>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialla lupa muokata Windows Phone käyttöliittymää

11
Teemu Laitila

Nokialla lupa muokata Windows Phone käyttöliittymää
Lontoossa edelleen menossa olevassa lehdistötilaisuudessa Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kertoi sopimuksen Microsoftin kanssa sisältävän mahdollisuuden muokata Windows Phone -järjestelmän käyttöliittymää käytännössä omien halujensa mukaan. Elop kuitenkin kertoi, että muutokset tuskin tulevat olemaan erityisen suuria.

Nokia pitäytyy pienemmissä muutoksissa, joiden avulla se saa kuitenkin oman brändinsä näkyviin tulevaisuudessakin. Nokian mahdollisuus oman ulkoasun tekoon kertoo Nokian ja Microsoftin sopimuksen laajuudesta verrattuna muihin tähän mennessä Windows Phone -laitteita julkistaneisiin valmistajiin. Alustan lanseerauksen yhteydessä Microsoft ei sallinut esimerkiksi HTC:n käyttää omaa Sense-käyttöliittymäänsä valmistamissaan laitteissa.Pienistä omista mausteistaan huolimatta Nokia halunnee säilyttää käyttöliittymän mahdollisimman muuttumattomana säilyttääkseen sovellusten yhtenäisen käyttökokemuksen koko ekosysteemin laajuudella.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
PAHA mokia!! (vahvistamaton)

3

Meinasin seuraavaksi ihan vaihtelun vuoksi vaihtaa Nokiaan takas,mutta nyt sekin tuli selväksi.
EI,EI ja EI!. =(

Vastaa
kallu47
kallu47

6

Nyt sitte vaan sovellus jolla voi ladata entisen käyttiksen tilalle w7 (2kk vanha nokialainen), koska ei tää voimennä huonommaksi, kuin nyt on. Mulla on vanha 3310, niin sen sanakirja toimii vähintään yhtähyvin kuin nykyisen 3710. Kun latasin akun ja pistin simin ja kirjoitin koeviestin. Siis 11v vanha puhelin ?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
reepomies (vahvistamaton)

8

Tuo Qt olis ollu kyllä liki pakko saada. Miksi kukaan enää kehittää Qt ohjelmia mikäli ei julkisteta että Qt tulee WP alustalle (toista tosiaan ilmoilla http://www.engadget.com/2011/02/11/nokia-notifies-developers-that-qt-is-out-for-windows-phone-devel/# ) ??

Mitä merkitystäkö tällä on?
Heikentää entisestään mielenkiintoa ostaa esim symbian luuria kun tiedossa ettei sovelluksia enää tule => vaikutus taloudellisestikin jo jonkinlainen. Entä muuta? No eikös nämä Nokian "pääohjelmistot" ole jo valmiksi Qt:lle käännetty, eli Ovi Maps mm.? Nytkö sekin pitää erikseen tehdä WP alustalle? Tosin tuo nyt on pienin huoleenaihe, itse alustahan on jo sinällään melko torso kunnes viilatan sekin kuntoon:

WP7-specific limitations

* No system-wide file manager
* No Bluetooth file transfers
* No USB mass storage mode
* Limited third-party apps availability
* No Flash or Silverlight support in the browser
* Too dependent on Zune software for file management and syncing
* No video calls
* No custom ringtones
* Music player lacks equalizer presets
* No multitasking
* No copy/paste
* No DivX/XviD video support (automatic transcoding provided by Zune software)
* No sign of free Bing maps Navigation so far
* No internet tethering support

Vastaa
Puppek
Puppek

9

Ei saakeli jos Nokia vääntää WM7:kan käyttöliittymän samaksi kuin Symbianissa :D Eihän se muuta mitään. Sama valikkohelvetti pyörii vaan eri alustalla.

Vastaa
Michelola
Michelola

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miksuh2:

Nokia on jo yli 12% miinuksella pörssissä.

niin...? sehän vaan meinaa että iso kasa ihmisiä on myynyt osakkeitaan. Pian he joko katuvat sitä, tai eivät. Ei toi osakkeen arvon lasku ole mikään absoluuttinen mittari päätöksen järkevyydelle

Vastaa
avthein
avthein

11

"...kertoi sopimuksen Microsoftin kanssa sisältävän mahdollisuuden muokata Windows Phone -järjestelmän käyttöliittymää..."

Itsestäänselvyys tällaisissa tapauksissa. Kai Nokia tietää paremmin HW-puolen kuin M$ ja siten muutokset saattavat olla välttämättömiä. Tietysti vain välttämättömimmät muutokset toteutetaan "...muutokset tuskin tulevat olemaan erityisen suuria."

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.