Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia: Kuva WP7-nokialaisesta oli aito

14
Manu Pitkänen

Nokia: Kuva WP7-nokialaisesta oli aito
Nokia on tänään vahvistanut, että Engadgetin kautta verkkoon vuotaneet konseptikuvat Nokian ensimmäisestä Windows Phone 7 -älypuhelimesta ovat aitoja. Samalla Nokia kertoi, että puhelin yritetään saada valmiiksi tämän vuoden aikana.

Nokia ilmoitti perjantaina pitämässään tiedotustilaisuudessa, että se tulee turvautumaan tulevaisuudessa Microsoftin kehittämään Windows Phone -käyttöjärjestelmään yhtiön kalleimmissa älypuhelinmalleissa. Samalla Microsoftin ja Nokian toimitusjohtajat vahvistivat, että yhtiöt ovat jo aloittaneet ensimmäisen WP7-puhelimen kehityksen. Engadget vuoti heti seuraavana päivänä konseptikuvat kyseisestä mallista verkkoon, mitkä Nokia on nyt todennut olevan aitoja.


Barcelonassa tänään pidetyssä tilaisuudessa Nokian Smart Devices -osaston johtaja Jo Harlow esitteli puhelimen prototyyppiä muutamaan otteeseen, mutta teknistä tiedoista hän ei suostunut kertomaan mitään. Hän antoi kuitenkin ymmärtää, että puhelin julkaistaan tämän vuoden aikana.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

Arzgahhh
Arzgahhh

1

oho oho no kerrankin joku myöntää suoraan! :) Tuota kun pääsis kokeilemaan jossain vaiheessa. En haluais ostaa, mutta kyllä sen vois "koeajaa".

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

2

Siis onko Nokia myymättä mitään oikeita tuotteita kokonaisen vuoden? Siinä vaiheessa kun Nokia alkaa myymään noita niin Androidin osuus on yli 50%.. Ei #¤%tana mitä perseilyä!

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

3

Nokia: Ottakaa nyt helvetissä komento takaisin, vai eikö teillä kukaan kattele esimerkiksi kursseja? Symbian takaisin tuotantoon ja uusia malleja julki! Iso Symbian päivitys 2kk sisällä..

Vielä yksi mahdollisuus Symbianille, sillä nyt olisi kehitysporukalla varmasti motivaatiota tehdä homma kuntoon vimpan päälle!

Ja syksyllä Meego tykki ulos oikein kiiltävänä! Jatkakaan myös tuota ms:n luurin tekoa ja tuokaa nyt yksi luuri markkinoille, jotta näkee meneekö niitä yli 10kpl..!

Kaikki muut valmistajat julkaisee tuolla Barcelonassa todella makeita vempaimia ja Nokia esitteli piirretyn kuvan puhelimesta joka saattaa tulla myyntiin tänä vuonna.. Vittu nyt eletään helmikuuta!

Ehkä Elop ei olekaan MS:n hommissa vaan ihan suoraan Googlella, sehän tästä nyt eniten hyötyy:)

Vastaa
Abexi
Abexi

4

@2 Ota nyt hyvä mies huomioon että kyllä siellä on muitakin puhelimia kehitetty/kehitetään vaikka nyt WP7 puhelinta ei heti myyntiin tulisikaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

2@
> Siis onko Nokia myymättä mitään oikeita tuotteita kokonaisen
> vuoden? S

Vain WP lureista uutisessa oli puhe.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

6

No mutta kuka ostaa symbbari luurin, kun sen kohtalo tiedetään? Ja kyllähän se tuon mediamylläkän jälkeen tiedetään kaikkialla missä puhelin kuuluu..

Toki tulee esimerkiksi s40 puhelia, mutta tarkoitus kai olisi olla jotakin muuta kuin halpavalmistaja? Sanoihan Elop eilen, että aasian markkinoille on tulossa uusi ja hieno puhelin jossa on ihan tuplasim.. Olipahan uutinen.. Kiinalaisilla on ollu niitä 5v siellä..

No mutta sama tietysti mulle.. Olishan se vaan ollu kiva jos toi Nokia ei olis luovuttanu ihan noin läpinäkyvästi.. vaan olis edes kokeillu pärjätä, kun ei siinä mitään olis menettäny.

Ei paljon auta jos Nokia saa MS:ltä miljardeja tolla diilillä, kun jo perjantain aikana Nokian arvosta suli yli 4miljardia pois..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

7

6@
> No mutta kuka ostaa symbbari luurin, kun sen kohtalo tiedetään?

Kyllä niin voi mennä kaupaksi vielä paljon, ei ainakaan mitään syytä miksei menisi.

Mutta yhteystyön julkaisun mukana palanen Symbian markkinoista katosi kertaheitolla.

>Toki tulee esimerkiksi s40 puhelia,

Ja ilmeisesti useitakin Symbian puhelimia, ja lupailtu norteille jokin MeeGo laitekkin.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

8

7@
Näen monta syytä miksi niitä ei menisi.. Esimerkiksi yritysten on turha ruveta tekemään symbianilla mitään, kun se häviää pois. Näin siihen tehdyt investoinnit olisivat turhia muutaman vuoden päästä.
Kuluttajillakin on turha ostaa Symbian puhelimeen mitää lisäsovelluksia, kun niitä ei voi käyttää seuraavassa luurissa (No muutaman euron peleillä nyt ei niin ole merkitystä).

Meegolaite voi hyvin olla vaikka autoradio, kun siitä ei ole mitään julkaistu ja sekin jää testialustaksi (Nokialle, muista ei tiedä).

Vastaa
syrtek66
syrtek66

9

WP7 puhelimet on selvä heikennys Nokia puhelin malleihin verrattuna. C# on javaan verrattava bytekoodi kieli ja esim. Bluetoothin ja usb massastoragen puute ei tee nuoriso markkinoilla huipputuotetta.

Tätä liikkua voidaan hyvällä syyllä sanoa M$ viimeiseksi voitoksi. Android ja Apple pitävät huolen siitä että M$ ja Nokia markkinaosuus jää selvästi seuraavina vuosina.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nokiasoft xphone 720 (vahvistamaton)

10

Hähää, eipäs Murtazin kerennytkään/voinutkaan vahvistaa näiden kuvien aitoutta ennen Nokiaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
True now!. (vahvistamaton)

11

Ei taida Nokian ja Microsoftin liiton purkaminen olla enään mahdollista,tai Nokia joutuu sen jälkeen vakaviin ongelmiin rahallisesti!!. :(

Vastaa
NHelix
NHelix

12

Itse odottelen kyllä fyysisellä näppäimistöllä varustettua WP7 mallia, mutta ihan hyvältä kuitenkin näytti tuo kehitteillä oleva mallikin. Saas nähdä miten MeeGo laitteiden käy, Intel käsittääkseni on julkaisemassa sellaista? Itsekin tuota odottelin jo vuoden päivät, mutta taitaakin jäädä väliin kun saahan sen asennettua N900kin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

13

8@
>Näen monta syytä miksi niitä ei menisi.. Esimerkiksi yritysten on
>turha ruveta tekemään symbianilla mitään, kun se häviää pois. Näin
>siihen tehdyt investoinnit olisivat turhia muutaman vuoden päästä.

Pitkäntähtäimet sovellus ja palvelu kehitysten aloitukset puhtaasti Symbian varaan varmaan haudattu tämänviikonaikana. Se ei kuitenkaan torpaa laitteiden myynti kokokaan, jopa yrityskäytössä Symbiani vielä elää ja uusialaitteita hankitaan, mutta pidemmän tähätimen suunnitelmissa muut vaihtoehdot syrjäyttää Symbianin.

8@
>Kuluttajillakin on turha ostaa Symbian puhelimeen mitää
>lisäsovelluksia, kun niitä ei voi käyttää seuraavassa luurissa
>(No muutaman euron peleillä nyt ei niin ole merkitystä).

Sovellusmarkkinoille päätös vaikuttaa, sovelluksia varmaan ladataan ja ostetaan jatkossakin entistä enemmän, tiedä sitten paljonko sovellusmarkkinoista on sellaisia sovelluksia jotka ovat hinnaakmpia ja joilla on useamman alite sukupolven käyttöikä, Navigointi ohjelmat on olleet esimerkki hinnakaammista mutta myös esimerkki siitä että ne päivitetään suurinpiirtein samaan tahtiin laitteiden kanssa.

Symbiani päätös tosin tiputtaa Symbian laitteet sovellustarjonnan osalta lähemmäksi featurepuhelimia. Eli kyllä laitemarkkinoilla on niille vielä "pitkään" tilaa. kaksivuotta ei välttämättä katto, riippuu kuinka nopeasti WP tuotelinja taipuu korvaamaan Symbian mallisto parivuotta ei siihen välttämättä riitä, riippuu miten markkinat kehittyvät eri alueilla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja