Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Yli 80 prosenttia Nokian suomalaisista tuotekehittäjistä löysässä hirressä

15
Manu Pitkänen

Yli 80 prosenttia Nokian suomalaisista tuotekehittäjistä löysässä hirressä
Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne arvioi Kauppalehdelle, että pahimmassa tapauksessa Nokian tuotekehityksessä työskentelevistä suomalaisista 80 prosenttia eli yli 5000 voi joutua irtisanotuksi Nokian ja Microsoftin yhteistyön vuoksi.

Suomessa työskentelee yhteensä yli 6000 henkeä, jotka tavalla tai toisella ovat mukana Nokian tuotekehityksessä. Nokian lisäksi tuotekehitystä tehdään yhtiön hyväksi Suomessa muun muassa Ixonosilla ja Digialla. Positiivisen ohjeistuksen kuluvalle vuodelle muutama päivä sitten antanut Ixonos on jo joutunut korjaamaan tilinpäätöstiedotettaan. Yhtiö odotti tämän vuoden tuovan hyvää kasvua, mutta Nokian ilmoituksen jälkeen liiketaloudelliset tavoitteet tulevat todennäköisesti jäämään hyvin kauas vuoden 2011 osalta.
Rinne arvioi, että irtisanottavista 1500 tulee olemaan Nokian alihankkijoiden työntekijöitä.

Nokian ja Microsoftin ilmoitettua yhteistyöstä media sai välittömästi tietää, että työ- ja elinkeinoministeriö on ollut ajantasalla yhtiöiden suunnitelmista. Ministeriö on jo aloittanut sopeuttavien toimenpiteiden suunnittelun, jotta irtisanottavat työntekijät saadaan mahdollisimman nopeasti takaisin töihin. Lisäksi mediassa todettiin, että irtisanomiset tulevat olemaan ennennäkemättömän suuret.

Nokia ilmoitti jo viime joulukuussa, että yhtiö irtisanoo 800 työntekijää Suomesta. Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop on vakuutanut, että Nokia pysyy suomalaisena. Yhtiön suomalaisjohto pysyi ennallaan viime perjantaina.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

343234324d324 (vahvistamaton)

1

Aika harhaan johtava otsikko. Pitäisi kai lukea "Yli 80% Nokian suomalaisista tuotekehittäjistä löysässä hirressä"

Vastaa
kolmis
kolmis

2

Sanonpahan vaan että koko Mikkisoftan kanssa yhteistyön tekeminen on kuin oman oksan sahaamista, kohta rytisee eikä siinä kärsi ainoastaan tuotekehittäjät vaan koko nokia.

Vastaa
3rp3
3rp3

4

Parasta, mitä nyt vois tapahtua on, että Aava ja Intel löis viisaat päänsä yhteen, palkkais Nokialta potkittuja työntekijítä, ja alkais valmistaa Meego-ÄLYpuhelimia.

Ei sais miettiä mahottomia...

Vastaa
Doomeri
Doomeri

6

Minä en voi mitenkään nähdä että nokia+windows phone 7 kantaisi hedelmää.. ..Kyseinen käyttöjärjestelmä on täysin aikaansa jäljessä. Mitähän siel Elopin päässä oikein liikkuu...?

Vastaa
RautaKansleri (vahvistamaton)

7

@6
Ihanko oikeasti luulet että Elop yksin olisi tämän microsoftin kanssa liittoutumisen keksinyt ja päättänyt :D

Vastaa
kolmis
kolmis

8

Jossain muistaakseni uutisoitiin sitä että Elopilla olisi salkku täynnä mikkisoftan osakkeita, joten eiköhän se päätös ollut "yksimielinen".

Vastaa
teppoI
teppoI

9

@8

Elop omistaa huomattavan määrän Microsoftin osakkeita, mutta ei yhtään Nokian osakkeita. Nokian viestinnän mukaan Elop ei ole voinut myydä Microsoftin osakkeita, koska Finanssivalvonta olisi voinut tulkita asian niin, että Elop on käyttänyt sisäpiiritietoa (Windows Phone 7 -strategia) oman edun tavoittelemiseksi. Sisäpiiritiedon käyttäminen osakekaupoissa on Suomessa laitonta, joten Elopin on pitänyt odotella ainakin perjantaille saakka ennen kuin on voinut myydä Microsoft-osakkeensa.

Nokian mukaan Elop ehti myydä yli puolet Microsoftin osakkeitaansa ennen kuin uutta strategiaa alettiin työstämään.

Samaan syyhyn vedoten Elop ei ole kuulemma voinut myöskään ostaa Nokian osakkeita.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

10

Hyvä kun ymmärsi odottaa - nyt niitä saakin paljon edullisemmin... ;)

Vastaa
Perho92
Perho92

11

@2
Itse taas sanoisin, että nokia voittaa ja suomi kärsii. Microsoftilla on valtaa ja rahaa tehdä Windows Mobilesta iOS ja Androidin tappaja varsinkin työkäytössä. MS Word, hotmail ja muu MS sälä on lähes kaikille jo nyt arkipäivää.

Vastaa
mietaas
mietaas

12

"Investointeja on luvassa myös rautapuolelle, joka tarkoittaa yli gigahertsin kellotaajuudella toimivia prosessoreita ja parannettua grafiikkasuorituskykyä”.

nyt kannattaa satsata kaikki resurssit symbianin kehittämiseen. huipulla on hyvä lopettaa… hyvä nokia, vihdoinkin uudistuksia tulossa symbianiin!!!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
Anestic
Anestic

13

Näin se menee. Kohta lähtee johto. mitenkähän suuri vaikutus nokian läsnäololla on ollut maamme hyvinvointiin??

Vastaa
Mä (vahvistamaton)

14

Peli on menetetty jo ihan sen vuoksi, että Microsoft saa uuden aluevaltauksen käyttöjärjestelmälleen ja monopoliasema sen kun kasvaa.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

15

Alkaa jo ärsyttää nämä Microsoftin salaliitto-spekulaatiot. IT-viikossa oli eilen Mary McDowellin haastattelu, jonka mukaan marraskuussa alkoi tulevaisuuden strategian suunnittelu ja vaihtoehtoina oli ns. entinen linja, yhteistyö Microsoftin kanssa ja yhteistyö Googlen kanssa. Johtokunta päätti esittää Nokian hallitukselle Microsoft-vaihtoehtoa, joka sitten äänesti asiasta. Lopputuloksen kaikki sitten tietääkin.

Tässä IT-viikon "uutinen":
http://www.itviikko.fi/uutiset/2011/02/15/nokian-hallitus-aanesti-vain-microsoft-vaihtoehdosta/20112308/7

Tässä Nokian johtokunta:
http://www.nokia.fi/nokia/tietoa-yhtiosta/hallinto/johtokunta

Ja tässä hallitus:
http://www.nokia.fi/nokia/tietoa-yhtiosta/hallinto/hallitus

Ei siis todellakaan ole Elopin oma päätös, niin kuin jotkut tuntuvat kuvittelevan. Jos olisi, niin täytyy sanoa, että poikkeuksellisen haavoittuvaiseksi olisi Nokian organisaatio muodostettu. Ja mitä Elopin osakkeisiin tulee, hänelle on annettu jo pestin alkupuolella osakeoptiot.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja