulla Galaxy S onkin, niin seuraava puhelin saattaa olla sitten WP7-Nokia. Mukava palata tukemaan "suomalaista!"

Nokia ei kuitenkaan ole vielä hautaamassa MeeGoa, joten senkin suhteen on vielä toiveita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
juupajuuhuh (vahvistamaton)

9

Siis heivataan qt roskiin?!? Nerokasta Elop, nerokasta (NOT!).. Eipä taida monikaan qt:lla jo koodannut tehdä sovelluksia MS työkalulla, puhumattakaan siitä mikä potentiaali menetettiin kun qt + linux alustan koodaajia on melko liuta olemassa.. Eli olisi edes se qt pultattu tuohon Windows Phoneen, mutta kun ei niin ei.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

10

Loistava päätös Nokialta!

WP7 rules! (kaikki tietää, jotka sitä ovat käyttäneet, painostan sanaa KÄYTTÄNEET, EI kokeilleet). Siinä on oikeasti loistava käyttis ja loistava pohja parantaa lisää ja tehdä siitä kaikkien aikojen käyttis. Nokian yhteistyöllä Windows Phonesta saadaan entistä loistavampi ja saadaan ne lokalisoinnit nopeammin muihinkin maihin. Tämä tietää hyvää ennen kaikkiea Windows Phonelle ja Microsoftille, myös pitkällä tähtäimellä Nokialle.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

11

Ei symbianin peli ollut mitenkään menetetty. Hyvä järjestelmä, kun olisivat vaimn tuoneet ehjän puhelimen missä ei olisi 100v vanha prossu yms..

En oikein ymmärrä miten symbian sijoittuu tuphon strategiaan.. Sen piti tull ahalvempien älypuhelinten järjestelmäksi, mutta samalla uhoaavat tuoda NWP7:aa uusiin hintaluokkiin.. Siis WTF..?

No tulevaisuus on tietysti avoin, mutta kyllä pitää windowsin kehittyä reilusti mikäli meinaa pärjätä ja softaahan sille ei juuri ole.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mokia tuli,JÄLLEEN. (vahvistamaton)

12

Windows matkapuhelimessa?.NOUU!!.
Eihän se Windows toimi edes PC tietokoneissakaan,vaan toimii "virus,"haitta-ohjelma" imurina!!.Tämä on meinaan koettu jo MONTA kertaa!!.
Sen takia vaihdoinkin Windowsista-Linuxiin!. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
... (vahvistamaton)

13

Onko jossain siis jo kerrottu että uusi käyttis olisi nimenomaan tuo WP7, eikä joku tuleva uusi versio? En tiedä onko edes mahdollista, mutta voisi kuvitella että Nokialla haluttaisiin edes vähän päästä vaikuttamaan millainen windowssi kapulaan tulee.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

14

Aika ristiriitasta uutisointia nyt kyllä. Toisaalla sanotaan näin:

lainaus:

"Suomalaiset säilyttivät paikkansa Nokian ylimmässä johdossa. Nokian johtokunnassa jatkavat Esko Aho, Juha Äkräs, Timo Ihamuotila, Kai Öistämö, Tero Ojanperä ja Niklas Savander

Nokia ilmoitti jakavansa liiketoimintansa kahteen yksikköön. Yksiköt ovat älypuhelin ja mobiilipuhelimet.
Älypuhelin-liiketoiminnan vetäjäksi tulee Jo Harlow.

Yksikköön kuuluvat Symbian älypuhelimet, Meego-laitteet ja strategiset liiketoiminnat."

Vastaa
syrtek66
syrtek66

15

Nokai täytyy mennä jollakin tavalla USAn markkinoille siitä ei pääse mihinkään. Usan markkinat on liian isot menetettäväksi iPhonelle ja Androidille. Todennäköisesti nähdään että WP7 puhelimia alkaa tulemaan ensi USan markkinoille ja sitten muuallekkin. Tässä ei puhuttu S40 mutta luulen että sekin jäänee markkinoille. Eli WP7, Symbian (qt layer siihen päälle), Meego ja sitten vielä S40... On siinä kerrakseen malleja joka lähtöön. Saa nähdä miten nopeaa tulee ensimmäiset WP7 puhelimet markkinoille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

16

Erittäin mielenkiintoinen veto, jännä nähdä miten käy. WP7 ongelma on tähän asti ollut ei kiinnostavat luurit, eikä malleja ns. tavallisille käyttäjille ole ollut oikeastaan yhtäkään, kaikki isonäyttöisiä pienen porukan luureja.

Toisekseen windows kohtaa niin kovia ennakkoluuloja, että siihen ei olla oikeen tartuttu, kuitenkin 93% käyttäjätutkimuksen mukaan ovat olleet tyytyväisiä siihen ja 90% suosittelisi sitä myös muille.

Nokialla on mahdollisuus saada WP7:lle sen ansaitsemaa huomiota mitä se ei oikeen tällä hetkellä saa.

Tätähän suurin osa on toivonut, nokialle helppo ja käyttäjäystävällinen ja nopea ja sulava käyttis.

Jollekin tehonokiasäätäjille varmaan WP7 ei uppoa, mutta eiköhän kannata kuitenkin enemmän ajatella sitä suurinta osaa puhelinostajista jotka ei edelleenkään halua sitä symbiania.

Muutenkin nyt kun seuraa keskusteluja niin 99% käyttäjistä haukkuu WP7 lyttyyn koskaan käyttämättä sitä :D vertaa sitä johonkin vanhoihin winmobile tekeleisiin.

Myöskin ohjelmistokauppaan päästään nyt huomattavasti paremmin mukaan ja on paljon sovelluskehittäjiä ja ohjelmia tulee koko ajan lisää.

Niinhän mä sillon sanoin kun nämä huhut ekan kerran käyntiin lähti kuukausia sitten, että tiedä vaikka itsekin siirtyisi nokiakäyttäjäksi takaisin. Olisihan se aika yllättävää jos se mun odottoma WP7 luuri olisikin nokian luuri.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
taapo (vahvistamaton)

17

Ei hyvää päivää.
Tuossa muuten tuli tehtyä Suomen ennätys potkuissa.
Softakehitys loppuu suomesta 10 000 työtöntä
Myös reilusti yli puolet rautapuolen porukoista tulee saamaan potkut, sillä käyttöjärjestelmän tekijät päättää suurelta osin sen mitä rautaa käyttis tukee.

Oma kevyt veikkaus on 15 000 työtöntä.
Sitten seuraavaksi kun Nokia siirtää pääkonttorinsa pois suomesta, niin veroja jää Suomelta saamatta noin 1 500 000 000 euroa vuodessa. On muuten melkein 300 euroa per jokainen Suomalainen. Nokia muuten saa yritystukia noin 10 miljoonaa vuodessa, jotka se on siirtänyt (ja laittanut vähän omiaankin lisää) yliopistoille yms. yhteisprojekteihin. Valtio saa veroja yli sata kertaisesti takaisin. Tulevaisuudessa yliopistojen yms rahoitus pitää ratkoa uudelleen.

Nyt pitäisi poliitikoilla hälytyskellot soida.

Tästä ei voi syyttää isänmaallisia Nokian omistajia, sillä 90% heidän kotimaasa on Usassa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

18

@9

> Siis heivataan qt roskiin?!? Nerokasta Elop, nerokasta (NOT!).. Eipä taida
> monikaan qt:lla jo koodannut tehdä sovelluksia MS työkalulla,
> puhumattakaan siitä mikä potentiaali menetettiin kun qt + linux alustan
> koodaajia on melko liuta olemassa.. Eli olisi edes se qt pultattu tuohon
> Windows Phoneen, mutta kun ei niin ei.

Olen kanssasim täysin smaaa mieltä.Tuossa käytäönnössä dumpataan Qt ja Elop veti vessasta alas kaiken sen työn mitän Qt:n eteen on tehty. Eli kiitos vaan helvetistä MicroSoftin kätyri Elop :P

Kuten itse aiemmin sanoin, niin itselläni ei ole pienintäkään aikomusta kehittää enää yhtään mitään nokiaklle, joka moisen päätöksen tekee :P On ihan turha kuvitella, että alkasin koodaamaan WP7 sovelluksia Nokian laitteille, sitä EI TULE TAPHTUMAAN, ei nyt eikä tulevaisuudessa.

Rlopin palkkaaminen Nokialle oli näköjään Nokian historian typerin teko.

Vastaa
kerbo
kerbo

19

Nythän sitä voisi taas Nokiaakin harkita seuraavaksi puhelimeksi joskus kun noita saadaan ulos.

Milloinhan nokian ensimmäinen WM7 puhelin tulee?

Vastaa
Michelola
Michelola

20

windows on sentään paljon parempi käyttöjärjestelmä mitä meego olisi ikinä ollut. Microsoftilla vähän enemmän kokeumsta toimivista käyttiksistä kuin nokialla ja intelillä...

Vastaa
Henry1979
Henry1979

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kerbo:

Nythän sitä voisi taas Nokiaakin harkita seuraavaksi puhelimeksi joskus kun noita saadaan ulos.

Milloinhan nokian ensimmäinen WM7 puhelin tulee?


WM7 luuri saapuu varmaan sit markkinoille kun HTC, samsung yms. ovat myyneet laadukkaita WM7 luureja jo vuoden, lisäksi nokia tietenkin länttää luuriin vanhentunutta rautaa...

Vastaa
mietaas
mietaas

23

hyvä nokia! suunta on oikea, onko vauhti riittävä? aika näyttää! nokian ja microsoftin kihlaus hyödyttää aluksi microsoftia enemmän. uskon, että tuotekehityksen (WP7) myötä nokia kykenee valmistamaan todellisen vaihtoehdon älypuhelinsektorille.

t. osakkeenomistaja

Vastaa
perhana
perhana

24

Toivottavasti tämä päätös nyt hieman nostaisi Nokian suosiota.

Mitä tulee niihin ehkä tuhanteen symbian/qt/microsoftin vihaaja - kiihkoilijaan jotka tämän seurauksena siirtyvät käyttämään jotain muuta symbian puhelinta, se tuskin Nokian myyntimäärissä paljon tuntuu.
Sitten taas nämä "10 000 työtöntä" Qt-kehittäjää, todennäköisesti he kaikki eivät kuitenkaan ole niin kapeakatseisia ja yksinkertaisia että eivät pystyisi oppimaan mitään uutta ja siirtyä käyttämään uutta alustaa, ja ne ketkä eivät halua oppia uutta vaan nyhräävät siinä omassa vanhentuneessa ympäristössään joutavatkin jäädä vaikkapa eläkkeelle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jarppijau (vahvistamaton)

26

Jo Harlow, joka on tullut Nokiaan Reebokilta ja ainut mitä on saanut aikaan, niin kussut hommat Symbian yksikön johtajana --> johtokuntaan ja uuden älypuhelin&windows yksikön johtoon? WTF!!??

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

27

Osakkenomistajan kommentit ovat hieman riitaisia, kun ottaa huomioon että heti julkaisun jälkeen laskua 10%.

Vituttaa suoraansanottuna.. Nyt toivon lähinnä, että joku toinen valmistaja ottaa Meegon käyttöönennen kesää ja hieroo sillä niin vitun paljon rahaa, että Elopilla menee virka..

Saataisiin myös Nokian simmuunkusemille kehittäjille töitä..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

28

@21 ja muutkin ensinnäkin se on WP7 ei WM7

Toiseks nokia ei voi laittaa WP7 vanhentunutta rautaa, koska käyttiksessä on kovat laitevaatimukset mikä on hienoa, jos vihdoin saataisiin myös nokian luureihin ne tarvittavat tehot.

Nokialla on kyllä mahdollisuudet tehdä se markkinoiden ykkös WP7 luuri, kaikki edellytykset siihen on.

Vastaa
Arzgahhh
Arzgahhh

30

Ohan tuo ihan hieno uutinen! Eiköhän Nokialla kuitenki ne resurrsit ole siel jossain, kun sais vaan tuotannon kuntoon. Nyt pitäs vaan alkaa muotoilee uusiks.

Vastaa
Michelola
Michelola

31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:


Sitten taas nämä "10 000 työtöntä" Qt-kehittäjää, todennäköisesti he kaikki eivät kuitenkaan ole niin kapeakatseisia ja yksinkertaisia että eivät pystyisi oppimaan mitään uutta ja siirtyä käyttämään uutta alustaa, ja ne ketkä eivät halua oppia uutta vaan nyhräävät siinä omassa vanhentuneessa ympäristössään joutavatkin jäädä vaikkapa eläkkeelle.


http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20110260125

Vastaa
spegex
spegex

32

Hyvä liike! MS:lle yhteistyö Noksun kanssa on varmasti stragiassa ihan eri tasolla kuin esim. HTC:n

Ja elopin roolista sen verran, että toimitusjohtajahan on hallituksen juoksupoika. Eli ei tämä Elopin päätös ole. Strategia päätetään hallituksessa.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

33

Symbian halvimpiin älypuhelimiin, WP7 keskikastiin ja MeeGo High-end kamoihin niin hyvä tulee :)

Tästä saattaa vielä syntyä Nokialtakin joku oikeesti hyvä puhelin, mutta mietin tossa, että Nokian panostus QT:n hyödyntämiseen on ollu aika kovaa, mutta WP7 ei toistaseks tue QT:ta. Oiskohan sellanen tuki suunnitteilla? Lisäis softan määrä taas aika tehokaasti.

Vastaa
Aruzo
Aruzo

34

Tässä ollaan kyllä monen kanssa samaa mieltä siitä, että WP7 on kyllä parempi vaihtoehto kuin kurttuinen ja mitään sanomaton Symbian.
Nyt vaan se MeeGo -puhelin julkisuuteen!
Alkaa tässä odottaminen pikkuhiljaa riittämään jos ei kohtapuolin ala ilmestymään....

Vastaa
Michelola
Michelola

35

Lainaus:

MeeGo High-end kamoihin niin hyvä tulee :)


öö miks...mieluiten meego just johonkin yhteen nörttileluun eikä mihinkään muuhun. Symbian halpiksiin ja WP7 kaikkiin muihin.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

36

Nokian kurssi syöksyy, pitkälti yli 9% miinuksella jo. Eikä mikään ihme, tämä oli niin idioottimainen päätös ettei moista ole rnnrn nähty. Eli ihan turha näiden WP7 fanien on selittää kuinka sijoittajat pitää tästä päätöksestä, mitä ilmeisimmin hekin ovat tajunneet ettei tuosta hyvä seuraa.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

42

Eikös tämän päivän tarkoitus ollut luoda uskoa sijoittajiin sekä myös kuluttajiin? Jatkuuko tuo tilaisuus siis vielä?

Tähän mennessähän ei ole kuin levitetty pakka levälleen.. Lisäksi Nokian mukaan alustava sopimus Microsoftin kanssa on kirjoitettu, mutta yhteistyön toteutuminen vaatii vielä neuvotteluja, eli mitä helvettiä?

Tänään asia on varmasti kaikissa uutisissa ja sen jälkeen menee ehkä kourallinen symbian luureja kaupaksi, ennekuin tilanne selventyy. Nyt ne yritykset, jotka ovat jaksaneet odottaa E7:aa tekevät varmasti uuden arvioinni ja vaihtavat johonkin jolle on tukea myös tulevaisuudessa.

Hyvin on kyllä laskettu jos ajatellaan että nokialla on varaa olla tuottamatta mitään seuraavien 1-2 vuoden aikana, kuten Elop siirtymäaikaa veikkasi.

Eikä tommoisesta härdellistä tule enää kuluttajien eikä varsinkaan kehittäjien luottamus takaisin, takin kääntö muistetaan pitkään.

Kylläpä vituttaisi kovasti jos olisin juuri ostanut 400-600€ masavan nokialaisen.. Onneksi kaikilla e7:n osataneilla on vielä 7 vrk:n vaihto oikeus tallella:) E7:aa mielivän kantsii venata pariviikkoa ja sen hinta on jossain parin sadan tienoilla:), kuten myös N8:n..

Vastaa
Michelola
Michelola

45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Thor1993:

Nokia 14:44
-9,87 %

Hyvältä näyttää! NOT

miten niin ei, eiks just nyt oo hyvä aika ostaa paljon nokian osakkeita kun on halpaa, ja kohta kurssi lähtee kuitenkin eksponentiaaliseen nousuun kun noi urpoimmatkin (jotka nyt myy osakkeensa äkkiä) tajuaa että täähän oli nokialta hyvä päätös eikä huono

Vastaa
mietaas
mietaas

46

hyvä nokia! pitkästä aikaa järkevä päätös. nokiasta oli tulossa kovaa vauhtia pelkkä laitevalmistaja. kihlaus microsoftin kanssa mahdollistaa kilpailukykyisen ekosysteemin kehittämisen nokialla.

tulevaisuudessa ei riitä pelkästään toimivat laitteet vaan tarvitaan laaja kokonaisuus, johon kuuluvat myös toimivat ohjelmistot ja sovellukset sekä monipuolinen asiakaspalvelu. nokia ei ole omin avuin kyennyt luomaan toimivaa ekosysteemiä.

toivotan siunausta ja menestystä uudelle liitolle!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
miksuh2
miksuh2

48

> hyvä nokia! pitkästä aikaa järkevä päätös. nokiasta oli tulossa kovaa
> vauhtia pelkkä laitevalmistaja. kihlaus microsoftin kanssa mahdollistaa
> kilpailukykyisen ekosysteemin kehittämisen nokialla.

Täh? Jo osaa olla nurinkurinen tapa ajatella. Nythän se vasta onkin luisumassa pelkäsksi laitevalömistajaksi,

Vastaa
DaIle
DaIle

49

toivottavasti tämä nyt olisis sitten oikeasti järkevin ratkaisu, jolla saatais applet ja googlet itkemään! :) Mutta MeeGoa kyllä itse odottelin siksi kaatajaksi... Androidi on ihan kiva, mutta jos laitteiston valmistaja rajoittaa sen käyttöä/ominaisuuksia (esim.Samsung SPICA5700) niin että pitää "rootata" ja menettää takuu, ei hyvä heilu! Mutta tosiaan jännä nähä mitä tästä sopasta tulee. Toivottavasti tulee se Kotka!:D

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

50

Kyllä minäkin sitä toivon..
Yleensä vaan jos yhdistetään kaksi hidasta joiden tuotoksia ihmiset ei halua, ei synny nopeaa jonka tuotoksia ihmiset haluaa.. Tai sitten mun matikkapäässä on vikaa.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

51

Hyvä Nokia! Nyt siitä symbianista vihdoinkin päästiin. Oi,tätä ilon päivää!
btw.nokian e7 varmaan suorastaa revitään nyt käsistä kaupoissa. xd

Vastaa
Michelola
Michelola

52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jarissimo:

Kyllä minäkin sitä toivon..
Yleensä vaan jos yhdistetään kaksi hidasta joiden tuotoksia ihmiset ei halua, ei synny nopeaa jonka tuotoksia ihmiset haluaa.. Tai sitten mun matikkapäässä on vikaa.


ei vaan sun ajattelutavassas on muuten vaan vikaa. Keistä ihmisistä sää nyt puhut? Siitä kourallisesta apple-fanipoikalaumasta?

Vastaa
ZkuQ
ZkuQ

54

Juu, tähän mennessä olen hetkellistä kokeilua lukuun ottamatta omistanut vain Nokian puhelimia, mutta tähän taitaakin sitten jäädä. Windows on liikaa jo PC:ssä, ja puhelimeen sitä en ainakaan halua - en varsinkaan, kun on varteenotettavia ja itse asiassa jopa parempia (sekä suositumpia ja avoimempia) vaihtoehtoja.

Symbian on kyllä aikansa elänyt, mutta minun mielestäni (huom, mielipide!) mikä tahansa ajaa kyllä Windowsin yli.

Lisäksi en menisi enää ihan välttämättä sanomaan Nokiaa suomalaiseksikaan, sillä melkoiselta yritysvaltaukseltahan tämä muutenkin vaikuttaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
KunSuomiPutosPuusta (vahvistamaton)

55

Voi, voi. Siinä menee työt muualle ja pian menee myös veromarkatkin. Todella surullista. Pitäisi Suomen valtion alkaa jo toimimaan pysäyttääkseen nämä poisvaluvat työt ja tulot. Nyt on turha alkaa miettimään keinoja kun tämä kaikki on ollut jo vuosia nähtävilllä. Nyt pitää jo toimia.

Siinä ei paljon käyttis- tai rautakinat paina kun Suomi muuttuu kehitysmaaksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

56

Hyvä Nokia! Kerrankin järkeviä ratkaisuja, joita on odotettu jo vuosia! Heivatkaa ne samalla ne läpipaskat qt:t ja meegot vittuun, niin hyvä tulee! Ja tämä viesti EI ole sarkasmia.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

57

Ja jonkun toisen ajattelutavassa on vikaa jos kuvittelee markkiosuuksien olevan verrannollisia siihen miten kourallinen "fanipoikia" käyttäytyy.. Ainaskaan pidemmällä tähtäimellä..

Mutta pointti oli kuitenkin, että jos kaksi ylimielistä paskaa laitetaan samaan pakettiin, niin lopputulos on ylimielisempi ja isompi paskaläjä.

Tuo symbioosi ei vaan yksinkertaisesti voi tuottaa mitään hyvää (toivon että tuottaisi), tai sitten pitää tapahtua vielä isompia muutoksia, myös Microsoftissa.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

58

FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Vastaa
Thor1993
Thor1993

59

Nyt, kun YouTuben kautta tohon WP7:aan on tutustunu vaikuttaa se aikas kivalta. Tosi selkee, toimii nopeesti ja muutenkin selkee. Tosin jotain tärkeitä (copy-paste etc.) juttuja puuttuu, mutta niitä vissiin tulossa updatessa tossa piakkoin. Eiköhän tästä vielä jotain käyttämisen arvosta synny.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Stani (vahvistamaton)

60

Aika hyvin tämä uutinen tuntuu jakavan porukan. Itse kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että tämä ei todellakaan ole järkevä siirto Nokialta. Symbian on kyllä kieltämättä "vanhanaikainen" käyttis mutta W7 siirtyminen ei ole ratkaisu....

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

61

Microsoft tästä hyötyy. Epäselväksi jäi mitä Nokia tästä hyötyy? Tulonjakomalli jne. tulevaisuudessa, ei ihme että kurssi sukeltaa.

Vastaa
Raattis
Raattis

62

En tule ikinä hankkimaan WP7-puhelinta, mutta minusta tämä oli Nokialle ainoa oikea siirto. Symbianissa ei ole seksikkyyttä jota tarvitaan iPhonen ja Androidin kukistamiseen. Meegosta ei ole koskaan Androidin kaatajaksi Nokian metodeilla ja kehitystahdilla.

Nyt kun Nokia vielä ymmärtäisi lakata markkinoimasta puhelimiaan kuluttajaluureina ja iskisi suoraan yrityksiin, joita Windows-yhteensopivat luurit varmasti kiinnostavat. Kuluttajan näkökulmasta WP7 ei vaan ole houkutteleva. Hyvänen aika, sen päävalikko on täynnä placeholder-ikoneita. Nokian ja Microsoftin tulisi ehdottomasti markkinoida Bingin ja Xbox Liven sijaan Officea, Outlookia sekä Windows-integraatiota.

Ja nyt kun iPhonelle sataa huonoa mainosta sen epäturvallisuudesta, Nokialla ja Microsoftilla olisi oiva paikka iskeä. Pitäisi vaan olla jotain näytettävää, eikä Nokialta mikään onnistu niin nopeasti. Nokia tarvitisi vain E71-, N8- sekä E7-malliset WP7-puhelimet sekä yhden C7-halpamallin mahdollisimman nopeasti. Rauta on jo, prosessorien pitäisi olla yhteensopivia, miksi tätä pitää siis taas odottaa puoli vuotta? Mainitsemani Nokia-mallit edustavat rakenteensa puolesta kännyköiden ehdottomasti kovinta kärkeä.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

63

Älkää nyt sitä Elopia kokonaan syyttäkö. Nokian oli melkein pakko tehdä tämä liike. Ja Hesarin mukaan Nokia keskusteli myös Googlen edustajien kanssa Androidista! Eli ei voi vetää suoraa viivaa Nokian, Elopin ja Micrsosoftin välille.

Ja kun Nokiaan etsittiin Kallasvuon seuraajaa, hakijoiden piti tehdä kirjoitelma, jossa he kertovat miten he muuttaisivat Nokiaa, joten kyllä Elopin linjaukset ovat varmasti olleet jo hallituksen tiedossa. Niin ja sekin pitää huomioida, että Elop ei olisi pystynyt tällaista päätöstä yksin tekemään, vaan taustalla on pakko olla hallituksen tahto!

Ja mitä itse uutiseen muuten tulee, niin odotan kyllä mielenkiinnolla Nokian WP7-puhelimia! Tästä saa kyllä sekä Microsof että Nokia ihan uuden vaihteen päälle. Toivottavasti Nokian WP7 lippulaivamalli tulee PIAN markkinoille! :) Hyvä, että Nokia on päässyt kunnon sopimukseen Microsoftin kanssa. Heillähän on paljon paljon laajempi sopimus kuin yhdelläkään muulla WP7-valmistajalla. Muut vain ovat ostaneet lisenssin, mutta Nokialla on huomattavasti laajempaa yhteistyötä. Olen varma, että Nokia saa paljon enemmän vapauksia kuin muut valmistajat, koska tässä selkeästi on kyse aivan eri luokan sopimuksesta!

Ja te, jotka tuomitsette WP7:n... älkää viitsikö. WP7 on rakennettu kokonaan uusiksi, siis ihan alusta. Jos olette joskus käyttäneet WM 6.X tai sitä vanhempia, unohtakaa koko juttu, koska tässä uusimmassa ei ole mitään yhteistä niiden vanhojen kanssa. Ja jos vertaatte tätä työpöytä Windowsiin, niin olette ihan puhtaasti typeriä. Mobiiliwindows on niin eri asia kuin työpöytä Window, että niitä ei todellakaan voi verrata!

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

64

Windows Phone 7:n on jo nyt tiedossa isompi päivitys kesällä tms. jossa on tulossa mm. uudistettu selain. Se käyttää IE 9:n mobiiliversiota ja sisältää tuen ainakin HTML5:lle.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

65

@42 "Kylläpä vituttaisi kovasti jos olisin juuri ostanut 400-600€ masavan nokialaisen.. "
Vituttaisi varmaan muutenkin.

Vastaa
samik83
samik83

66

Ei Nokia dumppaa QT:ta. Samoin sen kehitys jatkuu Symbianissa ja Meegossa. Typerää tässä on vain että WP7 ei ota QT:ta käyttöön...Vaikka tarkoituksena olikin rakentaa yhtenäinen "ecosysteemi", mutta eihän MS hyväksy muitten ohjelmaratkaisuja

Vastaa
LoBer
LoBer

67

Ei hyvää päivää...

Nokian osakkeenomistajat, säälin teitä jos ette vielä myyneet osakkeitanne viikkoja takaperin. Tästä ei ole enää kuin suunta alaspäin. Yksi epäsuosituimmista käyttiksistä Nokian muutenkin keskeneräisiin puhelimiin? Olisivat heivanneet symbianin ja kehittäneet Meegosta versiot joka hintaluokkaan, siinä on potentiaalia.

Voisin lyödä vetoa että jos tuleva Meego-puhelin on raudaltaan yhtään uudempaa, se tulee olemaan Nokian myydyin älypuhelin tänä vuonna.

Ja kyllä, olen käyttäny WP7 puhelinta. Ei alusta ole täysin sysi mutta niinkuin sanoin - käytännössä totaalifloppi, julkaisu hieman väärään aikaan -> Android ja iOS porskuttaa.

Nykyisin tyytyväinen HTC Desiren käyttäjä, ja tällä linjalla pysytään. Erot ovat vaan niin huikeita että Nokiaan ei oikein voi koskea. Säälittää oikein niiden puolesta jotka N8:n ostanut karmealla hinnalla :/

Vastaa
LoBer
LoBer

68

korjaus, olen käyttäny WP puhelinta, en siis uusinta seiskaa. Videoilta sun muilta näyttää ihan hyvältä mutta en lähde haukkumaan sitä, vaan ei vaan ole hirmu mediaseksikäs atm.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

69

11.2.2011 - päivä, jolloin Nokiasta tuli Microsoftin sivukonttori, päivä, jolloin Nokiasta tuli Microsoftin bitch.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

70

11.2.2011 - päivä, jolloin Nokiasta tuli Microsoftin sivukonttori, päivä, jolloin Nokiasta tuli Microsoftin bitch.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

71

@67 ja @68 Noniin tulihan se sieltä :D kuten sinä ja kaikki muutkin haukkuu tätä WP7 edellisten winmobile tekeleiden perusteella. Korjaus sinä et olet käyttänyt mitään WP puhelinta, koska WP7 on ensimmäinen WP luuri ja tällä uudella ei ole mitään tekemistä niiden winmobile tekeleiden kanssa, kuten täälläkin kommenteissa jo sanottu.

Suosittelen oikeesti kaikkia tutustumaan youtubesta tähän WP7 koska se on nyt erittäin ajankohtaista. Näette edes vähän mistä on kyse. Ei siitä siltinkään tarvi tykätä, mutta tämä lyttyyn haukkuminen on ihan turhaa koska se ei todellakaan ole niin huono mitä annatte ymmärtää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

72

11.2.2011 - päivä, jolloin Nokiasta tuli maailman paras, päivä, jolloin Nokiasta tuli Microsoftin kanssa ällistyttävän hyvä.

Vastaa
Michelola
Michelola

73

Lainaus:

Yksi epäsuosituimmista käyttiksistä Nokian muutenkin keskeneräisiin puhelimiin?


*facepalm* mistähän johtuu että on epäsuosittu? Kenties siitä että sillä ei ole yhtään rautavalmistajaa...? Nyt on. Vieläpä se paras. Molempien firmojen vahvuudet yhdistyvät, ja molempien heikkoudet karsiutuvat. Tästä seuraa vain hyvää

Vastaa
syrtek66
syrtek66

74

Seuraavassa yhtiökokous voi olla aika mielenkiinoinen... Periaatteesahan yhtiökokokous voi heittää koko konkaronka ulos samantien... Perustetaanko anti-elop organisaatio heittämään elop ja m$ ulos nokiasta?

Vastaa
ep_
ep_

75

Oisivat vaan lisänneet paukkuja MeeGon kehitykseen. Meego puhelinta odottelen innolla ja niin varmaan monet muutkin.

Se vain että Nokia ryhtyy käyttämään WP7:kaa pääkäyttiksenä ei ole mielestäni hyvä juttu. Enemmän pitäisin siitä että WP7 olisi yksi toinen vaihtoehto Symbianille. MeeGo voisi olla mielumin se Nokian puhelimien "pääkäyttöjärjestelmä".

Kaikista paras vaihtoehto olisi että puhelinta ostaessaan saisi vapaasti itse valita käyttiksen siihen Symbianista, WP7:kasta ja MeeGosta (Tietenkin vain jos puhelin olisi sopiva kaikille käyttiksille).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pranktalanta (vahvistamaton)

76

Hauska(?) nähdä millaisen hw:n mokia saa kehitettyä wp7-käyttöön, kun wp7:n minimivaatimukset on suuremmat kuin missään nokian mobiilituotteessa on ollut. Nytkö nokia yhtäkkiä keksii, että cpu voi oikeasti olla nopea, niin kuin käyttäjät on halunnut jo monta vuotta. Tähän astihan nokia on pistänyt vain juuri riittävän nopeaa hw:ta, kiitos kevyen symbianin.
Mielestäni Microsoft on tässä suurin voittaja, koska he mahdollisesti saavat nokialta hyvän hw:n, käyttäjiä ja kehittäjiä. Mitäs nokia tästä oikeasti saa, muuta kuin antaa kenkää tuhansille ihmisille?
Eiköhän ms muutaman vuoden sisällä osta kokonaan nokian hw-osaamisen ja tee itse hyviä laitteita.

t. osakkeenomistaja (oikeasti)

Vastaa
pain83
pain83

77

Jaaha se ompi sitten Android seuraava puhelin. MeeGoa ja Qt tuella varustettua puhelinta odottelin, mutta sen saanee nyt sitten unohtaa. Typerin veto Nokialta pitkään aikaan! Vaikka siirtyivätkin WP7aan niin olisivat pitäneet Qt:sta kiinni se oli ainoa asia MeeGon kanssa missä Nokia oli oikeilla jäljillä. Nyt olla täysin mikkisoftan armoilla käyttiksen kanssa. Ei hyvä. Tästä yhteistyöstä ei hyödy kuin MS ja vieläpä täysin ilmaiseksi.

Vastaa
elMiguel
elMiguel

78

Sen ymmärrän että microsoft jonka uutta WP7 puhelimia on myyty kaikkineen kait yhtä paljon kun N8:a yhteensä hyötyy tästä. Mutta mitä Nokia voi tästä muka hyötyä? Kiinalaisten bulkki rauta valmistajien kanssa kilpailu ei kanna pitkään ja pahimmillaan mikkisoft ostaa Nokian pois. Jos kurssi lasku jatkuu niin se voi kyllä käydä nopeastikin. :-(

Kuullostaa että saavuttaakseen muutaman käyttäjän jenkeissä, ollaan valmiit hylkäämään muu maailma ja entiset symbian asiakkaat, joita on kuitenkin enemmän kun jenkeissä potentiaalisia asiakkaita kaikkineen.

Vastaa
meklu
meklu

79

Taisi lähteä oma Nokialaiseni vaihtoon. Siinä se, en osta enää ainuttakaan Nokiaa ennen kuin Mikkilän kyhäelmät heitetään tylysti pois.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
elopillenaruakaulaan (vahvistamaton)

80

Siinä meni sitten nokia. Kivaa oli niin kauan ku sitä kesti. Todella typerä veto ja tuntuu vähän siltä, että ollut MS:n suunnitelma jo siinä vaiheessa kun kallasvuolle haettiin seuraajaa. Nyt sitten Nokian kurssi alas tällä ilmoituksella ja ostavat Nokian pois kuleksimasta. Suomen talous tykkää. Muutenkin uutinen melko "hieno" juttu suomelle... Saas nähä kuin syvällä suomen talous rypee kohta.

Vastaa
emulisti
emulisti

81

Tässä käy joko hyvin tai hyvin huonosti nokialle.
Nyt kun nokia potkii kaikki ohjelmisto osaajansa pois niin jonkun toisen kännykkä valmistajan kannattaisi nyt perustaa suomeen kehitys yksikkö niin saisi hyvin koulutettuja mobiili ammattilaisia listoillensa. Tai joku rohkea suomalainen perustaa uuden suomalaisen puhelin merkin joka ottaa meegon alustakseen...

Vastaa
humpuuki
humpuuki

83

Kun kaksi uppoavaa laivaa kiipeää toistensa syliin se ei ainakaan auta pinnallapysymistä. MicrosoftNokia on osoitus kahden käsittämättömän ison ja jähmeän yrityksen ajatusmaailmasta. Pojat pähkäilee johtoportaissaan niitä näitä vanhoja strategioita kun muut menee jo kaukana toteutettuine visioineen.

Vastaa
weski
weski

84

Nuo jenkit puhuu vaan täyttä p*skaa, ei semmoisia pidä päästää kotimaisten firmojen johtoon. Aivan käsittämätöntä, ei ole kuin 14,22%:n laskussa Nokian kurssi. Tästä Nokia ei ole kyllä nousemassa ainakaan lähiaikoina, jos sittenkään kun joku menee ja ostaa sen jo pois. Taitaa omakin takki nyt kääntyä ja muutan Androidin leiriin vähitellen, ellei Nokia nyt oikeasti saa markkinoille todella toimivaa ja hienoa MeeGo puhelinta, mahtaa sitä Ahtisaartakin nakertaa ku pientä oravaa.

Vastaa
samik83
samik83

85

Tosi mahtava veto eelopilta. Ketä kiinnostaa ostaa enää yhtää S^3 puhelinta kun Symbian alasajetaan ja Nokialla ei ole muuta tarjota pitkään aikaan. Siinä ajassa kun saadaan yhtään WP7 puhelinta ulos olisi nokia kehittänyt Meegon ja symbianin jo pitkälle ja säilyttänyt "ekosysteemin" kun molemmat tukevat QT:tä.
QT ninemomaan olisi mahdollistanut sulavan siirtymisen Symbianista Meegoon.

Nyt Nokia ei pelkästään kussut housuihin vaan päästi kunnon ripulipaskat

Vastaa
kittap
kittap

86

Kun haluat soittaa uudella Nokian puhelimella, tapahtuu avattaessa seuraavaa:
Windows käynnistyy.
Windows havaitsi virheen eikä voi käynnistyä.
Avataan windowsin vikojensietotila.
Kirjoita salasana tai loggaudu sisään äänentunnistuksella.
Äänitunnistus ei onnistunut, käytä kirjoitettua salasanaa.
Avataan Nokia Windows.
Avataan taustakuvaa.
Toimintapalkki latautuu.
Ladataan shortcutteja.
Calibroidaan cursori.
Windows havaitsi tietosuojariskin, vikojensietotila käynnissä.
Windows lataa automaattisia päivityksiä, paina tätä kuvaketta saadaksesi lisää informaatiota.
...
Käynnistetään puhelin-ohjelmaa
Ladataan asetuksia
Ladataan puhelinluetteloa
Ladataan viimeisiä puheluita.
Ladataan kuva plug-in.
Ladataan äänikometo plug-in
Aktivoi puhelu ominaisuus koodilla nyt tai käytä 30 kerran trial versiota. Voit käyttää puhelu-trial-ohjelmaa vielä 29 kertaa.
...
Avataan näppäimistö.
Oletko varma että haluat soittaa?
Windows havaitsi virheen ja sovellut täytyy sammuttaa.
Automaattiset päivitykset ladattu, sammuta puhelin asentaaksesi ne.
Windows sammutetaan 10 sekunnin päästä.
---

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ansuzi (vahvistamaton)

88

Nono. Toki tämä oli itsellenikin ehkä pienoinen pettymys. Toisaalta johtamisen opettaja kysyi eilen, mitä odotetaan, että perjantaina tapahtuu suomalaisessa bisnesmaailmassa ja vastasin, että toivottavasti edes jotakin. Jotakin tapahtui, joten se on positiivinen asia. Riskejä on uskallettava ottaa. Nyt on vain katsottava, mitä tapahtuu. Itse ainakin odotan innolla tulevaa Nokian WP-huippumallia! Potentiaalia on näissä kahdessa firmassa ja hei, ainakin päästiin symbianista eroon? Sehän täällä tuntui aiemmin olevan 90% mielestä se suurin syy Nokian tuhoon. Ja kun siitä päästin se ei enää ollutkaan niin paha... :) Katsellaan, mitä tapahtuu!

Muutos tuntuu olevan muotia nykyään, mutta kyllä se Nokian tapauksessa oli myös välttämätöntä. Vaihtoehdot: Symbian = brändi pilalla, Android = se on jo muilla, mitä uutta voi tuoda? Meego = vuoden päästä ehkä? WP = mahdollisesti tänä vuonna huippupuhelin! Mielestäni perusteltu ratkaisu, jota ei olisi tarvinnut tehdä, mikäli ei olisi viime vuosina tehty liikaa virheitä.

Vastaa
mbsjoblom
mbsjoblom

90

Kaikki paukut olisi pitänyt laittaa MeeGoon ja Qt:hen jo ajat sitten. Nyt kun ei laitettu, on hyvä syyttää MeeGon kehitystyötä hitaaksi jne. Tämä oli Nokian loppu :-(

Vastaa
JussiFX
JussiFX

91

oikeasti mitä porukka valittaa. Vihdoin joku Nokialla päätti sanoa, että nyt riittää symbian, koska sillä ei kohta riittäisi asiakkaita kuin ääri-nokialaisfaneista (suomalaisista). WP7 on edes jotain toivoa menestyä, jos kortit lyödään pöytään oikein.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

93

Perusteltu ja nähdäkseni hyvä päätös. Oletaen että annetut syyt ovat paikkansapitäviä. Suunnitelma satsata kehityspanostus sellaisiin asioihin, joissa helposti aikaansaadaan lisäarvia on fiksu. Olin ihan järkyttynyt pari vikkoa sitten kun luin kuinka paljon Symbianin kehitykseen satsataan ihmisiä ja rahaa...

Nokian oli pakko tehdä ratkaisu, jolla kehityspanostusta pienennetään rahalliesti ja tehostetaan, kolmesta vaihtoehdosta tämä oli vähiten huono. Menestystä Noksulle!

Vastaa
Harlekiini
Harlekiini

94

Vai tulee kehittäjissä käymään kato? Sallikaa mun nauraa. Androidia jää kehittelemään se Linux-nörttien joukko, joka ei osaa muuta kuin tapella keskenään ja täyttää maailmaa päällekkäisyyksillä, pian Androideja on jaossa 303 eri distroa eikä mikään niistä yksinään voi haastaa Windows Phonea.

Tässähän haetaan kokonaisvaltaista ratkaisua joka Applella on ollut jo kauan mutta eiköhän Nokialla voi soitella mistä tahansa ostettua musiikkia myös jatkossa. Ottavat oppia Applen virheistä ja pistävät paremmaksi.

Paras ratkaisu kaikille; operaattoreille, sovelluskehittäjille, loppukäyttäjille.

Hienoa!

Vastaa
Kuski67
Kuski67

97

" Huolimatta isosta panostuksesta Windows Phone -laitteisiin, Nokia ei hylkää täysin nykyistä Symbiania eikä myöskään aiemmin pelastajaksi toivottua avoimen koodin projektia MeeGo:a. Nokia on investoinut viime vuosina voimakkaasti Symbianin kehitykseen ja Symbian tullaan luultavasti näkemään halvemman hintaluokan älypuhelimissa, joista Nokia toivoo saavansa tuottoa investoinneilleen. " -Lainaus artikkelista.

Mitenkä mahtaa käydä esimerkiksi "ikusesti ilmaisiksi" luvattujen OVI-kartta -palveluiden, ja tietysti muiden monien palveluiden.
Mulla on N8, ja on vähän tyhmä olo. Laskeeko nokia N8:n kuluttajaluokan halvaksi puhelimeksi.
Jos Nokian lupaukset monista ilmaisista palveluista eivät pidäkkään paikkaansa, vaan muuttaa ameriikkaa, oikein ameeriikan malliin. Niin tulipa vaan mieleen, että jenkeissähän tämä ryhmä-kanne -menettely menee suhteellisen helposti läpi (ainakin suomen poliisivaltioon verrattuna). Eli eikun riittävästi nimiä taakse, ja laitetaan Nokia maksamaan ISOSTI omavaltaisesta toiminnastaan. Onhan Nokia Suomessa saanut kaikenmaailman erivapauksia aina ja sitten vielä tämä LEX-Nokiain, kun kuulemma maksaa n. kolmanneksen maan verotuloista! Nyt taitaa mennä nokiankin voittorahoista iso osa amerikan pojan taskuun, vaikka nyt ei fyysisesti kokonaan Suomesta pois muuttaisikaan!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.