Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia lirkuttelee kehittäjiä ilmaislahjoilla

19
Manu Pitkänen

Nokia lirkuttelee kehittäjiä ilmaislahjoilla
Nokia yrittää lirkutella kehittäjiä siipiensä alle ilmaisilla puhelimilla ja konferenssilipuilla. Nokia yrittää saada lisää sovelluskehittäjiä sen palvelukseen ja samalla yhtiön on tarkoitus estää nykyisten kehittäjien siirtyminen muiden yhtiöiden palvelukseen, mikä voisi aiheutua Nokian viimeaikaisesta strategianvaihdoksen takia.

Nokian ilmoitti tasan viikko sitten, että yhtiö tulee käyttämään jatkossa älypuhelimissaan Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmää, joka tietää sovelluskehittäjien kannalta varsin epämielyttävää takeettoman huomisen odottelua. Jotteivat kehittäjät hylkäisi Nokiaa, on yhtiö päättänyt lahjoa heitä tarjoamalla ilmaisia puhelimia. Tarjolla on hiljattain julkaistu Nokia E7 sekä vielä julkaisematon Windows-pohjainen Nokia-puhelin. Launchpad-ohjelmaan liittyminen on tällä hetkellä ilmaista, mutta normaalisti se maksaa 300 euroa vuodessa.
Puhelinten lisäksi Launchpad-jäseniksi ryhtyneet saavat ilmaisen sisäänpääsyn Nokia World- ja Nokia Developer Summit -tapahtumiin sekä kolmen kuukauden ajan ilmaista teknistä tukea. Tarjolla on myös sovelluskehitykseen liittyvää arviointia ja apua sovelluksen julkaisemisessa Ovi-kaupassa.

Kommentit (19)

Grina
Grina

3

Ymmärsinköhän oikein, että puhelimia saavat vanhat jäsenet ja uusille jäsenille etuna tarjotaan ilmaista vuoden jaksoa?

Ei uusille ilmaisjäsenille puhelimien jakaminen järin fiksua olisikaan...

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

4

Epätoivoista yrittää tällä tavoin houkutella kehittäjiä kuolevalle alustalle.

Kun Nokian WP-luuri joskus valmistuu, en ihmetteleisi vaikka MS/Nokia aloittaisivat polkumyynnin kaapatakseen markkinaosuutta.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

6

@4

No siinä tapauksessa kaikkien alustojen kehittäjät ovat ainakin hieman epätoivoisia. Ei Nokia ole ainoa firma joka tätä harrastaa.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

7

@4

Kuoleva alusta? WP7-puhelimia on ollut myynnissä vasta muutaman kuukauden. :D Ei kaikki alustat saa aina lentävää lähtöä, Androidkin pääsi kunnon kasvuun vasta jonkin aikaa julkaisun jälkeen. Kehittäjät ainakin ovat ottaneet WP7:n hyvin vastaan ja Nokian ja Microsoftin yhteistyö näyttää vain lisänneen kiinnostusta.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

8

@7

> Kehittäjät ainakin ovat ottaneet WP7:n hyvin vastaan ja Nokian ja
> Microsoftin yhteistyö näyttää vain lisänneen kiinnostusta.

Jospa et yleistäs tolla tavalla. Suosittelen lukemaan mitä Nokian kehittäjäsivuilla on asuiats puhuttu. Se ei kyllä vastaa sanomaasi.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

10

Itsekin näköjään sain tuon sähköpostin, olen ollut Nokian Launhpadin jäsen jo jonkin aikaa. Pakko myöntää, että kehittäjän näkökulmasta tämä oli ihan positiivinen siirto Nokialta.

Vastaa
perhana
perhana

11

@miksuh
"olen ollut Nokian Launhpadin jäsen jo jonkin aikaa."

uutisesta:
"Launchpad-ohjelmaan liittyminen on tällä hetkellä ilmaista, mutta normaalisti se maksaa 300 euroa vuodessa."

Ja toisessa uutisketjussa kauhistelit microsoftin abb hubin kallista vuosimaksua:
"MicroSftin App Hub sovelluskaupan käyttöoikeus maksaa kehittäjälle 99 dollaria vuodessa, eli siellä on vuosimaksu"

Kumpi normaaleista vuosimaksuista on mielestäsi enemmän, 99 dollaria vai 300 euroa?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

12

@10

Tosin ei tuo muuta sitä, että tulevaisuus in epävarma ja synkkä Qt:lle, Symbianille ja Meegolle, ainakin Nokian osalta. Mutta kyllä tämä uskoakseni parantaa mahdollisuuksia Qt-kehityksen jatkumiselle Nokian laitteille niin kauan kuin se vain on mahdollista.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

13

@8

Niin. Nokian nykyiset kehittäjät varmaan suhtautuvat hieman eri tavalla, mutta puhunkin nyt yleisesti kehittäjien kiinnostuksesta. Nokian kehittäjäfoorumilla nyt voisi olettaakin pyörivän etenkin Symbiania ja MeeGoa sympatiseeraavia ihmisiä, joten ei kai se ole mikään ihme, että suututtaa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

14

@11 perhana

Jospa pidättäytysit kommentoimasta asioita, joista et mitään tiedä? Olen ennenkin sanonut sulle, niin mutta se ei vaan tunnu menevän perille.

Nokian Launchpad ei varsinaisesti liity Ovi Store-sovelluskauppaan mitenkään. Ei Ovi Storessa sovellusten julkaseminen vaadi Launchpadin jäsenyyttä. Kehittäjän ei ole mikään pakko olla Launchpadin jäsen.

Launchpad tarjoaa muita palveluja ja etuja kehittäjälle,. Esimerkiksi kehittäjät saa käyttöönsä uusia kehitteillä olevia tekniikoita ennen muita, yritysjäsenillä on mahdollisuus ostaa kehityskäyttöön puhelimia normaalia halvemmalla jne. Lisäksi launchpadin jäsenillä on mahdollisuus käyttää Nokian asiantuntijapalveluja tavallita halvemmalla.

Ja nyt siis jäsenet saa kaksi älypuhelinta, konferenssiliput ja ilmasta teknistä tukea.

ja sitäpaitsi kuten uutisessa sanotaan Nokia tarjoaa nyt jäsenyyttä ilmaiseksi. Kannattaa huomata, että jäsenyys haetaan täyttämällä hakemus ja lisäksi pitää olka rekisteröitynyt Forum Nokian kehittäjäjäseneksi.

> Ja toisessa uutisketjussa kauhistelit microsoftin abb hubin kallista
> vuosimaksua: "MicroSftin App Hub sovelluskaupan käyttöoikeus maksaa
> kehittäjälle 99 dollaria vuodessa, eli siellä on vuosimaksu"

Minä myös mainitsin, että WP7 -kehittäjän pitää myös ostaa kallis sertifikaatti VeriSigniltä, joka maksaneen jotain 400 dollaria per vuosi (veikkaus aiempien kokemusten perusteella), ja lisäksi tarvitaan jenkeille kelpaava verotunnus, joka maksaa. Miksi jätit tämän mainitsematta?

> Kumpi normaaleista vuosimaksuista on mielestäsi enemmän, 99 dollaria vai
> 300 euroa?

Kuten sanoin siinä viestissä johon biittaat, Ovi Storeen sovellusten julkaisijaksi rekisteröitym,inen maksaa yhden euron, ei yhtään sen enempää. ja kuten edellä sanoin, niin launchpadin jäsenyys ei ole välttämätön.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

15

@14

Se jää sitten nähtäväksi miten WP7-kehittäjien kustannukset muuttuu sitten, jos Nokia alkaa jaella WP7 -sovelluksia Ovi Storessa. Voi olla, että eroja McroSoftin App Hubiin tulee olemaan tuossa suhteessa. Sitä on liian aikasta miettiä, koska ei edes vielä tiedetätuleeko ovi Storeen WP7 sovelluksia.

Vastaa
perhana
perhana

16

@14 miksuh
Ja luuletko todella että pidättäytyisin kommentoimasta vain koska sinä niin käsket?
Jos täällä olisi ainoastaan sinun kaltaisiasi kommentoijia, tämä olisi sitten todellakin se "itkuvirsien idols" niinkuin yksi nokian ex-johtajista osuvasti teitä tämän uudistuksen arvostelijoita kuvaili

edit:
havainnoin tässä tätä oman viestin editoimisen mahdollisuutta, jos jostain syystä et Qt-sovelluskehittäjän taidoilla itse sitä osaa etsiä, niin editointipainike löytyy kun siirryt Keskustelu -> Keskustelua uutisista -> avaat kyseisen uutisen ketjun... sieltä kun kirjautuneena etsit sen oman viestisi niin löydät "Muokkaa viestiä" painikkeen, ei tarvitse postata joka kerta kolmea peräkkäistä viestiä ja säästyy lukijoilta popcorneja

Vastaa
Wintoy Phone. (vahvistamaton)

17

WP-alusta Nokia-malleihin on "tuhoon tuomittu ja kuollut" alusta!!. :(

Vastaa
miksuh2
miksuh2

18

@ 16

> Ja luuletko todella että pidättäytyisin kommentoimasta vain koska sinä
> niin käsket?

No jos et yhtään vaivaudu ottamaan asioista selvää ennenkuin alat aukoa päätäsi, niin parempi kyllä olisi sillon.

> Jos täällä olisi ainoastaan sinun kaltaisiasi kommentoijia, tämä olisi
> sitten todellakin se "itkuvirsien idols" niinkuin yksi nokian
> ex-johtajista osuvasti teitä tämän uudistuksen arvostelijoita kuvaili

Joo-o, Ja kukahan täällä viitsisi käydä, jos kaikki olisi sinun kaltaisiasi?

> havainnoin tässä tätä oman viestin editoimisen mahdollisuutta, jos
> jostain syystä et Qt-sovelluskehittäjän taidoilla itse sitä osaa etsiä,
> niin editointipainike löytyy kun siirryt Keskustelu -> Keskustelua
> uutisista -> avaat kyseisen uutisen ketjun... sieltä kun kirjautuneena
> etsit sen oman viestisi niin löydät "Muokkaa viestiä" painikkeen, ei
> tarvitse postata joka kerta kolmea peräkkäistä viestiä ja säästyy
> lukijoilta popcorneja

Kuka hitto muka viitsii alkaa muokkaamaan kommenttia, kun se on noin hankalaksi tehty? Sen muokkausnapin pitäs olla aina tuossa kommentin vieressä. Ei se ole mistään kotosin, että sitä muokkaustoimintoa pitää kaiveklla esiin kuvaamallasi tavalla.

Ja jospa nyt vaanm pitäsit huolenj omista asioistasi. Se, jos kirjottaa muutaman viestin peräjälkeen on huomattavasti pienempu harmi kuin se, että joku alkaa tuollalailla aukomaan päätään.


Jos täällä olisi ainoastaan sinun kaltaisiasi, niin

Vastaa
SanteriO
SanteriO

19

Jjep. Nokiapoikaa ottaa päähän kun maailma muuttuu. Ennen olin Nokiasta jättäytynyt, mutta yhteistyöstä voi mielestäni poikia hyvinkin mielenkiintoisia tuotteita. Hyvä siirto, joskin pakon edessä!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja