Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia hävisi pantenttikiistan IPComia vastaan Saksassa

2
Manu Pitkänen

Nokia hävisi pantenttikiistan IPComia vastaan Saksassa
Nokian ja IPComin välinen vuosia kestänyt käräjöinti sai tänään osittaisen päätöksen, kun saksalainen oikeusistuin katsoi Nokian käyttäneen luvatta IPComin patentoimia ratkaisuja puhelimissaan. Nokia on jo kertonut valittavansa tuomiosta.

Nokian ja IPComin välinen pantettikiista liittyy tapaan jolla Nokian puhelimet liittyvät matkapuhelinverkkoon. IPComin tulkinnan mukaan Nokian on vedettävä kaikki puhelimet pois myynnistä Saksassa jos se voittaa kiistan. Nokia ei ole tässäkään asiassa IPComin kanssa samaa mieltä, mutta on jo ennakkoon poistanut kiistana olevan ominaisuuden puhelimista. Käytännössä tuomio ei siis vaikuta Nokian liiketoimintaan.

Uskomme, että patentti on mitätön ja työskentelemme osoittaaksemme tämän. IPComin patenttirikkomussyytökset ovat aggressiivinen taktiikka, jolla IPCom yrittää painostaa Nokiaa suostumaan syrjiviin ja epärealistisiin lisensiointiehtoihin.
Nokian viestintäJo aiemmin oikeusistuin on todennut IPComin patentin pitävyyden, mutta se ei ole halunnut antaa lopullista tuomiota koska Nokia ja HTC pyysivät lisäaikaa. IPCom ja Nokia ovat käyneet patenttikiistaa myös Britannian oikeussaleissa, missä Nokia selviytyi voittajana.

Kommentit (2)

syrtek66
syrtek66

1

Softapatentit pitäisi kieltää koska ne eivät ole muuta kuin rahanlypsykoneita sekä haittaavat kehitystä. Ainoastaa lakimiehet ja patenttifarmit hyötyvät nykyisen kaltaisesta jäjestelmästä mikä on loppukuluttajan kannalta kielteinen.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

2

1@
>Softapatentit pitäisi kieltää

Onko tässä kyse epämäärisestä softapatentista, vai olisko sittenkin oikea tegnologia patentti?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja