Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia odottelee Windows Phonen Mango-päivitystä

7
Manu Pitkänen

Nokia odottelee Windows Phonen Mango-päivitystä
Nokian tiedetään kehittelevän jo Microsoftin kanssa ensimmäistä Windows Phone -alustaan perustuvaan puhelinta. Puhelimen ulkonäkökin on jo tiedossa. Sen julkaisuajankohta on ollut kuitenkin hämärän peitossa. Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kertoi alkuviikosti, ettei itsekään tiedä ennen kuin muutaman kuukauden kuluttua koska puhelin julkaistaan.

TechRadar-sivuston lähteiden mukaan Nokia odottelee Windows Phone -käyttöjärjestelmän isoa Mango-päivitystä ennen kuin julkaisee puhelimensa. Mango päivittää alustan versionumeron 7.0:sta 7.5:een. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei Windows-nokialaista tulla näkemään kaupan hyllyillä ainakaan ennen lokakuuta. TechRadar huomioi, että Nokia on ollut itse hyvin tarkka, ettei mainitse julkaisevansa Windows Phone 7 -puhelinta. Tälle on ollut syynsä, sillä matkapuhelinjätin ei ole ollut edes tarkoitus julkaista siihen perustuvaa puhelinta.


Kerroimme jo aiemmin Mango-päivityksen tuomista uusista ominaisuuksista. Luvassa on laaja moniajotuki, laajempi muokattavuus ja HTML5-tuki. Windows Phone -alustaan perustuvia Nokia-matkapuhelinmalleja tulee saataville laajempi kirjo vuonna 2012. Microsoftin on tarkoitus julkaista samana vuonna käyttöjärjestelmästä 8-versio.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

Mikaelson
Mikaelson

1

Ihan fiksua odotella tuota Mangoa. Siinähän ne isoimmat päivitykset tulee, eli mm. moniajo 3. osapuolen softille, uusi IE jne.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

2

Hmm.. Taitaapa omalta osin mennä mahdollinen WP hankinta vuoteen 2012 ja WP 8 version kera.

BTW. Kohta (21.40) alkaa ykkösellä A Plus, jossa Ollilla ottaa asioihin kantaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ps (vahvistamaton)

3

Samaa mieltä, kannattaa odotella. Ties vaikka Nokian diiliin kuuluu, että ensimmäien "mango-puhelin" on Nokian valmistama. Jospa ennen syyskuuta saatais vielä ne pari S^3 luuria ja sen MeeGo luurin.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

4

Tuo Nokian valitsema tie onnistuu vain jos eivät menetä markkinaosuuttaan liikaa ennen Windows puhelinten myyntiin tuloa. Ja mikäli eivät tuo keskeneräisenä myyntiin ensimmäistään.

Vi hoppas.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

5

Pitkä on odottavan aika. Varmaa on vain se, että nyt WP puhelinta ei kannata julkaista. Siitä ei tulis mitään, mutta liika odottelukaan ei ole hyvästä.

Pitääpä tässäkin yhteydessä ihmetellä, että eikö muka Maemosta olisi saatu markkinakelpoista vielä tähän mennessä. N900:nen on ensi syksynä kuitenkin jo kaksi vuotta vanha ja Maemo 5 sitäkin vanhempi...ja molemmat oli julkistuksessa jo ok tavaraa...
Mutta turha sitä on menneitä itkeä. Varmaa lienee, että Maemo ei takaisin tule. Josko edes Meego näkisi päivän valon. Tosin viimeset kommentit sen loistavuudesta ei kyllä vakuuttanu. Hatullisen p**kaa tais Nokia saada Intel-Meego yhteistyöstä....

Vastaa
ypsilon
ypsilon

6

Ihmittelen minäkin, miksei Maemo puhelimia tullut lisää? Nokialla tuntuu aina olevan jotain suurta tulossa, mutta mitään ei vaan ikinä tule.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja